Barna bácsi: Árammal soha többé!

Kesznyéten már 10 perc alatt a helyszínen vannak a rendőrök

Blikk, Csepel.info

Bár áramot többé nem használ, földjét azért védeni fogja

Nemhogy visszafogadtak, de jobban tisztelnek, mint valaha. Olyanok is arcon csókoltak, akik azelőtt csak köszöntek – újságolja büszkén Szoboszlai Barna (70), aki áramos bácsiként vált ismertté, miután 2008 júliusában egy tolvaj halálos áramütést szenvedett a 220 volttal feltöltött, alumínium drótfonattal körülvett veteményesében.

– A kutya többször hozzáért a dróthoz, de kutya baja se lett. Nem értettem, hogyan ölhetett meg egy 48 éves férfi t a 220, aztán megtudtam, ez az ittas cigány ember szívbeteg volt, és az uborkalevelek – amikre ráesett – gátolták, hogy földelje magát – idézi fel a 2008 nyarán történteket a nyugdíjas traktoros, aki jogos önvédelemnek gondolt áramosításáért három hónapot volt előzetesben, és egyéves fogházbüntetést kapott két esztendőre felfüggesztve. Az ítéletet megrovásra enyhítette a Debreceni Ítélőtábla.

Barna bácsi tette után ismeretlenek betörték az ablakot

– Persze hogy megkönnyebbültem, de még fáj, hogy egy évig nem térhettem vissza az otthonomba – sóhajt a 2010-es választásokon miniszterelnök-jelöltként induló Barna bácsi, aki tartott a szomszédos cigánysor haragjától.

Barna bácsi azt is megmutatta, az eset idején hogyan álltak a villanydrótot tartó karók

– Kővel betörték az ablakot, és amióta újra itt lakunk, be is kiabáltak, hogy: Gyilkos, takarodj! De többször nem kiabáltak. A cigányok is belátták, értelmetlen a viszálykodás. Sőt amióta az eset történt, itt tolvaj nem járt. A belvíz viszont igen. A nagyszobát még nem tudjuk használni, de most már nem megyünk innen sehova. A rendőrök kiszedték a villanydrótos karókat, de Barna bácsi megmutatta, hogyan álltak.

– Ilyet többet nem csinálok, de tudom, az ördög nem alszik. Gyűjtöm a pénzt a mozgásérzékelős kamerára, és ha jelez, hívom a 107-et. Tíz perc alatt itt vannak. Ezt onnan tudom, hogy múltkor éjjel egy rokon bejött a kapun, és dörömbölt. A feleségem megrémült, és rögtön telefonáltam. Mire a helyzetet tisztáztuk, már itt is voltak – tudatja Szoboszlai Barna, hogy Kesznyéten már helyreállt a közbiztonság.

Sz. Z. J.

blikk.hu

35 hozzászólás “Barna bácsi: Árammal soha többé!” bejegyzésre

  1. Tarjányi László szerint:

    Egyszerű mint a pofon, ha szedik a cigányok az uborkát, be kell telefonálni, jaj itt vannak a gárdisták, és a rendőrök nem tíz, hanem két perc múlva ott vannak!

  2. Tarjányi László szerint:

    Miért nem láttam én még zsidót és cigányt kapálni?

  3. "?!" szerint:

    Azért Tarjányi, mert nem jársz arra ahol kapálnak, és mert a szemellenzős fejedet ugyanúgy elfordítod a kapáló cigányoktól is, mint a bűnöző cigányoktól.

  4. Tarjányi László szerint:

    Na és mi van a kapáló zsidókkal?

  5. kritikus szerint:

    azok sincsenek

  6. kritikus szerint:

    …és nem is lesznek, soha!

  7. Tarjányi László szerint:

    Majd ha Magyarország valóban magyar ország lesz, akkor majd a cigány is és a zsidó is fog kapálni! “Ha nem tetszik, el is lehet innen menni!”
    A Munkásotthonban Kövér László jelenlétében, a lakossági fórumon mondtam el, egyesek a cigányságot numerus clausus segítségével akarják felemelni, azaz legyenek cigányok arányszámuknak megfelelően képviselve az orvosi, a mérnöki, a tanári, stb pályákon képviselve. Rendben, mondom én, de akkor mi is követeljük, hogy a magyarság is legyen arányának megfelelően képviselve a jól fizető szakmákban, média, bankok, vállalatvezetők, stb. Erre Kövér úgy csinált, mintha nem értené, azt mondta az magánszféra. Mivel én ragaszkodtam a válaszhoz, aztán elvállalta, hogy érti, de nem hajlandó válaszolni! Persze hogy nem, a teremben jelenlevők mind értették, hogy ha numerus clausust vezetünk be, mint volt már egyszer, akkor majd a zsidók 1%-ban lehetnek a médiában, a bankokban, a vállalati vezetésekben, de az orvosi és mérnöki pályákon is. Sőt 1%-nyi arányban a kapálók és az esztergálók között is jelen kellene lenniük!

  8. Gordon szerint:

    “Rekviem a kibucokért

    A héber kibuc szó jelentése: csoport. Az első kibuc létrejötte 1910-re datálódik, azaz éppen száz éves a mozgalom. A kibucok Izrael állam megalapításakor kiemelkedő szerepet játszottak az ország felépítésében – máig sokan mennek ideológiai, vallási vagy nyelvtanulási célokból izraeli kibucokba. Ezek az eleinte kis csoportok elsődlegesen mezőgazdaság munkát végeztek és végeznek a mai napig, ami az ország nem éppen könnyen művelhető földjén igen kemény munka. (…)

    Az első telepesek, főként a pogromok elől menekülő orosz bevándorlók az 1900-as évek elején kezdtek kommunákat formálni, hogy megműveljék a földet és kisebb településeket hozzanak létre: ezek voltak a kibucok. (…)

    A mosávok és kibucok mezőgazdasági szerepe a mai napig rendkívül fontos, elég, ha csak ez utóbbi létesítményeket vesszük számításba, amelyek az ország össztermelésnek mintegy 40%-át biztosítják. (…)

    A kibucok történelmét alijákban számolják: az alija szó szerint felemelkedést jelent, az izraeli bevándorlást jelöli. Az első két alija idején érkezők leginkább földműveléssel foglalkoztak. (…)”

    Ennyit “kritikus” butaságairól. 🙂

    A forrás:
    http://hg.hu/cikk/epiteszet/10439-rekviem-a-kibucokert

  9. Bakker szerint:

    Látom, a kapa nem lett eltulajdonítva.

  10. Manitu szerint:

    A sztálinista alkotmányt védő Tarjányi elvtárs kakastollas cerkófjai legfeljebb a Hősök terére érnek ki hamar, de oda sem két perc alatt, már csak azért is, mert arrafelé szoktak trappolni és törvényt sérteni, de jobbára azt is csak jeles napokon, amikor tisztességes emberek ünnepelnek.

  11. Manitu szerint:

    Egyébként szerintem a kakstollas cerkófok még soha egyetlen bűncselekményt sem előztek meg, miközben szabálysértést bőven okoztak. Nem véletlen, hogy a rendőrségnek is többször fel kellett lépnie ellenük. Ha pedig a rendőrség nem a feldatával van elfoglalva, hanem kakastolas cerkófokat kénytelen rendre tenni, bizony kevesebb ideje marad a többi bűnözőre. A jobbikbűnözők helyett a magyarbűnözőkre meg a cigánybűnözőkre. zomórú, de igaz tehát, hogy a kakastollas cerkófhad csak árt a közrendnek.

  12. F1 szerint:

    Bakker, neked kell a kapa? 😉

  13. Nemmondommeg szerint:

    Kerítésen belül volt az áram nem a kerítésben !
    Sajnos nálunk nincs meg a magántulajdonhoz való jog. Gondolom hosszú évek alatt jutott ide a bácsi.
    Én nem kívánok semmit, csak és kizárólag EGYENLŐ jogokat mindenkinek.
    A munkához a joghoz. Kicsit unalmas, hogy cigóéknak csak joguk van kötelezettségük semmi. 20-30 év múlva cudar világ lesz ha minden így folytatódik tovább.

  14. Nemmondommeg szerint:

    Valamit elfelejtettem….
    Szeretettel meghívom a csepel.info valamely tagját Április 04. vagy 05. napjára a csepeli posta elé 8:00-9:00 óra között ahol is lencsevégre kaphatja miféle autókkal jönnek felvenni a segélyt. Nem picit felháborító ahogy dübörög az aranyeső a merciből…….

  15. Bakker szerint:

    Minek ide magántulajdonhoz való jog, mikor már magántulajdon se igen van?

    F1! Nem kell! Van kapám, kaszám, biciglim, meg a hozzávaló nagyapai útravaló: “Fiam! Tanuld meg! Kapát, kaszát, biciglit sose add kölcsön!”

  16. Bakker szerint:

    Ellenben van egy felesleges Csepeli Hírmondóm! Kell valakinek?
    A benne levő cikkeket olvashattam a csepel.hu-n, a Helyi téma vonatkozó oldalain és itt a csepel.infon! Úgyhogy olvasásra már nem kell. (A múlt havi számból még maradt négy lap. Az elég lesz a havi narancspucoláshoz.)

  17. Kárász Adél szerint:

    Kedves Bakker !

    A nagymamámnak és sok idős embernek sincs internetje. A Helyi Téma sem jut el mindig hozzá. Nekik a Hírmondó igenis fontos. Tudom ízlések és pofonok … Te miért pofozkodsz ?
    Ja , és szeresd továbbra is a narancsot !

    Szeretettel a nagyi nevében : Adél

  18. Bakker szerint:

    Gondoltam erre én is! Világért sem akarnám megfosztani azokat, kik így jutnak helyi hírekhez!
    Szerintem azért átgondolandó a jelen lévő párhuzamosság. Nem pofoszkodok! Én is tisztelem a máshogy gondolkodókat!!! Továbbra is szeretem a narancsot, ugyanakkor nem szeretek mosogatni, plussz óvom a vízkészletet!

  19. balla bianka szerint:

    Elgondolkodtató amit Kárász Adél ír.

    A lakosság 75%-ának nincs internethozzáférése, így nem értesül vagy nem értesül időben a kerületet érintő közérdekű hírekről és információkról. Átestünk a ló túloldalára ez a kényszerű vagy túlértékelt takarékosság már kezd veszteséget termelni ami az életminőséget illeti. Egyébként úgy tudom, hogy a tájékoztatási kötelezettsége olyan az önkormányzatoknak, hogy a lakosság többségéhez el kell hogy jusson az információ, erre pedig az internet a fenti okok miatt nem alkalmas.

  20. balla bianka szerint:

    Tájékoztatom a T.admint, hogy megkezdődött a nyári időszámítás tehát a pontos idő:11:11 !

  21. Huba szerint:

    Sajnálom, de Nemmondommeg 07:02 és 07:09-kori véleményével nem lehet vitatkozni. Legalább is annak, aki a realitás talaján akar megnyilvánulni.

  22. kuku szerint:

    Tarjányi L igazad van és ezért nem lesz teljeskörü elszámoltatás

  23. Syme szerint:

    Bianka hozzászólásával maximálisan 1etértek:
    “Átestünk a ló túloldalára ez a kényszerű vagy túlértékelt takarékosság már kezd veszteséget termelni “

  24. Miska72 szerint:

    Aki lop agyon kell ütni, és a telek végében elkapálni 3 méter mélyre. 😉
    Többet vele No problem.

  25. Miska72 szerint:

    3 méter mélyre kell lefőldelni, és nem üti agyon az áram. Annál inkáb a kapa.
    🙂 🙂 🙂

  26. nagyapó szerint:

    “ittas cigány ember szívbeteg volt, és az uborkalevelek – amikre ráesett – gátolták, hogy földelje magát”. Valaki érti ezt? Magyarázza el, valamint, hogy a galamb, amelyik rászáll a vezetékre, miért nem szenved áramütést?

  27. csaba péter szerint:

    A galambot és egyéb madarakat azért nem üti meg a csupasz vezeték, mert ha nem érsz hozzá semmihez akkor nincs feszültség esés , nem zárod az áramkört földeléssel. Tehát lebegni kell.
    Ami pedig a hírt illeti bizony nem igaz .
    Mert Jani bácsi a Hírtévében is pont az ellenkezőjét mondta.

  28. lolka szerint:

    “ittas cigány ember szívbeteg volt, és az uborkalevelek – amikre ráesett – gátolták, hogy földelje magát”.
    -A szív-beteg stimmel, mert állítólag a kocsmából jövet rögtönöztek. Mert az ösvény amin haza jártak a “papa” telkén vezetett…odajártak rendszeresen ubit “szedni”…(a viccet félre téve) a szívbeteg ember valóban nehezebben viseli, ha fogyasztónak kapcsolódik egy áramkörbe, de itt az uborkalevelek akár szigetelő ként is szolgálhattak volna, de mivel az uborkalevél nedves még jobb a vezető képessége.
    -A nagyobb madarak gyakran szenvednek áramütést, mert egyszerre kettő vezetékhez érnek (Hortobágy) a városokban már ez ritkább a földkábelek miatt…A kisebb termetűek nem tudnak fogyasztó ként az áramkörbe kapcsolódni. A fázis, vagy nulla külön-külön nem számít…

  29. Tarjányi László szerint:

    A mostani Csepeli Hírmondót olvasásra érdemesnek találtam, még ha igaz is, hogy akik internettel rendelkeznek, azok az információk egy részéhez már hozzájutottak. Én jobbnak találom, mint amilyen volt a Csepel újság.
    Egyedül Borbély Lénárd nyilatkozatában találtam megbotránkoztatót, mi az hogy nem tudják, hová lett a Csepel-Észak 9,1 Milliárd Forintja, Már több mint 5 hónapja tetszettek átvenni a csepeli kormányrudat, hogyan vették át Önök a vezetést, ha nem kértek tételes átadást-átvételt! A FADESÁ-tól a pénz számlára érkezett, arról levenni illetve azt kamatozásra lekötni, csak aláírásra jogosult személyek tudnak. Kik ezek? Mire utaltattak át onnan pénzt, s hová és mennyit? Mindent forintra pontosan meg lehet állapítani, ha nem akkor tessenek szívesek feljelentést tenni hűtlen kezelés ügyben!
    A pénzre is vonatkozik az anyagmegmaradás törvénye, a pénz nem vész el, csak gazdát cserél! Nem hiszem, hogy talicskában tolták volna ki a pénzt a polgármesteri hívatalból, sok mindent el tudok képzelni az előző vezetésről, de ezt nem. Minimum, lepapírozták, ha hiányzik pénz, ha egyáltalán hiányzik pénz. Nem kell ahhoz államigazgatási egyetem, csak egy kicsit dörzsöltnek és rámenősnek kell lenni, hogy minden átutalást, szerződést átnézve, kiderüljön hol is van az a pénz, amiről Borbély Lénárd nem tudja, hogy hol van! Vagy ne nyilatkozzon, ha nem tud valamit, vagy nem alkalmas a pozícióra, amit betölt! Ezért jobb csak sima országgyűlési képviselőnek lenni, ott nincs semmiféle alkalmasági feltétel, elég ha valakit Orbán odavalónak tart.

  30. munkásököl szerint:

    Komoly újságírók írták a cikket… Ha jól tudom, a település neve nem Kesznyét, hanem Kesznyéten. Ehhez képest a Kesznyéten szó tendenciózusan helytelenül szerepel a cikkben, ami feledtébb furcsa, ha ott járt az újságíró. Mármint Kesznyétenben, és nem Kesznyéten.

    Barna bácsinak nőni fog a renoméja a cigánysoron, mert sikeresen integrálta a roma társadalom két jeles tagját. Igaz, csak egy áramkörbe. 🙂 Ráadásul megjárta az előzetest, ami komoly fegyvertény cigányéknál. Sokkal többre tartják, mint az egyetemet. Nem véletlen, hogy szabadulótáncok alkalmával nagyobb létszámban képviseltetik magukat, mint diplomaosztókon. 🙂

    Remélem, többet nem mernek hozzá betörni, mert az a 10 perc, amíg – állítólag, egy PR cikk erejéig – kiérnek a rendőrök, az pont elég Barna bácsi agyonveréséhez. Az áram mégiscsak hatásosabb megoldás, mint a telefon.

    Itt az alkalom, igen tisztelt kétharmad! Tessék az új alaptörvényben rögzíteni a magántulajdon védelméhez fűződő alapjogot. A tolvaj jogai a birtok határának átlépésével szűnjenek meg egyszer s mindenkorra.

  31. demokrácia szerint:

    munkásököl

    Az alkotmányos javaslat remek! Én támogatom!

  32. Csepel-sziget szerint:

    Egyáltalán nem kár azért a retek tolvajért, aki otthagyta a fogát. Eggyel kevesebb! Hajrá Barna bácsi!

  33. Csepel-sziget szerint:

    Támogatom Munkásököl felvetését a tolvajok jogának megszüntetéséről. Régi időkben az ilyen teljesen normálisnak tekinthető dolog volt, aki lopott, levágták a kezét, többször nem próbálkozott.

    Csak mióta bejött ez a marha nagy szabadság, meg az ilyen SZDSZ és “Elempé”-féle újhullámos divatpolitizálás, hangzatos emberi jogvédő dumákkal körítve, azóta van itt mindenkinek joga… Kötelezettséget meg nem ismer senki sem.

  34. csaba péter szerint:

    Az egész problema szerintem okafogyott .

    A Mester és a Minisztere is kijelentette hogy a választásokat követő kettő hét múlva rend lesz!
    Ha valaki nem ezt tapasztalja az csak a zabolátlan fantáziájának terméke lehet.

  35. csaba péter szerint:

    És nem felel meg a Fidesz által kívánt normáknak tehát idegen szívű nemzet áruló.

Itt lehet hozzászólni !