Jogerős a három igen, áprilistól megszűnik a vizitdíj és a kórházi napidíj

Mno.hu

 

Jogerőre emelkedett a március 9-ei háromkérdéses népszavazás eredménye, miután az Országos Választási Bizottság (OVB) pénteki határozata ellen nem érkezett érdemi kérelem a Legfelsőbb Bírósághoz (LB) a hétfő délután négy órás határidőig. Eszerint a tandíj, a vizitdíj és a kórházi napidíj kérdésében eredményes volt a népszavazás; a népakarat kifejezése így három évig köti az országgyűlést.

 

Az MTI-nek is átadott jegyzőkönyv szerint a tandíj kérdésében 3.309.616-an szavaztak igennel, míg 715.642-en nemmel. A vizitdíj kérdésében az igen szavazatok száma 3.321.313, míg a nemeké 708.283. A kórházi napidíj kérdésében 3.385.981-en voksoltak igennel, és 640.936-an nemmel.

Az Országgyűlés hétfőn 199 igen, 1 nem szavazattal 149 tartózkodás mellett elfogadta a népszavazáson hozott döntések végrehajtásáról a kormány által előterjesztett törvényjavaslatot. Ennek alapján a vizitdíj és a kórházi napidíj április 1-től megszűnik, a tandíjat pedig be sem vezetik. A parlament ugyanakkor elutasította a Fidesz törvényjavaslatát a március 9-i népszavazás eredményéből következő változtatásokról, a kieső bevételek pótlásáról.

Forrás: Mno.hu

4 hozzászólás “Jogerős a három igen, áprilistól megszűnik a vizitdíj és a kórházi napidíj” bejegyzésre

  1. Laja szerint:

    ÓÓÓ IGEN, IGEN, IGEN…

  2. Kovács Ernő szerint:

    Hurrá, nyert Magyarország!???????????

  3. leslie szerint:

    Nem, tisztelt Ernő! Még vár egy népszavazás a magánbiztosítások eltörlésével kapcsolatban.

  4. Hmmm….. én fizettem anno a sulimért, tehát tandíj mint olyan a költséges képzésben marad! Mindig dugdosni kellett a kis borítékokat megtömve pénzzel az orvosnak, ez most megint visszajön – mi a lótúró lenne a legjobb megoldás – persze ennek én is örülök! Márc 9 volt (amióta fidesz létezik és rájuk szavazok) meghatározó napom! Gratulálok, de én félek attól, hogy a bríték visszajön, és családok mennek megint kis időre tönkre a kórházi állapotok végett…. ti hogyan látjátok ezt?

Itt lehet hozzászólni !