Hajdú László 17 év helyett 15 évet kapott

Népszava

Hajdú kommandósok között a Fővárosi Bíróságon (2008. április)

A korábban a móri vérengzésben való részvétellel is megvádolt Hajdú László más bűncselekményekért, közöttük pénzszállítók elleni támadásokért és a csepeli postahivatal kirablásáért másodfokon 15 év fegyházat kapott csütörtökön a Fővárosi Ítélőtáblán.

Hajdú Lászlót is – akárcsak Kaiser Edét – először a móri vérengzés miatt állították bíróság elé. A 2004. december 23-án született vele kapcsolatos fővárosi bírósági döntést a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte és az első fokú bíróságot új eljárás lefolytatására utasította. Ebben a megismételt eljárásban az ügyészség a vádat úgy módosította, miszerint Hajdú László Kaiser Edével együtt részt vett a móri bűncselekményben. Végül a Fővárosi Bíróság 2008. október 22-én kelt ítéletében már Hajdú Lászlót – hasonlóan Kaiser Edéhez – nem ítélte el a Móron történtekért. Hajdút is egyéb bűcselekményekért, rablásokért ítélték 17 évre akkor.

A Fővárosi Ítélőtábla, figyelemmel az enyhítő körülményekre, a hosszú időmúlásra, Hajdú László beismerő vallomására és arra, hogy Hajdú évekig állt ártatlanul egy olyan rendkívüli súlyú bűncselekmény, mint a móri vérengzés gyanúja, illetve vádja alatt, a 17 éves büntetést Lassó Gábor büntetőtanácsa 15 évre mérsékelte.

nepszava.hu

Itt lehet hozzászólni !