“Önök elég bátrak voltak, hogy emberekre vadásszanak”

Mno, Index

Ősi igazság, hogy az beszél félelemről, aki fél – felelte Orbán Viktor a parlamentben Gyurcsány Ferenc kérdésére. A kormányfő szerint az új kormány kijavítja az előző hatalom hibáit, és eltakarítják a romokat.

„Miért fél, miniszterelnök úr?” – kérdezte a parlamentben az azonnali kérdések órájában Gyurcsány Ferenc bukott kormányfő. A szocialista honatya „a szabadságról és a polgári Magyarországról” kérdezte Orbán Viktort. Szerinte a kormány a „nyugatos, polgári” és a „keleties, tekintélyelvű” állam közül az utóbbit formálja, „rombolja a polgári Magyarországot”. „Ön új alkotmányt akar adni” – fogalmazott, hozzátéve, hogy az erre adott felhatalmazás hazugság. „Adja meg a népnek, szabadságot kérek a népnek, dönthessen nyugdíjáról, dönthessen alkotmányáról!” – szólította fel a kormányfőt.

– Ősi igazság, hogy az beszél félelemről, aki fél – mondta válaszában Orbán. – Megértem ezt a félelmet, mert ez az elszámoltatástól való félelem – tette hozzá. A miniszterelnök szerint a választók döntöttek, hogy nyolc év bűneiért és hibás döntéseiért el kell számolni. Nehéz lehetett hozzászokni, hogy nyolc évig mindent meg lehetett tenni következmények nélkül – hangsúlyozta a miniszterelnök. „A magyarok úgy döntöttek, hogy más világban szeretnének élni.” Orbán szerint itt a köz érdekében kell munkát végezni, amit a személyes félelem nem akadályozhat meg. Az új alkotmányt itt, az Országgyűlésben fogjuk megalkotni – hangsúlyozta a miniszterelnök.

A fenyegetés nem jó tanácsadó – mondta viszonválaszában Gyurcsány Ferenc. Az országgyűlési képviselő azt mondta: Orbán Viktor ellopja hárommillió ember pénzét, és még büszke is rá. Gyurcsány szerint nem meri a kormányfő megkérdezni „az istenadta népet” az alkotmányról. Ne bujdokoljon, ne legyen gyáva, és ne legyen tolvaj – zárta beszédét az ellenzéki politikus.

Tisztesség ügyében nem kérünk kioktatást az MSZP-től – mondta a miniszterelnök a Gyurcsánynak adott válaszában. Elég bátrak voltak, hogy emberekre vadásszanak, elég bátrak voltak, hogy meghamisítsák a költségvetést és hazudjanak reggel, délben és este. Mi kijavítjuk az önök hibáit, és eltakarítjuk a romokat – zárta a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc kérdésének elhangzása alatt a jobbikos képviselők hátat fordítottak a volt miniszterelnöknek. Az azonnali kérdést és választ jelentős érdeklődés kísérte, nemcsak a parlamenti padsorok, hanem a páholyok is megteltek. A két politikus az új parlament megalakulása óta most folytatott először nyilvános szópárbajt.

Orbán: A körülmények ellenére jól teljesített Réthelyi tárcája

Hiller István (MSZP) a kormányfőhöz fordult a Nemzeti Erőforrás Minisztérium ügyében. Közölte, hogy az öt területet átfogó minisztérium egy „monstrum”, amelyben a különböző területek nem segítik, hanem gyengítik egymást.

Orbán Viktor válaszként arra kérte a képviselőt, vegye figyelembe azt a körülményt, hogy a költségvetési törvényben 3,8 százalékos hiánycél szerepelt, ami hét százalék lett volna, ha nem hoznak egyes esetekben népszerű, másokban fájdalmas döntéseket. Szavai szerint ezek erősen érintették a Réthelyi Miklós által vezetett tárcát is. Kijelentette, hogy a minisztérium a megszorító körülményeket figyelembe véve jól teljesített. Leszögezte, nem látja okát a tárca szerkezete megváltoztatásának, dacára annak, hogy egyetért abban, ez egy rendkívül széles portfóliójú tárca.

Forrás: Mno.hu

23 hozzászólás ““Önök elég bátrak voltak, hogy emberekre vadásszanak”” bejegyzésre

  1. Töki szerint:

    Vigyék már ezt az “embert” valahová!!!!!!!!!!!Mert tökön szúrom magam !!!!

  2. bolemann lajos szerint:

    Legalább nem szaporodsz.

  3. bolemann lajos szerint:

    Ezt is érdemes megnézni!

    http://index.hu/video/2010/11/29/nyugdij/

  4. Töki szerint:

    Kedves Lajos ! A te szaporulatod sem olyan fontos!

  5. Töki szerint:

    Ja és a nápi-nád legyen veled 😀

  6. grün szerint:

    Miért fél Elnök úr?
    Nem fél, hanem kétharmad!

  7. GONDOLKODÓ szerint:

    Ejnye grün úr!

    Ennél azért Ön többre hivatott!

  8. grün szerint:

    GONDOLKODÓ!
    Mondhatta volna azt is, hogy nem fél csak kisnövésű?

  9. Jobb Csepelért szerint:

    “…Szabadságot követelek az istenadta népnek…” – Mondj ezt az a gurcsányferenc (mert én a nevét nagy kezdőbetűkkel le nem írnom annak az alaknak, aki olyan szégyenteljes figurája a magyar történelemnek, mint Károlyi, Kun Béla, Rákosi, vagy Kádár), aki 50-es éveket idéző diktatúrát igyekezett bevezetni 2006 után…

  10. csepeli szerint:

    Jobb Csepelért: De nem sikerült neki, helyette most orbánviktor megvalósítja.

  11. Jobb Csepelért szerint:

    Orbán Viktor nem lövetett a tömegbe…

  12. grün szerint:

    Jobb Csepelért szerint:
    2010. november 30., kedd – 11:30

    Orbán Viktor nem lövetett a tömegbe…
    Még semmi sem múlt el! Ami késik az jön!!!

  13. Narancsvírus szerint:

    Fidesz az SZDSZ ifjusági tagozata volt

  14. vermes szerint:

    “…aztán átevickélt a nemzeti oldalra…”

    Ernőke, ez rád is vonatkozik! Te voltál közel s távol a legnagyobb Gyurcsányimádó MSZP-hívő, majd két hónap csend után a Jobbiknál kötöttél ki…

    Gondolom ez nyomivideód fő üzenete: a beismerés.

    🙂

  15. Jobb Csepelért szerint:

    Narancsvírus!
    Te pedig elvakult gyurcsányista voltál, aztán 2009-ben hirtelen megjelentél a Jobbikban. Tapsikoltál Gyurcsány elvtárs nagygyűlésein, majd a Parlament előtt (Morvai Krisztina és Gaudi tüntetésén) követelted Budaházy szabadon engedését. Szóval te csak ne Fideszezzél!

    Grün!
    Ha megtörténik az, amiről írtál, akkor nagyon remélem, hogy az ilyen csepeli félék és a hozzád hasonlók a saját bőrükön fogják megtapasztalni azt, amit mi tapasztaltunk 2006. október 23-án! Csak a jelenlegi kormány nem tiporja sárba az állampolgárok jogait…

  16. nyugalmazott tanár szerint:

    Ez a gyurcsányi arra utazik, hogy ha durvul és vádaskodik, ha sérteget, akkor megúszhatja a felelősségrevonást, mert az a látszat kelthető, mintha egy “bosszú áldozata” lenne.

    Csak hát ennek a nagyon gyagya, gyalázatos trükknek nem kell bedőlni.

    Olyan alkotmány, majd arra épülő törvényi szabályozásra van szükség, ami lehetővé teszi a felelősségrevonást. Ne csak a kisstílű bolti tolvajok, hanem a milliárdos tolvajok is kerülhessenek horogra, meg a libatolvajok, az offshorlovagok és hasonlók. Sok, nagyon sok embert kergetett nyomorba, nem egyet a halálba ez a társaság.
    Azért ez nem csekély bűn ám! Éppen ezt várja a társadalom döntő, érdemben állásfoglaló többsége. Az a 70% fölötti arány, akik számára a miniszterelnök egyre népszerűbb, és ezt a népszerűséget nem tviszteléssel és trágár szövegekkel érdemelte ki, hanem azzal, hogy beváltja a várakozásokat. Nagyon reméljük!!!

  17. grün szerint:

    “beváltja a várakozásokat. Nagyon reméljük!!!”
    Hat hónapja reméljük és csak erre várunk!

  18. nagyapó szerint:

    Azért érdemes egy apróságnak tűnő dologra felfigyelni. Aki nézte, olvasta, nem csak írt róla, észrevehette, hogy Gyurcsány(i) támadta a miniszterelnököt, Orbánt. Orbán válaszában meg sem említette a képviselőt. Semminek nézte. Átnézett rajta.
    Egy hazug ember elveszti „arca fényét”. Orbán úgy tett, mint én nyáron, amikor a lugasban orromra száll egy szemtelen légy.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  19. szigetország szerint:

    Ez a gyurcsány nagyon szánalmas, elmebeteg paprikajancsi. Úgy habzott a szája, mintha sampont nyelt volna. Szerencsétlen féreg. Szar lehet neki, mert nincsen paci alatta, odalett a bársonyszék. Maradjunk annyiban, hogy a börtönben havi egy beszélőn hallgathatja Klárika, a neje. (hacsak a neje is nem kerül oda, bár a nőket elkülönítik a férfiaktól)

  20. grün szerint:

    Parlamenti jegyzőkönyv (részlet)
    Gyurcsány képviselő: Miniszterelnök űr! Ön fél?
    Orbán miniszterelnök: Demokráciában nem kell félni!
    (harsány derültség mindkét oldalon)

Itt lehet hozzászólni !