A Csepel útja felfelé vezet, de még nem elvárás az NB II

Nb3.hu

A kép illusztráció

Az őszi sikereket követően a csepeli szurkolók már alig várják a tavaszi szezont, mindenki arra kíváncsi, hogy hogyan alakul a csapat a téli felkészülés és az átigazolási szezon alatt, és hogy a klub anyagi helyzete elég stabil-e, illetve ha arra kerül sor, tudja-e vállalni az NB II-es szereplést? Interjú Takács Krisztiánnal.

A csepeli klub honlapján Takács Krisztián válaszolt a csapatot érintő kérdésekre.

– Először is szeretném aláhúzni, hogy a cél a lehető legjobb szereplés, amiben persze benne van a bajnoki cím is, de nem szeretném, ha kötelező feladatként jelölnénk meg a másodosztályba lépést. Ne rakjunk ekkora terhet erre a fiatal csapatra. Nem kell, hogy elmenjen a szurkolóknak és a játékosoknak a kedve, ha esetleg nem sikerül idén a feljutás. Akkor is folytatni fogjuk a munkát, hiszen a Csepelnek előbb vagy utóbb oda kell érnie. Ha viszont megnyerjük a bajnokságot, akkor vállalni fogjuk a másodosztályt.

– Az anyagi háttér ezt lehetővé teszi?

– Jelenleg stabil a klub helyzete, hála Istennek függetlenek vagyunk mindenkitől, nem szorulunk önkormányzati, politikai támogatásra. Nem mondom, hogy nem jönne jól, de nem ettől függ a klub sorsa. Találtunk egy újabb szponzort, és a régiek sem hagytak el minket. Ami veszélyben van, az a létesítmény, klubunk otthona, a csepeli sporttelep. Sem a fenntartó alapítvány, sem az önkormányzat nem veszi észre, hogy a jelenlegi marakodás és acsarkodás nem a csepeli sport érdekeit szolgálja, így nem lehet nyugodt körülmények között dolgozni. Ezek a problémák minket is hátráltatnak, de megállítani nem fognak bennünket.

– Tehát jelenleg biztos lábakon áll a klub, de vajon az NB II-es indulásnak meg lesz-e az anyagi fedezete?

– A Csepelnek mindenképpen az NB II felé vezet az útja. Fiatalokból is meg lehet csinálni egy NB II-es csapatot. A másodosztály egy fiatal számára sokkal vonzóbb, mint az NB III. Csepelről is több fiatal játékos ment el másodosztályú csapatokba az elmúlt években, és bizony van, aki ingyen, vagy legalábbis kevesebb pénzért játszik ott, mint amit nálunk kapott. Ha mi is feljutnánk még könnyebben tudnánk tehetséges játékosokat hozni a csapathoz. Azt se felejtsük el, hogy budapesti klubként még vonzóbbak lehetnénk, és a két füves edzőpályánkkal, Magyarország egyik legnagyobb befogadóképességű stadionjával, történelmi múltunkkal az egyik legvonzóbb NB II-es csapat lehetünk a fiatal, feltörekvő játékosok számára. Természetesen azért a másodosztály jóval nagyobb költségvetést kíván, mint az NB III, de úgy gondolom, hogy a fentiek figyelembe vételével Csepelen minden más klubnál kisebb anyagi ráfordítással kialakítható egy stabil NB II-es csapat. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy nem csak mi pályázunk a feljutásra. A KITE Szeged, a Dabas, a Tököl, az Újbuda, és talán más csapatok is esélyesek lehetnek. Nem lesz könnyű tavaszunk.

– Az játékosmozgásról lehet-e már valamit tudni?

– Még el sem kezdődött az átigazolási időszak. Persze puhatolózások vannak, sőt már nyélbe ütött üzletünk is van, de a szerződtetett játékossal való megegyezésünk alapján jelen pillanatban még nem árulhatom el, hogy kiről van szó, még nem publikus a szerződés. A továbbiakban az NB II-ből szeretnénk erősíteni. Neveket azért nem mondok, mert ha a Csepel valakire kiveti a hálóját, azt csak csöndben teheti, ugyanis sokkal jobb anyagi kondíciókkal rendelkező klubok is jelen vannak a játékospiacon, és nem szeretnénk, ha elhappolnák előlünk a kiszemeltjeinket. Óvatosak vagyunk, csak most kezdődik majd az igazi játékoskeringő.

nb3.hu

2 hozzászólás “A Csepel útja felfelé vezet, de még nem elvárás az NB II” bejegyzésre

  1. sport szerint:

    Üzenet Szilárdnak: “Sem a fenntartó alapítvány, sem az önkormányzat nem veszi észre, hogy a jelenlegi marakodás és acsarkodás nem a csepeli sport érdekeit szolgálja, így nem lehet nyugodt körülmények között dolgozni. Ezek a problémák minket is hátráltatnak, de megállítani nem fognak bennünket.”

  2. nagyapó szerint:

    Nem tudom, hogy az “acsarkodás” kifejezés a megfelelő. “sport szerint” a megoldás a lakópark lenne a stadion helyén?

Itt lehet hozzászólni !