Nagyheti gondolatok II.

Csepel.hu

Jézus nem egy tömegért, egy embermasszáért szenvedett és halt meg, hanem minden egyes emberért külön-külön: érted is, értem is. Vagyis ahány ember születik és hal meg a földön, annyiszoros halált halt értünk.

Felfoghatatlan misztérium ez. Hogyan történhetett, hogy a történelmi időben mindenki szeme láttára haldokló Üdvözítő, mint egyetlen ember a transzcendentális valóságban megsokszorozta önmagát és vált mindnyájunk személyes megváltójává? Ki foghatja ezt fel? Hiszen, ha belegondolunk szenvedései borzalmába, akkor ez az egyszeri alkalom is megrendít minket. Ezt a misztériumot csak a végtelen, istenemberi szeretet misztériuma múlja felül. Ha ezt végig gondolom, még sokkal nagyobb áhítat és hála önti el a lelkemet.

Ullrich Ágoston

római katolikus lelkipásztor

csepel.hu

Egy hozzászólás “Nagyheti gondolatok II.” bejegyzésre

  1. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Jézus nem egy tömegért, egy embermasszáért szenvedett és halt meg, hanem minden egyes emberért külön-külön: érted is, értem is.”

    Az év egyik legnagyobb ünnepén, kívánok minden Honfitársamnak, Csepelinek meghitt, az emberiség jövőjére tekintettel gondolkodásra, lelkigyakorlatra késztető Húsvéti ünnepet.
    Üdvözlettel

Itt lehet hozzászólni !