Ingyen köthetnek házasságot Csepelen

Csepel.hu

Az 1982. évi 17. törvényerejű rendelet 15/A paragrafusa 2011. január 1-jei hatállyal új bekezdésekkel egészült ki. E szerint helyi önkormányzatoknak rendeletet kellett alkotnia a házasságkötés munkaidőn kívüli vagy nem hivatalban történő bejegyzése esetén fizetendő díjakról, szabályokról – számolt be a Csepel.hu.

Az új rendelet elfogadása a február 25-i képviselő-testületi ülésén történt; egyedül a csepeli MSZP nem támogatta a javaslatot. A párt nem indokolta a lépését.

Borbély Lénárd frakcióvezető (Fidesz) elmondta, az önkormányzat azért döntött e gesztus mellett, mert támogatni kívánják a családokat a fennálló nehéz helyzetben is. A házasság olyan alapvető intézménye a társadalomnak, amelynek szerepét erősíteni kell.

Az esketésen kívüli többletszolgáltatások (ünnepi beszéd, emléklap, irodalmi műsor, szülők köszöntése, pezsgőszervírozás, gépi zene, gyertyagyújtás) díjkötelesek.

A 2010-es évben Csepelen 193 házasságkötést regisztráltak. Az önkormányzat bízik benne, idén ez a szám magasabb lesz.

Forrás: Csepel.hu

12 hozzászólás “Ingyen köthetnek házasságot Csepelen” bejegyzésre

  1. Bakker szerint:

    Mondja el valaki nekem, hogy mi van ingyen? (Hátha kedvet kapok mégegyszer a házasságra, pedig ezidáig már kétszer házasodtam! Először és utoljára)

  2. földhözragadva szerint:

    “egyedül a csepeli MSZP nem támogatta a javaslatot. A párt nem indokolta a lépését. ”
    Majd én megindoklom: a gépi zenét is ingyen akarták adni. Egy csomó bakelit megmaradt, rajtuk egy számmal. Valahogy így kezdődik: Fel, vörösök, proletárok…:)

  3. Manitu szerint:

    Szimpatikus, hogy az önkormányzat legalább ezzel is kinyilvánítja az értékrendjét. A szocik meg amúgyis ész nélkül mindenre nemet mondanak.

  4. panelproli szerint:

    A TV-ben azt mondták, hogy a legkisebb díja lesz az eseménynek Bp-en. Nem ingyenes!!
    Melyik az igazi hír?!?!?

  5. tudor szerint:

    A csepelieknek az önkormányzat épületében mindig ingyenes (hétköznap és hétvégén is), a külső helyszín esetén kell fizetni.

  6. Princess szerint:

    Azért van ingyen (vagy minimális díjért), mert nem akar házasodni senki… nagyobb bajuk is van annál, minthogy azon törjék a fejüket, hogy milyen lagzit is rendezzenek.

    Azt hiszem egyre jobban veszik ki a hit a házasság szenélyében, ami szerintem nagyon szomorú dolog. 🙁
    Én egy régi módi lányzó vagyok és egyre kevesebb esélyt látok arra, hogy egy pár boldogan élhessen jelen gazdasági és társadalmi körülmények között.

    Lehet, hogy az a megoldás, hogy belenyugodjunk a számunkra elviselhetetlenbe!?

  7. kritikus szerint:

    Bakker,azt hiszem, hogy ennyit a tv maci utáni eseményekről.. 😉

  8. Hédy szerint:

    Szuper döntés volt!

  9. csaba péter szerint:

    Ez igen ez aztán konstruktív előrelépés , csak így tovább.

  10. csaba péter szerint:

    Szerintem nem elvetendő ötlet bizonyos jutalmat fizetni!

    pl : Egymillió Forint / házasság .

    Ne felejtsük , hogy a szemét komcsik anno gyerek születés esetén még kelengye pénzt is fizettek a dolgozónak.

    Sőt ingyen vállalati óvoda és bölcsőde is járt.

    Nem eléggé elítélhető módon.

  11. "?!" szerint:

    Kedves “csaba-bavária-gyalog péter”!

    Miért feszíted túl mindig a húrt Te idióta?

    A 16:03-as hozzászólásodban írtad, hogy a szemét komcsik idejében “ingyen vállalati óvoda és bölcsőde is járt”.

    Az ingyenes vállalati óvodával és bölcsődével kapcsolatban felhívom a figyelmedet arra, hogy a vállalati közösségek által megtermelt jövedelemből létrehozott óvodák és bölcsődék zömét a köpönyegfordítással kommunistából veled együtt szocialistává átvedlett szarháziak “nem eléggé elítélhető módon” bezárták, majd az cinkosaiknak bagóért kiárusították.

    Például, az Erdősor úti lakótelep 2400 lakásához a Cirmos sétányon és a Nyuszi sétányon 1980-ban és 1981-ben átadott mindkét óvoda-bölcsődét a kommunistáknak is legalját képező csepeli szocialisták bezárták.

    A Cirmos sétány 2. számú telken létesített és 1980-ban átadott óvoda-bölcsődét a bezárás után néhány évig pedagógus szállóként üzemeltették, majd el akarták adni, és az eladásra csak azért nem került sor, mert elvesztették a múlt évi választást.

    A Nyuszi sétány 2. számú telken 1981-ben átadott és Csepel legújabb óvoda-bölcsődéjének számító létesítményt a bezárás után bagóért eladták a kommunistából kapitalista befektetővé átvedlett cimboráiknak, akik az óvoda-bölcsőde épületét lebontatták, és az üres telket lakóparképítés céljára jelentős felárral továbbadták.

    A lebontott óvoda bölcsőde helyére lakópark épült, és ezzel a lakótelepen lévő lakások száma 2.700-ra növekedett, de az aljas exkommunista szocialista bandátok fentebb ismertetett garázdálkodásának köszönhetően, ez a lakótelep ma már egyetlenegy óvodai-bölcsődei férőhellyel sem rendelkezik.

    Ez is hozzátartozik a történethez Te nagypofájú, és szégyenkezhetnétek ezért a rombolásotokért, ha volna bennetek szégyenérzet, és volna lelkiismeretetek!

  12. csaba péter szerint:

    Csak nem valami Tetű “?!” húrt feszítek túl? Téged nem lehet megsérteni, mert egy tetű”?!”
    az nincs.

Itt lehet hozzászólni !