10 éve temették el Zámbó Jimmyt

MTI, Dabasrégió, Csepel.info

10 évvel ezelőtt január 20-án kisérték utolsó útjára Zámbó Jimmyt. A temetés részleteit most felidézzük újra.

Két fekete ló húzta hintó viszi Zámbó Jimmy koporsóját a délben kezdődött gyászszertartáson. A gyászmenetet az énekes legszebb dalaiból készült összeállítás kíséri. A csepeli görög katolikus templom előtt összegyűlt több tízezer rajongó kivetítőn nézhette a szertartást, majd elindultak a temető felé a több mint 4 kilométeres útvonalon. Az egész nap zárva tartó temetőbe csak a család és a rokonok távozása után lehet bejutni.

Két fekete ló húzta hintó viszi Zámbó Jimmy koporsóját a délben kezdődött gyászszertartáson. A gyászmenetet az énekes legszebb dalaiból készült összeállítás kíséri. A helyszínen összegyűlt több ezer több ezer rajongó kivetítőn nézhette a szertartást, majd elindultak a temető felé a több mint 4 kilométeres útvonalon. Az egész nap zárva tartó temetőbe csak a család és a rokonok távozása után lehet bejutni.

A délben kezdődött gyászszertartáson – amelyet Prodán Gábor görög katolikus esperes végzett – a templom szentélyénél felállítandó ravatal körül csak a család és a meghívottak gyűltek össze, a művész emlékének adózó több tízezer rajongó pedig a templomkertben felállított kivetítőn kísérhette figyelemmel a szertartást. A kápolnában Tóth Mihály csepeli polgármester köszönt el az elhunyttól a kerület lakosai nevében. Tóth Mihály emlékeztetett arra, hogy a popsztár jelentős mértékben járult hozzá a gyászszertartásnak helyet adó templom felépítéséhez, és bőkezű adományaival segített a gyerekeknek és idős embereknek.

A könnyűzenei szakma nevében Kozsó búcsúztatta a művészt, aki tíz éven át ugyanazon lemezkiadónál dolgozott Zámbó Jimmyvel. A búcsúztatók között a rokonságon kívül ismerősök, barátok, köztük Mészöly Kálmán, Fási Ádám és Komáromi István is jelen volt.

A csepeli Rákóczi téri görög katolikus templom kapuit már pénteken 14 órakor megnyitották a nagyközönség előtt, akik a rendőrség által telepített kordonon keresztül elhaladva róhatták le kegyeletüket a bejárati ajtóhoz közel felravatalozott koporsó előtt ma délelőtt 11 óráig.

A gyászmenet 13 óra 20-kor hagyta el a templomot és a kijelölt, több mint 4 kilométeres útvonalon – hatalmas tömeg kíséretében és élő kordonnal övezve – elindult a temető felé. Zámbó Jimmy koporsóját két fekete ló húzta hintó viszi. A gyászoló családot és a meghívottakat két, koszorúkat és virágokat szállító kocsi követi, amelyek közül egyik az énekes legszebb dalaiból készített összeállítást sugároz.

A tervek szerint a gyászmenet eleje egy óra alatt ér majd a temetőhöz, mely ma egész nap zárva lesz. Mivel a sírhely a főbejárattól néhány méterre, a kerítésnél található, mindössze 250-300 ember – elsősorban a család és a meghívottak – láthatják majd a temetést, amely nagyon rövid lesz.

A rajongók a család távozása után a kordonnal kijelölt útvonalon vonulhatnak el a sír előtt. A Király búcsúztatására nemcsak vidékről, de még külföldről is érkeztek a rajongók. – számolt be az MTI.

dabasregio.hu

Egy hozzászólás “10 éve temették el Zámbó Jimmyt” bejegyzésre

  1. földhözragadva szerint:

    2008.12.23-án indult utoljára nem politikai témájú “szavazás” az oldal “margóján”. Talán némi frissítés ráférne a dologra, persze nem a Kolontáriakkal van a baj…:)

Itt lehet hozzászólni !