Az MDF-nek köszönhette többségét a koalíció

Népszabadság

Két koalíciós képviselő hiányzása miatt az MDF támogató szavazataival tudták csak többségüket érvényesíteni a kormánypártok a Fővárosi Közgyűlés tegnapi ülésén. Finomítottak a teherautók behajtási díján, egyelőre elutasították a kismamabérlet bevezetését, és a Mikroszkóp Színpad élén hagyták Sas Józsefet, akit az ellenzék lemondatott volna.

Ellenzéki többséggel ülésezett tegnap a Fővárosi Közgyűlés, az amúgy egyfős, MSZP- SZDSZ koalíciós fölényt a kormánypártok nem tudták biztosítani. Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes a napokban kórházba került, több szocialista képviselő is késve csatlakozott az üléshez, Lakos Imre (SZDSZ), a városüzemeltetési bizottság elnöke pedig Thaiföldön nyaral.

A koalíciós többség híján a közgyűlés nem vette napirendre a fővárosi fenntartású, 12 kórház közös holdingba szervezéséről szóló újabb javaslatot. Horváth Csaba (MSZP) egészségügyi főpolgármester-helyettes előterjesztése többek között 350 millió forintot különített volna el a holding elindításához. Nem került napirendre az a fideszes javaslat sem, hogy vegyék el a főpolgármestertől a BKV-paraméterkönyv jóváhagyásának jogát, de ezt csak a koalícióval együtt voksoló háromtagú MDF-frakció szavazatainak köszönhetik a kormányzó pártok.

Ugyancsak a demokrata fórum segítségével érte el a koalíció, hogy nem vették napirendre a BKV használtbusz-tenderéről készült felügyelőbizottsági vizsgálati jelentést, bár ezt a Fidesz és a KDNP is erősen szorgalmazta. Mint arról beszámoltunk, ez többek között megállapította, hogy a közlekedési vállalat hibásan kommunikált a tender kapcsán, ennek kapcsán az fb személyi következmények levonását szorgalmazta. A jelentés azt is megállapította, hogy nem állt fenn összeférhetetlenség amiatt, hogy Antal Attila vezérigazgató fia kapcsolatban állt a tenderen egyedüliként ajánlatot tett Alfa Busszal.

A korábbi duplájára, csaknem 700 millió forintra emelte a közgyűlés a DBR Metró Projektigazgatóság költségvetési keretét azzal az indokkal, hogy a jelenlegi 19 fős létszámot negyvenre kell emelni a beruházással kapcsolatos, megnövekedett feladatokra tekintettel. Wintermantel Zsolt (Fidesz) javasolta, hogy a megemelt létszám miatt a továbbiakban ne költsenek külső tanácsadói szerződésekre, ez az indítvány azonban nem kapott többséget. Bagdy Gábor (KDNP) azt vetette fel, hogy fejetlenség uralkodik a BKV-nál, amit az is mutat, hogy Antal Attila vezérigazgató hivatalosan nem is mondott le. Ezért javasolta, hogy a vezérigazgató felmentéséről a közgyűlés döntsön (átvéve a szakbizottsága jogkörét), ezt azonban a többség nem szavazta meg. Somlyódy Csaba (MSZP), a gazdasági bizottság elnöke szerint a grémium jövő heti ülésén dönthet Antal sorsáról, aki jelezte, hogy közös megegyezéssel távozna, ez esetben tízmillió forint körüli lelépési pénz járna neki.

Az MSZP-SZDSZ koalíció ugyancsak az MDF segítségével fogadta el a teherautókra vonatkozó, januártól a korábbi nyolc-tízszeresére emelt behajtási díjakról szóló rendelet módosítását. A Fidesz előkészítetlennek nevezte az anyagot – szerinte csupán pénzbehajtásról van szó -, és annak visszavonását, valamint további egyeztetéseket javasolt. Gyarmati Zoltán, az engedélyeket elbíráló fővárosi cég, a Parking Kft. vezetője szerint a módosítás finomhangolás, és éppen a rendelet ellen tiltakozó fuvarozók kéréseit – a kedvezményesen megváltható, kombinált engedélyeket, az ingyenes tranzitútvonalak listájának bővítését vagy az ügyintézési határidő lerövidítését – tartalmazza. Emlékeztetett arra, hogy 1976 óta kell a teherautóknak behajtási engedélyt kérniük Budapesten. Idén eddig nagyjából ötezer engedélyt adtak ki, ötödüket kedvezménnyel.

A közgyűlésben felszólalt Balogh György, a Közúti Fuvarozók Érdekvédelméért Nonprofit Kft. képviselője, aki szerint a díjemelés és az, hogy az ingyenes tranzitútvonalak kivételével sehol a városban nem járhatnak engedély nélkül, elfogadhatatlan, és túlzott terhet jelent a fuvarozóknak, akik azért jönnek be a városba, mert árut szállítanak. Szerinte a rendelet szigorítása miatt akár hússzorosára drágulhat a kenyér, a fuvarozók pedig segélyekre kényszerülnek.

A közgyűlés korábbi elvi támogatása ellenére tegnap nem szavazták meg, hogy a kisgyermekesek kedvezményes – a tanuló- és nyugdíjasbérlet árával megegyező díjú – bérletet vezessen be a BKV, a kormánypártok ugyanis e javaslat megszavazásánál tartózkodtak. Azzal érveltek, hogy szükség van a kismamabérlet bevezetésére, de csak később, az ugyanis idén 240 millió forintos kiadást jelentene a 80 milliárd forintos adósságállományt görgető, 10 milliárdos üzemi veszteséggel kalkuláló BKV-nak.

Sas József továbbra is maradhat a Mikroszkóp Színpad vezetője, az intézmény pedig július végéig megkapja a fővárostól az időarányos, 37 millió forintos támogatást – döntött hosszas vita után a közgyűlés. A fővárosi színházaknak adandó támogatásról (a Mikroszkópnak erre az évre csaknem 120 milliót adnának) rendelkező közszolgáltatási szerződések megtárgyalását a szocialisták le akarták venni a napirendről, a Fidesz és az SZDSZ azonban ezt megakadályozta. Csomós Miklós (Fidesz) a vitában azt mondta: elegáns dolognak tartaná, ha Sas – akiről a bíróság első fokon kimondta, hogy adócsalást követett el – önként felállna tisztségéből. Steiner Pál (MSZP) szerint az egész jogállamot ássa alá, hogy a Fidesz megtagadja a színházigazgatótól az ártatlanság vélelmét. Egy szavazat híján végül nem kapott többséget az a fideszes javaslat, hogy Sast szólítsák fel, távozzon önként, valamint az az indítvány sem, hogy a Mikroszkóp csak akkor kapjon fővárosi támogatást, ha Sas távozik az intézmény éléről.

Forrás: Népszabadság.hu

2 hozzászólás “Az MDF-nek köszönhette többségét a koalíció” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Azért érdekes, hogy míg Tóth Mihály polgármester leveleket ír a BKV járatritkítása miatt, addig Csepel MSZP-s fővárosi küldötte – Horváth Gyula alpolgármester- ezzel ellentétesen szavaz.
    Látható Misi handabandázik, Gyula szavaz.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  2. Wass Albert barátja szerint:

    Jól értem Nagyapó? Horváth Gyula alp. igennel szavazott a járatritkításra ?
    Már nem lepődöm meg ezen ,hiszen a csepeli kórház bezárásakor is H Gy
    a csepeli lakosok határozott tiltakozása ellnére a fővárosi közgyűlésben a
    kórház bezárására szavazott!
    Olvasom a fővárosi MDF kemény ellenzéki magatartását .Ez igen ! Azért a
    teljes amortizációért meg kell küzdeni . Csodálom ,hogy ezek után még támogatja őket valaki !

Itt lehet hozzászólni !