Gyűjtse egybe, mi különválasztjuk!

Kettő az egyben. Mi vállaljuk Ön helyett. Mindannyiunkért. Együtt a környezetért.

FKF

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. 2011. január 24-étől ugyanabban a konténerben gyűjti a fém-és a műanyaghulladékot a X. és a XXI. kerületben.  Az ürítést követően az Fe-Group Zrt. munkatársai ismét különválasztják az egybegyűjtött hulladékot. Az intézkedés egyidejűleg szolgálja a lakókörnyezet tisztaságát és nyugalmát, valamint a környezettudatos hulladékkezelést.

Az FKF Zrt. január 24-étől a fémhulladékot a PET palackokkal együtt gyűjti a műanyagtárolóban és ezzel megszünteti a fémgyűjtő konténert. A műanyaggyűjtő tartályokat naponta ürítik, ezért a sok PET palack mellett csupán elenyésző mennyiségű alumíniumdoboz halmozódik fel. Az intézkedés hatására csökken az esélye annak, hogy az értékes alumíniumdobozok megszerzése érdekében nagy zajjal felborítják a konténereket. Fontos szempont az is, hogy a fémhulladék-tartály bevonása jelentős költségcsökkenést eredményez.

Az FKF Zrt. egyik legfontosabb feladatának tekinti a környezetvédelmi előírások betartását, ezért közel tíz éve a Fe-Group Invest Vagyonkezelő, Tanácsadó és Nagykereskedelmi Zrt.-t bízza meg a hulladék feldolgozásával. Az egybegyűjtött fém- és műanyaghulladékot az FKF Zrt. kukásautója a Fe-Group Zrt. Sírkert utcai telephelyére szállítja, ahol azt az ott dolgozók szétválogatják. A szalagra helyezett fém- és műanyaghulladékból a Fe-Group Zrt. munkatársai kiválogatják a fémet, amit külön helyen gyűjtenek. A cél az, hogy a szelektált hulladék másodnyersanyagként visszakerüljön az ipari termelésbe.

A kampányt egyelőre a X. és a XXI. kerületben vezetik be, de ha beválik a kísérlet és javul az emberek közérzete, akkor Budapest összes kerületére kiterjesztik az intézkedést. Az FKF Zrt. számít a lakosság véleményére, benyomásaira és tapasztalataira, ezért várja az észrevételeket az alább található elérhetőségekre.

Bővebb információ:

Email: fkfzrt@fkf.hu

Kék szám: 0640/353-353

11 hozzászólás “Gyűjtse egybe, mi különválasztjuk!” bejegyzésre

  1. Vica szerint:

    “Az intézkedés egyidejűleg szolgálja a lakókörnyezet tisztaságát és nyugalmát, valamint a környezettudatos hulladékkezelést.”
    Ennyire talán nem vagyunk fogyatékosok… O.K. Lesz bevétele az FE Group Zrt-nek egy kis közpénzből. Nekünk miért jó – ha különválogatva is be tudjuk dobni a hulladékot a gyűjtőbe, hogy összekeverjük? Mitől környezettudatos ez?

  2. grün szerint:

    A ződ üveget ne keverje a fehérrel!
    De hova dobjam a színtelent?

  3. Béla szerint:

    minden reggel megborítják a homleszek a fémdobozos gyűjtőket, hogy kiszedjék belőle a dobozokat.
    Majd most a műanyagosat borítják meg, hogy előszelektáljanak 🙂
    hogy utána vissza teszik e pet palackokat? az majd kiderül.

  4. Piroska szerint:

    Arról, amire éveken keresztül nagy nehezen rászoktatták a lakosokat – a szelektív gyűjtés frakciónként – most elkezdik leszoktatni???
    A nem válogatunk, hanem összeöntjük beláthatatlan következményekkel jár: anyagilag és környezettudatos szemléletben is.
    Tiltakozom!!!!
    Csak a közszolgáltató költségeinek indoklását szolgálja, igaz, munkahelyteremtő – hiszen emberi erő kell a válogatáshoz.
    Tán az a probléma, hogy pl. a TESCO-ban pénzt is kap ezekért a hulladékfajtákért az ember, ha odaviszi??? (igaz nem sokat, de az pénz, ha már megszüntek a hulladékot valóban felvásárló MÉH telepek).
    Harc az értékes hulladékért – de milyen áron? Ezzel némelyek számára – a lusták és tohonyák – nagyobb teret nyújt,mint a környezetünkért tenni is akaró, értelmes és szorgos lakosságnak.
    Egyáltalán nem tartom helyesnek és nem szolgálja a lakosság, a környezet, a hulladékgazdálkodási törvényben foglaltak megvalósítását sem! Az eddigi eredmények kifejezett annulálása!
    Valószínűleg így, a lusták által összehajígált még hasznosítható,

  5. Anett szerint:

    Nekem az jött le a cikkből, hogy azért találták ki az együttgyűjtést, hogy végre ne borogassák fel a kukákat azok, akik a fémet akarják csak kiszedni – pl, hogy a Tescoba vigyék – olyanok, akiknek még az a pár forint is számít. Szerintem egyszerűbb lett volna egy teljesen nyitott (vagy csak felnőtt által elérhetően nyitható) dobozt elhelyezni a visszaváltható palackoknak illetve ezeknek a fémdobozoknak, ahonnan az élelmes forintkereső (akinek eddig fel kellett borítani a a kukát ahhoz, hogy a napi bevételt adó szeméthez hozzáférjen) simán elvehesse ami neki kell. Persze ez magánvéleményem. A mostani helyzet, hogy a szelektív kukák mellett töméntelen éles anyag (törött üveg vagy szétnyomott fémdoboz maradéka) hever, biztos, hogy megoldásért kiált. Én örülök neki, hogy ezt észrevették, és próbálnak tenni ellene. Kíváncsi vagyok a hosszútávú eredményre!

  6. lolka szerint:

    És mi lenne, ha a kukába dobnám a szemetet szelekció nélkül, (hiába szelektálok már évek óta a szemétdíj nem csökkent) és Fe-Group Zrt emberei jönnek és a kukából majd kiválogatják ami hasznot hoz nekik…
    ” Anett szerint:
    2011. január 14., péntek – 14:25 “-véleményével 100%-n egyet értek…

  7. nagyapó szerint:

    Be kell vallanom, hogy el nem ítélhető módon, az alu dobozokat egy műa. tasakban szoktam a gyűjtő mellé tenni, így azok akik beváltják, könnyen elvihetik.

  8. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek!

    Az FKF vezetői úgy látszik új seprő-jól seper elven kiokoskodtak valamit, de ezzel az értelmi színvonallal nagyon messzire nem fognak jutni!

    Eleve ostoba a demszki-sziget szisztéma, mert csak a mániákus szelektív emberek használják. Ésszerűen az ember azt mondaná, hogy a szelektív gyűjtés ott kezdődik, ahol akár a legcsekélyebb érdekem fűződik ahhoz, hogy foglalkozzam vele.
    Például én az iskolákra és ovodákra telepítettem volna a szelektív gyűjtést, hogy ők kapjanak ezért plusz pénzt. Sajnos a magyar mentalitás olyan mohó, hogy senkinek sem ad szivesen pénzt, ha az egészet ő maga is lenyúlhatja!
    Ez az érdekeltség lehet többféle is, de ez a büntessük meg a csórókat, mert pénzt kapnak érte szisztéma oltári blődli! A hajléktalanok ki fogják ugyanúgy borogatni ezeket a konténereket, de a műanyagot nem fogják visszadobálni! LOGIKUSAN VÁRHATÓ.
    Miért gondolja az agyament nagyfejű, hogy jobb lesz, ha a műanyag palackhegyek az utakon fognak ide-oda csapódni??

    Egyébként megmondom őszintén: amióta a tescoban 1 forintot adnak a műanyag palackért, már én sem a demszki-szigetre viszem a palackokat.
    Mivel nincs kocsim, és egyébként sem járok tescoba vásárolni, az egyik ismerősömnek gyűjtöm 50-esével zsákolva a palackokat, és amikor ő egyébként is ott vásárol, külön út nélkül visszaviszi őket.

    Üdv menyus

  9. Miska72 szerint:

    Értem! Mi azért kavarjuk össze, hogy ők kiválagassák.
    Lehet én vagyok a hülye?

  10. Vica szerint:

    Persze. Pontosan azért kell összekavarnunk, hogy egy e célra szakosodott cég jó pénzért kiválogathassa. Teljesen logikus. Egyáltalán nem vagy hülye Miska72. Szerintem teljesen jól látod a helyzetet.

  11. Vica szerint:

    Ja… és a szerencsétlen csóró hajléktalanok nehogy véletlenül egy zsömlére valót összeguberálhassanak… Ezt így köll csinálni. Nehogy már jól járjon a szerencsétlen…

Itt lehet hozzászólni !