Diákpolgármester-választás Csepelen

Mr. Gabee, Csepel.info

A képen Kováts Dániel (balra) ifjúsági tanácsnok gratulációját fogadja a 19 éves diákpolgármester

2011. április 18-án a Királyerdei Művelődési Házban megválasztották Csepel új diákpolgármesterét. Kiss Attila a Csepel-Sziget Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tanulója.

Az esemény alkalmából több mint 70 csepeli diák gyűlt össze. A délután két órakor kezdődő választást egy rövid bevezetés után a volt diákpolgármesterünk, Gleisza Renáta és alpolgármesterünk nyitotta meg. ezt Pergel Zsolt volt általános iskolai polgármester folytatta, melyben értékelték az elmúlt közel másfél évet. Elmúlt időben történt jelentős programot és eseményre is kitértek, melyekre mindenki meleg szívvel emlékszik vissza.

Ezt követően Kováts Dániel, a Csepeli Diákönkormányzat Ifjúsági Tanácsnoka búcsúztatta el Gleisza Renátát és mondott köszönetet másfél év kemény munkájáért, majd köszöntötte a leendő polgármestert.

Majd az új diákpolgármester, az egyedüli jelölt mutatkozott be, és szólt néhány mondatot. Megemlített pár jelentősebb tervét és célját.

Szavazatukat a szavazópolgárok két szavazókörben adhatták le, Attila mellett, vagy ellen. A szavazás sikeres volt, 83 regisztrált szavazó közül 64-en szavaztak, és 53 támogató szavazattal lett Kiss Attila az új diákpolgármester.

A szavazatszámlálás közben két előadást tartottak a jelenlévőknek. A Katasztrófavédelem egyik szakembere a polgári jogokról tartott egy rendkívül érdekfeszítő oktatást. A Rendőrségtől két előadó is megtisztelte a választást jelenlétükkel, ők az utakon való biztonságos közlekedésről, valamint egy közeljövőben megrendezendő programjukról számoltak be részletesen.

Az eredményhirdetés után Kiss Attila átvette a megbízólevelét, majd letette az esküt. Ezt követően pedig minden csepeli iskola képviselői is letették esküket.

Az esküt követően megtartották az új Diákönkormányzat alakuló ülését.

csepel.hu

18 hozzászólás “Diákpolgármester-választás Csepelen” bejegyzésre

  1. Mr. Gabee szerint:

    admin: küldtem e-mail üzenetet. Kérlek reagáljatok rá:)

  2. grün szerint:

    “A szavazás sikeres volt, 83 regisztrált szavazó közül 64-en szavaztak, és 53 támogató szavazattal lett Kiss Attila az új diákpolgármester!”
    Meg van a kétharmad!
    Lehet alkotmányozni! Tanárokat kirúgni, iskolát átnevezni!
    Buktatásokat visszamenőleg semmissé nyilvánítani!
    Ilyet mi is játszottunk a zátkosban, pedig híre sem volt a demokráciának!!! 🙂

  3. csapos szerint:

    Mr. Gabee!
    Először neked gratulálok, mert ez egy jó tudósítás. Néhány kisebb hibájával együtt is sokkal jobb mint amit hírként a csepel.hu-n közölnek. Folytasd, és ha időd, erőd engdii, akkor adj tudósítást más csepeli eseményről is, hiszen rengeteg van, és ezeknek csak egy töredékéről tudhatnak a csepeliek…

    Kivételesen most nem értek egyet grünnel, mert nem a csepeli gyerekek, a csepeli diákok demokratikus fórumánál kellene a politikai csatározást folytatni. Van ahhoz itt az infón száz más poszt.

    Az új diákpolgármesternek megválasztása alkalmából gratulálok, és sok sikert kívánok!

  4. Mr. Gabee szerint:

    Kedves Csapos!

    Engedd meg, hogy csatlakozzam hozzád, mégpedig azért, mert én is sok sikert kívánok Attilának. Szerencsés embernek mondhatom magam, mert már volt szerencsém vele beszélni, hozzáteszem nem egy alkalommal. Ő is kivette a részét ennek a cikknek a megírásakor. Továbbá megbeszéltük, hogy az egyes diákönkormányzati rendezvényekre meghívást kapok és be fogok róla számolni.:)

    Másodsorban szeretném tőled megkérdezni, hogy honnan tudod, hogy ez a cikk az én művem?:) Amúgy igazad volt. Én írtam a beszámolót.:)

    Végezetül sajnos én sem ismerek sok rendezvényt, de amire el tudok menni (főleg ha meghívnak) és tudok róla, azon ott vagyok:) De a ma esti Rajkós hangversenyen, amit az Egressy Zeneművészeti és a Vienna Konservatorium rendez, azon jelen leszek, fotózok és még a mai este folyamán megírom a róla készült fényképes beszámolómat.

    Mindenkinek nagyon ajánlom ezt a rendezvényt. A belépés mindenki számára díjtalan.:)

    Maradok tisztelettel és baráti üdözlettel:
    Mr. Gabee

  5. ófalui szerint:

    Csapos , csapos… :))

  6. csepeli diák szerint:

    Az elmúlt pár évben tönkretették a Csepeli Diákönkormányzatot. Ezt minndenki tudja, mindenki láthatta. Örülök, hogy van diákpolgármester. Remélem, hogy néhány kiváló elődje példáját is figyelembe fogja venni. Azt azonban sajnálom, a régieket nem hívták meg tudomásom szerint, pedig ez hagyomány volt, ha jók az információim.

    Nagyon remélem, hogy újra sikeres lesz a Csepeli Diákönkormányzat!

    Sok sikert kívánok!

  7. földhözragadva szerint:

    Mr. Gabee, a cikken túl gratulálok, hogy volt benned annyi gerinc, hogy a rejtőzködő szerzők nagy -csepel.hu vagy csepel.info- szerzőpárosával ellentétben szignóztad a cikket…

  8. csepeli diák szerint:

    Szeretném megtudni, hogy az önkormányzat vezető tisztségviselői miért nem voltak a választáson. Lehet, hogy azért, mert az előző vezetés mindig jelen volt és károsan hatna rájuk.
    Más témában megjegyezném, hogy örülök annak, hogy a polgármester köszöntötte a márius 15-i kitüntetetteket, de kérdem, hogy Molnár Imre iparművész miért nem lehetett megemlíteni,hiszen Ferenczy Noémi díjat kapott. Én mindenesetre ezúton is gratulálok neki!

  9. Manitu szerint:

    Szeretném megtudni, hogy az önkormányzat vezető tisztségviselői miért nem voltak a választáson.

    A válasz benne van a szövegben:

    “Ezt követően Kováts Dániel, a Csepeli Diákönkormányzat Ifjúsági Tanácsnoka búcsúztatta el Gleisza Renátát és mondott köszönetet másfél év kemény munkájáért, majd köszöntötte a leendő polgármestert.”

    Tehát ott volt az önkormányzat vezető tisztségviselője. Muszáj hülyeségekbe belekötni?

  10. Mr. Gabee szerint:

    Földhözragadva: Mindig beleírom a cikkeimbe a nevem, ebbe a cikkbe sajnos nem került bele, de természetesen felvállalom.:)

  11. csepeli diák szerint:

    Manitu,

    Szerintem a tanácsnok nem vezető tisztségviselő. Én polgármesterre alplgármesterre gondoltam, ahogy éveken keresztül szokás volt. Nem a tanácsnok úr személye ellen van kifogásom. szerintem ez elvi kérdés, de elfogadom ha más másként látja

  12. Kakastollas cerkóf szerint:

    Ha egy tanácsnok szerinted nem vezető tisztségviselő, tanulj még néhány évet.

  13. Manitu szerint:

    Bocsi, elfelejtettem átírni a nevet 🙂

  14. Princess szerint:

    😉 😀

  15. kószáló szerint:

    Csepeli diák! Miért elégedetlenkedsz? “Kováts Dániel, a Csepeli Diákönkormányzat Ifjúsági Tanácsnoka” írja a cikkíró, tehát nem kell oda más vezető, ha saját tanácsnoka van a fiataloknak, mármint, hogy a Diákönkormányzatnak.
    Régen több hír jelent meg a jövő nemzedékéről, mostanában meg nem igazán. Nincsenek programok? Te bizonyára tudod?!
    kószáló /a nyugger/

  16. csepeli diák szerint:

    Régen is mindig megjelent az ifjúsági tanácsnok, de ott volt a polgármester vagy valamelyik alpolgármester.
    Tanulo eleget, és tudom, hogy vezető tisztségviselő a polgármester és az alplgármesterek. Ha vezetésnek fontos az ifjúság ügye akkor el kellne menni egy ilyen rendezvényre.
    Örülök, hogy lehet velem vitatkozni, de Molnár Imre kitüntetésével kapcsolatosan is várnék reagálást, hátha valai tud a kirekesztés, nem megemlítés okáról.

  17. résztvevő szerint:

    Kedves Hozzászólók!
    Megkésve reagálok a megjegyzésekhez, de az igazság megkívánja.
    A választáson jelen volt az önkormányzat képviseletében az egyik alpolgármester úr, valamint az ágazat részéről az ágazatvezető és helyettese.

  18. Kiss Attila szerint:

    Köszönöm mindenkinek a hozzászólást és köszönöm a jókívánságokat!

Itt lehet hozzászólni !