Ibiza: belefognak a Napközistábor bontásába?

Morzsi, Csepel.info

Ibiza

Fotó: Morzsi

Több helyen lebontották a Napközistábor kerítését, az út melletti kerítésrészt pedig hirdetőtáblákkal fedték be, hogy nehezebb legyen látni, mi folyik a tábor területén – értesítette “Morzsi” fórumozónk a Csepel.info-t. Lapunk úgy tudja, hogy az “Ibiza” lakópartot tervező Elephant Holding ráadásul az elmúlt hetekben ismét több helyen hirdetett az interneten.

Emlékezetes, hogy különös karitatív akciót indított január elején Csepelen az Elephant Holding: ételosztást hirdetett meg hajléktalanoknak a Hollandi úton, ott, ahol eddig csak elvétve fordultak meg fedélnélküliek. Az egykor munkásgyerekeknek szánt Napközistábor botrányos körülmények között került az ingatlanbefektetők kezébe, ezért a csepeli környezetvédők és a környékbeliek civil egyesületet hoztak létre a zöldövezet megóvására. Miután az ingatlanbefektetők többször agresszívan léptek fel a lakókkal szemben, sokan attól tartottak: a valós szándék az ingyenétel-osztással is az volt, hogy a helyszínre özönlő hajléktalanokkal puhítsák fel a civilek ellenállását.

Ez azonban láthatóan nem sikerült, sőt a zöld övezetet beépíteni, a Kis-Duna part természetes folyóparti környezetét lerombolni szándékozó holding ellen létrejött Csepeliek a Zöld Kis-Duna partért Egyesület azóta jótékonysági koncertet és több takarító-akciót is szervezett a zöldövezet rendbetételéért. Lapunk úgy tudta, hogy – legalábbis ideiglenesen – kátyúba került a lakópart építésének megkezdése is.

 

Ibiza

A Csepel.info most azonban arról értesült, hogy elkezdték lebontani a Napközistábor körüli kerítést, a Hollandi út mellett megmaradt kerítéselemeket pedig hirdetőtáblákkal fedték be, hogy ne lehessen látni, mi folyik a kiárusított területen belül. Ez azt valószínűsíti, hogy a holding megkezdte a Napközistábor bontási előkészületeit.

Csepel.info

Egy ételosztás képei

Hajléktalanjárat

Megérkezik a 71-es busz “hajléktalan-járata”

Hajléktalanjárat

Hamarosan ételosztás..

Hajléktalanjárat

…a kerítésen keresztül, akár a kutyáknak

Hajléktalanjárat

Indulás tovább

IWIW-es vagy és szeretnél hírlevelet Csepel legfrissebb híreiről? Jelentkezz ismerősnek a Csepel.info-nál!

24 hozzászólás “Ibiza: belefognak a Napközistábor bontásába?” bejegyzésre

  1. atata szerint:

    Mikor még az első verzió szerint ez a gyalázat a strand északi részével esett volna meg Kál Károly aki akkor még nem volt SZDSZ elnök, csak civil azt monta, -nyilvánosság előtt – hogy a dózerek elé fog ülni ahogy az első fát kivágják, az első kapavágás meg esik. Akkor a helyzet rögzítésére egy láncot ajánlottam fel neki a’la Tubes. Azóta sok víz folyt le a Dunán, de a kő (akarom mondani: a lánc) maradt. Még most is felajánlhatom, Károly van mit jóvá tenned.
    C.C primo a Csepel SC-t meg kell menteni!
    C.C. secundo az egészségügy privatizációjáról szoló népszavazás még előttünk van!
    Hajrá Zöldek! a Dunapart a miénk!

  2. miska72 szerint:

    A mai napi Mertó újság hátoldalán ismét hirdeti a lakóparkot az Elephant és az Ibiza! Ibiza Elephant, ne bízd el magad! Szervezetünk figyeli a területet!!

  3. titti szerint:

    Ha megépül én ott biztosan veszek lakást,kilátás a dunára 🙂

  4. matyi szerint:

    De még mennyire nem csak a szervezet a lakosok is!!!!
    A lánc megvan !!!!!
    A Kis -dunapart minden csepeli lakosé!!!!
    Halgasátok minden kedden a Civil rádiot!!!16 tol!
    bE IS TELEFONÁLHATSZ E NAPON ADÁS TEL:4890999
    NEM AGYUK A DUNAPARTOT!!!!!!!!!
    Tünés Ibiza ?Elephant!!!!!!!!

  5. miska72 szerint:

    Ma volt adás a Kis-Dunapartról 6:15 kor! A Csepeliek a Kis-Dunapartért civilszervezetünk adott táéjékoztatást! Jó volt a műsor, sajnálhatja aki nem hallotta.

  6. miska72 szerint:

    Bocs, 16:15 kor volt.

  7. Wass Albert barátja szerint:

    Le a kalappal a Kis-Duna-parti civilek elött! Úgy védik azt a területet,mint anyaoroszlán a kölykeit . Innen üzenem a Csepel pályát féltőknek.hogy nekik sem fog másképp!en menni . Össze kell fognunk nekünk csepelieknek,mert sajnos az önkormányzat rafinált módon megvezet bennünket

  8. galvaniszap szerint:

    ….bocsánat Wass Albert barátja, nem az önkormányzat, legfeljebb annak választott tisztségviselői…., így korrekt azt hiszem.

  9. bhu szerint:

    meg fogják építeni. micsoda országban élünk! ne legyen benne köszönet.

  10. bhu szerint:

    ha megépül, mindenki köpjön egyet, aki arra jár. nekünk más nem marad, de ne legyen igazam. ha ezért büntetés jár, akkor persze ne.

  11. Boni szerint:

    Kedves titti!
    Gondold meg, mert ha beindul a Duna-part beépítése az már nem ugyenaz a hely lesz mint ma. Vagy szeretnél egy halott büdös csatorna partján élni, ahol az újabb tervek szerint motoros yachtok rohangálnak?
    Ugyanis több helyre terveznek yacht kikötőket – erre a csepp kis vizfelületre! Nesze neked madárvilág.
    Ne döljetek be a reklám grafikáknak sem, mert ha nem lennének útban az építkezésnél a meglévő fák, még azok sem ölelnek körül, nőnek túl 6 emeletet. No és a klima változást se feledjük, amibe ugye már benne vagyunk.Most véd a zsilip, de ugye nem gondolod, – ha jön egy nagy árvíz azt inkább majd a belvárosra engedik?

  12. Boni szerint:

    bhu-nak
    Nem hiszem, hogy a köpködésért büntetés járna. De talán ennél többet is lehetne tenni, még most ellene! Ne becsüld le a közakarat erjét.
    Ha kész vagy rá kerest a formáját – megtalálod!

  13. bhu szerint:

    remélem, lehet tenni ellene. tudom, hogy vannak folyamatban lévő perek is. de ha az önkormányzat nem AKAR tenni, és úgy állítja be, mintha nem tehetne semmit, akkor nehéz az ügy. szerintem hazugság, hogy nem tudtak a terület eladásáról. ők hozták össze az elefántot a strand tulajával (Főv. Önk.) Mutyi.
    Mindenkit támogatok, aki tesz ellene, és remélem, sikerül. Ha nem, ne felejtsük el a javasolt megoldásomat.

  14. Chita szerint:

    ha másképp nem megy, vessük be mérgezett nyilainkat a szemben lévő dombokról, illetve csónakjainkból…
    “…magyarok nyilaitól ments meg istenem…”

  15. Wass Albert barátja szerint:

    Köszi a korrigálást galvaniszap,így tökéletes és én is így gondoltam . Sőt még pontosabban az MSZP-SZDSZ vezetés !

  16. irci szerint:

    titti-nek.
    Igyekezz már most lekötni mert úgy tudom a lakások nagy része elkelt.

  17. miska72 szerint:

    Aki itt vett lakást azt átverték! Nem kicsit nagyon! a lakópark nem fog megépülni! A befizetett pénzt majd az ügyvédekre és a tárgyalásokra költik, és a vevők futhatnak a pénzük után! Ha mégis épül a területen valami az NEM lakópark lessz! Remélem világos!

  18. miska72 szerint:

    Az Elephant és az Ibiza, hogy árulja a lakásokat, mikor per van ellenük, és azt se tudják meg e nyerik? Mi van ha elvesztik a pert? Sok civil Elephantot győz!

  19. bhu szerint:

    pedig hirdetik mindenhol. és ha ideköltöztetnek ennyi embert, menjenek azok is a Hollandin meg egész Csepelen keresztül? Gondolom, semmi közlekedésfejlesztés nem kapcsolódik a dologhoz, pl. elkerülőút. a kedves leendő lakók finoman szólva nem lesznek jóban a helyiekkel, ezt gondolom, nem reklámozzák feléjük. Jó lenne, ha erről megjelenne egy riport az indexen, origon, vagy vmi nagyobb újságban. ne csak a csepeliek tudjanak a botrányról!

    aki itt igazán tehetett volna és tehetne valamit az az önkormányzat (a bíróság mellett). de nekik ez nem úgy tűnik, hogy megéri. sőt. számon kell kérni rajtuk.

  20. menyus szerint:

    Kedves bhu!
    Lesz itt közlekedésfejlesztés, hiszen a Hollandi úttal össze akarják kötni Szigetszentmiklós épülő több tízezer fős új lakónegyedeit a Gubacsi híddal!
    Gondold csak el: milyen jó lesz a Hollandi, ahol 120-szal végigsöpörhetsz akadálytalanul a belváros felé!!!
    Úgyan el fog pusztulni ez a kis természetes felület, de hát nincs itt anyagi érdekeltsége egyik képviselőnknek sem!
    És akkor még meg sem említettem, hogy ez lesz Csepel EGYETLEN É-D irányú közlekedési lehetősége!!
    Vajon, van-e olyan aki elhiszi, hogy a szennyvíztisztító átadásáig megépítik a gerincutat??? A mi demszkink 94 óta ígéri a gerincutat, de még most sem látszik valóságosnak az építkezése.
    Márpedig a Kossuth Lajos utcát, és a Rákóczi utat éppen eléggé le fogják terhelni a szennyvíziszapot szállító, 20-40 tonnás monstrumok.
    De ennek is örülhetünk, hiszen a buszjáratok ritkításával lesz helyük a billencseknek!
    Üdv menyus

  21. bhu szerint:

    Elképesztő. Többek közt ilyesmi miatt nem tudom én elképzelni, hogy figyelembe vennék a véleményünket a csodálatos lakóparkunkkal kapcsolatban. A lakóparkon kívül szó van itt ugye wellness-központról is, ami már természetesen ‘közösségi célokat is szolgál’, meg a tervezett szálloda is. Különbség a lakóparkhoz képest: elvileg bemehetsz, ha fizetsz, gyakorlatilag bemehetsz a személyzeti bejárón hátul minimálbérért, aztán kuss. És ezeknek is lenne persze tulajdonosuk. Ezt a projektet az szdsz karolta föl, politizálás nélkül, ez nem sok jót sejtet.
    A Hollandin lakókat őszintén sajnálom, nekik esélyük sincs megoldásra, a Hollandi-Duna-dűlő kanyartól befelé esetleg.

  22. _Dani_ szerint:

    Város és országszerte RENGETEG lakópark épül. Kérdés: kiknek lesz rá pénzük, hogy ilyen lakásokat vásároljanak ?

    Hamarosan megérkeznek a menekülő-betelepülő “uraink” . Ha a fidesz felső vezetése továbbra is impotens lesz, akkor néhány évtized és Magyarországon is ugyanúgy k*ss lesz nekünk magyaroknak, mint ahogy Felvidéken, délvidéken, Erdélyben is már k*ss a nevünk :-(….

  23. […] Ibiza: belefognak a Napközistábor bontásába? […]

Itt lehet hozzászólni !