December 8-án nyílik a felújított Vénusz utcai könyvtár

Csepel.hu

A Fővárosi Önkormányzat, a XXI. kerület Csepeli Önkormányzata és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár anyagi támogatásával sikerült egy korszerű, minden igényt kielégítő könyvtárat kialakítani, amely a hagyományos könyvtári szolgáltatások mellett a rendelkezésre álló korszerű informatikai eszközökkel segíti a bibliotéka látogatóit.

A 300 m2 alapterületűre bővült könyvtár a korszerű könyvtári szolgáltatások széles skáláját kínálja a használóknak. Az újszerű térkialakításnak köszönhetően tágas választótér, áttekinthető, szellősen elhelyezett polcok, barátságos zugok fogadják a látogatókat.

A 4 számítógépes pont került kialakításra, valamennyi alkalmas az internetezésre, és az adatbázisok ingyenes használatára, az olvasók saját gépet is használhatnak.

A könyvtár épülete mellett a könyvtári állomány is megújult. Az olvasói igényeket és szokásokat figyelembe véve került sor a 15 000 kötetes állomány kialakítására.

A 30m2-es gyerekkuckó várja a kicsiket, melynek központi alakja a „Csillagtelepi csillagszemű királyfi”, aki kezében tartja a napot és a holdat.

A felújított könyvtár hagyományaihoz híven továbbra is várja az óvodás és iskolás gyerekcsoportokat, szervezi a korábban is működő kismama klubot, valamint rendelkezésre álló eszközeivel segíti a művelődési házban működő Csillag Műhely Egyesület munkáját. A könyvtár bejáratánál elhelyezett Radnóti szobor mellett a Lázár Sándor grafikus által készített tollrajzok díszítik a könyvtárat.

Az új könyvtárat egyedivé a könyvtár-teázó övezet teszi, mely a művelődési házzal közösen a csillagtelepi közösségi élet kulturális központjává válik. Itt helyezték el a folyóirat olvasót, ahol a közel 50-féle újság között megtalálhatóak különböző napilapok, hetilapok és havi lapok. A teázó lehetővé teszi a kötetlen beszélgetéseket, előadásokat de alkalmas közösségi találkozóhelynek is. A heti 24 órában nyitva tartó könyvtárban felkészült könyvtárosok segítenek az olvasóknak, látogatóknak eligazodni az őket érdeklő témákban.

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !