Az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola és a Vienna Konservatorium ismét segített

Nagy sikerű hangverseny a Kovács Zoltán Óvodáért: a bevétel százhuszonötezer forint

Csepel.info

További képek az iskola honlapján, itt láthatók

Csaknem telt ház előtt rendezték meg az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskolában azt az újévi jótékonysági hangversenyt csütörtökön, amelynek bevételét a csepeli Kovács Zoltán Óvodának ajánlották fel – számolt be a rendezvényről Mr. Gabee olvasónk.

A koncert jegyeladásaiból összesen 75 ezer forint gyűlt össze, melyet Balogh Gábor igazgató 100 ezer forintra, Németh Szilárd Csepel polgármestere és országgyűlési képviselője, az est fővédnöke pedig 125 ezer forintra egészítettek ki.

A vendégeket Ittzés Vilma, az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola igazgatója köszöntötte. A hangverseny házigazdája Madarász Iván zeneszerző, egyetemi tanár volt, aki bemutatta az előadókat és röviden szemléletesen szólt a zeneművekről. A rendezvény 3 óvodás gyerek szereplésével folytatódott.

A hangversenyen Miseki László és Suki András zongoraművészek, Gallay Judit gordonkaművész, Farkas István Péter harsonaművész, Puskás Levente szaxofonművész, Zs. Szabó Mária hegedűművész valamint az iskola jazz tanszakának művészei – Kosz Szilveszer zongora, Banai Szilárd dob, Szalay Gábor gitár, Barcza Horváth József basszusgitár és bőgő valamint Munkácsi Bea ének – léptek fel. Az előadáson elhangzottak egyebek között Scarlatti, Gershwin, Chopin, és Faure zeneművei.

Debre Magdolna, a Kovács Zoltán óvoda vezetője köszönetet mondott minden fellépőnek, az iskola vezetőségének és minden csepelinek, hogy segített. Végezetül Németh Szilárd polgármester is megköszönte a csepeliek segítségét, továbbá köszönetet mondott az est folyamán fellépett valamennyi művésznek, Balogh Gábor főigazgatónak, Ittzés Vilma igazgatónőnek valamint Balogh Ernő képviselőnek akik, megszervezték ezt a koncertet – emelte ki beszámolójában Mr. Gabee.

Csepel.info

9 hozzászólás “Az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola és a Vienna Konservatorium ismét segített” bejegyzésre

  1. csaba péter szerint:

    Azért az érdekelne , hogy a stabil szereplőgárda ehhez miért nem szól hozzá,?
    És az is hogy miért nem áldoz ily nemes programra ?
    A nevezett összeg az amit szegénységi bizonyítványnak neveznek!
    Hol a lelkes kormánypárti adakozó közönség?

  2. Mr. Gabee szerint:

    Te tulajdonképpen miről beszélsz?

  3. Bugi szerint:

    Szerintem baloldaliak is adakozhatnak, ha valóban baloldaliak.

  4. csaba péter szerint:

    gondolod szólnék , ha nem tenném?

  5. GAM szerint:

    “gondolod szólnék , ha nem tenném?”
    “Hol a lelkes kormánypárti adakozó közönség?”

    Hivalkodni és fitogtatni nem a kormánypárti közönség sajátja.
    Miért is mondta az óvodát képviselő Debre Magdolna, hogy most érezte először hogy nem KOLDULNI kellett!
    Szép este volt, reméljük hagyomány teremtő:))

  6. Mr. Gabee szerint:

    GAM: valóban hagyományteremtő koncertsorozatnak nézünk elébe. Ezek szerint mi találkoztunk a koncerten, akár képletesen is:) A hangosításban és a fényképezésben működtem közre:)

    Következő ilyen koncert március 15 magasságában várható. Összesen 4 darab lesz egy évben (ez volt az első)

  7. Ditte szerint:

    Remek este volt, igazi örömzene. Külön öröm volt számomra, hogy a bevétel ennek az óvodának megy, hiszen munkájukat önkéntesként volt alkalmam megismerni. Le a kalappal mindannyiuk előtt!
    Hajrá Csepel!

  8. Mr. Gabee szerint:

    Szívből örülök, hogy tetszett a koncertünk Ditte:) Szívesen várunk legközelebb is:) Figyeld a csepel.info-t. Tájékoztatni fogok mindenkit a következő gálakoncertről. Addig viszont kövesd figyelemmel az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola és a Vienna Konservaotirum hivatalos oldalát. weboldalát 🙂

  9. Friss szerint:

    Örvendetes esemény, mégis tragikomikus az összegyűlt összeg. Becsléseim szerint ennyi pénzt fizetnek be a szülők (köztük mi is) havonta az oviban “csoportpénz” gyanánt, hogy ellensúlyozzuk az óvoda (és a csoportok) alulfinanszírozottságát. 6 csoport x 25 gyerek x 1000 (vagy 1500) Ft = 150eFT… Plusz ÁPISZ pénz, plusz tisztasági csomag, plusz “étrend kiegészítők”, hogy “ne csak margarinos kenyeret egyen a gyerek uzsonnára” …
    Persze mindenki úgy tesz, mintha ez lenne a természetes, de másik kerületből ahonnan átköltöztünk, ott ilyen nem volt.

Itt lehet hozzászólni !