Megemlékezés a fővárosi gettó felszabadításának 66. évfordulóján

CseppTV

youtube.com

25 hozzászólás “Megemlékezés a fővárosi gettó felszabadításának 66. évfordulóján” bejegyzésre

  1. ricsi szerint:

    Ha gond lenne sajtószabadsággal, akkor 1:24-nél kisnittelték volna a médiatörvény helyi fő ostorozóját.

  2. csapos szerint:

    Kedves Ricsi!
    Veled ellentétben ő ott volt személyesen a megemlékezésen Ábel Attilával és másokkal együtt. Előttem ezért van hitele 1:24-nek.

  3. D-arkAngyal szerint:

    Megint szépeket írt a Horváth Gyula.
    A Gettós írása nagyon jó.

    Előtte (első bejegyzés), a csepeli pártszervezetről olyanokat lehet megtudni, amit az ember még nem is gondolt volna . . .
    Hibát, hibára halmoznak (Németh Szilárdék megköszönhetik Tóth – Orosz párosnak, hogy a Jánosból csináltak polgármester jelöltet, és pártelnököt). Ennél jobbat nem is tehettek volna neki. :-)))))

    És itt az írás:
    http://www.hgyula.hu/blog.html

    T. Szenteczky János!
    Minek ide összetartás (ahogy a vacsorán a beszédében mondta)? Önnek az az összetartás, hogy aki átlát önön azt kivágja a pártból?!
    AKKOR KIVEL AKAR ÖSSZETARTANI?????
    Azzal a 20 korrupttal, vagy a csepeli demokratákkal??????

    REMÉLEM MÁR NEM SOKÁIG ÉRZI A PÁRTELNÖKSÉG SÚLYÁT!
    Ha mégis, akkor már ezen a választáson is SOK szavazatot kaptak!

  4. ricsi szerint:

    Még szép, hogy saját magad előtt van hiteled, kedves CsaPos.

  5. Pro Patria szerint:

    1945. január 18-án foglalta el a szovjet hadsereg Pestet. Amikor a gettó felszabadításáról emlékeznek, akkor gyakorlatilag megünneplik Pest elestét. Azokról a magyarokról miért nem esik szó akiket január 18-án a szovjet martalócok erőszakoltak meg, vagy végeztek ki?

  6. Lucifer szerint:

    Pro Pátria

    Arról beszálj, miért kereste fel Kristóffy 1941. június 27.-én Molotovot?

  7. Pro Patria szerint:

    1945 a téma, nem 1941. Ne kanyarodj el! Vagy te tán a szovjet megszállókkal szimpatizálsz?

  8. islander szerint:

    Pro Patria

    1. Balfelöl üt – felszabadulás
    2. Jobbfelöl üt – megszállás

    Kinek mit hoztak a szovjetek…

  9. csapos szerint:

    Pro Patria!
    Ne kanyarodj el! Vagy te tán a náci-nyilas-hungarista megszállókkal szimpatizálsz?

    Üdvölettel:
    Cum Deo Pro Patria et Libertate!

  10. Gordon szerint:

    Akinek gettóban kell élni és várnia a családja és saját maga megsemmisítését annak felszabadulás az oroszok bejövetele.

    Akit atrocitás, vagy veszteség (rokon, barát halála) ért az oroszok bejövetele alatt és után annak megszállás.

    Ezek az egyéni érzelmek…

    Azt meg hagyjuk, hogy Budapest elesett vagy nem esett el. A legjobb az lett volna ha nem is válik hónapokra hadszíntérré, így nem kell “elesnie”. Ez a korabeli katonai/politikai felsővezetés hibája. A város nem hadszíntér mely “elesik”, vagy “nem esik el”, nem egy vár, nem egy kaszárnya, nem egy ” katonai erőd”, hanem emberek élik benne az életüket. Esetenként több millió. Az(ok) a bűnös(ök) aki(k) nem tett(ek) semmit azért, hogy a város ne válhasson hadszíntérré hónapokra.

    A mai napig nem sikerült maradéktalanul eltűntetni a háborús pusztítás nyomait.

    Egyébként nem csak a ruszkik, de a németek is kifosztották a magyar üzemeket. Ezt Bethlen Béla Észak-Erdély korabeli kormánybiztosa is világosan leírja. Igyekezett is megakadályozni a német fosztogatást, amiért utólag is köszönet illeti.

  11. islander szerint:

    ” németek is kifosztották a magyar üzemeket.”

    köztük a még működő Weiss Manfréd gyárat is szépen leszerelték és elvittek a Birodalomba több vagon cuccot…

    A legenda szerint mikor már a zoroszoké volt minden, még visszaröpködtek a németek bombázni egy rövidet Csepelre – ha ez igaz.

  12. nagyapó szerint:

    Gordon (szombat – 22:31)!
    Mi az arány a gettóban levők és a kint lévők között 1:10, 1:100, 1:1000? Ennyi a felszabadítottak és a megszállottak (orosz kifejezés szerint okkupáltak) aránya.
    Islander! A csepei gyárat mind a németek, mind a szovjetek kifosztották. A munkásházakat viszont a „baráti” liberátorok tették földdel egyenlővé (sajnos nem tudtak pontosan célozni, ezért a gyár lerombolása helyett terrorbombázás volt).

  13. Gordon szerint:

    Gróf Bethlen Béla korabeli kormánybiztos szerencsénkre pontosan leírja hogy mi minden történt, illetve hogy mi mindent akadályozott meg azon a területen amit ő felügyelt. Gyakorlatilag a németek loptak amit tudtak mikor már a ruszkik közeledtek.

    nagyapó!

    Akit gettóba kényszerítettek, vagy a családtagját Dunába lőtték a haza- és nemzetáruló nyilasok azt az arányok nem érdeklik. A jogos fájdalmát nem kisebbítik a százalékok, és a szeretteit nem adják vissza.

    Csak azt kérdezi: Hogyan engedhette meg ezt a korabeli magyar állam, a korabeli magyar politikai elit?

    No meg azt hogyan engedhette meg ami még a nyilas hatalomátvétel ELŐTT, 1944 nyarán történt.

    Megjegyzem: a korábbi magyar vezetést (fehér lovas bohóc és társai) némi felelősség terheli a háborúba sodródásunkért, a magyar lakosság egy részének tömeges elhurcolásáért, a sikeres náci hatalomátvételért, és a kiugrás elbaltázásáért. Végső soron azért hogy az ország és vele együtt Budapest hónapokra hadszíntérré vált.

    Lehetett volna jobban is taktikázni, politizálni. Abban az esetben kevesebb veszteséget szenvedtünk volna el. De a “vitézuraknak” háború kellett és a “vitézség”.

    Megkapták. Csak az a baj, hogy magukkal rántották az ország “nemvitéz” (mégis általam sokkal többre becsült ) lakosságát is. Ezért én megvetem a korabeli kardcsörtető “vitézurakat”.

    Igaza volt Teleki Pálnak…

  14. "?!" szerint:

    Kedves Gordon!
    Megdöbbentő számomra, hogy az írásaid alapján értelmes embernek látszó emberként, milyen kizárólag a kommunista történetírásra alapozott rövidlátó és elképesztően elfogult írásokat szoktál megjelentetni a holokauszttal és Magyarország II. világháborús részvételével kapcsolatban, ezért figyelmedbe ajánlom Karsai László történész egyetemi tanárnak a Népszabadság és a Beszélő 2008. március 25-i számában olvasható és komoly kutatásokra alapozott alábbi nyilatkozatait.
    ————————–
    “Több családtagomat is elemésztették a nácik Auschwitzban, ezért nem lehet rólam feltételezni, hogy elnéző volnék Szálasival szemben.
    Lehet, hogy a nácik tiszteletbeli nyilassá fogadnak, mégis vállalom: hogy Szálasi zsidópolitikája nagyságrenddel jobb volt, mint a német megszállás utáni Sztójay-kormányé.
    Szálasi azt hangoztatta, hogy nem megölni kell a zsidókat, hanem dolgoztatni kell, és a
    megnyert háború után akarta kitelepíteni a zsidókat Magyarországról.

    Sztójay lelkesen, Szálasi viszont csak vonakodva deportált.

    Bár a németek kemény nyomás alá helyezték Szálasit, Ő 1944. november közepén ennek ellenére megszerveztette a budapesti nagy-gettót és a nemzetközi-gettót, más néven védett gettót Pesten.
    (Amelyről ez a vitaindító cikk szól, és amely gettót az oroszok megérkezéséig a budapesti ostrom utolsó heteiben Gerhardt Schmitthuber vezérőrnagy német páncélos csapatai védtek a fővárosban önkényeskedő szélsőségesen nemzetiSZOCIALISTA és később kommunistának átvedlett kisnyilasok garázdálkodásai ellen.
    Arról Gerhardt Schmitthuber vezérőrnagyról van szó, akinek jelenleg a “világ igazai” közzé sorolásán munkálkodnak különféle zsidó szervezetek.)

    A németek figyelmeztették Szálasit arra, hogy a védlevelek a nemzetközi jog szerint érvénytelenek, Szálasi mégis elismerte azokat.

    A nyilasok kényelmes bűnbaknak bizonyultak a háború után, akiken el lehetett verni a port.
    Erre alapot is adtak a szélsőségesen nemzetiSZOCIALISTA kisnyilasokból álló hordák által kétségtelenül elkövetett öldöklések és a Dunába lövések.
    —————————–
    Karsai kutatásai szerint, “Magyarország akkori vezető köreiben zöldinges bolsevikoknak nevezték Szálasi követőit”, akiket a kommunista és szocialista (sőt, még a jelenlegi) történelemtanítás is csak “nyilas”-ként emleget, mert kínosnak tartják leírni, hogy ezek valójában “nemzeti” előtaggal jelzett “SZOCIALISTA” figurák voltak, és az oroszok győzelme után nagy számban képezték a Magyar Kommunista Párt szélsőséges erőinek a gerincét.

    A szocialisták és a szocialista kötődésű történészek szemérmesen csak “nyilaspárt”-ról beszélnek és írnak annak ellenére, hogy az általuk következetesen csak nyilaspártként emlegetett a párt 1937. október 24-én Magyar Nemzeti SZOCIALISTA Párt néven alakult meg, majd a betiltás után Nemzeti SZOCIALISTA Magyar Párt néven alakult újjá, és csak a másodszori betiltás utáni szorult helyzetben vették fel a “Nyilaskeresztes Párt” nevet.

    Kedves Gordon!
    Karsai László szerint, az eddigieknél sokkal árnyaltabb képre van szükségünk ahhoz, hogy megértsük és minősíthessük azt, hogy mi történt a harmincas évek végén és a negyvenes évek első felében Magyarországon.
    Karsainak a fenti véleményével egyetértve javaslom neked, fogd vissza magad az akkori időszak eseményeinek és szereplőinek (a szüleinknek és nagyszüleinknek) az ócsárolásában, mert az itt olvasható megalapozatlan durva kirohanásaiddal csak magadat járatod le!

  15. islander szerint:

    ja. Mossuk tisztára a nemzetvezetőt! Végül is nem az ő utasítására lőttek agyon minden magyar dezerőrt, aki nem látta értelmét egy szar lukban megdögleni a Margit -vonalon. Nekünk is ezért lőttek rokonokat a Dunába, megjegyzem…

    Szélesi ahelyett, hogy nem a németek oldalán vette volna át a hatalmat és kiegyezett volna az oroszokal -mint a románok-, inkább az utolsó percig is az ellenállásra buzdított! És megpucolt a sleppjével a birodalomba. Vitte magával a szajrét. Vagy nem így volt? Legalább akkora mocska a magyar történelemnek, mint Rákosi, vagy a Kan Béla, ha nem nagyobb, mert százezrek halála szárad a lelkén. És egy abszolút elbukott ügy, amivel esélytelenné váltunk a párizsi béketárgyaláson.

    Mikor minden, de minden veszve volt, Szélesi még mindig a kitartásról pofázott. Hát sikerült…Ha a fejünk tetejére állunk az utolsó csatolós, akkor is mi voltunk! Köszönjük Szélesi!

    Zsidókat csak dolgoztatni? Ja, “Vernichtung durch Arbeit”. Vagy mi. Radnótiékat is csak dolgoztatták…

    Terrorbombázás? A mi házunk is bekapta, tehát tudom miről beszélek. De ha Bp. valóban terrorbombázást kap, a’la “Bomber Harris”, akkor a fél város eltűnik, mint Drezda.

    Kissé furcsa, hogy napjaiban újra átértékeljük a történelmet. Nem volt elég a marxista történetírás félretájékoztatása?

  16. csaba péter szerint:

    Ha már mindenki látja ,hogy ki volt ott , és ki nem ezen a megemlékezésen, valószínűsítheti, hogy az volt ott akinek fontos volt ott jelen lennie.
    A többire ………….

    Fontosabbnak tartanám hogy az alpolgármester úr szavaira hivatkozván elgondolkodnának a népek azon , mi a teendő ?
    Mert van mit pótolni !
    A megbékélés , a közeledés , egymás megismerése terén.
    Ma fontos itt Csepelen is .
    Valóban a magyar zsidóság ereje összefogása építette fel többek közt Csepelt is.
    Weiss Manfréd,= Csepel – , Dréher Lajos= a Kőbányai sör- Ady Endre, Radnóti Miklós, Rejtő Jenő =Magyar irodalom! stb. És nem zsidó .
    Ha elfogadjuk természetesen magyarnak műveiket , fogadják el a kétkedők magyarnak személyüket is.

    “Mert ez a mi munkánk és nem is kevés”

  17. csaba péter szerint:

    Olvastam a minap valahol ,hogy az amerikai egyetemek tanulmányi rangsorában az első tíz legjobb tanuló közt egy legfeljebb három nem zsidó vallású tanuló kerül be.
    A teljesítmény elismerése objektív .

    Így pártsemleges ,és vallás semleges is .
    Mégis miért van ez így ?
    Ennek utána néztem .
    A helyzet a következő :
    Itt a család törődik a gyerekkel.
    A nagycsalád összefog , hogy a tehetséges gyerek tanuljon ,
    és kitűnően tanuljon .
    Ha kell a szülők helyett a közösség gondoskodik róla.
    A belefektetett energiát , pénzt , támogatást. a támogatottnak az utána következő generáció fele kell , visszaadnia.
    És ez nem a szülei adóssága.
    Ezt a közösség vezetői koordinálják .

    Ez nem valami titok vagy csoda , csak a mi szegénységi bizonyítványunk , hogy a keresztény családok összefogása az utódok neveléséért szánalmasan elégtelen.

  18. "?!" szerint:

    Kedves csaba-bavária péter!

    Végre olyan hozzászólásokkal jelentkeztél, amelyekkel egyet lehet érteni!

    A kedden 11:27-kor és 15:13-kor megjelent véleményeddel magam is egyetértek, mert szerintem is valóban sok szokást érdemes volna átvenni a zsidó közösségektől.
    Az általad felsoroltakon felül például azt a kötelező szokást is, hogy “mond el fiadnak!”
    Ebben az esetben ugyanúgy soha nem merülnének feledésbe a kommunisták-, majd a szoc-lib maffia által a jobboldali gondolkodású emberekkel szemben az utóbbi közel 100 évben elkövetett bűntettek, mint a német nemzetiSZOCIALISTÁK által elkövetett holokauszt, és az önkényeskedő kisnyilas magyar nemzetiSZOCIALISTA bandák által a II. világháború utolsó évében elkövetett bűntettek.

  19. csaba péter szerint:

    Kedves “!?” Nem érzem elismerésnek egyetértésedet .
    Aki engem anyázva sérteget felejtsen el.
    Szar alak voltál az is maradsz.
    ” Timeo danaos et dona ferentes”

  20. "?!" szerint:

    Kedves csaba-bavária péter!

    Tájékoztatlak, hogy a 12:04-kor írt hozzászólásomat nem elismerésnek, hanem csak egyetértést kifejező véleménynyilvánításnak szántam.

    A személyemre vonatkozó véleményed pedig hidegen hagy, mert olyan embernek a véleményét nulla értékűnek tekintem, aki saját magából kiindulva azt állítja, hogy nem is lennénk, ha a szovjet csapatok nem vonultak volna be Magyarországra.
    (Ugyanis az én szüleim nem szorultak a nők ezreit megerőszakoló szovjet katonák segítségére ahhoz, hogy én most létezzek.)

  21. csaba péter szerint:

    “!?” Az hogy nem ismered a történelmet azt tudom , dehogy még tudatosan hazudsz is az jellemző “?!”
    A Szovjet csapatok nem lettek volna itt megszállóként ha
    a Magyar hadsereg nem 2000 km re védi a hazát a németek oldalán támadóként.
    ok – okozat , hatás – ellenhatás tudod? ” vae victis”
    Általános iskolai tananyag .
    Van mit pótolni

  22. csaba péter szerint:

    Vitéz Senkiházi Senki “!?”
    Ha ír még két ilyen cikket Szálasi védelmében ,
    nem említve azt a sajnálatos történelmi igazságot ,
    hogy Magyarország támadta meg a Szovjetúniót és nem fordítva .

    Azt is elhallgatva ,hogy a Szovjet kormány a 48 as zászlók visszaadásával is próbálta elejét venni az esetleges magyar hadba lépésnek ,
    Sőt azt is , hogy Molotov elkötelezte magát arra , hogy Magyarország semlegessége esetén elismeri a két bécsi döntés által bekövetkezett fasiszta ország gyarapodást.

    Vagy nem így volt?

    Tehát Szegény Szállasi ! A Mártír tisztakezű zsidóbarát nemzetvezető .ezek szerint jelölnéd a “VILÁG IGAZA” kitüntetésre. Posztumusz !

  23. Kiralyerdei szerint:

    A zsidó írónő Lucy S. Dawidowicz – Háború a zsidók ellen 1933-1945 (The War Against the Jews 1933-1945. Bantam Books, 1981) c. könyvében a következőket írja:

    ►“1944. március 22-én új magyar kormány alakult Sztójay Döme miniszterelnök vezetésével, aki korábban a magyar nagykövet volt Berlinben. E szerint a tényleges hatalmat Magyarországon az SS és a Birodalmi meghatalmazott, Edmund Veesenmayer gyakorolta. 1944. októberében, miután a Nyilaskeresztes Párt vezetője, Szálasi Ferenc lett a miniszterelnök, a zsidók ismét német kézre kerültek deportálás céljából. Október 26-ára mintegy 35 ezer zsidó férfit és nőt vittek a táborokba, de mivel Auschwitz ekkorra már megszűnt, ezeket a zsidókat munkaszolgálatra küldték. A háborús károk a vasúti szállítást lehetetlenné tették, ezért a németek 27 ezer zsidót gyalog meneteltettek mintegy 160 km távon Ausztria felé. De amikor Szálasi megtudta, hogy a menetelés sok halálos áldozatot követel, akkor leállította.”

    Tudni kell, hogy Szálasi Ferenc a zsidók kiszállításába csak írás ellenében egyezett bele, s hogy a németek munkaszolgálatra viszik őket. Itt tehát Szálasi ismét szembeszállt Hitlerrel a zsidók védelmében.

    A volt budapesti amerikai nagykövet, John Montgomery emlékiratai 1991-ben jelentek meg, A „Kelletlen Csatlós” címmel, amelyben leírja, hogy “1944. márciusáig Magyarország egymillió zsidó (?) számára volt biztos menedékhely. Hitler magyarok elleni haragját nagyrészt a zsidóknak nyújtott védelem provokálta ki. Egész Közép-Európában a magyarok bántak legjobban a zsidókkal.”

  24. csaba péter szerint:

    T Királyerdei ha a magyar zsidóság háromnegyedének meggyilkolása jelenti nálad azt
    hogy
    ” Egész Közép -Európában a magyarok bántak a legjobban a zsidókkal”

    Akkor nincs kételyem afelől, hogy élnek még méltó utódai Hitlernek és Szállasinak .
    Méltán érdemled ki nálam a
    ” Fasiszta Királyerdei”
    címet

  25. csaba péter szerint:

    Ilyet csak azért mersz leírni mert családod nem gyászol halottat ,
    hisz valószínű csak hóhér volt köztük.

Itt lehet hozzászólni !