Kézzel írt tanácsok, súlyos milliókért

Újabb gyanús pályázat: poratkákat kutattak egymilliárdért

Magyar Hírlap, Magyar Nemzet

Bruttó havi 400 ezer forintért kézzel írt, helyesírási hibáktól hemzsegő tanácsokat adott a XIV. kerületi önkormányzatnak Dudoglo Pavel, Hunvald György (MSZP) előzetesben ülő volt erzsébetvárosi polgármester ismerőse – derül ki a Zuglói Lapok című kerületi újságból. Mint írták, Dudoglót az önkormányzat tisztségviselői sohasem látták, a nevét sem hallották, vele nem egyeztettek, feljegyzéseit pedig nem kapták meg.

Dudoglo 2007 áprilisától 2008 decemberéig állt megbízási jogviszonyban Zuglóval, a kerületi önkormányzat összességében – közterhekkel együtt – 8 millió 400 ezer forintot fizetett ki neki. A moldovai nemzetiségű férfi, valamint az erzsébetvárosi Gál György (SZDSZ), az ügyben már gyanúsított zuglói Killik Jenő (SZDSZ) és Kovács-Csincsák László (MSZP), Hunvald és Weinek Leonárd (SZDSZ) volt zuglói polgármester keresztszerződésének köszönhetően dolgozhattak kölcsönösen a másik önkormányzatnál.

Pavel aranyárú témajavaslatai

A tanácsadó megbízása azért is kérdéseket vet fel, mert az önkormányzat 2007-ben a közlekedési, parkolási koncepció elkészítésére komoly szakmai referenciával rendelkező szakcéget is megbízott. Az ügyészségnek elküldött tavaly nyári adatszolgáltatás szerint a kerületi jegyző azt közölte, hogy Dudoglo Pavel a megbízója felkérésére és részére készítette a feljegyzéseket, illetve Weinek Leonárd akkori polgármesterrel folytatott személyes konzultációján a zuglói közterületi szabályozási terv több módosítását is javasolta. Az önkormányzat jelenlegi vezetése szerint viszont a tanácsadó minimális ismerettel sem rendelkezett a településtervezés, közlekedéstervezés és a műszaki tervezés területén.

Visszaszereznék a törvénytelen juttatást

A büntetőeljárás részeként és külön polgári perben is megpróbálja visszaszerezni a zuglói önkormányzat a törvénytelenül kifizetett tanácsadói díjakat – mondta lapunknak Papcsák Ferenc, a kerület fideszes polgármestere, hozzátéve, hogy már meg is tették ez ügyben a szükséges lépéseket. Papcsák hangsúlyozta, hogy a hivatalban széles körű átvilágítás indult, öt évre visszamenőleg ellenőrzik a szerződéseket, amelyek száma több százra tehető. Vannak olyanok, amelyeket már fel is bontottak, erről tájékoztatták is a testületet. A büntetőeljárás alapját képező szerződések mellett már találtak olyanokat, amelyek gyanúsak. (BR)

Forrás: Magyar Hírlap

Újabb gyanús pályázat: poratkákat kutattak egymilliárdért

Újabb gyanús pályázat ügyében vizsgálódik az elszámoltatási kormánybiztos. Budai Gyula szerint egy cég úgy nyert egymilliárd forintot a poratka-allergiával kapcsolatos kutatásra, hogy a pályázatot szakmailag nem támogatta az Egészségügyi és Tudományos Tanács, és a pályázatokat értékelő külső szakmai bírálók is lepontozták azt.

A dokumentumok szerint a Genetic Immunity Kft. 2008-ban a Jedlik Ányos-programban a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal által kiírt pályázaton csaknem egymilliárdot nyert a Poratka-allergia elleni nanomedicina a kutatástól a klinikai termékig pályázattal.

Budai bekérte az ügy teljes pályázati dokumentációját az NKTH-t jelenleg felügyelő Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési minisztertől, és arra kérte a tárcavezetőt, hogy a kft. új pályázatának elbírálását a vizsgálat lezárultáig függessze fel – írja a szombati Magyar Nemzet, melyben bővebben is olvashat az ügyről.

Forrás: Magyar Nemzet

19 hozzászólás “Kézzel írt tanácsok, súlyos milliókért” bejegyzésre

  1. csapos szerint:

    A bezárásra ítélt Szárcsa utcai iskola épületét mennyiért fogja elkótyavetyélni a fideszes mutyibányai Németh Szilárd polgármester és majrévári Borbély Lénárd alpolgármester? Az ugyancsak fideszes Morovik Attila, az iskolabezárások előterjesztő pojácája, a Csete Balázs középiskola tanára a Csete megszüntetéséért kapta végkielégítésként az alpolgármesteri széket és a vele járó fizetést?

  2. grün szerint:

    Minden rendszernek meg van a maga Kaya Ibrahimja?!
    Nem lehet mindenki köztelnök!!!

  3. Manitu szerint:

    Minden rendszerben van tolvaj, de a tolvajok rendszerében van-e tisztességes ember? A Gyurcsány-Bajnai kormány a tolvajok kormánya volt, és minden szinten tolvajok voltak benne.

    A kis Deme-gömböctől a nagy Cusiig, a vezér Gyurcsányig mondjatok valakit, aki tisztességes volt! Mondjatok csak egyet!

  4. Princess szerint:

    Nos, ez kimagyarázhatatlanul undorító dolog a magyar emberek ellen! Mi mindent megteszünk, és mégis hova jutunk? Megszorítások stb. (azaz mi szenvedünk) és hova került az a pénz? Szerintem többek nevében is beszélhetek, ha azt mondom, hogy nem akarom eltartani más családját!

    Csapos igazad van, de nem csak ezt kótyavetyélik el, hanem mindent amit lehet, de tudatos lépést senkitől sem várhatunk???!!!
    Csak álomvilágot és kamu botrányokat szőnek körénk, hogy még véletlen se vegyük észre, ahogy a háttérben a senkiháziak mit is tesznek, hogyanis élnek?! (Egy vállalkozás, mellette pár háznyira a családi (pl. sárga) ház, egy másik utcában egy másik ház… és nálunk? jaaaaa hitel-hitel hátán.)
    És ha lebuknak? Akkor is csak menekülnk, mert nincs annyi pucájukban, hogy vállalják cselekedeteik után a felelősséget!

    Már csak egy kérdés? Akkor az elmúlt időben mi volt a cél (hivatás)?

    Azt hiszem Mo.-nak már csak egy esélye van (azaz nagyon rövid ideje), hogy változtasson jelenlegi helyzetén, mert mi magyarok még hinni akarunk, de mindenben van egy határ, ami most eljött!

    Kíváncsi leszek a végjátékra!

  5. Princess szerint:

    Ja, és persze nem utolsó sorban magyarázatot követelünk!

  6. kiskovi szerint:

    Ennek is skiccpali volt a tanítványa 🙂
    Na végre talán tesznek is érte!

    Ha már nem konkrétan Csepel:
    Az I. kerületben is nagy disznóságok zajlanak, jó kis pénz osztásokkal, olyan emberek dolgoznak az önkormányzatban, akiket még senki nem látott, persze szép zsíros fizetéssel.

    Manitu: Nagyon helyes a meglátás! De ez vélhetően a rendszerből fakad, így aki alapjában véve nem lenne tolvaj az is az lesz, kérdés, hogy mennyire?
    Az a baj, hogy a függetlenekben sincs meg a tisztesség, lásd Velence szétrablása/tönkretétele.

  7. "?!" szerint:

    Kedves Princess (=hercegnő)!

    Az alkoholtól és a szoc-lib választási vereségtől leépült “csapos”-sal egyetértő, ma 11:54-kor és 12:14-kor megjelent nagyon sunyi szövegű hozzászólásaiddal feldobtál egy nagyon magas labdát, amelyet a hozzászólásaid alábbi boncolásával az alábbiakban le fogok ütni.

    1.) Azt írtad, hogy:
    “Nos, ez kimagyarázhatatlanul undorító dolog a magyar emberek ellen!”
    Elárulnád, hogy mi olyan “kimagyarázhatatlanul undorító dolog a magyar emberek ellen”? Az amelyet a cikkben tárgyalnak, vagy valami más?
    2.) Azt írtad, hogy:
    “Mi mindent megteszünk, és mégis hova jutunk? Megszorítások stb. (azaz mi szenvedünk) és hova került az a pénz?”
    Kérdezem, hogy:
    – Miféle megszorításokról beszélsz? Szerintem, csak a szoc-lib kormányok megszorításiról beszélhetsz, mert az Orbán-kormány eddig még nem vezetett be a lakosságot sújtó megszorításokat. Vagy Téged, mert “Princess” (=hercegnő) vagy, közvetlenül érintenek a bankokra és a multikra vonatkozó megszorítások?
    – Miféle pénzzel kapcsolatban kérdezted, hogy “hova került az a pénz?”
    A választások eredményeként eltávolított szoc-lib paraziták által nokiás dobozban és egyéb módon ellopott pénzek? Esetleg a szoc-lib paraziták által az elmúlt 8 évben közel 20 ezermilliárd Ft-ra felduzzasztott államadósság, vagy az észak-csepeli területekért kapott 9,3 milliárd Ft, vagy esetleg a csepeli mszp-sek 16 évnyi garázdálkodása után az új önkormányzat által megörökölt több mint 7 milliárd Ft önkormányzati adósság?
    3.) Azt írtad, hogy:
    “Szerintem többek nevében is beszélhetek, ha azt mondom, hogy nem akarom eltartani más családját!”
    Kérdezem, hogy ki kérte tőled, és többektől, hogy “eltartsd mások családját”? Az Orbán-kormány, vagy a szoc-lib kormányok?
    4.) Azt írtad, hogy:
    “Csapos igazad van, de nem csak ezt kótyavetyélik el, hanem mindent amit lehet, de tudatos lépést senkitől sem várhatunk???!!!”
    Kérdezem, hogy szerinted kik “kótyavetyélnek el mindent amit lehet”? Azok akik a cikkben tárgyaltakat és egyéb bűncselekményeket az előző ciklusban bizonyítottan elkövették, vagy azokat jelenlegi hatalomgyakorlókat gyanúsítod a kótyavetyélések elkövetésével, akiknek még ideje sem volt az elkövetésre?
    5.) Azt írtad, hogy:
    “Csak álomvilágot és kamu botrányokat szőnek körénk, hogy még véletlen se vegyük észre, ahogy a háttérben a senkiháziak mit is tesznek, hogyanis élnek?! (Egy vállalkozás, mellette pár háznyira a családi (pl. sárga) ház, egy másik utcában egy másik ház… és nálunk? jaaaaa hitel-hitel hátán.)”
    Kérdezem, hogy kikről állítod, hogy “álomvilágot és kamu botrányokat szőnek körénk”?
    Azokról a “senkiháziakról” akik saját bevallásuk szerint éveken keresztül hazudtak reggel, délben, meg este, vagy azokról akik a választók többségének a támogatásával néhány hónapja kerültek az ország és a kerület élére?
    6.) Azt írtad, hogy:
    “És ha lebuknak? Akkor is csak menekülnek, mert nincs annyi a pucájukban, hogy vállalják cselekedeteik után a felelősséget!”
    Kérdezem, hogy kikre gondoltál, amikor azt állítod, hogy “ha lebuknak, akkor menekülnek és nem vállalják a felelősséget”? Azokra a szoc-lib parazitákra akik már lebuktak és a bűnüldöző szervek részéről meg vannak gyanúsítva, vagy azokra akik a Te zavaros agyadban született feltételezések szerint új garnitúrából a jövőben esetleg lebukhatnak?
    7.) Azt írtad, hogy:
    “Már csak egy kérdés? Akkor az elmúlt időben mi volt a cél (hivatás)?”
    Kérdezem, hogy melyik “elmúlt időre gondoltál”? A szoc-lib paraziták által az ország vezetésében eltöltött 8 évre és a Csepel élén eltöltött 16 évre, vagy a jelenlegi kormány
    eddig eltelt nem egészen 8 hónapjára és az új csepeli önkormányzat 3 hónapjára?
    8.) Azt írtad, hogy:
    “Azt hiszem Mo.-nak már csak egy esélye van (azaz nagyon rövid ideje), hogy változtasson jelenlegi helyzetén, mert mi magyarok még hinni akarunk, de mindenben van egy határ, ami most eljött!”
    Kérdezem, hogy szerinted mikor “jött el az a határ, amikor változtatni kell”? A 2010-es választásokkor, amikor 8 év állami szintű és 16 év kerületi szintű garázdálkodás után a senkiházi szoc-lib parazitákat a választók leváltották, vagy talán most, az újonnan megválasztottak hivatalba lépése után 8, illetve 3 hónappal, amikor még alig vannak túl a hivatalos ügyek átadás-átvételén?
    9.) Azt írtad, hogy:
    “Kíváncsi leszek a végjátékra!”
    Kérdezem, hogy melyik végjátékra vagy kíváncsi? A cikkben szereplő szoc-lib gazemberek ügyeinek a végjátékára? Vagy esetleg a múlt évben megválasztottak működésének a végjátékára?
    Ha az utóbbiak végjátékára vagy kíváncsi, akkor a szoc-lib maffia eddig nyilvánosságra került és még feltárás alatt lévő viselt dolgai miatt még sokáig kell várnod és az sem biztos, hogy megéred a végjátékot.
    10.) A 12:14-es hozzászólásodban azt írtad, hogy:
    “Ja, és persze nem utolsó sorban magyarázatot követelünk.”
    Kérdezem, hogy kitől és miért követeltek magyarázatot? A szoc-lib paraziták 8 évig tartó állami szintű garázdálkodásáért, és 16 évig tartó csepeli tobzódásárt? Esetleg a 8 év alatt közel 20 ezermilliárd Ft-ra feltornázott államadósságért, vagy a csepeli mszp-s vezetők 16 éven keresztül előadott, de nem teljesített hazug ígéreteiért és a jelenlegi önkormányzatra hagyott több mint 7 milliárd Ft adósságért?

    Kedves Princess!
    Ha van benned egy szikrányi becsület, akkor tételes válaszadással pontosítod az eredeti formájában rendkívül sunyinak tűnő 11:54-es és 12:14-es hozzászólásaidat. Üdv.:”?!”.

  8. "?!" szerint:

    Információk Princess-nek, a 15:33-as hozzászólásomban feltett kérdések megválaszolásához:

    “Amit az előző hónapokban titokban meglehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk azt megtettük.

    Úgy őriztük a titkot, mint soha.

    Nincsen sok választás.

    Azért nincsen, mert elkúrtuk.

    Nem kicsit, nagyon.

    Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.

    Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet.

    Teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz.

    Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni.

    És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig.

    Semmit.

    Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást.

    Semmit.

    Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?

    A dolog úgy áll, hogy nincsen választás.

    Gyorsan eljött az igazság pillanata.

    Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük.

    Nincsen tovább.

    Nincsen.

    Magyarország le van írva.

    És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.

    Az a csapat akikre rábíztátok ennek az oldalnak a vezetését, az a csapat csak erre a teljesítményre képes.
    Nem tudunk, nem tudunk ennél többet és jobbat. Ha belegebedünk, akkor sem.

    Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna.

    E helyett hazudtunk reggel éjjel meg este.

    Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok.

    Nincsen.

    Nekem sincs.

    Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani.”
    (A fenti vallomást előadta Gyurcsány Ferenc szoc-lib miniszterelnök.)

  9. Princess szerint:

    Kedves ?! !

    Válaszul csak annyit, akinek nem inge nem veszi magára! (Egyébként meg régebbi hszm-ból tudható a politikai meggyőződésem… Egyetérteni az elkótyavetyélés szóval értettem egyet, ez tényleg félreérthető volt!)
    A személyeskedéssel pedig nem hagyom magam provokálni!

  10. "?!" szerint:

    Kiegészítő információk Princess-nek, a 15:33-as hozzászólásomban feltett kérdések megválaszolásához!

    A csepeli szoc-lib paraziták 16 évnyi garázdálkodásának az eredményeként az új önkormányzat részére átadott örökség.

    I.) Új lakások építése évenként a budapesti kerületekben:
    A fővárosi kerületek között Csepel a 19. helyezett, évi 130 új lakás építésével.
    (Csak a sűrűn beépített belvárosi kerületekben épül kevesebb új lakás évente, mint Csepelen.)

    II.) Ezer lakosra jutó új lakások építése évente a budapesti kerületekben:
    1. helyezett a XIII. kerület: 8,8 lakás/év/ezer fő.
    19. helyezett Csepel: 1,6 lakás/év/ezer fő.
    (A budapesti átlag 5,7 lakás/ezer fő.)

    III.) Egy főre jutó adósságállomány Budapesten:
    1. helyezett a XIII. kerület, 1.682,- Ft/fő !!!!!!,
    19. helyezett Csepel) 92.160,- Ft/fő. (Annak ellenére 55-szöröse a XIII. kerület adósságállománynak, hogy a Csepeli fejlesztések megvalósításához rendelkezésre állt az elmúlt 16 évben
    – az észak-csepeli területért kapott 9,3 milliárd Ft rendkívüli bevétel, amelyhez hasonló bevétellel más kerületek nem rendelkeztek,
    – az eladott kb. 8.500 db önkormányzati tulajdonú bérlakás eladásáért befolyt lakásonként minimum 1 millió Ft, azaz mai áron legalább 8,5 milliárd Ft árbevétel.

    IV.) Ezer lakosra jutó vállalkozások száma Budapesten:
    1. helyezett az V. kerület, 516 vállalkozás/ezer fő,
    23. helyezett Csepel, 135 vállalkozás/ezer fő. Annak ellenére, hogy sok részre lopták szét a Csepel Műveket a tűz közlében lévő exkommunista elvtársaid!
    (A Progresszív Intézet felmérésének szöveges értékelésében Csepelt negatív példaként konkrétan is megemlítik.)

    V.) Ezer főre jutó önkormányzati bérlakás-állomány:
    Csepel az ezer főre jutó kb. 16 önkormányzati bérlakással nem fért bele a fővárosi kerületek 15. helyezésig felsorolt listájába.

    VI.) Ezer főre jutó sport támogatás:
    Csepelen ez olyan kevés volt az előző években, hogy azzal nem jutott be az értékelésben felsorolt kerületi önkormányzatok közé.

    VII.) Egyéb közismert helyi tényadatok:

    1.) Csepel rendelkezik legtöbb földúttal a fővárosi kerületek között.

    2.) Csepelen hiányzik kb. 45 km szennyvízelvezető közcsatorna.

    3.) Csepelen hiányzik kb. 100 km elválasztott rendszerű csapadékvíz-elvezető csatorna.

    4.) A Csepelen összegyűjtött szennyvizek annak ellenére továbbra is tisztítatlanul ömlenek a Dunába, hogy Csepelen helyezték el a más kerületek szennyvizeit befogadó Központi Szennyvíztisztító nevű “szargyárat”, amelynek a létesítési és működtetési költségeihez a csepelieknek is hozzá kell járulni a megemelt szennyvízdíjon keresztül.

    5.) Csepelnek a 4 évenként elhangzott választási ígéretek, és az mszp-s baráti körnek kifizetett jelentős tervezési költségek ellenére nincs rendezett városközpontja.

    6.) Csepelnek nincs kórháza. (Pedig a dilettáns és hazug mszp-s vezetők a 2002-es választási programjukban a Csepeli Kórház felújítását és korszerűsítését ígérték.)

    7.) Csepelnek nincs fedett uszodája. (Pedig az mszp-sek a 2006-os választási programjukban az uszoda megnyitását 2007-re ígérték.)

    8.) A Csepelre HÉV-vel érkezőket a Főváros szégyenének nevezhető városkép fogadja a Csepel-Ófalu városrészre történő beérkezéskor.

    9.) A több ezer állandó lakossal rendelkező kb. 220 hektár területű Csepel-Háros ugyanúgy mezőgazdasági besorolású területként van nyilvántartva, mint 16 évvel ezelőtt, és az ott élők ma is legalább egy évszázaddal elmaradott infrastruktúrával rendelkező környezetben élnek, miközben a csatorna hálózat hiánya miatt akaratuk ellenére folyamatosan szennyezik a terület alatti ivóvízbázist, amely a csepelieket is ellátó vízműkutak ivóvíz utánpótlását biztosítja.

    10.) Elmaradt a hazug mszp-s vezetők által megígért két csepeli rendőrőrs létesítése.

    11.) Egyetlen méter sem épült meg a 2010. október 3.-i választásig, az mszp-sek által 16 éve minden önkormányzati választáskor megígért csepeli gerincútból.

    12.) Egyetlen méter sem épült meg a volt Csepel-Művek területére az mszp-sek által megígért úgynevezett teherforgalmi elkerülőútból annak ellenére, hogy erre hivatkozva több mint 700 millió Ft csepeli közpénzt költöttek el.

    A fent felsorolt elmaradásokat olyan körülmények között kell megszüntetni Csepel október 12-én hivatalba lépett új vezetésének, hogy az üres kasszához közel 4 milliárd Ft-os költségvetési hiányt és több mint 3 milliárd Ft hiteltartozást örököltek a Ti hazug és tolvaj mszp-s bandától.

  11. Bugi szerint:

    Aki mindenkit letolvajoz, az maga a tolvaj, mert akkor neki sem kell tisztességesnek lennie. Az MSZP után romok maradtak. Újra kell mindent kezdeni, áldozatot kell hozni, a fenntarthatatlanról lemondani.

  12. Princess szerint:

    Bugi, és mi van akkor ha nemcsak mondja, hanem igaz is, hogy tolvaj? Ok, ez még nem ok a revansra, de az EGO sokmindenre sarkallja az embert! Nem lehet mindent eltűrni!!

    A másik, hogy szerinted képes mindenki (te, én) áldozatot hozni? Mert én sajnos nem így látom…

  13. Princess szerint:

    Egyébként meg messziről jött ember azt mond, amit akar!
    A szemünknek és a történéseknek kell hinni, és persze megemelem a kalapom az előtt, aki mer cselekedni!

    Másfelöl én azt gondolom, hogy az ígéretek és a szép szavak nem kötelezik a népet semmire, csak ha végre látunk valami változást! És itt újra ismételném magam, mert “messziről jött ember azt mond, amit akar”, de a tények nem hazudnak! Ez a rideg valóság!
    Sajnálom, én azt látom most már, hogy vagy így vagy úgy, de vége kell, hogy legyen a nihilnek Mo.-on!

  14. Jobb Csepelért szerint:

    Kerülnek elő a bizonyítékok… csak így tovább!

  15. anticsóka szerint:

    Hölgyeim és Uraim!
    Fel kéne már ébredni a Csipkerózsika-álomból és újragondolni a több mint húsz évvel ezelőtti eseményeket. A komcsik tálcán kínálták fel a “rendszerváltás”-t, miközben kész forgatókönyvük volt a hatalom befolyásolásával végrehajtott privatizációs bűntényekre, az ország szétlopására. A nagy demokráciát jól beszoptuk, miközben fényes nappal kiraboltak bennünket. Mint a vetkőzős-pókeres játékgép – igaz, csapos?
    Amikor már nincs mit veszíteni, mert már a remény is odalett és az újraépítkezéshez a reményt kell először visszakapnunk. A reményt, hogy a köztörvényes bűnözők börtönbe kerülnek és a kijátszott, ellopott népvagyon visszakerül oda, ahonnan azt ellopták.
    Az évszázad bűntényei ezek, két évszázadé – a XX. és a XXI.századé.
    Itt állunk a földön két lábbal, kezünkben a lehetőséggel. Az a dolgunk, hogy éljünk vele, ha élni akarunk!

  16. Öreg halász szerint:

    Lehet álomvilágban élni, és nem tudomásul venni a tényeket. Az iskolák, intézmények fizikai állapotát, gyerekszámát, a kerület elöregedését, Budapest és Csepel anyagi helyzetét, az előző 16-20 év lerablását, amiről a cikk is szól. De aki álomvilágban él, álmoskönyet írjon, ne tiltakozást.

  17. csapos szerint:

    Öreg halász!
    Tiltakozás?
    Melyik mondatom minősül tiltakozásnak?! Egyelőre én még csak a tényekről, azokról a tényekről beszélek, amelyeket a fideszes alpolgármester, Morovik Attila gyártott. Ezeket az adatokat készpénznek vettem. A fideszesek által gyártott tények bemutatása tilltakozásnak minősül a csepel.infónál? Mi lesz még ebből?!

    http://www.budapest21.hu/portal/server.pt/gateway/PTARGS_0_7663_1834_304_918_43/http%3B/PORTAL03%3B7087/publishedcontent/publish/adatkorok/k%C3%A9pvisel%C5%91_test%C3%BCleti_adatt%C3%A1r/ktanyagok/articles/20110127_013_4.pdf

  18. Csepeli lakos szerint:

    A lopás egy dolog. Sajna nagyon megszaporodott 2002-2010 között, főleg 2006-2009. Viszont nemcsak ez az oka a jelenlegi helyzetnek:
    Magyarországon alapvetően kevés a munkavállaló, kb. 3 millió ember fizet adót járulékot, de 10 millió körül vagyunk. Volt egy gazdasági világválság. Itt van ez a deviza cirkusz.
    Tartok tőle, az ellopott pénz visszaszerzése nem lesz elég…
    A reform-megszorítás dolog is nagyon relatív. Nézőpont kérdése.
    Sajnos a gyurcsányi reformok egy részét is végre kellett volna hajtani (vonalbezárás, vizitdíj, iskola bezárások), de nagy volt az ellenzéki hiszti. Pedig valamit változtatni kell.
    De mit tehet a kormány/önkormányzat:
    – nyugdíjas megszorítást nem lehet csinálni, mert ők a szavazók (lassan a lakosság 60 %-a), tehát még a katona- rendőr nyugdíjakhoz se lehet nyúlni, sőt infláció körüli mértékben emelni is kell
    – a segílyeket nem lehet elszedni, mert “népfelkelés” lesz, mint Szlovákiában és nekünk nincs annyik katonánk
    – vasutas, BKV-s megszorítás szintén nem javallt, jön a sztrájk
    – mi marad?: iskola bezárás, a közszférában dolgozók elbocsátása, fizetés csökkentés és, ha már reformnak hívjuk, többé nem megszorítás…

Itt lehet hozzászólni !