A tagok fizették a nyugdíjkampányt

Magyar Nemzet

Szórják az emberek pénzét a pénztárak? (A kép illusztráció)

Legkevesebb kétszázmillió forintot költhettek a hazai magánnyugdíjpénztárak november vége óta olyan kampányokra, amelyek során televíziókban és az interneten látható reklámokkal, tájékoztató internetes oldalakkal, illetve nyugdíjkalkulátorokkal igyekeztek meggyőzni saját tagjaikat a kötelező pénztárak előnyeiről – derül ki a Magyar Nemzetnek nyilatkozó reklám- és nyugdíjszakértők véleményéből.

A Stabilitás Pénztárszövetség és egy, a kasszák mögött – multinacionális cégekből – álló pénzügyi csoportosulás sem árulta el, hogy pontosan mennyit fizettek ki azokból a működési költségekből, amelyekre sajátjukként tekintenek a pénztárak, miközben ezeket valójában a pénztártagok által befizetett havidíjakból vonják le.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete már vizsgálja, hogy a hazai nyugdíjpénztárak többsége mire költötte a működés finanszírozására felhasználható tartalékait. Mindeközben a Magyar Nemzet azt is kiderítette, hogy az egész pénztári lobbi mögött egyetlen PR-cég áll, ennek tulajdonosa pedig már a Kóka-féle balliberális pénzosztó gyakorlatnak is haszonélvezője volt – írják a lap pénteki számában, melyben bővebben is olvashat a témáról.

mno.hu

15 hozzászólás “A tagok fizették a nyugdíjkampányt” bejegyzésre

  1. kuku szerint:

    Nos ezért volt kötelező az önkétsség. Ez az a pénz ami könnyen jött aztán könnyen ment

  2. Tóth Mária szerint:

    Vissza az államiba, én már évek óta mínuszos számlákat kapok. Hol a pénz pancserek????????? szerencsére 2009-ben visszaléphettem!

  3. Bakker szerint:

    Tisztelt Nyugdíjas!

    Azért keresem fel levelemmel Önt, mert úgy látom, hogy Magyarországon komoly veszélybe kerültek a nyugdíjak. Miután az MSZP kormány elvette a nyugdíjasoktól a 13. havi nyugdíjat, Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila immár nyíltan arra készülnek, hogy privatizálják a nyugdíjakat. Egy új törvénnyel magánkézbe akarják adni a nyugdíjpénztárakat. Ha ez megtörténik, a nyugdíjasok akár a nyugdíjuk felét is elveszíthetik, mivel a privatizáció révén külföldi cégekhez vándorolhat a befizetett nyugdíjjárulékok jelentős része.

    A Fidesz szerint a nyugdíjasoknak garanciára van szükségük. Biztosítanunk kell, hogy mindenki, aki ma nyugdíjat kap, a jövőben is hiánytalanul megkapja a nyugdíját. Meg kell akadályoznunk a nyugdíjpénztárak privatizációját, és minden körülmények között meg kell őriznünk a nyugdíjak értékét. Szeretném Önt is tájékoztatni, hogy a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség, kormányra kerülése esetén, mindezeket garantálja a nyugdíjasok számára. Az erről szóló Fidesz nyilatkozatot alul olvashatja. Kérem, vágja le, és őrizze meg garancia-nyilatkozatunkat!
    Itt az idő, hogy lezárjuk a Gyurcsány-korszakot.
    Itt az idő, hogy megvédjük az MSZP-től a nyugdíjasokat!

    Tisztelettel:
    Schmitt Pál
    A Fidesz európai parlamenti képviselője,
    az Európai Parlament alelnöke

    Garancialevél

    A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség minden magyar nyugdíjas biztonsága érdekében garantálja a következőket:

    1: Garanciát vállalunk arra, hogy kormányzásunk alatt megvédjük a nyugdíjakat.
    2: Garanciát vállalunk arra, hogy törvényben fogjuk megtiltani a nyugdíjpénztárak privatizációját.
    3: Garanciát vállalunk arra, hogy kormányzásunk alatt a nyugdíjak reálértékét megőrizzük.

  4. Öreg halász szerint:

    Ahogy látom, van még pénz bőven reklámra. Bőven leszedtek mindenkit.

  5. Teri szerint:

    Tudod kuku, van abban valami, amit mondasz “könnyen jött, és könnyen ment”, csak közben a magyarok folyamatosan csalódnak a vezetésben, akiben elvileg vakon kéne bízni, de így hogyan? Hát sehogy!

  6. kiskovi szerint:

    Miközben a kormányunk az 5x elköltötte arra, hogy megszerezzen mellé 3000 milliárdot. Nem tudom mennyien kaptak levelet közületek + a nyugdíjasok külön és a reklámok a tv-ben.
    Vajon ezt kifizette? Segítek, Te, én és még legalább 3M adófizető.
    Ja, hogy ezt nem hangoztatják 🙂 Ezzel kapcsolatban mikor lesznek vizsgálatok?
    A legszebb az egészben, hogy az állam sokkal többet költött el és Ő van felháborodva, ez mekkora.

  7. DFK szerint:

    kiskovi: megint egy szoci hazugság.

  8. islander szerint:

    “derül ki a Magyar Nemzetnek nyilatkozó reklám- és nyugdíjszakértők véleményéből.”

    név szerint? ez így nem hiteles…

  9. Sphere szerint:

    Re:Bakker 16:20
    ..hazudtunk reggel,éjjel meg este…
    Ezt eggyel előbbi banda prominense mondta,de a mostani bagázsról is így fog nyilatkozni az utókor-már tettek érte éppen eleget.

  10. "?!" szerint:

    kiskovi! Te idióta vörös bunkócska!

    Úgy látszik, hogy neked a szar is ízetlen.
    Egyszer az a bajod, nem elég a tájékoztatás. Máskor meg az a bajod, hogy miért költenek annyit az adófizetők pénzéből a lakosság tájékoztatásra.
    Próbálj meg kiegyezni magaddal Te lúzer, és ne írogass hülyeségeket!

  11. kiskovi szerint:

    DFK: Ejha, te aztán sokat legelsz, nincs kikopva a térded? 🙂
    “?!”: Vörös??? Nincs is bekapcsolva a webkamerám, honnan láttad?

    Tudod idióta csak az lehet, aki annak is hiszi magát, de látszólag azzal semmi bajon, ha a patronos őrmester minden éjjel meglátogat és elhinti a napi mantrát.
    De vesztesek mindig kellenek, akiken végig lehet taposni, csak nehogy belefájduljon a derekad 😛

  12. nagyapó szerint:

    kiskovi péntek – 20:17
    Lehet, hogy este kicsit „fáradt”, de azért ne legyen rest, és olvassa el még egyszer, amit ír! Talán kicsit érthetőbb lesz.
    A mondatban legyen tárgy („kormányunk az 5x elköltötte”, mit?). A 3M egy cég, de ha a M prefikszum, akkor az mega, azaz milliárd (kb. Kína adófizetői). A mondat végén a szmájli nem helyettesíti az írásjelet.
    szombat – 12:54
    A „patronos őrmester” legfeljebb durrog (ha a fenekében van a patron), a patrolos őrmester vezeti az őrjáratot.

  13. kiskovi szerint:

    nagyapó:

    Azért a 3M-ben az M az még mindig postfix és millió a 3 pedig hármat jelent, ezt össze olvasva azt jelenit, hogy három millió.
    Segítség: http://en.wikipedia.org/wiki/Mega-
    Elnézését kell kérnem érte, de ez így.. Őn is érzi, hogy nagyon gyenge volt?

    Egyvalamit jól értett: A patronos őrmester durrog, de nem a fenekével van felé 😉

    Megfogalmazási stílusom lehet szemet szúr, de látszólag a célt eléri, hogy belelehet kötni, az már csak is engem minősít, ellenben túlfogom élni. Mindig igyekszem az arra érdemeseknek megfelelően válaszol, mint láthatta önnek is segítek értelmezni írásaimat. Remélem így a további konfliktusok elkerülhetőek és talán érthetőek is olykor-olykor miért fogalmazok a megszokottnál keményebben.

  14. Toth Kati szerint:

    Kiskovi!Én örülök,hogy visszaléphetek az államiba és köszönöm a kormányunknak,hogy ezt lehetővé tette.Kicsit gondolkozzál,mikor kaptunk tisztességesen bármit is a pénzeszsákoktól!Egyébként az állami nyugdíjat mindig ki kell majd fizetni,már csak azért is,mert 3millió nyugdíjas szavazó voksára minden pártnak szüksége lesz,még húsz év múlva is.Te egyébként maradtál a magánban,vagy csak a szád jár!

  15. kiskovi szerint:

    Toth Kati:
    Látszik, hogy mit sem tudsz, kérdezek valamit: mikor kaptál az állami nyugdíjtól bármit is? Ne izgulj, mert ki lesz fizetve, ezt senki nem állítja, hogy nem lesz. A kérdés, a mikor és a mennyi? Ezt most megtudod válaszolni?
    Mond csak a szüleiddel beszélgettél/beszélsz? Tudod egyáltalán, hogy a népességnél a szinusz görbe mit jelent és ez, hogyan hat a nyugdíjakra?

    Igen szüksége lesz a voksára és ezért tart itt ez az ország, mert olyan manipulatív emberek is szavazhatnak, akiknek semmi közük a gazdasághoz..
    Tudok csöndben is gépelni 😉

Itt lehet hozzászólni !