Dág – Csepel 2 – 3

Csepelirc.hu

Igen nagy fegyvertényt hajtott vége ma este a Csepel, miután idegenben le tudta győzni az eddig veretlen Dágot, egy igen fordulatos és remek hangulatú mérkőzésen. Előzetesen mindenki hazai sikert várt és bizony alaposan vissza kell menni az időben ahhoz, hogy a legutóbbi Csepel győzelmet megtaláljuk a dági csarnokban – egész pontosan a 2006/07-es idényben fordult elő utoljára, hogy ünnepelve utazhatott haza innen a csapat.

De minden sorozat megszakad egyszer – így a dági veretlenség is – és összességében teljesen megérdemelt győzelmet arattunk, hiszen a játék minden elemében a vendéglátóink fölé tudtunk kerekedni.

Az első szett remekül indult a Csepel számára, hiszen remek mezőnyökkel és magabiztos sáncokkal hamar előnyre tudott szert tenni a csapat, igaz ekkor még igen álmosan mozogtak a dágiak – nem igen akadt közülük olyan aki át tudott volna törni a térfelünkre. Aztán ahogyan az lenni szokott jött egy kisebb megingás és 13-13-ra felzárkózott Oszuska Zoltán vezérletével a Dág és innen 16-16-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ekkor történt egy rövidzárlat a csepeli nyitásfogadásban és pillanatok alatt 22-16-ra ellépett a Dág pedig korábban semmi sem indokolta ezt, sőt kimondottan könnyűek voltak azok az ominózus nyitások melyek túljártak Kelemen Zoltán eszén. Szerencsére nem tört meg a csapat és 22-19-nél már Szauter Ferencnek kellett időt kérnie, de sajnos az akarás innen már kevésnek bizonyult és 25-22 arányban a Dág meg tudta nyerni a játszmát.

A folytatásra némi szerkezet váltáson estünk keresztül, ugyanis a fogadást némileg átszerveztük és ezáltal sokkal stabilabbá is vált, ez pedig az eredményen is megmutatkozott. A játszma elejétől mi irányítottunk, 6-3 majd pedig 8-4-re is a Csepel vezetett. A jó fogadások és magabiztos támadás befejezések pedig oda vezettek, hogy ez az előny nem csökkent, hanem időnként nőtt is a játszma közben. A Dág cserével próbálkozott, Jánossyt Zirigh váltotta, de ez sem segített rajtuk mint ahogyan 23-19-nél az időkérés sem – végül pedig egy rossz szerva után kialakult a 25-20-as végeredmény.

A hazai zavar a harmadik szettre is átterjedt, egyszerűen nem tudtak mit kezdeni Tamasi és Pajor ütéseivel a dágiak és a Csepel ekkor is végig vezetve diktálta a tempót. 8-6 és 16-11 volt az állás a két technikai időnél a vendég csapat javára és ez a különbség egyáltalán nem csökkent a továbbiakban sem. Persze ehhez kellett a stabil nyitásfogadás és a hibák számának teljes leredukálása, mert így egyáltalán nem adtunk semmiféle kapaszkodót sem a Dágnak a felzárkózáshoz. 20-14-nél időkérés történt, mint ahogyan 23-18-nál is de ez nem sok mindenen változtatott és Zirigh Balázs széles ejtése után már 2-1 volt az állás a Csepel javára.

Az iszonyatos hőség a végig harcolt három szett alaposan kivett az együttesből és a negyedik felvonás elején látszani kezdett a fáradtság és bizony nem éppen a legideálisabb módon indult a szett. 4-1-es hazai előnyig egyetlen támadást sem sikerült felépíteni és az első szünetnél 8-4 volt a Dágnak. Ahogyan teltek a labdamenetek szépen mindenki belehibázott egyet a Csepelnél és egyre jobban körvonalazódott, hogy nincs már annyi erő a társaságban, hogy hat-hét pontos hátrányból felálljon. 18-11-nél ugyan a Dág kért időt, de ez nem sokat változtatott már. Tamás Zoltán a cserékhez nyúlt és az amúgy is nagyon tördelt játék (gyakorlatilag minden labdamenet után törölni kellett a pályát) még vontatottabb lett de az eredményen már ez sem változtatott semmit, jöhetett a döntő ötödik játszma.

A Csepel csapata óriási lelkierőről adott ebben a tizenkét percben tanúbizonyságot, ugyanis úgy játszottuk le ezt a szettet, hogy szinte nem követtünk el egyetlen hibát sem. 3-3-ig volt döntetlen az állás majd innen Kunert Mátyás percei következtek aki két ász nyitással köszönt be és 7-3-nál időt kellett kérnie a Dágnak. 8-4-el cseréltünk térfelet és egy nagyon nagy csata alakult ki ahol tartani tudtuk a kiharcolt négy pontos előnyt és 10-6-nál megint időkérés következett be. 11-8-nál a Dág kivédekezte Tamasi ütését és esélyt szereztek a felzárkózásra, de Budaházi sáncával mégiscsak 12-8 lett az eredmény, ezzel pedig a hazaiak fejben feladták. A tizennegyedik pontot Daróczi ütötte be és a mérkőzéslabdát pedig az ötödik szettben negyedik ászát szerző Kunert Mátyás szerezte meg, így kezdetét vehette az örömünnep a pálya közepén.

Persze olyan nagy ünneplésre nincs ok, hiszen vasárnap nyakunkon a következő rangadó – ezúttal otthon a MAFC ellen, melyre a mai keretet lett ismét jelölve. Fontos, hogy 15.20 körül már legyünk ott a csarnoknál, mert a termet be kell rendezni a mérkőzésre!

DÁGI KSE – CSEPELI RC 2 – 3 (25-22, 20-25, 18-25, 25-17, 9-15)
Dág: Oszuska G., Pollák, Horváth G., Oszuska II Z., Jánossy, Szauter P.; Bársony (liberó), Zirigh. (A kispadon: Oszuska I. Z., Szombath, Krupánszki, Balázs). edző: Szauter F.
Csepel: Pajor, Buzás, Tamasi, Budaházi, Kunert, Daróczi; Kelemen (liberó), Fogl, Szabó-Erdélyi, Lipcsei. (A kispadon: Vári, Sow). edző: Tamás Z.
Vezette: Mezőffy és Prukner.
Jegyzet: Dág 50 néző; játékidő: 22′, 20′, 22′, 22′ és 12′; összesen: 98′. Pontarány 104-97 a Csepel javára.

A forduló másik mérkőzésén:
Szeged – Veszprém 3 – 1 (25-17, 26-24, 22-25, 25-23)

csepelirc.hu

Itt lehet hozzászólni !