Tízezren készülnek az utcára

Hírszerző.hu

BKV

Tízezer BKV dolgozó léphet sztrájkba április 7-én, ha a BKV nem vonja vissza járatritkítási terveit, május elsején pedig a vasutasok kezdhetnek demonstrációba.

A Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) tanácsa csütörtökön egyhangúlag döntött az üzemkezdettől délután egy óráig tartó munkabeszüntetésről. Gulyás Attila, a BKV legnagyobb szakszervezetének vezetője szerint akkor lesz sztrájk, ha a közlekedési társaság nem vonja vissza a paraméterkönyv tervezetét.

Az érdekképviselet szerint ugyanis a 10 százalékos teljesítménycsökkenés jelentős leépítésekkel járna. A VTDSZSZ egyedül is meg tudná bénítani a várost, de ha a társszervezetek is csatlakoznak, 10 ezer ember léphet sztrájkba.

Május 1-jén majálisozás helyett ismét sztrájkolhatnak a vasutasok is. Húsvétig moratóriumot vállalat ugyanis a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz Szolidaritás), szerdától másjus elsejéig bezárólag azonban bármikor folytathatják a munkabeszüntetést – mondta Gaskó István, az érdekvédelmi szervezet elnöke a Népszabadságnak adott interjújában.

Hozzátette: követeléseikről nem mondanak le. Szerdán ülésezik 150 fős döntéshozó testületük, és akkor határoznak a következő lépésről. Hozzátette: Lehet, hogy nem ünnepelnek a Városligetben, hanem a követeléseik alátámasztására inkább sztrájkolnak.

Forrás: Hírszerző.hu

3 hozzászólás “Tízezren készülnek az utcára” bejegyzésre

  1. Kovács Ernő szerint:

    Szemetet szedni? Legalább is a kép szerint!

  2. lolka szerint:

    Ugy is mondhatnánk, hogy a szemetek ellen,- ha már a fotó igy alakult
    KELLEMES ÜNNEPET KIVÁNOK!

  3. A pics*ba, aznap vidékre kell mennem, mi lesz velem, és a néppel? Áhhh…látjátok, ezt is csak a lakosság szívja meg! Tehát két érdekellentét, két álláspont, és a magyar dolgozók látják ennek kárát, szép, mondhatom!

    Köszönjük Emese, köszönjük BKV – nem kell …., nem kell! 🙂

Itt lehet hozzászólni !