Csupán hangulatkeltés? – Vasúti kocsin égett meg a szolnoki roma fiú

MTI, Blikk, Csepel.info

Kinek áll érdekében a hangulatkeltés?

Életveszélyes égési sérülésekkel szállítottak kórházba egy 14 éves szolnoki fiút hétfő délután, a nyomozás jelenlegi állása szerint a fiú felmászott egy vasúti kocsira, eközben hozzáért a nagy feszültségű áramvezetékhez, és ezáltal szenvedett sérüléseket – közölte a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Meg nem erősített információk alapján az első feltételezés az volt, hogy a fiút az egyik szolnoki bevásárlóközpont parkolójában felgyújtották.

A hirado.hu az üggyel kapcsolatban korábban arról számolt be, hogy a nyomozók kizárják az etnikai indítékot, a közszolgálati hírportál azt írta, értesülése szerint az elkövetők és az áldozat is roma származásúak.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta: a mentőket egy lakásba riasztották kora délután Szolnokon, ahol kiderült, hogy a 14 év körüli fiú testfelületének több mint fele megégett, másod-, harmadfokú égési sérülései vannak, ami azt jelenti, hogy életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A gyereket a helyszínen a mentők komplex ellátásban részesítették, infúziót, fájdalomcsillapítót kapott, illetve speciális égési sérülésekhez használt kötszert alkalmaztak. Stabilizálták az állapotát, majd a szolnoki Hetényi Géza Kórházba szállították, ahol úgy döntöttek, hogy a sérült a legjobb helyen a fővárosi Bethesda Gyermekkórházban lenne, mert itt van egy speciális égési centrum, ezért oda szállították tovább.

A rendőrség továbbra is nagy erők összevonásával vizsgálja az ügy körülményeit, tanúkutatást és adatgyűjtést végez.

blikk.hu

A nap folyamán fórumunkon is olyan értesülések jelentek meg, hogy romák támadták meg a szolnoki – akkor még nem romának vélt – fiút. Akinek egyéb információja van az írja meg a fórumban.

39 hozzászólás “Csupán hangulatkeltés? – Vasúti kocsin égett meg a szolnoki roma fiú” bejegyzésre

  1. Tarjányi László szerint:

    Lopjanak inkább toronyórát lánccal, az nem ráz!

  2. Tarjányi László szerint:

    Égett mint a Reichstag, az meg akkor gyúlladt ki, amikor a komcsik le akarták lopni a tetejéről a rézborítást!

  3. csaba péter szerint:

    ezt azért csak nem kenik rá a kesznyétei öregúrra?

  4. csaba péter szerint:

    Ez a baj az ilyen idiótákkal , hányan haltak már meg! Például: Ózdon is amikor élő 10 KV – os kábelt akartak ellopni az Acélműből?
    A váltóáramú felső vezeték általában 10 ill 40 kV os átütési távolsága 80 cm .
    Ezért kéne iskolába járniuk , hogy néhány dolgot megtanuljanak

  5. csaba péter szerint:

    T Tarjányi úr legalább a minimális történelmi ismereteket próbálja meg már elsajátítani.
    A Birodalmi gyűlés épületét az ss gyújtotta fel

  6. Tarjányi László szerint:

    T. Caba Péter, önnek nincs humorérzéke, én is tudom, csak kifiguráztam a megélhetésiek színesfém imádatát.

  7. Tibor szerint:

    Nos beindult a fidesz henger is az interneten?!

    Nem felgyújtották a purdét, csak rámelegedett a lopásra

    Egyből harsogták a blibsik, hogy felgyújtottak rászista bűnözők egy ártatlan kis cigány fiúcskát Szolnokon. Természetesen az egész megint a cigányfolklór, a nagy mese. A purdé valamiért egy vagon tetejére mászott fel, aztán ott szenvedett égési sérüléseket. Lehet, hogy vonzotta a áramot.

    http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=40522

  8. Tarjányi László szerint:

    A Reichstagot egy Marinus van der Lubbe nevű holland férfi gyújtotta fel, aki kommunistának vallotta magát, 1933. február 27-én. A férfi láthatólag zavart volt, amikor rátaláltak, és meztelenül mozgott a Reichstagban. A tűz iszonyúan gyorsan terjedt szét az ülésteremben, magas lángcsóvát hagyva. A tüzet megfékezni lehetetlen volt, a gyönyörű épület teljesen kiégett. A felelősséget nagyon hamar a kommunistákra vetítették, kizárva őket a későbbi választásokból. A Georgi Dimitrov és más Berlinben élő kommunisták ellen indított perben Dimitrov és társai bűnösségét még a korai Hitler-korszak bírósága sem állapította meg.

  9. meghát.... szerint:

    Mennyi ellentmondás,mennyi csúsztatás,mennyi pontatlanság , a média részéről! Hogy került egy lakásba a cigány gyerek, ha megégett a testfelülete 50 %-a? Amennyiben igaz a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjének a bejelentése ” felmászott ,hozzáért …” – Te sem jártál sok fizika órára bazd meg , NEM VOLT IDEJE HOZZÁ ÉRNI a nagyfeszültségi vezetékhez! Akkor ezek többen voltak, és nem játszani mentek a vagon tetejére! “Rázós ” lehetett a dolog,és inkább haza vitték,és oda hívták ki a mentőket…..

  10. meghát.... szerint:

    OFF! Nem látok híreket, a dabasi cigányok kocsmai atrocitásáról ? Állítólag a szombati napon ellopták a tulaj pénztárcáját a romák! Erre a tulaj úgy döntött másnap (május elsején a munka ünnepén, no meg anyák napján ,hogy nem engedi be őket a kocsmájába.Ezek után 80″ rettegő “cigány ásóval,kapával, szamuráj karddal stb.. átugrott a kocsmába egy kis eszmecserére. A beszélgetés sikeres volt : a kocsma romokban, több embert elszállítottak a mentők kórházba! Lehet ,hogy nehezményezték , a bukszában talált pénz mennyiségét ? Miután nem igen találok ez üggyel kapcsolatos hírt ,így ezt is fenntartással fogadom ,amíg meg nem erősítik több helyről.

  11. Királyerdei szerint:

    “T Tarjányi úr legalább a minimális történelmi ismereteket próbálja meg már elsajátítani.
    A Birodalmi gyűlés épületét az ss gyújtotta fel”

    Csaba elftás oktat történelemből?
    1933-ban hol volt SS?
    A suszter maradjon a kaptafánál.

  12. Manitu szerint:

    Tehát bármi is történik, juszt is a cigányok hibásak. Az elmúlt évtizedekben vagy nyolc-tíz hasonló eset történt, általában akkor, amikor gyerekek brahiból nem megkerültek vonatokat, hanem átmásztak rajtuk vagy akkor, amikor fára másztak a gyerekek. Nyilván, mivel azok a gyerekek nem cigányok voltak, és a cerkófok még nem nyomták a cigányozást a mostani szinten, nem ment híre, hogy megégették a magyarokat.

    A mostani eset cerkófszemű története kakastollal fűszerezve:

    1. Megégett egy gyerek – biztos cigányok égették meg
    2. Cigány gyerek égett meg – biztos lopni akart.

    Hasonló eseteket ismerhettünk meg egy nemi erőszak és gyilkosság után, és még más bűncselekmények után. A cerkófbűnözőknek semmi sem szent, hogy a cigányokat mocskolják. Nem azt mondom, hogy a cigányok minden esetben ártatlanok, de hogy a cerkófok gyakran mellényúlnak (melléhugyoznak) annyi szent.

    Eközben pedig senkit sem érdekel, hogy egy gyerek súlyosan megégett. Így megy ez.

  13. Gordon szerint:

    A képen látható kopaszok nem dolgoznak sehol hogy ennyi idejük van a táborozásra és a masírozásra?

  14. grün szerint:

    Királyerdei!
    “1933-ban hol volt SS?”
    “1928-ban Himmler vette át az SS feletti irányítást. Azonnal intézkedett Hitlernél, miszerint az SS-t fajilag tiszta elitté szeretné szervezni. Hitler beleegyezett”
    Egyszer volt, hol nem volt….?! 🙂

  15. Királyerdei szerint:

    Az SS története 1939 előtt [szerkesztés]

    Az SS alapításakor mindössze 2 tagot számlált (Josef Berchthold, Julius Schreck),

  16. munkásököl szerint:

    Manitu, mindjárt könnyezni fogok a szegény gyerekért. Pont annyi könnyet fogok ejteni érte, mint az evolóció többi melléktermékéért. Akinek 14 évesen ennyi esze van, az nem sajnálatot érdemel, hanem Darwin díjat! És ezt bőrszíntől függetlenül mondom.

  17. munkásököl szerint:

    evolúciót akartam írni értelemszerűen

  18. Gordon szerint:

    Tegnap még azt ugatták hogy a cigányok körbevettek egy magyar gyereket és felgyújtották.

    Most már azt ugatják, hogy “mindjárt könnyezni fogok a szegény gyerekért. Pont annyi könnyet fogok ejteni érte, mint az evolóció többi melléktermékéért”.

    Ismét egy nagy pofáraesés. 🙂

  19. Manitu szerint:

    Nem biztos, hogy evolúciós melléktermék az, aki elnéz valamit, elüti egy motoros, egy kocsi vagy maga okoz balesetet stb. Simán lehet figyelmetlenség véletlen is.

    Persze, te soha nem néztél el semmit, te nem vagy evolúciós melléktermék.

    Így aztán, amikor a többi kakastollas cerkóffal a töködet lengeted és összehugyozol mindent a világbéke és az új világrend jegyében, büszkén érzed magad az isteni teremtés csimborasszójának.

  20. Gordon szerint:

    Gyerekként előfordult hogy mi is bemásztunk valahova, mert berúgtuk a labdát.

    Nem is gondoltunk arra, hogy veszélyes lehet (kutya, uborkás bácsi, p.cslengetők vagy egyéb).

    A gyerek játszik, bajba keveredik.

    Nyáron még több ilyen eset van, mert a szülök (már akik dolgoznak és nem Gyöngyöspatára járnak p.csöt lengetni) nehezen tudják lefoglalni a gyerekeket.

  21. munkásököl szerint:

    Gordon, kérlek mutasd meg azt a hozzászólásomat, amiben tegnap bármit is ugattam akár az esetről, akár bármi másról!

    “Ismét egy nagy pofáraesés.”

  22. munkásököl szerint:

    Manitu, a vonat tetejére mászás nem egyenlő azzal, hogy valaki elnéz valamit, vagy hogy elüti egy motoros. Felmászni egy vonatra igenis idiótaság. Aki felmászik egy vonatra, majd ott megsül, az pedig magának kereste a bajt, nem csak úgy véletlen megtörtént vele.

    Képzeld, én soha nem másztam vonat tetejére, mert 14 évesen fmár 3 éve tanultam fizikát, nem is voltam rossz belőle. Aki 14 évesen még nem tanul fizikát, mert mondjuk még nem érte el a 6. osztályos szintet, az pedig megsülhet a vonat tetején.

    Utolsó mondatodat kommentálni is kár, alternatív valóságban élsz.

  23. munkásököl szerint:

    Remélem a dabasi kocsmárost is legalább annyi narancsszemüveget viselő fanatikus fideszszurkoló sajnálja, mint ezt a gyereket.

  24. munkásököl szerint:

    Gordon, ezzel meg elérted a TASZ szintjét, gratulálok, jelentkezhetsz a fizetésedért a pártközpontban.

    “Gyerekként előfordult hogy mi is bemásztunk valahova, mert berúgtuk a labdát.

    Nem is gondoltunk arra, hogy veszélyes lehet (kutya, uborkás bácsi, p.cslengetők vagy egyéb).”

    Éjjel, sötétben is fociztatok, és akkor is bemásztatok? Csak mert az uborkás bácsi éjjel védte csak árammal az uborkáit, azt is csak a kerítésen méterekkel belül. A “p.cslengetők” kategóriát meg végképp nem lehet hová sorolni az értelem skáláján, miután ha jól emlékszem az egyébként idióta részeget lincselték meg a cigányok, és nem fordítva. Vagy esetleg a pöcsödet is lengetted a kereszteződésben éjszaka gyerekként? Nehéz sorod lehetett. 🙂

  25. Manitu szerint:

    Az egyik általam ismert balesetben azért másztak vonatra részeg fiatalok, mert nem akarták megkerülni.

    De ha már arról beszélünk, hogy mi szerinted a genetikai melléktermékség jellemzője, akkor olyat is láttam, hogy egy hülye gyerek szintén tök részegen – bocsánat – a f@szát verte meg Szálasit hugyozott, náci karlendítéseket tett ötven állíg felfegyverkezett, habzó szájú cigány felé, majd közéjük rohant. És ezek után még több hasonló – szerinted – genetikai melléktermék követte.

    Igaz, szerintem is csak kakastollas cerkófok voltak, mint te, és az nem genetikai melléktermék, csak idióták és agyhalottak. Nem is csoda, ha olyan sötétek, hogy amikor genetikai melléktermékről beszélnek, nem is gondolkoznak el azon, hogy magukat minősítik, mint te.

  26. munkásököl szerint:

    Gyöngyöspatáról meg találtam egy egész jó kis posztot, amivel ugyan nem 100%-ig azonosulok, de azért közelebb jár a valósághoz, mint Gordon és Manitu.

    http://mankurt.blog.hu/2011/05/02/pata_1

    És ha már betekintést nyerhettünk Gordon veszélyt nem ismerő, bátor gyerekkorába, akkor ennek analógiájára én is megosztok egy élményt:

    Gyerekként előfordult, hogy a cigánygyerekek ellopták a labdánkat. Nem is gondoltak arra, hogy veszélyes lehet… aztán tanultak belőle! 😀 😀

  27. Nemmondommeg szerint:

    Gordon
    Minden gyerek játszik, ezzel nincs is baj.
    Náluk a játék helyett segély és lopás van.
    Nem is értem miért nem minősítik terrorcselekménynek a sin lopást, sin csavarlopást és nagy forgalmú utakon a csatornafedél lopást.
    Elég nagy általánosság, hogy a tizenéves gyereket küldik lopni. Vagy valakinek újat mondtam ?
    Érdekes van egy cigány származású kollégám elég rossz arcú, de senki nem rekeszti ki, nem félemlíti meg, nem cigányozza le.
    Miért ? Mert dolgozik és becsületes. Igen kevés van belőlük és nem is róluk szólnak ezek a dolgok, de bizony egy java része a társadalmuknak antiszociális és képtelen a közösségi életre. A segélyezésbe nőnek fel persze, hogy nem fognak dolgozni ez a természetes.

  28. munkásököl szerint:

    Manitu, én nem hugyoztam Szálasit, szóval megint ferdítesz, amikor egy kalap alá veszel azzal az emberrel. Ezt tekinthetem rágalmazásnak is. Egy.

    Kettő: döntsd már el, hogy kiket tisztelsz meg ezzel a kakastollas cerkófozással? A SZJPE-t, a Jobbikot, a Csendőrséget, a Véderőt, a baromfiudvart, az állatkertet, vagy esetleg mindenkit, aki nem ugyanonnan kapja a szellemi irányítást, mint te? Utóbbi tűnik valószínűnek, ami viszont csak téged minősít.

  29. munkásököl szerint:

    Nemmondommegnél a pont.

  30. munkásököl szerint:

    Aki szerint pedig a részegen, nyilvánvalóan provokatív szándékkal, Szálasit hugyozásért (vagy inkább annak kísérletéért, mert az eredményt senki nem zsűrizte le :-)) jogos és helyénvaló a lincselés, valamint a rendőrség részéről szakszerű fellépés az, hogy a térfigyelő kamera felvételei ellenére csak 3 embert tartóztattak le, az pszichikai bűnsegéd.

    Ha viszont ez helyénvaló, akkor ugye fordított esetben is az? Akkor ugye teleblogolhatjuk a világot azzal, hogy a hülye cigány mit emberkedett részegen? Akkor ugye számíthatunk arra, hogy ilyen esetekben csak három magyar kerül rendőrkézre, a többiek pedig szegény rettegő áldozatokként jelennek meg a médiában, akik nem is mernek otthon aludni, és menekülniük kell egy másik faluba rokonokhoz?

    Vagy az már nem lenne helyénvaló? Akkor ki is a rasszista???

  31. meghát.... szerint:

    Gordon szerint:
    2011. május 03., kedd – 12:16

    ” A képen látható kopaszok nem dolgoznak sehol hogy ennyi idejük van a táborozásra és a masírozásra? ” Csak egy kérdés: a képen látható puhos, a kezét zsebre dugó, kérdezés nélkül fényképező, öntelt pofájú cigány otvar, hol a kurva anyjában dolgozik??? Nézd meg a képet ,és figyelj a test beszédre! Ha nincs ott az a szerencsétlen rendőr,akinek kezd ökölbe szorulni a keze,szerinted ez a féreg előmerte volna venni a fényképezőgépet ?

  32. Gordon szerint:

    Már megbocsáss, de az az “öntelt pofájú cigány otvar” (akin egyébként nemzetiszínű kokárda van) valószínű hogy legalább ott lakik, míg a Fradi meccsről átruccant kopasz barmok valószínűleg csak idegenek.

    Haza kellene menni. Aztán reggel katonásan bemasírozni a munkahelyre, mert ez így nem hiteles.

  33. Gordon szerint:

    A Jobbiknak egyébként nincs véleménye egyéb témákban? Szakpolitikai kérdésekben? Az alkotmányhoz is csak annyit röfögtek hozzá, hogy “Szent Korona – tan”, “Szent Korona – tan”…

    Ez karcsú.

  34. meghát.... szerint:

    T.Gordon ! Identitás zavaros a puhos! Már elmúlt mácius 15-e!!!! Én nem vok jobbikos! Mondtam már többször,hogy nem értek egyet a szélsőségekkel. A magyarságot a munka frontján kéne demonstrálni a puhosnak először. Vagy a rokonságot kéne erre rávenni! Esetleg ott nyomhatja fényképezőgép exponálógombját amikor hülyére dolgozzák magukat a szegény segélyesek.

  35. admin szerint:

    Tisztelt Munkásököl!

    Az automatikus moderációs rendszer kiismerhetetlen. Ha viszont kikapcsoljuk, azonnal reklámhozzászólások százai jelennek meg, így marad az utólagos engedélyezés.

  36. Manitu szerint:

    Kedves Munkásököl!

    Én azokat tekintem kakastollas cerkófoknak, akik azt hiszik, hogy nemiszerv-lengetéssel vagy rázással, pisiírással, karlendítéssel, le s felvonulással, lábcsapkodással, kakastoll fejbe szúrásával és fekete egyenruhával bűnmegelőzést lehet végezni, vagy rendet lehet tenni.

    E tekintetben számomra te is egy vagy a cerkófok népes táborában, és ezen csak mélyít, a genetikai melléktermék dumád.

    Én két hasonló esetet ismerek. Az egyikben egy részeg srác nem akarta megkerülni a vonatot, és azon keresztül ment, úgy, hogy átmászott rajta. Ő meghalt. Egy másik esetben kisfiúk másztak fára, és ott egy fiatal gyerek halt meg.

    Primitív ember az, aki szerencsétlenül jártakat genetikai mellékterméknek nevez csak azért, mert hülyeségeket tesznek, és abba belehalnak. Ilyen alapon a hülye véderősökre is mondhatnád, röhögve a sérüléseiken, te tahó.

  37. munkásököl szerint:

    Admin, köszi!

    Manitu, megint ferdítesz, de sebaj, úgy látszik ez a védjegyed. Az SZJPE, vagy a Jobbik nem lengetett nemi szervet, nem vizelt a kereszteződésben sem Szálasit sem mást, nem lengetett kart. Ellenben az SZJPE számos bűncselekményt derített fel, sa adta át az elkövetőket a rendőrségnek. Elhiszem, hogy ez szúrja a Fidesz szemét, de ez van. Nem kéne egy kalap alá venni a Véderőt és a SZJPE-t.

    Másrészt csak a pontosság kedvéért: nem genetikai, hanem evolúciós mellékterméket írtam. Mielőtt rasszizmussal vádolnál. 🙂 Az evolúció pedig elég könyörtelen azokkal, akik nem képesek tanulni.

    Azt meg tartom, hogy aki 14 évesen olyan hülye, hogy felmászik egy vonat tetejére, az agyilag nem százas. Származástól függetlenül.

    A cerkófozásodat kicsit azért még továbbgondolhatnád. Kíváncsi vagyok, hogy szerinted mivel lehet rendet tenni a cigányok által terrorizált településeken. Mert eddig úgy tűnik, hogy a masírozás volt a leghatékonyabb. A rendőrség szarik az idős magyar emberek védelmére, leginkább csak annyit tesznek, hogy lebeszélik őket a feljelentések megtételéről, mondván, hogy tehetetlenek. Mert azt látják, hogy ha el is kapnak valakit, az egy-két nap múlva szabadlábon van.

    Nagyon úgy néz ki, hogy a lincselő cigányok nagyobbik csoportja az utca másik végéről, épp az – egy másik, általuk okozott incidens kapcsán “intézkedő” – rendőrök orra előtt haladt végig többek között szamurálykarddal felfegyverkezve, akik végignézték és nem avatkoztak közbe bűnmegelőzési szándékkal, holott fegyvert hordtak maguknál közterületen. A támadás után avatkoztak csak közbe a rendőrök, olyan nagy sikerrel, hogy 3 egész embert sikerült is letartóztatni a kb. 80-ból.

    Értem én, hogy a megoldás az lenne, ha a rendőrök azt tennék, amiért fizetjük őket az adónkból, de nem azt teszik. Ne az okozaton tessék rugózni, hanem az okokon. Márpedig jelen körülmények között senki nem védi meg az ilyen falvakban élő idős magyar embereket a cigányok terrorjától. És igen, a SZJPE tevékenysége tűnik eddig a leghatékonyabb eszköznek a bűnmegelőzés és bűnfelderítés terén. Más polgárőrségek előtt is nyitva az út, hogy ilyen sikeresek legyenek, de látva a legtöbb polgárőrség idődödő, volt BM-es tagjait, és azok “munkájának” hatékonyságát, szükség van az SZJPE-re. Ezt az érintett települések lakói is így látják, nem véletlenül gyűlnek mindenhol az aláírások a maradásuk mellett. Az SZJPE minden esetben a törvényeket betartva, a rendőrséggel együttműködést kezdeményezve járt el.

    Erre a Fidesz szerint az a megoldás, hogy törvényt kell hozni a polgárőrök ellen, és meg kell fenyegetni a rendőröket, hogy ne merjenek velük együttműködni. Közben az okok ellen semmit nem tesznek. Te meg ehhez tapsolsz, miközben öreg magyar néniket ölnek meg, illetve nem egyszer erőszakolnak meg saját otthonukban, köpnek le, szednek tőlük hídvámot, dobálnak meg kővel, félemlítenek meg verbálisan. És még te tahózol meg cerkófozol…

  38. munkásököl szerint:

    szamuráj pontos jével természetesen 🙂

  39. munkásököl szerint:

    A konkrét hírhez pedig:

    “A súlyosan sérült fiúnak otthon az édesanyja nyitott ajtót. “Anyjának azt mondta, hogy a bevásárlóközpont parkolójában támadták meg, leöntötték és felgyújtották” – mesélte Kozák Ferenc, a szolnoki cigányönkormányzat elnöke. A szülőknek azt mondták, a sínek mellett a helyszínen találták meg a gyermek összeégett ruhamaradványait is. Ők azonban nem hiszik, hogy Robi hazudott volna nekik.” (Blikk)

    Tényleg sajnálnom kéne, mint Patai Jauzsikát?

Itt lehet hozzászólni !