Népszavazási utóhatások: “finomítanának” az egészségbiztosítási törvényen

Inforadio.hu

Az MSZP-frakció szerint szükség van az egészségbiztosítási törvény finomítására – mondta Varju László, az MSZP frakcióvezető-helyettese kedden késő este a képviselőcsoport informális budapesti ülése után, amelyen részt vett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is.

Egy dologban állapodtunk meg a végére, egészen biztos, hogy az egészségbiztosítási törvény finomítására van szükség, de nem vonjuk vissza – jelentette ki a kormánypárti politikus a négy és félórás ülés után.

Varju László arra a kérdésre, milyen irányú módosításokat képzelnek el, nem kívánt részleteket közölni, mivel – mint mondta – nagyon sokféle elképzelés van.

Egy másik kérdésre, miszerint mi lesz a magánbefektetőkkel, a frakcióvezető-helyettes közölte: “a finomítás kategóriájába ez is beletartozik”. Személyes véleményét tolmácsolva elmondta: korábban azon az állásponton volt, hogy legyenek magánbefektetők, de az új helyzetet értékelni kell.

Arra a kérdésre, miért kell a törvényt újranyitni, Varju László azt mondta: még nem nyitották újra, de a március 9-i népszavazás olyan helyzetet teremtett, hogy érdemes lenne újból megfontolni a törvényt. A politikus közölte: a döntést a március 29-i országos pártértekezleten hozzák meg.

Mint mondta, a frakcióülésen nyugodt értékelés keretében tekintették át a legfontosabb ügyeket.

Forrás: Inforadio.hu

6 hozzászólás “Népszavazási utóhatások: “finomítanának” az egészségbiztosítási törvényen” bejegyzésre

  1. Kovács Ernő szerint:

    http://www.hetek.hu/?q=node/16127 Itt hasonló a helyzet, csak fordítva , mint nálunk!Úgy látszik a megszorító intézkedéseket sehol sem szeretik! A balt kéretik még nem temetni!

  2. LB szerint:

    Így van Ernő! Reménykedünk, hogy eddigi szeretett vezetőink fogják még legalább további tíz évig vezetni “Szigetországot”!
    Hogy akkor – többek között – a Csepel SC pályájának helyén, és a Kis-Dunaparton is végig “lakóparkok” lesznek, az ne zavarjon!

  3. Csepeli Galvániszap szerint:

    Ez az egész törvény a közpénzből fizetett pártcsinovnyikok számának bővítéséről, bebetonozásáról és a társadalombiztosítás pénztárcájának megszerzéséről szólt, miközben azzal senki nem foglalkozott, hogy sokkal bürokratikusabb, pazarlóbb és drágább rendszer jönne létre, mint amilyen az eredeti volt. És ezt nevezték pofátlanul reformnak!!

    Még csak nem is egy marhanagy pofon kellett ahhoz, hogy hozzányúljanak a teljesen egyértelműen rossz és káros törvényhez, hanem egy újabb pofon – egy újabb népszavazás – “réme”.

    Szégyen, hogy ilyen a baloldali elit, miközben a bürokratizálási szándék cseppet sem változott. A TB van továbbra is kiszemelve arra, hogy a Gyurcsányhoz hű pártcsinovnyikoknak felügyelőbizottsági és igazgatói posztokat adjanak – természetesen közpénzből.

  4. Bombi szerint:

    Igazad van, Ernő! Nem kell temetnünk a balt, eltemetik ők saját magukat!

  5. leslie szerint:

    Azt árulja el valaki, hogy aki a magánbiztosítások bevezetését szorgalmazza, annak mi köze a baloldalhoz?

  6. atata szerint:

    Az egész finomitás nem más , “mint a szarnak az pofozása”. Képzeljetek el egy gyönyürűen megterített asztalt, rajta virágok garmada, ezüst gyertyatartók gyertyáinak diszkrét meleg fénye, az étek hozók szolgálják fel ami szem szájnek ingere, de az előttetek lévő herendi tányér széle finoman megvan kenve némi szarral. Ez pont olyan, csak a “píár” jobb.

Itt lehet hozzászólni !