Tolvajváddal folytatódik az MDF és Bokros vitája

Origo

A kép illusztráció

Az MDF lemondatná európai parlamenti mandátumáról Bokros Lajost, aki viszont már közölte, hogy nem hajlandó feladni képviselői helyét. Az új vezetésű párt erre reagálva már mandátumtolvajlásról ír.

“Az MDF sajnálná, ha Bokros Lajos a mandátumtolvajok sorát gyarapítaná” – ezzel a címmel adott ki közleményt pénteken az MDF a saját EP-képviselőjéről, Bokros Lajosról. Ezzel tovább folytatódik a pártonkívüli képviselő és az őt a 2009-es választáson jelölő párt között kirobbant vita.

A csütörtöki Magyar Hírlap idézte Makay Zsolt MDF-elnököt, aki közölte, hogy a párt februári közgyűlésén döntenek arról, visszahívják-e Bokrost az Európai Parlamentből. Makay szerint a képviselő a tavalyi EP-választások óta egyetlen felszólalását sem egyeztette a párttal.

Bokros titkársága csütörtökön közleményt adott ki, amelyben jelezték, hogy a képviselő nem hajlandó lemondani mandátumáról. “Mandátuma a törvény értelmében nem kötődik politikai szervezethez, felelősséggel a választópolgároknak tartozik” – közölte a titkárság.

A párt a pénteki közleménnyel tovább próbálja fokozni a nyomást Bokroson, akiről azt írják, hogy valószínűleg ő is azon politikusok közé tartozik, akik azt hiszik, hogy “ők képviselőnek születtek, az Isten is erre teremtette őket”. Emlékeztetnek arra, hogy az EP-választás listás szavazással zajlott, tehát nem egyéni jelöltekre szavaztak a választók, és felidézik azt is, hogy a kampánynak Bokros mellett voltak más arcai is, például Habsburg György.

Bokros még az előző pártelnök, Dávid Ibolya idején lett az MDF jelöltje, a Horn-kormány egykori pénzügyminiszterének megjelenése azonban feszültséget okozott a pártban. Dávid Ibolya az után mondott le a párt vezetéséről, hogy az MDF kiesett a parlamentből a tavaly áprilisi választáson.

origo.hu

9 hozzászólás “Tolvajváddal folytatódik az MDF és Bokros vitája” bejegyzésre

  1. kuku szerint:

    Lajos már most kellene gyüjtened a választópogárjaidat 2014-re mert müködésed ezeddig siralmas

  2. Tóth Mária szerint:

    Ibolyka “okosan” megoldotta, hogy most az MDF nem tudja Bokrost visszahívni, remélem áldják a nevét ezért! szánalmas egy lény vagy ibolyka,és hamarosan felveheted csíkos pizsamádat kalap nélkül!

  3. Toth Kati szerint:

    Nem csodálkozom.Bokros csak önmagát adja.Nem tud elegánsan távozni,nem tudja belátni,hogy tisztességes ember köp rá.Ő egy senki,egy igazi volt et.,aki úgy gondolja,neki mindent lehet,neki minden jár.Hazaáruló módon nem az ország érdekeit képviseli,hanem az et-akét.Az MDF-be is beférkőzött,mint volt MSZP-s és nagy része volt annak a pártnak a szétverésében.Antall József forog a sírjában,hogy egy volt főelvtárs ül a pártja színeiben az eu-s parlamentben.Dávid azért volt az MDF vezetője,hogy szétverje azt a pártot,ő egy komcsi ügynök semmi több.

  4. grün szerint:

    tóth kati!
    “Nem csodálkozom.Bokros csak önmagát adja”
    A csomagját a kedves fijjug eltapsolták 98-ban!

  5. nagyapó szerint:

    Jönnek a komcsi szövegek. Bokros „csomagját a kedves fijjug eltapsolták 98-ban!” írja grün (partnere kón). Igen az „átkozott” polgári kormány nem követte a megszorítás „korszerű” taktikáját. Az Alkotmánybíróság által megsemmisített rendelkezések helyett felvirágoztatták az országot, amit a szoclibeknek sikerült újra eltolni.

  6. Toth Kati szerint:

    Kedves Grün!A Bokros csomagnak a világon semmi haszna nem volt,de megnyomorítottak vele több százezer családot.Nem volt mit eltapsolni,a fiúk csak visszaadták,amit a népnyúzó Bokros és társai az elvtársak elvettek tőlünk.

  7. csaba péter szerint:

    A Bokros csomag teljes összhatása csak az aprópénz volt ahhoz az a 3000 milliárdhoz amit a Matolcsi lenyúlt 3000 000 embertől .
    A szerencsétlen munkavállalók fel sem fogják azt hogy simán kirabolták őket .

    Gondolom az alkotmány bíróság sem fogja fel, ha az állami rablást törvényesíti és nem meszeli el , felmenti az állampolgárok mindegyikét a törvény betartása alól .

    És ez már 1222ben az “ARANYBULLA” ellenállásí záradékában is rögzítve volt.

  8. Gordon szerint:

    És bavaria mit szól ehhez? 🙂

    Nincs véleménye? 🙂

  9. csaba péter szerint:

    Inkább a te véleményedet ha van , persze minek , neked elő van írva mi lehet.

Itt lehet hozzászólni !