Kikapcsolták a gázt a csepeli vízitelepen az alapítvány tartozásai miatt

Nemzeti Sport, Csepel.info

Milliárdos fejlesztéseket ígér, de a gázszámlát se fizeti ki az alapítvány

Csepelen, a Hollandi úti vízitelepen kikapcsolták a gázt, mert a létesítményt működtető Csepel Alapítvány nem egyenlítette ki tartozását a szolgáltató felé.

„Szomorú a helyzet a vízitelepen, ahol nemcsak az én tanítványaim sportolnak, hanem rajtuk kívül száz-százhúsz gyerek is. Jelenleg nem tudjuk, mikor lesz újra fűtés” – nyilatkozta Ludasi Róbert mesteredző a kajakkenusport.hu-nak.

A kerület vezetése  korábban  jelezte:  a jelenlegi formában átláthatatlannak tartja az elmúlt évtizedben több száz millió forintos önkormányzati támogatásban részesülő alapítvány működését.

Németh Szilárd a Csepeli Hírmondónak adott interjújában kijelentette: minden erejével azon lesz, hogy az ingatlan-együttes ismét köztulajdonba kerüljön, és kizárólag csak a csepeliek sportolási lehetőségeit szolgálja.

A mostani eset mindenesetre felvetheti azt a kérdést, hogy vajon az alapítvány vezetői megfelelően tudnak-e bánni a rájuk bízott pénzeszközökkel.

nso.hu

25 hozzászólás “Kikapcsolták a gázt a csepeli vízitelepen az alapítvány tartozásai miatt” bejegyzésre

  1. Pecás szerint:

    Na igen, belize-i offshore lovagok, alias Csepel SC Alapítvány…Nem kéne már valami kis pénzt beletenni abba a fránya klubba, nem csak arra várni, hogy mikor lehetne kivenni belőle??!!!Abból a pár milliárdból,ami a hátatok mögött van, igazán lehetne egy kicsit csorgatni a csepeli aranykovács műhelynek, nem????

  2. guriga szerint:

    Szégyen.

  3. Hugi szerint:

    Megkezdõdött a zsarolás. Gusztustalan.

  4. nagyapó szerint:

    Mennyivel könnyebb adni egy kitüntetést (amit messzemenően megérdemelt), mint biztosítani az anyagi feltételeket.

  5. ricsi szerint:

    Fogalmam sincs a részletekről, de jó lenne tudni, hogyan számoltatta el az Alapítványt az előző Önkormányzat a részére utalt pénzekkel?

  6. Hugi szerint:

    Sehogy. Csak dobták a pénzt. Az egész Csepel SC-t ingyen játszották át Podolák MSZP György et-ék.

  7. Pannon Puma szerint:

    Podolák, Losonczi, Lakos, Mertz, Szenteczki stb……….LÓGNI FOGTOK!!!!!!! csak idő kérdése.

  8. értetlen szerint:

    Minden önkormányzati támogatással számlákkal kell elszámolni évente. Ez nyilván megvan.
    Az önkormányzati támogatás nem elég a létesítmények fenntartásához, másból meg nincs annyi bevétele az alapítványnak, amennyi fedezné a költségeket. Vegye csak magához az önkormányzat a Csepel SC-t, és nyomassa a közpénzt bele, én is ezt mondom, mert ez közszolgálat, és a társadalmi haszna miatt megéri!

  9. roberto szerint:

    Amit megjósoltam az bekövetkezik! Ha Németh Szilárd nem lép gyorsan valamilyen irányba, akkor ez a sors vár a stadionra és létesítményeire is. Kajakozni még csak lehet meleg víz nélkül, de focizni már nem nagyon, persze hazamehet az ember úgy is mint a kismalac, főképpen aki vidékről jár be. Sajnos ez várható volt hogy így lesz, kíváncsian várom mit lép majd erre az Önkormányzat. Tud e tenni valamit ellene, hogy ne az enyészeté legyen minden ami az alapítvány kezében van. Na Hajrá!

  10. Lucifer szerint:

    – A Csepel SC soha nem volt az Önkormányzat tulajdona, így azt nem adhatta, vagy játszhatta át senkinek.

    – A Csepel SC-t a Csepel Vas és Fémművek, meg a csepeli gyárak dolgozóinak adományai (pártoló tagság stb) tartották fenn.

    – A rendszerváltás “okos” gazdaságpolitikája következtében a Csepel Vas és Fémművek, meg egy csomó más régi cég tönkrement, ezáltal megszűnt a Csepel SC anyagi biztonsága is.

    – A gyárak megszűnésével megszűnt a Csepel SC anyagi biztonsága és irányítása.
    A Csepel SC vezetésére és gazdálkodásának intézésére hozott létre az Önkormányzat egy Alapítványt, amit az Önkormányzat anyagilag, lehetőségének megfelelően támogatott.

    – Az önkormányzati támogatás meg sem közelítette a Csepel SC régi bevételeit, amit a volt vállalatok biztosítottak. Az épületek felújítására, új eszközök beszerzésére és fejlesztésre már gondolni sem lehetett.

    – Mivel a Csepel SC bevétele a működési költségeket sem fedezte, az alapítvány eladósodott.

    – Az egész ilyen egyszerű

    Most már csak az a kérdés, hogy az Önkormányzat ebben a SZ.. helyzetben talál-e megoldást?

  11. Herbert szerint:

    Drága Lucifer!
    Valaki csak aláírta azt a szerződést, aminek révén a jelenlegi tulajdonosok beléptek a történetbe. Ki írta alá és ki hatalmazta fel erre?
    Ugye azt nem hihetjük, hogy befújta a szél az ablakukon a szerződést a kulcsokkal együtt?

  12. grün szerint:

    Mégsincs ingyenebéd?!

  13. Csaba Péter szerint:

    Én mint “Csepel szégyene “= gordon szerint ahelyett ,hogy pofáznék természetesen felajánlom segítségemet a kajakosoknak,
    Ha kell kályhákat gyártok , ha kell energia takarékos égőket juttatok el hozzájuk.

    A minap felajánlottam egy Kolonits úszóstég telepítését saját erőből .

    Lehet csatlakozni.

    Aki nem csak a térképről és a kiadott fizetett propaganda füzetből ismeri csepelt most tehet érte,
    Én teszek.

    Gordon ! csatlakozz csepel szégyenéhez és járulj hozzá , hogy ne szűnjön meg csepel egyik olympiai sportja .

    Telefonszámom : 06 30 5009552
    Remélem van bátorságod személyes kapcsolatfelvételre egy jobb ügyért

  14. Bézsé szerint:

    Robertó!
    Télen nem evezünk, hanem szakadó esőben, sárban, hóban futunk 1-2 órát, azután a konditeremben edzünk szintén 1-2 órát minden nap. Hidd el ezután is jólesik letusolni és az sem baj ha fűtés is van.

    Hajrá Csepel!

  15. Gordon szerint:

    Csaba bavaria Péter!

    Te aki heteken át hajtogattad erkölcsi felsőbbrendűségedet minden fórumozó irányába, mert állításod szerint mindig a saját neved alatt fórumoztál – és aki nem az szerinted rongyember – pár napja bavariaként lebuktál.

    Te aki “végighazudtad” itt az elmúlt hónapokat akarod magadat velem felhivatni!?

    Ne röhögtess már! 😀

  16. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek!

    Szeretnék néhány személyes adalékkal szolgálni a tisztánlátás kedvéért.

    A Csepeli Civil Fórum elnökeként a kétezres években rendszeresen cseszergettem az önkormányzatot, hogy milyen visszás dolog évente 100 millió (NEM ELÍRÁS: SZÁZ MILLIÓ) forintot adni pályáztatás és elszámolás nélkül a Csepel C Alapítványnak, amikor az összes többi csepeli civil szervezet kizárólag pályázati úton juthatott évente összesen 4 millió forinthoz!
    Eredménye kizárólag annyi volt, hogy a MI Misink a Képviselő Testület ülésén azon nyafogott, hogy semmi behatása nincs az önkormányzatnak az alapítványra.

    2004-ben (vagy 2003 végén??) szintén a CSCF elnökeként, levélben közöltem a polgármesterrel, hogy amennyiben nem változtatnak az évi százmilliós gyakorlaton, úgy feljelentjük az önkormányzatot a törvénysértő gyakorlatáért!
    Törvénysértő volt a támogatás folyósítása,mert az NCA megalkotása mellett jogszabály készült arról, hogy nem támogatható közpénzből az a szervezet, amelyiknek köztartozása van! A Csepel SC ekkor már 1 MILLIÁRD forintos járuléktartozást halmozott fel!

    Kedvenc önkormányzatunk erre megoldotta a dolgot: a Csepel SC-t átalakították szervezetileg, és a köztartozás az eredeti nevű szervezetnél maradt.
    Változott az is, hogy ettől kezdve az évi százmilliós apanázst a negyedére csökkentették, így azóta évi 25 milliót kapott a Csepel SC.

    Véleményem szerint ez a történet az ország szégyene, mert bizonyíték arra, hogy politikusok hogyan tudtak büntetlenül kilopni sok milliárd forintot a közpénzekből, és hogyan tudták formailag átjátszani “magán” vagyonná a közvagyont!

    Ha ezt a történetet a magyar jogrend nem képes kezelni, és nem fogják elszámoltatni a milliárdos tolvajokat, akkor nem tekinthető civilizált országnak Magyarország.
    Üdv menyus

  17. Csaba Péter szerint:

    Szar alak voltál Gordon eddig is ezután is az leszel én dolgozom Csepelért te meg fikázol .
    ez az új NER majd eldöntik az emberek ki ér többet
    NYASGEM!

  18. Csaba Péter szerint:

    Egy Gyáva Szar azért van az új kurzusban : GORDON !
    Ha te vagy a példakép Akkor képzelem mi lehet az átlag :

    Az a néhány ezer ember aki ismer és akik nap mint nap megszólítanak visszaigazolják
    Igazam és becsületem !
    Hála istennek nem szorulok rá ilyen elfajzott seggnyalók elismerésére .
    Fröcsögj csak barátom !
    Ne feledd “Nincs olyan hegyes szar amit egy három napos eső el nem mosna!”
    Teveled sem lesz másképp.

  19. Csaba Péter szerint:

    Ne látom a hozzászólásokban a lelkes segítő készséget !
    Aki Csepeli Segít :

  20. Gordon szerint:

    Na látjátok, erről beszélek. A stílus maga az ember. Csaba bavaria Péter “Nyasgem”-ezik, “Ner”-ezik, “gyáva szar alak”-ozik, “elfajzott seggnyaló”-zik, vagyis kínjában beszél össze-vissza mindenféle hülyeséget.

    Csaba bavaria Péter az előző hsz-eiben ismét eszét vesztve dühöng. Holott pont ő qurta el. A múltkor is eszét vesztette a beszélgetés közben, ezért tévedésből a saját neve helyett bavariaként válaszolt. Akkor bukott le. 🙂

    Csaba bavaria Péter nem tanult az akkori pofáraeséséből. Csodálom hogy most nem rontotta el és nem mondjuk csepeli néven vagy gyalogként, vagy a jó ég tudja még milyen néven írta meg minősíthetetlen stílusú hozzászólásait.

    De ami késik az nem múlik… megint hibázni fog… Miért? Mert láthatóan idegbeteg, nem bírja a nyomást és nem bír normálisan viselkedni.

    Már várom a következő lebukását. 🙂

  21. Herbert szerint:

    gyalog?…talált! Igaz, bavaria?

  22. roberto szerint:

    Bézsé!

    Elnézést kérek tőled, nem gondoltam át eléggé az edzésmódszert, azt gondoltam, hogy télen a fisuba vagytok, vagy a futást másképpen rendezitek le. Arra akartam a figyelmet felhívni, hogy mi is a ti sorsotokra jutunk hamarosan, és ezt már előre láttam. Nem tudom a megoldást, de mi kitartunk a végsőkig. Hajrá Csepel!!! Éljen a csepeli sport!!!

  23. toth kati szerint:

    Szégyellem,hogy csepeli vagyok.Gyurcsány téved,nagyon sokan szeretnénk,ha már a kaptárban üldögélne!

  24. Magyar szerint:

    A rendszerváltás környékén 200 db. csónakot adtak el mutyiban az ELVTÁRSAK , vezetőjük pont a kikezdhetetlen L. Róbert!

  25. Magyar szerint:

    MÉG egy infó! Kanada rendelt ennyi hajót! Ebböl lehetett volna fejleszteni Robi bácsi? Ő akkor a KFT főnőke volt! Na erre varrjunk csomót!

Itt lehet hozzászólni !