Megkövették Malina Hedviget

MTI, Index

Azért verhették meg szlovák szélsőjobboldaliak mert magyarul beszélt

Megkövette Malina Hedviget, a magyar beszédéért négy éve Nyitrán megvert szlovákiai magyar diáklányt Rudolf Chmel, a szlovák kormány emberi jogi és kisebbségügyi miniszterelnök-helyettese.

“Úgy vélem, hogy ebben az esetben megsérült az igazságos bírósági eljáráshoz való joga, mert a politikusok idő előtt beavatkoztak az ügy kivizsgálásába, sőt befolyásolták azt, és ezzel megsértették emberi méltóságát” – írta a miniszterelnök-helyettes abban a nyilatkozatában, amelyet az emberi jogok napja (december 10.) alkalmával tett közzé.

“Az a tény, hogy több mint négy éven keresztül szó szerint kínozni engedtük, éppen az emberi jogok napján nagy felkiáltójelnek számít, és ezekért a sérelmekért szeretnék Záková-Malina Hedvigtől elnézést kérni” – jelentette ki Chmel.

Malina Hedviget négy éve, 2006. augusztus 25-én verték meg Nyitrán, az azóta családot alapított nő – férje neve után Záková – szerint azért, mert magyarul beszélt az utcán. Két támadóját nem találták meg, és a rendőrség hamis tanúzás miatt indított eljárást Hedvig ellen. Az eset után nem sokkal, amikor a hatósági vizsgálat még le sem zárult, Robert Fico akkori szlovák kormányfő és Robert Kaliňák akkori belügyminiszter nyilvánosan azt állította: bizonyítékaik vannak arra nézve, hogy Malina Hedvig hazudik, kitalálta a történetet, amivel befolyásolták az ügy további menetét.

Egy közelmúltban nyilvánosságra hozott novemberi országos felmérés szerint a szlovákiai lakosság fele elégedetlen Malina Hedvig ügyének kivizsgálásával. Az ügy kivizsgálásával a megkérdezettek 21 százaléka elégedett, 29 százalékuk pedig azt állította, nem érdekli őket az ügy.

index.hu

16 hozzászólás “Megkövették Malina Hedviget” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Jobb később mint soha.

  2. Jobb Csepelért szerint:

    Ők voltak Malina Hedvig (feltételezhető) támadói:

    http://szentkoronaradio.com/files/totleanyverok.jpg

    http://index.hu/cikkepek/0706//kulfold//fantom.jpg

    Már augusztusban az Új szó nevű felvidéki napilap is rámutatott, hogy a Malina Hedviget bántalmazó tettesek ellen a pontos személyleírások és fantomképek ellenére sem indult eljárás…

    Ezeket a magyarellenes indulatokat a Fico-Slota kormány politikája generálta!

  3. vermes szerint:

    Már várom csepeli hozzászólását az ügyhöz.

    “Minek ugatott magyarul ez a nyomorult, ha Szlovákiában él? Nem értitek szittyák, hogy ez jogosan háborítja fel északi szomszédainkat?” Kb. ezt várom tőle…

  4. Vica szerint:

    Mi az, hogy a politikusok idő előtt beavatkoztak, és hogy befolyásolták az ügyet???

    Mi a fenéért kellene beavatkozni a politikusoknak bármilyen bűncselekmény kivizsgálásába bármikor? Jó ez a fotó. Ezen látszik, hogy ez a hazug nőszemély hülyére verte saját magát, hogy bemocskoljon jóravaló szlovák embereket. Ilyen gyalázatot… No, igen. Hát mi jogon szólal meg Szlovákiában bárki is más nyelven, mint a szlovák, hiszen az természetesen világnyelv. Szlovákul minden valamire való embernek illik, sőt mi több, kötelező tudni. Az utcán pedig egyszerűen lehetetlen más nyelven beszélni. Ha valaki megszólal ott mondjuk angolul, németül, franciául, ne adj’ Isten magyarul, még a növények is elszáradnak abban a pillanatban, az ismeretlen és érthetetlen hangok hallatára. Ilyen gyalázatot el sem lehet képzelni a XXI. század Szlovákiájában, ezért nem is értem, hogy vetemedhetett egy nő erre, sőt, azt sem, miért nem égették meg rögtön a város főterén elrettentő példaként.

    Igazad van vermes. Minek ugat valaki magyarul Szlovákiában? Ezért már csak kijár egy jó kis verés. Ha itt Magyarországon, mondjuk Csepelen meghallasz egy csepeli svábot németül beszélni, természetesen neki esel és agyba-főbe vered. Mit pofázik az a bunkó Magyarországon idegen nyelven? Te így tennél, mint igaz hazafi ugye?

  5. Vica szerint:

    Egyébként nem rajongok csepeliért, de nem tételezem fel róla, hogy ennyire bunkó. Talán Te se magadból indulj ki…

  6. Jobb Csepelért szerint:

    Vica, ebben nagyon tévedsz! Csepeli még annál is bunkóbb! Hidd el csepelitől hasonló hozzászólást lehet elvárni…

  7. nagyapó szerint:

    Azért elgondolkodtam a dolgon. Marina Hedvig, esetleg Hedvig Mária? Megverték, mert magyar. Mit tett a magyar Gyurcsány(i), libás Bajnai vezette kormány? Semmit (libás Bajnai mondta, miután emberek öngyilkosok lettek, hát nem értettünk hozzá).
    Azonban, amennyiben Marina megkapta volna magyar állampolgárságát, még a komcsiknak is ki kellett volna állni mellette (Gyurcsány(i), libás Bajnai ez ellen volt). Igaz, a szlovák törvény szerint elvesztené tóth állampolgárságát, de esetleges vagyona magyarrá vált volna?.
    Amennyiben visszaveszi eredeti magyar állampolgárságát, a kormánynak ki kell mellette állni.
    Remélem szlovák (tóth) férjével jól fognak élni. Isten éltesse Őket!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Lexon szerint:

    nagyapó: Malina. Nem pedig Marina. Ettől kezdve pedig ökörség, amit mondasz.

  9. nagyapó szerint:

    Lexon! Gratulálok! Elütöttem, rendben! Attól még Ő nem magyar?
    Lexonnak igaza van a “tyuxar” is olyan, mint a Lexon. Ez is egy elütés.
    Apropó Lexon! Úriember nem visel rövid ujjú inghez nyakkendőt, és nem tegez felhatalmazás nélkül.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Vica szerint:

    Kedves Lexon!
    Szerintem tök mindegy, hogy magyarosították-e a nevét vagy sem, s ha igen, akkor miről. A helyzet az, hogy magyarnak vallotta magát, s ha nem érezné magyarnak magát, kicsi az esély rá, hogy magyarul beszélt volna Szlovákiában, ahol köztudott, hogy nem rajongnak igazán a magyarokért. Lehet, hogy tévedek, de tudtommal Szlovákiában nem kötelező “idegen”nyelv a magyar, s mint ahogyan itthon sem szoktunk mondjuk olaszul beszélgetni egymással az utcán, gondolom ott is anyanyelvén beszélt ez a diáklány.
    Szóval talán a névmagyarázatban tévedett nagyapó, de azért nem nevezném ökörségnek, amit írt. Netán úgy gondolod, hogy ha felvette volna a lány a magyar állampolgárságot, és segítséget kért volna az anyaországtól, az nem változtathatott volna a helyzetén?
    Hát végül is lehet, hogy tényleg nem. Az akkori vezetés szeme, szája, és minden testnyílása tele volt homokkal, olyan mélyre dugták a fejüket bele…

  11. Gordon szerint:

    Nem Marina, hanem Malina – jegyzi meg tudálékoskodva Lexon.

    Lexon egy pillanatra nyeregben érezte megát, mert észrevett egy elütést (vagyis erütést). 🙂

    Komolyabb fórumos összecsapások esetén viszont már nem ilyen virgonc.

  12. gyalog szerint:

    Olyan jó lenne, ha a magyar gárda grasszálásáért mi is képesek lennénk bocsánatot kérni…
    Kizárt, hogy ehhez felnőttünk volna… 🙁
    Szeretettel, gyalog

  13. csepeli szerint:

    vermes és Jobb Csepelért ismét bemutatta, mekkora faszok mindketten.

  14. donquijote szerint:

    Kedves Vica kell még több magyarázat? 🙂

  15. vermes szerint:

    csepeli, én csak átfordítottam a felvidéki helyzetre a korábban székelyekről alkotott véleményedet.

    Tahóságod mellett súlyosan magyarellenes is vagy.

    Menj és koszorúzd meg Doktor Sándor szobrát!

  16. islander szerint:

    csak azt nem értem, hogy miért utálnak minket a románok, a szlovákok, a szerbek, az ukránok. talán a horvátok viselnek el, a szlovénok lesz*rnak minket, az osztrákok meg lenéznek…

Itt lehet hozzászólni !