Hullt a pelyhes: minden BKV-járat közlekedik

Index, Csepel.info

Éjjel elérte a havazás Budapestet. A fővárosban pénteken este 11 óra körül kezdett havazni, a budai hegyvidéken több mint 20, a pesti oldalon 6-10 centiméter hó hullott. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. takarítja az utakat. A BKV járatai valamennyi útvonalon rendben elindultak.

Az ország nyugati felében is sokfelé havazik. Hóátfúvásokra kell számítani Közép- és Nyugat-Dunántúlon.

Időjárás előrejelzés itt

A havazás és az alacsony hőmérséklet miatt a rendőrség figyelmeztetést adott ki. Ebben kérik az autósokat, hogy óvatosabban hajtsanak, és számítsanak a lefagyott útszakaszokra, amelyeket gyakran nem lehet időben észlelni.

A havazás miatt az ország több vasútvonalán is 10-25 perc közötti késésekre kell számítani. Legjelentősebb, átlagosan 20-25 perces késés a Budapest–Hatvan­–Miskolc vonalon és a Budapest–Vácrátót–Vác vonalon tapasztalható. Ez előbbi vonalon, amiatt, mert Gödöllő és Aszód között a felsővezetékre belógó faágak zárlatot okoznak az egyik vágányon, valamint Isaszegen a váltókat kell megtisztítani a hótól. A Budapest–Vácrátót–Vác vonalon pedig Veresegyházán áramellátási okok miatt a biztosítóberendezés nem működik.

A met.hu előrejelzése szerint a havazás szombat délelőtt még folytatódik. Délutánra csökken a felhőzet, de az időjárás változékony marad, további csapadék várható.

Forrás: Index

8 hozzászólás “Hullt a pelyhes: minden BKV-járat közlekedik” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    A Közterület-fenntartó Zrt. kéri az ingatlantulajdonosokat, hogy a járdára általuk letolt havat ne tolják vissza az úttestre, hanem hordják be a fürdőszobába és miután elolvadt engedjék le!

  2. Princess szerint:

    Reggel jöttem befelé a városba és leesett egy kis hó és a közlekedés szinte teljesen megállt… Ez most már helyrehozhatatlanul így marad, míg tél lesz?
    Ebben az esetben nekem is máshogy kell számolnom… minimum fél órával több időt kell rászámolnom az tazásra… 🙁 ;(

  3. Princess szerint:

    …az utazásra

  4. Schneider Ádám szerint:

    hull a pelyhes fehér hó
    a mi utcánkat sose látta hókotró.

  5. Hédy szerint:

    Az elmúlt évben beledöglöttem szó szerint a hóeltakarításba! Idén már kirúgott gondnok vagyok,így megtehetem,hogy a meleg szobából nézzem hogyan nem pucolják el a havat a ház körül 😀

  6. földhözragadva szerint:

    A mellékutcák már lefagytak…

  7. antymix szerint:

    És ez csak havacska volt.

Itt lehet hozzászólni !