Döbbenetes fotók a kiégett metrókocsiról

Blikk, Csepel.info

Ennyi maradt a kiégett metrókocsiból fotó: Kisdi Máté Márk, Fővárosi Tűzoltóparancsnokság (további képekért kattintson ide)

Teljesen kiégett egy metrószerelvény első kocsija Budapesten, az Árpád hídi megállónál az alagútban kedden kora délután.

Kiégett a második kocsi első része is, az alagútban a kábelek összeégtek, a biztonsági világítást szolgáló lámpák leolvadtak a mennyezetről – mondta el Kisdi Máté, aki szerint a korábbiakhoz képest jelentős metrótűzről lehet beszélni. Közölte, az utómunkálatok még tartanak.

A BKV Zrt. azt közölte, hogy a kigyulladt metrószerelvény 35 éves, a tervezett élettartamát öt évvel meghaladó, túlfuttatott jármű. Az ilyen járműnél „a gondos és szakszerű karbantartás ellenére sem garantálható a hibamentes működés” – olvasható a közleményben.

Ekkora volt a füst az alagútban (fotó: Sallai Zoltán, Fővárosi Tűzoltóparancsnokság)

A BKV fődiszpécsere korábban az MTI-nek az esetről annyit mondott, hogy a szerelvény az alagútban akadt el, de utasokat nem szállított, a metró vezetője elhagyta a szerelvényt.

blikk.hu

Az interneten megtalálható források szerint Demszky Gábor korábbi főpolgármester már 11 évvel ezelőtt, 2000-ben azt nyilatkozta, hogy a Budapesten futó metrókocsik jelentős része cserére szorul.

6 hozzászólás “Döbbenetes fotók a kiégett metrókocsiról” bejegyzésre

  1. munkásököl szerint:

    Plusz egy indok, amiért inkább autóval járok: nem politikusokon múlik a szervizelése…

  2. abcd szerint:

    A lehetséges kiút ….

    “Kínaiak álmodják újra a MÁV-ot?
    A China Railway tervezheti és építheti a magyar vasútvonalakat, ők gyárthatják az új mozdonyokat.
    Szarvas Ferenc, a MÁV elnök-vezérigazgatója stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a China Railway Construction Corporation vezetőjével 2011. április 19-én, Pekingben. A magyar vasúttársaság elnök-vezérigazgatója a Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, magyar-kínai kapcsolatokért felelős kormánybiztos által vezetett delegáció tagjaként utazott Kínába. “

  3. nagyapó szerint:

    Demszky már ’92-ben rájött, hogy nem orosz, hanem francia metró kell (becsületrendet is kapott érte, majd a szovjet adósságot a szocik ellopták). Aztán a felújítás sem jött össze, pedig az orosz szerelvények állítólag meg tudnak állni.

  4. zed szerint:

    Ez semmi ahhoz képest, ahogyan egy csapat fradi szurkoló képes leamortizálni egy metró szerelvényt! 😀

  5. Gordon szerint:

    Ha valaki meghal, akkor Demszky Gábor és az MSZP lesz a hibás.

    Mocskos banda. Régen le lehetett volna cserélni ezeket a járműveken ha helyes bántak volna a közpénzekkel.

  6. ricsi szerint:

    Az oroszok metróépítést ajánlottak az államadósságért cserébe. Nem kellett, inkább az ellenértékét privatizálták.
    Pedig a mostani 4-es metró projektre bőkezűen kalkulált pénzekből a régi rozoga “tűzrakétákat” le lehetett volna cserélni.
    Se pénz, se metró.

    Hungarikum történet, a javából.

Itt lehet hozzászólni !