Letöltendő börtönbüntetést kapott az MSZP-s alpolgármester

MTI, Origo.hu

Kaszab Csaba és Demszky Gábor

Kaszab Csaba és Demszky Gábor

Vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés miatt jogerősen két év letöltendő börtönt kapott Kaszab Csaba volt kőbányai MSZP-s alpolgármester. A politikust egy vállalkozó, hajdani jó ismerőse jelentette fel, miután 17 milló forintot fizetett azért, hogy munkát kapjon a kerületben.

Helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bírósági ítéletet Kaszab Csaba, Kőbánya volt szocialista alpolgármestere ügyében, így a politikusnak két évet kell börtönben töltenie, feltételes szabadságra nem bocsátható. A bíróság mellékbüntetésként négy évre eltiltotta a közügyektől, és egyben 4,43 millió forint elmaradt vagyoni előny megfizetésére kötelezte. A végzés ellen fellebbezésnek nincs helye – közölte Szigeti Ágnes, a tanács elnöke.

A volt X. kerületi alpolgármestert vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettével vádolták meg 2005-ben, amiért 17 millió forint kenőpénzt kapott egy építési vállalkozótól, cserébe azért, hogy Kaszab munkát szerzett neki. A politikus tavaly ősszel – az elsőfokú ítélet után – lemondott a kőbányai képviselő-testületben betöltött mandátumáról.

A bíróság szerint a vállalkozó még 2000 nyarán megkereste Kaszabot, és arra kérte, hogy szerezzen neki építési megbízást. Kaszab ezután a rendelkezésre bocsátotta azoknak a társasházaknak a címét, amelyek tervezett felújítási költségei a legmagasabbak voltak. Megállapodtak abban, hogy ha a vállalkozó megkapja a munkákat, az utánuk járó díjak felét visszautalja a politikusnak.

A vállalkozó vélhetően azért tett feljelentést egykori jó ismerőse ellen, mert egy korábbi büntetőeljárásban nyomozás indult ellene. Akkor a férfi a Kőbányai Vagyonkezelőnek okozott 30 millió forintos kárt megfizette, és Kaszab Csaba nevét sem említette meg. Később – egy, korábban az [origo] birtokába került ügyészségi irat szerint – a vállalkozó összeveszett a jelenlegi alpolgármesterrel, és szóvá tette neki, hogy “ő is benne volt a cégével együtt”.

Forrás: Origo.hu, MTI

4 hozzászólás “Letöltendő börtönbüntetést kapott az MSZP-s alpolgármester” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Már a kreületünken is érik a bünti! Nem kicsit! Nagyon!

  2. miska72 szerint:

    Hol a TESCO 560 milliója? Tescobotrány, Kis-Dunapart, galvániszap, okirahamisítás bűnpártolás, hamis adatszolgáltatás, hatóság félrevezetése, bejelentő hülyének nézése, Törvények megszegése, stb stb. Gazemberek vezetik a kerületet!

  3. miska72 szerint:

    Egy letöltést ez is megér! De nem a neten!

  4. Bombi szerint:

    Nagyon helyes! Ott a helye! Egyre több a szoci a börtönökbe, hullanak a fejek a porba, pedig ők vannak hatalmon!!! Figyelitek?! Annyira disznók, hogy még hatalomból sem tudják magukat tartani!!! Nagyon helyes!!! Emlékezzetek, Kellernek megvolt minden eszköze, mégsem nyert egy pert sem!!! Itt a különbség!!!

Itt lehet hozzászólni !