Orbán: Bármit legyőzhetünk, ami gátol bennünket

Magyar Nemzet

Orbán Viktor ünnepi beszéde (videó!)

Legyen béke, szabadság és egyetértés – kezdte március 15-i ünnepi beszédét Orbán Viktor a Nemzeti Múzeum lépcsőjén. A miniszterelnök köszöntötte a múzeumnál megjelenteket és az otthon ünneplőket, határon innen és túl.

Úgy fogalmazott, március 15-ét ünnepelhetnénk a párizsi, a brooklyni Kossuth téren, vagy akár a budapesti Hősök terén, „de mi március 15-én mindig itt vagyunk. Itt kezdődött minden, itt tettünk esküt egymásnak, hogy rabok tovább nem leszünk.” „Ki fogunk állni egymásért és minden magyar ki fog állni Magyarországért” – tette hozzá a kormányfő.

A március 15-i eskü, a „rabok tovább nem leszünk” olyan fogadalom, amellyel 1848 óta minden magyar tartozik minden magyarnak – mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök hangsúlyozta: 163 év után is hűek vagyunk az eskühöz, ma is ehhez tartjuk magunkat. Esküt tenni közösen és egymásnak azt jelenti, hogy bárhogy fordul is a világ, ki fogunk állni egymásért. A nemzet közös esküje azt jelenti, hogy minden magyar ki fog állni minden magyarért, minden magyar közösen, együtt ki fog állni Magyarországért – fogalmazott Orbán Viktor.

A ’48-as hősök ki is álltak a hazájukért, politikájuk pedig évtizedekre megalapozta a magyar politikai rendszert – mondta Orbán Viktor, majd így folytatta: „Életre hívtuk a sajtószabadságot, szembeszálltunk a Habsburg Birodalommal, a rendszer falait lebontottuk. Pontosan ugyanez történt 1956-ban, 1989-ben és 2010-ben is.”

Ez történik akkor, amikor a hatalomnak csak egy célja marad: hogy csalás és önsorsrontás után megtartsa a hatalmat – mondta Orbán. A miniszterelnök hozzátette: ilyenkor életbe lép a ’48-as szellem, ilyenkor a magyarok összefognak, és megújítják Magyarországot. 1848-ban is ez történt, az volt hazánk legsikeresebb megújulása – mondta a kormányfő.

Odaérünk ebbe a Magyarországba

Ha a történelem a legnagyobb tanító, akkor sűrűn átismételteti diákjaival a tanagyagot – mondta Orbán, utalva arra, hogy „1990-ben ugyan tudtuk, hogy létezik egy szabad, egy ’48-as, ’56-os Magyarország, egy túlpart, ahová oda kell érnünk”. A miniszterelnök szerint azonban korán hittük, hogy a szovjet csapatok kivonulásával, a demokratikus választásokkal oda is érünk ebbe a Magyarországba.

Ám Orbán emlékeztetett: hamar észre kellett venni, hogy a múlt arcai, levegője és alakzatai tértek vissza, ezért nem sikerült elszakadnunk a múltunktól. A kormányfő ebben látja okát annak, hogy a legegyszerűbb kérdésekre sem tudtunk közös választ adni. Kik vagyunk mi, magyarok, és mire is kötelez minket 1000 éves államiságunk?

Orbán leszögezte: az elmúlt húsz évben emiatt maradt félbe, ezért nem jutott előre, ezért nem született új alkotmányunk sem. „Ez a húsz év bolyongás volt, amikor nem találtuk meg azt a Magyarországot, amely két szóval jellemezhető: a magyarok országa.” A Fidesz elnöke szerint a csalódás természetünk része lett, és hitünk is apadni kezdett, ám úgy látja, hogy a 2010-es összefogással a magyarok kinyilvánították: a keresett Magyarország nem az ideológiákban van, hanem bennünk.

„Eljött az idő”

A miniszterelnök elmondta: ahogy 1848-ban kinyilvánítottuk, hogy rabok tovább nem leszünk, visszanyerjük a tartásunkat, életerőnket, úgy most is eljött az idő, amikor ki kell állni a magyarságért. Kijelentette: kiállunk érte, hogy a reménytelenség évei érjenek véget, kiállunk egy új, végleges rendszer alapjaiért, hogy Magyarországon a magyarok érdeke legyen az első. „Kiálltunk érte, mikor elbúcsúztunk a Nemzetközi Valutaalaptól, amikor az árvízzel, a vörösiszappal küzdöttünk, amikor a nyugdíjrendszert vissza kellett szerezni a tőzsdecápák kezeiből, és kiálltunk, amikor az unióban támadások érték Magyarországot.”

„A kommunizmus betörése óta minden európai nemzetnél többet harcoltunk a függetlenségért, szabadságért. Kiállunk azért, ahogy 1848-ban Bécsből, 1956-ban Moszkvából, most Brüsszelből se diktálhassanak nekünk.” Hangsúlyozta: senkitől sem tűrünk kioktatást, Magyarországnak meg kell adni a tiszteletet.

Elmondta, hogy határozott és egységes kiállással lezártuk az átmenet korszakát, új alaptörvényre van szükség, a nemzeti hitvallás mondataival válaszolunk az elmúlt húsz év nyitott kérdéseire. „Büszkék vagyunk arra, hogy Szent István szilárd alapokra helyezte az országot”, majd hozzátette: megőrizzük részekre szakadt nemzetünk szellemi és lelki egységét.

Ezennel vége

„Nem ismerjük el az 1949. évi kommunista alkotmány jogfolytonosságát, kinyilvánítjuk ennek a végét.” Most nincs külső erő, melynek ellen kell állnunk – fogalmazott a miniszterelnök. A ’48-as eskühöz tartjuk magunkat a 21. század kihívásainak és a magyar szellemiségnek megfelelő alkotmánnyal is. Az alkotmánnyal kapcsolatosan Orbán Viktor megköszönte a 800 ezer visszaküldött javaslatot, és mindenkit arra buzdított, vegyen részt az alkotmányozás folyamatában.

„Az új alkotmány azonban nem elég, nagy teherbírású hajtóművekre is szükség lesz, olyanokra, mint a Széll Kálmán-terv vagy az Új Széchenyi-terv. Hajtóművek nélkül nem téphetjük ki magunkat az adósságcsapdából. Ha viszont ez sikerül, magasra emelkedhetünk. Ha kitörünk, zsugorodni kezdenek majd a problémák, és összezsugorodnak az attól való félelmek is, hogy bármi ránk omolhat. Megszűnhet a mindennapi küzdelem az élettel, nem fogjuk majd úgy érezni, hogy mindenki felettünk áll.”

A miniszterelnök hangsúlyozta, nem csúszunk vissza az ingoványba, nem fogunk többé átmeneti életet élni. „Bármit legyőzhetünk, ami gátol bennünket a felemelkedésben. Újra olyan céljaink lehetnek, melyek naggyá tehetik a nemzetet, ehhez a reményhez pedig ragaszkodunk” – húzta alá.

„Csak szabad emberek alkothatnak szabad társadalmat. A zavaros gondolkodás rossz tettekben végződik, így tehát szükség van önmagunk megújítására is. Dicsőség a ’48-as hősöknek! Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!” – zárta beszédét Orbán Viktor.

mno.hu

47 hozzászólás “Orbán: Bármit legyőzhetünk, ami gátol bennünket” bejegyzésre

  1. Jobb Csepelért szerint:

    1456-ban Nándorfehérvárnál legyőztük a törököket, 1703-ban és 1848-ban szembeszálltunk a Habsburg Birodalommal, 1956-ban pedig a világ legerősebb hadseregével. Van mire büszkének lennünk!

    „Ki fogunk állni egymásért és minden magyar ki fog állni Magyarországért” ÚGY LEGYEN!

  2. abcd szerint:

    Önként NEM ……

    “Mintegy ötszáz ember kapott 1500-2000 forintot azért, hogy végignézzék és megtapsolják a Nemzeti Múzeumnál tartott március 15-i ünnepséget – állította az [origo]-nak több, magát statisztának mondó fiatal. A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint a lépcsőn álló emberek látványa része volt az ünnepi műsornak.” — nemzeti együttműködés fidesz módra.

  3. Jobb Csepelért szerint:

    Az Origonak azt nem hiszem el, amit kérdez.

  4. Papi szerint:

    abcd!
    Te tényleg ennyire elhiszel mindent? Nem tudom hány ezer ember volt kint és erre jön egy kis mit ugrálsz TV stáb és megtalálja azt a két – három nézőt akit a Fidesz meg fizet. Na ne ezt azért már csak nem kéne megenni. Sok marhaságot olvastam már de ez mindent visz!

  5. Tóth Mária szerint:

    origo, index: csak provokálnak és semmi több!

  6. grün szerint:

    „Nem ismerjük el az 1949. évi kommunista alkotmány jogfolytonosságát, kinyilvánítjuk ennek a végét.”
    Legfeljebb egy képviselői vagy állampolgári eskü letételéig?!

  7. Papi szerint:

    grün!
    Hol voltatok amikor az országházban kellett volna beszélni?
    Ti még az ilyen aljas szemétségre is képesek vagytok’ Gondolkozz egy kicsit amikor nem a Fidesz volt hatalmon már akkor is több tízezer embert tudott mozgósítan és most amikor hatalmon van ilyen aljasságra lenne szüksége ha ezt komolyan gondolod és el is hiszed hát akkor a szellemi szinted nagy a 0 alatt van!

  8. Manitu szerint:

    „Nem ismerjük el az 1949. évi kommunista alkotmány jogfolytonosságát, kinyilvánítjuk ennek a végét.”

    Nagyon helyes. Mocskos gyilkosok alkotmányát, akik négyszer annyi embert öltek meg, mint a nácik, és akik az alkotmányt a későbbi gyilkosságok alátámasztására készítették, nem is szabad elismerni.

  9. nagyapó szerint:

    abcd! A kis provokátorok legalább összebeszélhettek volna, hogy mennyit kaptak, mert az ATV-ben össze-vissza beszéltek. Nem tudták az összeget.

  10. Jobb Csepelért szerint:

    Rosszindulatú, aljas, hazug propaganda a baloldal részéről…

  11. Tarjányi László szerint:

    Orbán Viktor beszéde 2011. március 15-én
    http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=58533:orban-viktor-beszede-marcius-15-en&catid=79:kiemelt-hirek&Itemid=115

    Orbán Viktor: …minden magyar ki fog állni minden magyarért, …
    Szabó Dezső: Minden magyar felelős minden magyarért!
    NA, CSAK RÁFANYALODUNK A RADIKÁLIS MAGYAR GONDOLKODÓKRA?

    Ilyenkor meghalljuk a 48-asok esküjének hangját: Rabok tovább nem leszünk. (taps, éljenzés) Ilyenkor visszanyerjük a tartásunkat (éljenzés, taps), az életerőnket, rátalálunk a jobbik énünkre, csalhatatlan ösztönnel megérezzük, hogy eljött az idő, amikor ki kell állni Magyarországért. (taps) MI MÁR RÁTALÁLTUNK JOBBIK ÉNÜNKRE!

    Kiálltunk azért, hogy Magyarországon végre a magyarok érdeke legyen az első. (nagy taps) Kiálltunk az országért, amikor rendben és méltó módon elbúcsúztunk a nemzeti [helyesen: nemzetközi] valutaalaptól (taps, ováció). Kiálltunk a magyar emberekért, amikor kivetettük a bankadót és a válságadót. (taps, ováció) ÚGY LEGYEN!

    Eskünkhöz híven nem tűrtük el 48-ban, hogy Bécsből diktáljanak nekünk. Nem tűrtük el 56-ban és 1990-ben sem, hogy Moszkvából diktáljanak. Most sem hagyjuk (már szól a taps), hogy Brüsszelből vagy bárhonnan, bárki is diktáljon nekünk. (ováció, vastaps) JERUZSÁLEMBŐL, WASHINGTONBÓL.

    Mi jól emlékszünk, hogy szabadságharcunkat 1956-ban a szocializmus nevében tiporták el. És arra is jól emlékszünk, hogy a 20. század pusztító eszmeáramlatait egytől egyig más országokban találták fel, és más nemzetiségű agytrösztök fejéből pattantak ki. A nemzeti szocializmus és kommunizmus ideológiájának feltalálói között egy magyar nevet sem találni (az utolsó néhány szót szótagolva mondja, taps, amely folyamatos a következő mondatok alatt is). Senkitől sem tűrünk hát kioktatást, és mindenkitől elvárjuk, hogy Magyarországnak és a magyaroknak megadja a kijáró tiszteletet. (vastaps, ováció, bekiabálások)
    AKIK NEM TISZTELIK A MAGYAROKAT, NEM KELL HOGY KÖZÖTTÜNK ÉLJENEK! LEHET MÁSUTT IS BOLDOG LENNI, BOLDOGULNI!

    Csak szabad emberek alkothatnak szabad társadalmat.
    EMELT FŐVEL JÁRJATOK HAZÁTOK FÖLDJÉN, MERT KÜLÖNBEN SOSEM LÁTJÁTOK MEG AZ ISTENT! (WASS ALBERT)

    Dicsőség a negyvennyolcas hősöknek! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
    DICSŐSÉG ŐSEINKNEK! ÖRÖKKÉ ÉLJEN MAGYARORSZÁG!

  12. Gordon szerint:

    Tarjányinál lefőtt a lávé. 🙂

    Megjegyzem: Irán köszönettel tartozik az USA-nak, hogy féken tartja Izraelt. Ha nem lenne az USA, akkor az iráni rezsim már megbukott volna.

  13. Gordon szerint:

    lávé=kávé 🙂

  14. "?!" szerint:

    Tarjányi!

    Eddig nem gondoltam, hogy annyira hülye vagy, hogy meg akarod tiltani Orbán Viktornak, hogy mások által kimondott szavakat vagy mondatokat használjon!

    Ilyen baromságot eddig csak a kommunista és a szoc-lib bandától hallhattunk, amikor egyes szavak (pl.: élettér, stb.) kimondását azért akarták megtiltani, mert azokat a szavakat és mondatokat korábban nyilas és náci vezetők is használták.

  15. Tarjányi László szerint:

    2011. március 15-i Orbán beszéd
    Újra olyan reményeink és céljaink lehetnek, (taps) amelyek naggyá tesznek egy nemzetet. Ismét meg lehet majd bízni az adott szóban. A munkának becsülete lesz. A bűn elnyeri büntetését, az érdem a jutalmát. Ehhez a reményhez ragaszkodunk. (taps)

    http://csepel.info/?p=12907#comments “Kövér: A határon túliak saját képviselőket delegáljanak”
    Tarjányi László szerint:
    2011. március 15., kedd – 00:29
    Továbbá a Tihanyi Alapítólevél előtt is volt Magyarországon jogrendszer, amely azonban írás nélkül is működött, a magyarok az államalkotási tapasztalataikat a többezeréves Kínai Birodalomtól tanulták. Akkor még azt sem tudták mi az a gentlemen’s agreement, mégis számított az adott szó, az árulást pedig keményen büntették!

    MINDKETTŐBEN BENNE VAN AZ “ADOTT SZÓ”, BECSSZÓ, HOGY NEM ÉN ÍRTAM ORBÁN BESZÉDÉT! BÁR A 2002-ES GÁZÁR-KAMPÁNYNAK ÉN VAGYOK AZ EREDETI SZERZŐJE.

  16. Tarjányi László szerint:

    Orbán Viktor nem akárkitől vett át idézetrészletet, Szabó Dezső a liberálisok szemében maga az ördög, aki olvasta a kis sárga könyvecskéjét, “Cikkek a Virradatból”, az láthatja, hogy ma is érvényesek a megállapításai, pedig azokat 1920-ban írta, s amelyekhez az indítatást az 1919-es patkányforradalom adta.
    Mi az Orbán úr egy követ fúj a szélsőjobbal?
    Na én egy cseppet sem csodálkozom, hiszen a 2002-es TF-beli beszédéhez az anyagot egy szélsőséges adta, akinek a fényképét ezzel a képaláírással közölte a Népszabadság 1995. március 19-i száma, a 2-dik oldalon!

  17. D-arkAngyal szerint:

    Ez az Orbán egy hülye!

    Ennyi blődséget, amit Ő összehord…

    Rajtunk kívül ezt már az “egész” világ tudja, hogy nem 100-as!

  18. Gordon szerint:

    Tarjányinak visszatért a rögeszméje. 🙂

  19. "?!" szerint:

    “D-arkAngyal”!

    Te állítod azt, hogy “Ez az Orbán egy hülye!”, miközben Te annyira hülye vagy, hogy még a csepeli mszp-sek köztudottan elképesztően hülye egyedekből álló csapatából is kiszorultál?

    Írtad, hogy “Ennyi blődséget, amit Ő összehord…”.
    Az ilyen esetekre szokták mondani, hogy a hiba az Ön készülékében van, és azért nem tudja venni az adást.
    Azaz, Te olyan elképesztően hülye vagy, hogy képtelen vagy felfogni az Orbán Viktor által elmondottakat!

    Mielőtt elalszol gondolkodj el az állapotodon, és holnap fordulj elmeorvoshoz! Jó éjt!

  20. grün szerint:

    “Orbán: Bármit legyőzhetünk, ami gátol bennünket”
    Leginkább a Vezíír-nek a féktelen hatalom vágyát kellene legyőznie, egy jó pszychológus segítségével!!!
    Ha már úgyis demokráciát épít nekünk!!!

  21. "?!" szerint:

    “grün”!

    Neked már nem épít senki demokráciát, sem mást.

    Lejárt a szavatosságod, ezért már csak temetkezési várja a mielőbbi megjelenésedet.

  22. grün szerint:

    “?!”!
    Hason kérem a kiterítésemet, hogy még utoljára tehess nekem egy szivességet!!! He-he-he!!!

  23. "?!" szerint:

    “grün”!

    Amint látod egyre több területen a magyar hagyományokat folytatjuk, ezért Téged nem fognak kiteríteni, hanem csak elföldelnek a temető árkába, ahogy a hagyomány szerint a bűnözőket szokták!

  24. Jobb Csepelért szerint:

    Hiába erőlködnek a “kedves balekok és liberok” (Szaniszló Ferenc szavaival élve), tegnap meglepően sok ember volt mind a Nemzeti Múzeumnál, mind pedig a Várban, talán többen is, mint tavaly október 23-án. Ennek oka, hogy az emberek jobban magukénak érezték március 15-ét, most, hogy egy jobboldali-nemzeti kormány van hatalmon.

    Orbán Viktor támogatottsága ugyanolyan magas, mint a tavalyi évben volt. A bukott balliberálisok, exkommunisták hiába provokálnak, hiába hazudoznak, hiába kiáltanak alkotmányos puccsot és hiába rohangálnak a brüsszeli elvtársakhoz…

    Tegnap annyian voltunk kint a múzeumnál, hogy arra kellett figyelnem, nehogy véletlen valakit megüssek a zászlóval, mert úgy megtelt a kert és az egész Múzeum körút, hogy szinte mozdulni sem lehetett. A rendezvény végén pedig csak lépésben tudtam elhagyni a helyszínt.

    Na most lehet őrjöngeni “kedves” Narancsvírus, Csaba Péter, grün, “*”, D-arkAngyal és abcd! 😀

  25. grün szerint:

    “?!”!
    Nem mondod komolyan, Ganékám!
    Egy Vitéz Bihari Szappanfőző Szabó Lukácsot?! A temető sarkában?
    Az évszázados családi kripta akkor mi a frásznak?!

  26. "?!" szerint:

    “grün”!

    Takarékoskodj az időddel, mert hamarosan leér a csuklódról elindult cédula a lábujjadra!

  27. grün szerint:

    “?!”!
    Azt azért még szeretném megérni amikor Téged muszálykabátban visznek el, jó szorosan megkótve hátul az ujjait!!!

  28. kiskovi szerint:

    Szánalmas..

    Jobb Csepelért: Mennyit kaptál érte, hogy ezt be írd? 😀 – tudom, ezzel csak magadat fényezed, ne vedd magadra, sokan ezt teszik, de ettől még szánalmas..

  29. Jobb Csepelért szerint:

    Nem szánalmasabb, mint a vergődésetek, amit itt a fórumon látni nap mint nap…
    Fogadj meg egy jó tanácsot, talán még hasznodra válhat… Tegyél magadba egy kis Unicomot, hogy jobban nézzél ki, aztán sodródj az árral! 🙂

  30. "?!" szerint:

    “Bakker”!

    Aki minden kákán csomót keres, az némelyiken talál is.

  31. "?!" szerint:

    “kiskovi”!

    Az a vergődés és röfögés a szánalmas, amit a veled együtt itt röfögő levitézlett társaiddal műveltek.

  32. kiskovi szerint:

    Jobb Csepelért:
    Kezdem azt hinni, hogy én állok a f.. rossz végén, mert cummancs országban vagyunk és ez a csapás irány. Jól érzem?
    ?!:
    Ha már röfögés: te kis malac, elfelejted, hogy te térdelsz előtte kis torkos – malac – 😛
    Viki is azt csipi, amikor röfögsz előtte, ezért jutott eszedbe?
    Levitézlett? Érdekes a világ képed én legalább tudom, hogy miért írom rólad azt, amit ellenben te most is csak hazudni tudsz. Bár tudom te már ingyen megcsinálod vikinek 😉 csak nem zavar, hogy közben a másik gyurcsány haverod, meg tudod szendvics póz – tekintve, hogy a múltat is annyira a szíveden/seggeden viseled.

  33. Jobb Csepelért szerint:

    Kiskovi!
    Az a te bajod, hogy minek a végén állsz és szerintem senkit sem érdekel 😀

  34. Manitu szerint:

    Szerintem annak se mindegy, aki az elején áll 😀

  35. "?!" szerint:

    “kiskovi”!

    A 14:07-es röfögésed még az előzőnél is szánalmasabbra sikeredett.

  36. kiskovi szerint:

    Jobb Csepelért:
    Az én bajom ugyan nem lesz, mert én még mindig csak fentről látom és nem szemből, ellenben elgondolkodtató, ha mindenki szemből nézi és csak én nézem – ha nevezhetem úgy – rossz irányból.

    ?!: Apám, stipi stopi, te egyel mindig szánalmasabb vagy, mint amit leírsz rólam, jóóó?! Ennyire béna vagy komolyan? Téged tényleg csak szívatni lehet.. bár ennyi brainshot-al nem is csodálom.

  37. "?!" szerint:

    “kiskovi”!

    A 17:08-es röfögésed minden előző röfögésednél szánalmasabbra sikeredett.

  38. okégyerek szerint:

    Barmok vagytok mind!

    Magyarország nemsokára megszűnik!
    Az újszülöttek 40%-a már cigány!
    Ők fognak harcolni, dolgozni? Viccnek is rossz.

    Magyarország 20 év múlva 4 millió nyugdíjasból, és az őket fosztogató 2 millió cigánybűnözőből fog állni. Mindenki aki épeszű és dolgozni tud és akar, elmenekül innen.
    Ezt a jövendőmondó is megmondta.

  39. Tarjányi László szerint:

    A fenét! Majd választunk egy radikális jobboldali kormányt, amely kötelezővé teszi a munkát. Mit tesznek erre a cigányok, hát inkább kivándorolnak.

  40. okégyerek szerint:

    Úgy legyen!

  41. okégyerek szerint:

    Érdekes hasonlóságok az ünnepi beszédekben:
    Olvassátok komcsik:
    Ahmadinezsád is üzent az egyiptomi népnek

    Az iráni elnök az iszlám forradalom győzelmének 32. évfordulóját ünneplő több százezer fős tömeg előtt mondott beszédet. Mahmúd Ahmadinezsád szerint a Közel-Kelet hamarosan megszabadul az Egyesült Államoktól és Izraeltől.

    Az iráni elnök Teheránban tartott beszédében kijelentette, hogy ‘az arrogáns hatalmak útjuk végére értek, s Isten segedelmével ez az út a cionista rezsim és az Egyesült Államok nélküli Közel-Kelet felé vezet’. A központ ünnepséget – mint minden évben – a Teherán szívében lévő Azadi (Szabadság) téren tartották. Ehhez a térhez több sugárút vezet. A hatalmas tömeg a szokásos ‘Halál Amerikára!’, ‘Halál Nagy-Britanniára!’, ‘Halál Izraelre!’ jelszavak harsogása mellett ezúttal a tunéziai és az egyiptomi népfelkelést is éltette.
    ‘Üzenem az iszlám és arab országok népeinek és ifjúságának, különösen az egyiptomiaknak: legyetek éberek. Jogotok van szabadnak lenni és megválasztani kormányotokat, vezetőiteket’ – hangsúlyozta az iráni elnök. Ezt követően Amerikához és a Nyugathoz intézte szavait. ‘Ha azt akarják, hogy a népek bízzanak önökben, hagyjanak fel a belügyeikbe való beavatkozással, különösen Egyiptomban és Tunéziában. Ezt követően pedig szabadítsák meg a térséget a cionista rezsimtől’ – mondta Ahmadinezsád, aki az állami televízió honlapján korábban már kifejtette azt a véleményét, hogy a jelenleg zajló tunéziai és egyiptomi népmozgalmak az 1979-es iráni iszlám forradalom következményei.
    Beszédében az államfő méltatta azt a fejlődést, amelyet az iszlám forradalom idején az iráni tudomány elért. Ezek között említette az űrkutatást is. Utalt rá, hogy Irán már saját műholdat bocsátott a világűrbe, s bejelentette, hogy Teherán még ebben az évtizedben embert akar küldeni a kozmoszba. Hangsúlyozta, hogy országa a műszaki fejlődésben nem szorul külföldi segítségre.

    (MTI)

  42. balla bianka szerint:

    Ha már a vicceknél tartunk.

    Hogy fogják hívni 20 év múlva Magyarországot?
    …?
    Gipsy-Land.

    (Lehet, hogy ez nem is vicc?)

  43. Gordon szerint:

    Ahmadinezsád miért nem mond hálás köszönetet az USA-nak hogy féken tartja az Iránnál sokkal erősebb hadsereggel rendelkező Izraelt?

  44. Tarjányi László szerint:

    A perzsáknak van egyenlíteni valójuk a zsidó néppel. Most jön a Purim ünnep, amikor a zsidók 77ezer perzsát gyilkoltak le a perzsa uralkodó Ahasverus/Xerxes engedélyével Eszter nevű szeretője kérésének engedve. A zsidók ugye nagy harcosok, szeretik ha a perzsa uralkodó katonái lefogják a kiszemelt áldozatot, nekik csak a torkát kellett elvágniuk. Ezt ugyan nem írják Eszter könyvében, de vajon hogy volt a képes a zsidó kisebbség legyilkolni 77ezer embert, perzsák hatalmas tömegében? Indokolt-e ezt a szörnyűséget ünnepelni évente? Nekünk, magyaroknak miért nincsenek ilyen kificamodott ünnepeink, amikor valakik kiirtását ünnepelnénk? És még mi vagyunk rasszisták?

  45. "?!" szerint:

    Most már inkább ezzel foglalkozzatok!

    A melltartó odaszól a bugyihoz:
    – Kikapcsolódásra vágyom….
    – Nemááá, tegnap is miattad toltak le!!

Itt lehet hozzászólni !