Orbán: csodát nem tudunk tenni, de…

Heti Válasz

Az EU az elmúlt időben dinamikusabbá vált, ezt Magyarország a következő félévben, soros elnöksége alatt tovább erősítheti – mondta Yves Leterme belga miniszterelnök csütörtökön a Parlamentben, mielőtt átadta az elnökségi zászlót Orbán Viktor miniszterelnöknek.

A belga kormányfő a Parlamentben tartott ceremónián hangsúlyozta: Magyarország a történelem során már többször bizonyította erős kötődését a szabadsághoz, ezért bizakodva adja át a stafétát. Bár Belgium eredményeket ért el elnöksége alatt, még sok teendő vár a magyar elnökségre is – tette hozzá.

Yves Leterme üdvözölte a magyar elnökség programját, amely – mint kiemelte – nagy hangsúlyt helyez a gazdasági növekedésre és a munkahelyteremtésre, mivel csak így lehet erős Európát építeni. Éppen ezért Magyarországnak szorgalmaznia kell az EU 2020 stratégia végrehajtását. Az unió sok esélyt kínál, ezeket ki kell használni, a tagállamoknak pedig közös projektekbe kell fogniuk – mondta.

A belga kormányfő emlékeztetett: az unió februári csúcstalálkozója az energia kérdésével foglalkozik majd, a biztonságosan és megfizethetően rendelkezésre álló energia ugyanis kulcskérdés. A fejlődéshez elengedhetetlen az innováció, a találékonyság, ezért a magyar elnökségnek sürgetnie kell az úgynevezett európai védjegy bevezetését is – emelte ki.

A gazdasági gondokkal összefüggésben megjegyezte: bár Magyarország nem része az euróövezetnek, a stabil európai fizetőeszköz minden tagállamnak fontos, ezért az elnökség biztosan a szívén viseli majd ennek ügyét is. Az elnökségi program egy másik pontjára, a stockholmi program végrehajtására célozva pedig úgy vélte, a migráció komoly kérdés, és Magyarország ebben is haladást érhet el.

Yves Leterme szerint az EU nemcsak a közös piacot jelenti, hanem elkötelezettséget a béke, a szabadság és a demokrácia értékei mellett, és ezek gyakorlatba történő átültetését szolgálják az intézmények, amelyek megerősödtek az utóbbi időben, az elmúlt hat hónapban sikerült “mozgásba hozniuk” az uniót.

Mint mondta, országa elnöksége a széles körű, szoros együttműködésre épült, fontosnak ítélték a kapcsolattartást az Európai Bizottsággal, a tagállamokkal és az egyre nagyobb szerephez jutó Európai Parlamenttel is. Emellett nagy hangsúlyt fektettek a spanyol-belga-magyar elnökségi trió csapatmunkájára is: a három tagállam “közös filozófiája” a folyamatosság volt – mondta.

Yves Leterme végül sok sikert kívánt Magyarországnak az első elnökségéhez.

Orbán Viktor szerint Magyarország a megújulás időszakát éli, a magyarok úgy tekintenek 2011-re, mint az ország megújulásának évére: most dől el, milyen lesz a következő tíz évük.

A kormányfő szerint Magyarországot is ugyanaz a válság késztette jövőjének újragondolására, mint Európát. “A különbség az, hogy minket, magyarokat egy pusztító és hatalmas államadósságot felhalmozó politika következtében különösen fölkészületlenül és kiszolgáltatottan ért a válság. Ezért nekünk sokkal jobban össze kellett kapaszkodnunk, nagyobb közös erőfeszítéseket kellett tennünk, hogy egyáltalán a felszínen maradjunk” – mondta.

Ugyanakkor a magyarok “soha nem látott összefogása különös energiákat szabadított fel: mára miénk Európa egyik legrendezettebb államháztartása, az államadósságot csökkentjük, és készen állunk arra, hogy egy év alatt Magyarországot teljesen újjászervezzük. Mi, magyarok megértettük, ha állni akarjuk a versenyt, nem élhetünk tovább úgy, ahogy eddig éltünk” – emelte ki, hozzátéve, hogy ezt az energiát, ezt az elszántságot, ezt a hitet ajánlják fel a magyar emberek az EU-nak.

Európa egésze is megértette: új helyzet van a világban, új verseny kezdődött, és újak a versenytársai is; az új versenyben pedig csak értékteremtéssel és munkával lehet nyertessé válni, spekulációval nem – mutatott rá a miniszterelnök, úgy fogalmazva: Európa polgárai “nem színes víziókat, nem mesés utópiákat várnak tőlünk”, viszont kívánják és elvárják a konkrét, kézzel fogható, az életüket kedvezően alakító eredményeket, mindenekelőtt stabil és magas hozzáadott értéket előállító munkahelyeket, amelyek tisztességes megélhetést biztosítanak. “A legfőbb dolgunk, hogy megfeleljünk ennek a kihívásnak, és így tegyük Európát erőssé” – mondta.

Orbán Viktor hangsúlyozta, Európának ismét fel kell mutatnia azokat az értékeket, erényeket, képességeket, amelyek a kontinenst évszázadokon át egy sikeres, csodált, irigyelt civilizáció bölcsőjévé tették.

Az elmúlt fél évben az EU elnöki posztját betöltő Belgiumról a miniszterelnök azt mondta: rendkívüli időkben kellett helyt állnia, hiszen olyat hat hónap áll mögöttünk, amelyre rányomta bélyegét a világgazdasági válság. Belgium azonban képes volt kiutat mutatni, fenntartotta a tagállamok elkötelezettségét az európai integráció mélyítése és bővítése mellett. Belgiumnak köszönhető, hogy él a remény: Horvátország hamarosan beléphet az EU-tagállamok közé, Románia és Bulgária pedig csatlakozhat a schengeni övezethez – fejtette ki, hozzáfűzve, hogy Magyarország is támogatja e célokat.

“Ma, vízkereszt napján érdemes emlékeztetni magunkat: az unió soros elnökségét egy ezeréves európai állam veszi most át, amelyet megedzettek a történelem viharai, amely rengeteg tapasztalatot gyűjtött diadalai és kudarcai során, és amelybe a kereszténység oltotta be az emberi méltóság megbecsülését, a tisztelet kultúráját és az emberiesség érzésvilágát” – mondta Orbán Viktor, aki szerint komoly örökséget vesz át az ország: vannak jó ügyek, amelyeket folytatni kell, és vannak, amelyeket viták öveznek a közösségben. Úgy látja, Európa csak akkor maradhat versenyben régi és új kihívóival szemben, ha a világ változására mély megújulással tud válaszolni.

“Csodát nem tud tenni a magyar elnökség, de képes lehet megdörzsölni a palackot, amelyből ismét előbújhat a szellem, amelyet úgy hívnak: Európa megújulása” – zárta szavait Orbán Viktor. A soros uniós elnökség átadási ünnepségét követően a vendégek fogadáson vettek részt a Parlament Vadásztermében.

Forrás: Heti Válasz

57 hozzászólás “Orbán: csodát nem tudunk tenni, de…” bejegyzésre

  1. amargo szerint:

    Azta! Ez az ember profi!

    Több 10e embert elveszti miatta a munkáját – csak most 1-2 hó leforgása alatt -, 100e félelemben élnek, mert bármikor elveszthetik és munkahely teremtés a programja, félelmetes, így kell csinálni 🙂

    Évekre befagyasztja a fejlődés apró szikráját és fejlődésről beszél.
    Az egekben a deviza piac, mert képtelen lépni és erre még benyögi, hogy az elkövetkező 10 évet határozzák meg most. Ha ez az elkövetkező 10 év akkor, ahogy mondta is “ellehet innen menni” csak kérdés, hogy akkor kifogja eltartani az országot, mert a sok minimálbéres csak a markát fogja tartani..(?)

  2. Öreg halász szerint:

    Negyvenezerrel többen dolgoznak most, mint egy évvel ezelőtt, és novemberben meglódult az ipari termelés. (http://mno.hu/portal/758115)

    Amargo meg azt hantázik, amit csak akar.

  3. amargo szerint:

    :Đ Öreg halász legközelebb azt írja, hogy Gyurcsányék se hamisították meg az adatokat soha. Legalább Boldog ember! A tudatlanság boldogít..

  4. csaba péter szerint:

    Aki olvasni is tud ,az látja , hogy a Mester nem a levegőbe beszél.
    A Kínai kommunista párt már jelentkezett , hogy megfinanszírozza Magyarországot .
    Ez benne van a még legális hírekben .
    Az orosz politika is bejelentkezett hasonló szándékkal . Ez is a legális hírekben van .
    Miről beszélünk ?
    A várható számlát amit a kínaiak , és majd az oroszok kérnek , biztos nem nekik kell majd kifizetni.
    De az már nem csak gusztus dolga: Népnemzeti programot bigott kommunista pénzen megvalósítani.

  5. kiskovi szerint:

    Mi a mondat vége vajon?

  6. grün szerint:

    Nocsak, nocsak!
    Előkerültek a zunijós zászlók mint a Mama látogatásának hírére a szent-képek?

  7. Lora :) szerint:

    Itt az ideje európai ötleteket bedobni a közösbe, nézzük meg együtt mire lennénk képesek.
    Itt a lehetőség, itt van mindaz, amiért 2006 óta meg régebb óta kvázi küzdöttünk.

    Rendszert váltottunk, és rá fél évre itt a NAGY LEHETŐSÉG MAGYARORSZÁG!
    Európa most ránk veti tekintetét, mutassuk meg nekik, hogy önálló ország vagyunk, gondolkodni tudó, nemzeti öntudattal rendelkező polgárokkal.

    Ne tűnjön fellengzősnek, ha belegondolunk, de úgy tényleg, akkor ez lehetőség, igenis az.
    Mi magyarok mindig felépítettük ezt az országot, és még mindig a miénk, bármekkora “balhé” volt itt, most is építhetnénk egy újat, ami tényleg a MIÉNK! A MI MAGYARORSZÁGUNK!

    SZERETLEK KICSI HAZÁM, A SZÍVEMBEN TE VAGY A LEGNAGYOBB ORSZÁG!

  8. szigetország szerint:

    Ajánlom az érdeklődők figyelmébe a BBC honlapján pár napja megjelent cikket (Europe and press freedom), és a hozzáfűzött mintegy 250 kommentet. Téma a magyar médiatörvény. A cikk szerzője Gavin Hewitt, a BBC európai szerkesztője.

    Jó érzéssel tölt el, hogy jó néhány magyar honfitársam is kifejti ott véleményét (természetsen nickname-mel), s kb. 90 százalékuk védelmébe veszi a médiatörvényt. De a magyarok mellett különféle más nemzetiségű európaiak is zömmnel rendesen beszólnak a “nagyképű és arrogáns nyugati sajtónak”. Annak az arrogáns nyugati sajtónak, amely egy árva szóval sem állt ki a Wikileaks alapítójának, Mr. Assange-nak a letartóztása ellen a szólásszabadság védelmében.

    Tehát nézzétek meg, olvassátok el, hogyan vélekedik az európai utca népe a magyar és nyugati sajtószabadságról, és szóljatok hozzá bátran. Én magam is ezt teszem, hogy hallja meg Európa, mi van a mi hazánkban.

  9. "?!" szerint:

    Kedves amargó, Te idióta barom!

    Olyan gyengeelméjű vagy, hogy most is összekeverted a szezont a fazonnal.

    A 13:02-es hozzászólásod utolsó mondatában idézett mondat, miszerint “ellehet innen menni”, nem Orbán Viktortól, hanem a hozzád hasonlóan idióta példaképedtől, Gyurcsány Ferenctől származik.

    Tehát ha ezzel a szellemi képességgel hallgattál volna (mint szar a fűben), akkor bölcs maradtál volna.

  10. "?!" szerint:

    Memória frissítés az itt fórumozó mszp-s brigantik részére részére!

    Idézet Gyurcsánynak, az őszödi böszmének az mszp-s bűntársasi előtt zárt körben tett beismerő vallomásából:

    “Amit az előző hónapokban titokban meglehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk azt megtettük.

    Úgy őriztük a titkot, mint soha.

    Nincsen sok választás.

    Azért nincsen, mert elkúrtuk.

    Nem kicsit, nagyon.

    Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.

    Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet.

    Teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz.

    Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni.

    És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig.

    Semmit.

    Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást.

    Semmit.

    Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?

    A dolog úgy áll, hogy nincsen választás.

    Gyorsan eljött az igazság pillanata.

    Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük.

    Nincsen tovább.

    Nincsen.

    Magyarország le van írva.

    És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.

    Az a csapat akikre rábíztátok ennek az oldalnak a vezetését, az a csapat csak erre a teljesítményre képes.
    Nem tudunk, nem tudunk ennél többet és jobbat. Ha belegebedünk, akkor sem.

    Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna.

    E helyett hazudtunk reggel éjjel meg este.

    Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok.

    Nincsen.

    Nekem sincs.

    Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani.”

    A fentiekre igazán büszkék lehettek senkiházi gazemberek!

  11. "?!" szerint:

    Intelem az itt hőbörgő és hazudozó arcátlan mszp-s agitátoroknak!

    Az elmúlt 16 évben nyújtott nagyon szerény teljesítményetek, de ugyanakkor nagyon sok disznóságotok után arra szólítalak fel benneteket (mint amire Gyurcsány apátok szólította fel Orbán Viktort), hogy fogjátok be a szátokat, és annak örvendezzetek, hogy milyen szépen szaporodik a káderképzőben az MSZP megújuláshoz szükséges és a hagyományaitoknak megfelelő káderutánpótlás?

    Emlékezzetek rá, hogy az MSZP jogelődjeinek, az MSZMP-nek, az MDP-nek és az MKP-nak a vezetőségét hagyományosan mindig börtönviselt káderekből választottátok.

    Néhány év mulva szabadulni fognak Zuschlag János (és társai), a nokia-dobozos Hagyó Miklós (és társai), Hunvald György (és társai), Wieszt János, Deme Gábor (és a még szabadlábon lévő csepeli mszp-s társai), Tátrai Miklós, a Főtávos Kovács Lajos, a BKV ügy -, a FŐKERT ügy -, a MALÉV ügy -, a sukorói ingatlan panama -, a kormányzati negyed ügy-, és a még feltárás alatt lévő szocialista mutyi ügyek szereplői.

    Amikor ezek a kipróbált káderek kiszabadulnak a kádernevelőből, akkor ismét visszatérhettek a jogelődjeiteknél alkalmazott szép hagyományhoz, és ismét börtönviselt káderekkel tölthetitek fel a megújuló MSZP vezetését.

    Megválaszthatjátok országos elnöknek Zuschlag, vagy Hunvald, vagy Hagyó, vagy Wieszt elvtársaitokat, aki a börtönben jó néhány évig még minden reggel hitelesen énekelhetik a “Föl, föl Ti rabjai ….” kezdetű indulótokat.

    Hozzátok méltó Csepeli MSZP elnöknek pedig megválaszthatjátok Deme Gábor elvtársatokat aki az általa elkövetett gyilkossággal végződő sikkasztásnak az MSZP-n belüli ismertté válásáig, alelnöki poszton már vezetőtök volt éveken keresztül. (Annak is örülhettek, hogy ez a ma még csak 1 főben korlátozott választék is bővülni fog a ma még szabadlábon lévő bűnöző cimboráitokkal.)

    A fent felsorolt, valamint a majd később ismerté váló nevű börtönviselt kádereknek az MSZP-be való visszatérése, és a párt vezetőségébe történő beválasztása után, igazán hozzátok méltó párt lesz a megújult MSZP.
    Addig azonban még sokszor elénekelhetitek az indulótoknak azt a részét is, hogy”…..senkik vagyunk…”.

    A káderképzésen lévő elvtársak a szabadulásáig legyetek nagyon türelmesek és főleg nagyon szerények! (Utána meg még szerényebbek.)
    Ezen felül tanuljatok meg kicsinek lenni, és nagyon húzzátok meg magatokat!

    Ha pedig nem tetszik a jelenlegi helyzet, akkor fogadjátok meg Gyurcsánynak azt a tanácsát, hogy “el lehet innen menni”! A szátokat pedig zárjátok szorosra és kussoljatok!

  12. gyalog szerint:

    Nem javaslom, hogy bárki az energiáját pazarolja az előttem szólóra, úgy sem érti…
    Szeretettel, gyalog

  13. gyalog szerint:

    A következő egy személyes lista. A MH-ból másoltam, íme:

    Orbán Viktor; – Gimnáziumi, majd egyetemi KISZ titkár
    Orbán Győző – párttitkár
    Orbán anyuka … a pedagógusi pályát cserélte fel egy pártbizottsági állásért
    Mikola István – Hazafias Népfront, elnök
    Stumpf István – MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
    Pozsgai Imre – MSZMP PB tag
    Szűrös Mátyás – MSZMP KB tag
    Járai Zsigmond – MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
    Matolcsy György – MSZMP tag, III/2 ügynök
    Martonyi János – MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
    Csintalan Sándor – MSZP alelnök
    Szabadi Béla – MSZMP tag, munkásőr
    Varga Mihály – KISZ titkár
    Deutsch Tamás – KISZ titkár
    Rogán Antal – KISZ titkár
    Kövér László – KISZ titkár, MSZMP KB alá tartozó Társadalompolitikai Int. munkatársa
    Pintér Sándor – MSZMP titkár

    Jujj, hogy én egyik se voltam. Ez most ciki?

  14. "?!" szerint:

    Tükör Szolzsenyicintől, gyalognak és az itt hőbörgő többi szoc-lib brigantinak!

    “A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem.

    Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, nem kommunista normális ember számára.

    A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.

    A kommunista eltorzult lélek!

    Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista!

    Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

    Remélem magatokra ismertetek a fenti tükörben jellemtelen senkiháziak?

  15. gyalog szerint:

    Miféle cikk ez?
    Ilyen kimarad belőle?:

    “”MAGYARORSZÁG MEGVÁLTOZTATJA A MÉDIATÖRVÉNYT, HA AZT AZ EU SZÜKSÉGESNEK ÍTÉLI”

    Külföldi újságírók előtt beszélt a kormányfő – A kiemelt célok egyike az euró védelme

    Ha az Európai Unió szükségesnek ítéli a médiatörvény megváltoztatását, akkor azt elfogadjuk – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten külföldi újságíróknak a Reuters jelentése szerint.

    A miniszterelnök a médiatörvénnyel kapcsolatban elmondta, hogy az csak olyan jogi megoldásokat tartalmaz, amelyek tételesen szerepelnek más uniós tagállamok médiatörvényeiben; a törvényben egyetlen speciális magyar szabály sincs, áll Szíjjártó Péter közleményében.

    Az Európai Unió tagja vagyunk, és vannak játékszabályok” – mondta a kormányfő. Mindazonáltal ismét kijelentette, hogy az új magyar médiatörvény összhangban van az EU más tagjainak hasonló jogszabályaival, olyan országokéival, mint Franciaország, Németország vagy Hollandia.”

  16. gyalog szerint:

    Orbán Viktor; – Gimnáziumi, majd egyetemi KISZ titkár
    Orbán Győző – párttitkár
    Orbán anyuka … a pedagógusi pályát cserélte fel egy pártbizottsági állásért
    Mikola István – Hazafias Népfront, elnök
    Stumpf István – MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
    Pozsgai Imre – MSZMP PB tag
    Szűrös Mátyás – MSZMP KB tag
    Járai Zsigmond – MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
    Matolcsy György – MSZMP tag, III/2 ügynök
    Martonyi János – MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
    Csintalan Sándor – MSZP alelnök
    Szabadi Béla – MSZMP tag, munkásőr
    Varga Mihály – KISZ titkár
    Deutsch Tamás – KISZ titkár
    Rogán Antal – KISZ titkár
    Kövér László – KISZ titkár, MSZMP KB alá tartozó Társadalompolitikai Int. munkatársa
    Pintér Sándor – MSZMP titkár

  17. szigetország szerint:

    “I have lived in Hungary for 9 years coming from the UK. I am always disappointed about how International Journalist protray Hungary.

    As I have lived with Hungarians for 9 years, I can say they are fine people. As a European nation that was established in 1000AD, of course this country deserves to hold the presidency.

    This country has suffered a lot over the years. It is a testiment to the Hungarian people that they now hold the presidency.

    I wish International Journalists would first visit Hungary, meet Hungarian people, talk to them, try to understand them.

    The International Community (including Journalists) should be trying to promote and help nations in Europe to understand each other.

    I wish Hungary and Hungarian all the best for their presidency.

    I am very sorry that some International Journalists and others are trying to give Hungary negative coverage.”

  18. gyalog szerint:

    “Kezdem azt hinni, hogy a miniszterelnököt félrevezetik. Különben aligha fogadkozna Orbán Viktor, hogy a magán-nyugdíjpénztári tagdíjakat és a pénztári vagyont nem fordítják folyó költségvetési kiadásokra. Pedig dehogynem.

    Legutóbb a Magyar Nemzetben nyilatkozott úgy a kormányfő, hogy: „Ez a pénz nem jut el a költségvetésbe, hanem egy elkülönült számlára érkezik, az államadósság- és nyugdíjalaphoz. Ebből az alapból csak nyugdíjakra és az államadósság csökkentésére mehet ki pénz, semmi másra.” Ezzel szemben a 2011. évi költségvetésben a következő sorok szerepelnek: a hivatalos nevén Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapból (magyarán az 1998 óta befizetett tagdíjakból az állam által átveendő summából) 434,3 milliárd forint a Nyugdíj-biztosítási Alap bevételei közé kerül, 94,5 milliárd pedig közvetlenül a költségvetésbe folyik be – onnan pedig ki. Míg a 434,3 milliárdot valóban a nyugdíjasoknak fizetik ki, és legfeljebb az vitatható, rendben van-e, hogy a fiatalabb korosztályok korábban befizetett tagdíjai egy részét máris szétosztják a mai időskorúak között, addig a 94,5 milliárd forintot a közös kassza nyeli el.”

    Csodát tenni nem tudunk, de…hát hazudunk?

  19. szigetország szerint:

    Egy magyar honfitársunk kommentje a BBC-n:

    “The new Hungarian media law has been copied and pasted from other EU countries media laws, in order to avoid attacks. Now, it seems to be no matter what is written in this law. No one said oh, I don’t like the part that has been copied from the German or English media law.

    Why is the original text is OK, the Hungarian copy must be attacked?!”

    te “gyalog”, mit válaszolnál honfitársunk kérdésére, amit a nyugati világnak feltett?

  20. gyalog szerint:

    Ami igaz, sajnos angolul is igaz… – ez van. És fordítva is. Szomorú, hogy egy+egy ember ámokfutását mind fizethetjük…
    Ja-ja…
    És még valami: ezúttal a hivatalos magyar fordítók vágtak ki az angol fordításból lényeges dolgokat. Bizony-bizony…
    Szeretettel, gyalog

  21. "?!" szerint:

    Kedves gyalog!
    Megismétlem részedre az alábbiakat abban a reményben, hogy talán másodszorra megérted.

    Intelem az itt hőbörgő és hazudozó arcátlan szoc-lib brigantiknak!

    Az elmúlt 16 évben nyújtott nagyon szerény teljesítményetek, de ugyanakkor nagyon sok disznóságotok után arra szólítalak fel benneteket (mint amire Gyurcsány apátok szólította fel Orbán Viktort), hogy fogjátok be a szátokat, és annak örvendezzetek, hogy milyen szépen szaporodik a káderképzőben az MSZP megújuláshoz szükséges és a hagyományaitoknak megfelelő káderutánpótlás?

    Emlékezzetek rá, hogy az MSZP jogelődjeinek, az MSZMP-nek, az MDP-nek és az MKP-nak a vezetőségét hagyományosan mindig börtönviselt káderekből választottátok.

    Néhány év mulva szabadulni fognak Zuschlag János (és társai), a nokia-dobozos Hagyó Miklós (és társai), Hunvald György (és társai), Wieszt János, Deme Gábor (és a még szabadlábon lévő csepeli mszp-s társai), Tátrai Miklós, a Főtávos Kovács Lajos, a BKV ügy -, a FŐKERT ügy -, a MALÉV ügy -, a sukorói ingatlan panama -, a kormányzati negyed ügy-, és a még feltárás alatt lévő szocialista mutyi ügyek szereplői.

    Amikor ezek a kipróbált káderek kiszabadulnak a kádernevelőből, akkor ismét visszatérhettek a jogelődjeiteknél alkalmazott szép hagyományhoz, és ismét börtönviselt káderekkel tölthetitek fel a megújuló MSZP vezetését.

    Megválaszthatjátok országos elnöknek Zuschlag, vagy Hunvald, vagy Hagyó, vagy Wieszt elvtársaitokat, aki a börtönben jó néhány évig még minden reggel hitelesen énekelhetik a “Föl, föl Ti rabjai ….” kezdetű indulótokat.

    Hozzátok méltó Csepeli MSZP elnöknek pedig megválaszthatjátok Deme Gábor elvtársatokat aki az általa elkövetett gyilkossággal végződő sikkasztásnak az MSZP-n belüli ismertté válásáig, alelnöki poszton már vezetőtök volt éveken keresztül. (Annak is örülhettek, hogy ez a ma még csak 1 főben korlátozott választék is bővülni fog a ma még szabadlábon lévő bűnöző cimboráitokkal.)

    A fent felsorolt, valamint a majd később ismerté váló nevű börtönviselt kádereknek az MSZP-be való visszatérése, és a párt vezetőségébe történő beválasztása után, igazán hozzátok méltó párt lesz a megújult MSZP.
    Addig azonban még sokszor elénekelhetitek az indulótoknak azt a részét is, hogy”…..senkik vagyunk…”.

    A káderképzésen lévő elvtársak a szabadulásáig legyetek nagyon türelmesek és főleg nagyon szerények! (Utána meg még szerényebbek.)
    Ezen felül tanuljatok meg kicsinek lenni, és nagyon húzzátok meg magatokat!

    Ha pedig nem tetszik a jelenlegi helyzet, akkor fogadjátok meg Gyurcsánynak azt a tanácsát, hogy “el lehet innen menni”!
    A szátokat pedig zárjátok szorosra és kussoljatok!

  22. szigetország szerint:

    Egy brit kommentelő írta ezt önkritikusan a BBC-n, akiben több tisztelet van Magyarország iránt, mint sok másban, aki magyarnak hazudja magát.

    Te “gyalog”, mit szólsz hozzá, hogy egy brit jobban tiszteli Magyarországot, mint te magad?

    “Well Hungary’s situation is not unique in the EU by any means.

    Look at Italy’s press – Berlusconi’s ownership of most of the private media and influence over the state media in his role as PM,is blatantly undemocratic.

    And what about Britain. If the Australian Rupert Murdoch is allowed to take over BSkyB then his influence over British media will be clearly uncompetitive and damaging to Britain’s democracy. I think we should be looking at our own situation before getting involved with Hungary.”

  23. gyalog szerint:

    Én nagyon szeretem a hazámat, a népemet. Máshol nem tudok élni. Ezért a népért imádkozom, és soha nem hallhattál (olvashattál) tőlem egyetlen gondolatot, amikor a népemet, vagy annak egy részét gyalázom. Még azokat sem, akik engem gyaláznak. Abból pedig kaptam tőletek épp eleget…
    (Az hogy külföldön mi megy, nem vigasztal.)
    Szeretettel, gyalog

    Ui. tudod már, ki írta, amit nekem tulajdonítottál?

  24. gyalog szerint:

    előbbi szigetországnak

  25. szigetország szerint:

    Egy honfitársunk kommentje a BBC-n, aki egy kicsit alápakol az arrogáns nyugatnak:

    “Hungary was busy getting rid of the Russians in 1956 while you were busy trying to reassert authority over the Suez Canal!

    You might have been kicked out of India in 1947, but how much wealth did you return to it since then?”

  26. gyalog szerint:

    Te miért is írsz angolul Magyarországon?

  27. szigetország szerint:

    Nem én írok angolul, hanem azok a kommentelők, akik a BBC online oldalán védik Magyarországot. Azért idézem ide őket, hogy lásd, mennyien tisztelik Magyarországot, s mennyien megvetik a kommunistákat.

    Néztem a kommentelőket, de még nem találkoztam a neveddel a BBC oldalán — te miért nem véded Magyarországot széles e világban

  28. szigetország szerint:

    Az alábbi kommentelő szintén kiáll Magyarország mellett. Sőt, kijelenti (olvasd az utolsó mondatát), hogy szerinte a brit és az olasz médiatörvény ‘diktatórikusabb’, mint a magyar.

    “The New Hungarian press law is a compilation from different western EU countries press laws. Please read it! So if there is no free press in Hungary, then no free press in Britain or Italy.
    For example the hungarian Media Council is elected by the National Assembly by way of a two-thirds majority vote. Members of the National Assembly cannot be influenced in their decision.
    – The members of the convergent British authority OFCOM – including its chairperson – are appointed by the Secretary of State for Culture, Media and Sport;
    – The chairperson of the convergent Italian authority AGCOM is appointed, in conjunction with the Minister for Communication and the competent parliamentary committee, by the decree of the President of the Republic based on the Prime Minister’s recommendation;

    I think this British or Italian rules are more “dictatorial” then the hungarian version.”

  29. gyalog szerint:

    Rendben. Magyarországon – szerintem – más a helyzet. Nyilván bele kellene ásnom magam a nyugati országok politikusainak mélyebb ismeretébe, de egyben biztos vagyok: ilyen hatalom koncentráció nincs még egy embernek a kezében, mint Viktornak. Természetesen ismerem az érvelést a 2/3-os felhatalmazásról, de ezzel szemben (ti. az érvvel szemben) kapásból van 3 ellenvetésem:
    1. Hornék 72 %-kal sem hajították ki az APEH az ÁSZ elnökét, és nem hoztak létre egy mindent leuraló médiatörvényt, sőt, liberalizálták az országos tévésugárzást. És a választások másnapján (kb.) közölték, hogy tekintettel túlsúlyukra csak 4/5-del alkotmányoznak. Így is lett.
    2. A Fidesz választási kampányában egy szó sem esett új alkotmányról és a magánnyugdíjpénztárak megszüntetéséről – vagy ha igen (utóbbinál) – annak az ellenkezőjét állították. Viszont Viktor még áprilisban is azt mondta, hogy azonnal radikálisan adót fog csökkenteni.
    A 2/3 erre szavazott.
    3. A Fidesz elképesztően megverte az MSZP-t, és megérdemelték a szocialisták a vereséget; de: 2millió 300ezer ember nem Magyarország. Tehát ilyen legitimáció, amelyről Viktor beszél – biankó csekk, ugye – nincs.

    Ha ez sokaknak világossá válik Magyarországon, NE LEGYEN IGAZAM!, de itt kő kövön nem marad.

    Nekünk magyaroknak egy utunk van: az összefogás.
    Ha Deák ki tudott egyezni a véres kezű Ferenc Józseffel, akkor nekünk is ki kell tudnunk egyezni egymással.
    Rákosi és Kádár nemzedéke kevés kivétellel kihalt. Miért kell az öldöklést és az indulatot továbbplántálni az újabb és újabb nemzedékek számára.

    Szeretettel, gyalog

  30. szigetország szerint:

    Egy Christal Ball nickname alatt kommentelő ezt írta a BBC-n, ami talán a legerősebb kritika az arrogáns nyugati sajtónak. Szó szerint Adolf Hitler módszeréhez hasonlította azt a lekezelő, bántó támadást, amit a nyugat intézett Magyarország ellen médiaügyben.

    “Just one more part of the EU political jigsaw, designed to wear down the will of the people and convince them that they need the order and leadership of the undemocratic Brussels Oligachs!
    The text below was used by Adolf Hitler’s propaganda machine in the 20’s and 30’s. It seems as relevant today as it was then!

    We are the chosen, we are the true men.
    Our minds give off the true power of the spirit; the intelligence of the rest is instinctive and animal. They can see, but they cannot foresee; their inventions are purely corporeal. Does it not follow clearly that Nature herself has predestined us to dominate the whole world.”

    Magyarul:

    “Az EU politikai játszámájának ez egy újabb része, amit arra találtak ki, hogy megtörjék az emberek akaratát, és meggyőzzék őket arról, hogy az antidemokratikus brüsszeli oligarchia rendjét és irányvonalát kell követniük! Az alábbi szöveg Adolf Hitler propaganda gépezetétől származik, amelyet a 20-as és 30-as években használtak. A mostani szituációra nagyon hasonlít az akkori!

    Mi vagyunk a kiválasztottak, mi vagyunk az igaz emberek
    Értelmünk a szellem igazi erejét mutatja fel; a többiek (az alacsonyrendűek) tudása pusztán ösztönlényre és állatra vall. Látnak, de nem látnak előrébb az orruknál; szándékaik pusztán az anyagi világra irányulnak. Nem az látszik-e ebből világosan, hogy a Természet is arra predesztinált minket, hogy uralkodjunk az egész világon.”

  31. Királyerdei szerint:

    A komcsik vamzerkodnak szokásuk szerint:

    “Felhívjuk José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnökének figyelmét, hogy Magyarországon nemcsak a médiatörvény, hanem további jogszabályok is sértik az Európai Unió alapelveit. Az alkotmányozás folyamata, a visszamenőleges hatályú törvények elfogadása, a munkavállalói jogok korlátozása, a magán-nyugdíjpénztári befizetések állami kezelésbe vétele, a Magyar Nemzeti Bank függetlenségének folyamatos megsértése és a belső piaci rendelkezésekkel ellentétes jogszabályok mind ellentétesek az uniós alapelvekkel – mondta Mesterházy Attila, az MSZP elnöke pénteki sajtótájékoztatóján.”

  32. gyalog szerint:

    Kedves szigetország!
    Értem, amit mondasz, és azzal teljesen egyetértek, hogy nekünk van egy nagyon szép és értékes anyagi és szellemi kultúránk, amihez ragaszkodnunk kell. (“Azért vagyunk a világban, hogy valahol otthon legyünk benne” Tamási Á.)
    De szerintem a mi bajunkat alapvetően mi okozzuk.
    A magyarok ötöde fizet adót, és közben szapulja az államot. Tudom, ez ennél sokkal bonyolultabb; a kiszolgáltatottság, a munkahelyféltés stb stb., de ez nem arról szól hogy volna erkölcsi tartásunk.
    A másik: 40 év alatt, tudod, hány abortusz volt Magyarországon? ÖTMILLIÓ!
    Saját magunka romboljuk, és úgy tűnik minden szinten!

    Kedves Királyerdei!
    Nem Szapáry György vamzerkedett az utált EU-nál, hogy Magyarországon az autópályapénzekkel “egyensúlyozzák ki” a költségvetési hiányt? Ebből aztán európai beégés lett, mert rajtunk kívül még megpróbálta ezt másik 6 ország.
    Na, ezt nevezem én hazaárulásnak! Egy ilyen ember Egerben fellógattak volna, hogy a te példáddal éljek…

    Mindkettőtöknek szeretettel, gyalog

  33. gyalog szerint:

    Jav.: embert

  34. szigetország szerint:

    A nácikkal és a kommunistákkal nincs kiegyezés, összefogás!

  35. gyalog szerint:

    Frankóval Pinochettel az IRA-val kiegyeztek a demokratikus erők? Nálunk körülbelül sincsenek ilyenek…
    Ha nem tud a magyar a magyarral megegyezni, el fogunk pusztulni!

    Ez az alternatíva.

    Szeretettel, gyalog

  36. ricsi szerint:

    Ajajaj! Már megint egy olyan történet, amelyben azokat a becsletes “hazafiakak” ostorozzák:
    http://www.mno.hu/portal/758298
    Pedig mi mindent meg nem tesznek az áhított sajtószabadságért!

    gyalog és társai ezt a múltat sírják vissza, hogy övéik ott folytassák, ahol abbahagyták.

  37. grün szerint:

    A zEmberek Embere szerint Magyarországon sajtószabadság van!
    Így van Elnök úr!
    Ön legalább is azt ír amit akar és úgy ahogy akar! Mi pedig azt olvasunk el amit akarunk!
    Majd ha ez is megszűnik akkor már oda az olvasás szabadsága is!!!
    Magyar Nemzet félórákat tart a Szabad Nép?!

  38. Bakker szerint:

    A devizahitelesek és a nyugdíjasok megvédése után most az euro-t akarja megmenteni a főnök! Beszarás!!

  39. "?!" szerint:

    Bakker, Te idióta!

    Nem vetted észre, hogy a hiábavaló és felesleges erőlködéstől Te már beszartál?
    Menj gatyát mosni és utána kussolj!

  40. Bakker szerint:

    Kérdőjel!
    Én nem anyáztalak!
    Esetleg akarod?

    Ha idegrendszered gyenge, keresd fel a nemzet orvosát, oszt jónapot!

  41. ETIKUS szerint:

    Nem változtatok semmit sem tavaly óta, ugyanolyan alpári módon vagytok csak képesek nívótlan polémiát folytatni. Kevés kivételtől eltekintve!

  42. Bakker szerint:

    Igazad van ETIKUS! A “beszarást” visszaszívom! Bocsánat érte!

  43. amargo szerint:

    Kedves – :Đ -“?!”, ezt így komolyan?

    Ha jó kedvre akarok derülni mindig vissza olvasok pár hsz-t – meg úgy informálódásnak is jó -, de Csepel tényleg itt tart? Hova süllyedt..

  44. gyalog szerint:

    Ricsi! Aki bűnös, azt EL KELL ÍTÉLNI. Aki pedig nem bűnös, nem kell elítélni. A hamis vádról pedig ezt mondja a Biblia:
    A hamis tanúzás büntetése
    V.Móz19,14 Ne mozdítsd el felebarátod határát, amelyet az elődök határoztak meg örökségedben, amikor örökölsz azon a földön, amelyet Istened, az Úr ad birtokul. 19,15 Nem lehet elég egy tanú senkinek a bűne vagy vétke dolgában sem, bármilyen vétket követett is el. Két vagy három tanú szavával lehet érvényes egy ügy. 19,16 Ha valaki ellen hamis tanú áll elő, és törvénytelenséggel vádolja őt, 19,17 akkor az a két ember, akinek pere van egymással, álljon az Úr színe elé, a papok és a bírák elé, akik akkor hivatalban lesznek. 19,18 A bírák vizsgálják ki jól az ügyet, és ha hazudott a tanú, hazugságot vallott embertársa ellen, 19,19 azt tegyétek vele, amit ő akart tenni embertársával. Így takarítsd ki a gonoszt a magad köréből!
    Szeretettel, gyalog

  45. gyalog szerint:

    Bakker!
    A szó csúnya volt, de nem aggattad, senkire, hanem a megdöbbenésednek adtál hangot…
    Szeretettel, gyalog

  46. Bakker szerint:

    gyalog!
    Én már nemigen tudok megdöbbeni semmin se kis országunkban, de valóban nem akarok egy választópolgárt sem megbántani, mert pl. OV a példaképe.
    Azért kösz!

    Szavazzunk, melyik a szebb:
    a) beszarás,
    b) „OK, we fucked it up”.

  47. "?!" szerint:

    Kedves gyalog!

    Tanulmányozd figyelmesebben a ma 12:39-kor általad közölt biblia idézetet és akkor
    még akár meg is világosodhatsz.

    Az általad idézett bibliaidézet arról szól, hogy “ha valaki törvénytelenséggel vádol valakit, és kiderül, hogy hazugságot állított embertársa ellen, akkor azt tenni vele, amit ő akart tenni embertársával”, továbbá arra biztat, hogy “Így takarítsd ki a gonoszt a magad köréből”!

    A jelen helyzetre

  48. "?!" szerint:

    Folytatás a 14:31-es szöveghez:

    A jelen helyzetre vetítve ez a bibliai idézet arra biztatja a hatalom jelenlegi gyakorlóit, hogy a külföldi szoc-lib politikai körökhöz tartozó politikusokra és különféle sértett pénzügyi körök bértollnokaira hivatkozva össze-vissza hazudozó és vádaskodó “gonoszt” (azaz, titeket) ki kellene takarítani a körünkből.
    Ezzel a biztatással maximálisan egyetértve magam is azon a véleményen vagyok, hogy ugyanolyan megtorlást (azaz, “eltakarítást”) érdemelnétek a jelenleg kormányon lévő erőktől, mint amelyeket a Ti pártotok és jogelődjei az utóbbi több mint hat évtized alatt a más nézetet való embertársaikkal szemben elkövettek.

    Mivel azonban jelenlegi kormány részéről szó sincs az általatok elkövetett tömeges jogtiprások tömeges megtorlásáról, teljesen elfogadhatatlan az a hecckampány, amelyet a jelenlegi magyar kormány lejáratása (és ezen keresztül Magyarország lejáratása) érdekében – az új média törvény negatív hatásait előre vizionálva – a szoc-lib tábor szószólóiként álszenteskedve folytattok.

    A fentiek miatt kérdezem, hogy egyáltalán nem zavar téged amikor a nevetekben Lendvai Ildikó (az MSZMP főcenzora) tiltakozik a szerinte várható cenzúra ellen?
    Vagy az, hogy ezen a fórumon azok a csepeliek verik a nyálukat a sajtószabadság érdekében akik korábban a diktatúra hívei voltak és soha egyetlen szó kifogásuk nem volt az ellen, hogy az elmúlt 16 évben a Csepel Újság közismerten a helyi MSZP által cenzúrázott párt-újságként működött?

    Végül megjegyzem, hogy undorító képmutatásnak tartom azt, amikor a veled azonos politikai nézetet való személyek álszenteskedve bibliai idézetekre hivatkozva oktatják éppen azokat, akiket korábban a vallásuk gyakorlása miatt megtorlásban és hátrányos megkülönböztetésben részesítettek.
    Az idézeteitek olvasásakor rendszerint beugrik az a gondolat, hogy “na ez is egy templomi-megfigyelő (ügynök) lehetett a rendszerváltás előtt, és akkor tanulta meg az általa citált bibliai idézeteket”, ezért kérdezem, hogy Te melyik templomban figyelted pártmegbízottként, vagy ügynökként a vallásukat gyakorló embereket?

  49. "?!" szerint:

    Részlet egy mszp-s bűnözőnek a jelenlegi problémáink gyökerét bemutató vallomásából, amely miatt lesülhetne a bőr az itt fórumozó szoc-lib brigantik képéről:

    “Nincsen sok választás.

    Azért nincsen, mert elkúrtuk.

    Nem kicsit, nagyon.

    Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.

    Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni.

    A dolog úgy áll, hogy nincsen választás.

    Gyorsan eljött az igazság pillanata.

    Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük.

    Nincsen tovább.

    Nincsen.

    Magyarország le van írva.

    És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.”

    (A vallomás előadta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke.)

  50. grün szerint:

    “Orbán: csodát nem tudunk tenni, de…”
    Kétharmados felhatalmázásunk van rá, hogy megpróbálhatjuk!!!

  51. "?!" szerint:

    Kedves grün!

    Kivételesen most az egyszer igazat írtál.

  52. grün szerint:

    “?!”!
    Csakúgy mint a Pannon-Putyin! Legfeljebb nem sikerül!
    Akkor jön a: Köszönjük, hogy Minket választottaK!!! Oszt’ jónapot!

  53. ceart szerint:

    Érdekességképpen. mindenkinek

  54. kiskovi szerint:

    “Egy hónap alatt 35 ezerrel többen kerestek állást

    Tavaly decemberben 6,3 százalékkal – ez 35 000 fős emelkedést jelent – nőtt a nyilvántartott álláskeresők száma Magyarországon az előző hónaphoz képest, és még a szezonálisan kiigazított adatok szerint is mintegy 7000-rel többen kerestek állást az év utolsó hónapjában mint novemberben – derül ki az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapján közölt legfrissebb munkaerő-piaci adatokból.

    Ha ez a hír az USA-ból jön akkor munkanélküliségi adat. A mi nemzetünk polgárai állást keresnek.”

  55. grün szerint:

    Visszavágyik Szudánba a hazahozott katona!
    Megértem, három méter szabadság is több a semminél!!!

Itt lehet hozzászólni !