Csendrendelet hétvégén, Háros biztost kapott

Csepel.hu

Munkaszüneti napon nem szabad a lakókat zavaró közterületi munkákat végezni. Ez érvényes szombatra, vasárnapra és az ünnepnapokra – egyebek mellett erről hozott rendeletet a csepeli képviselő-testület csütörtöki ülésén.

Az ügyben azért is kellett sürgősen világos helyzetet teremteni, mert a gerincút építését szombaton is végezték, ami zavarta a környéken lakók nyugalmát, a kivitelező cég azonban arra hivatkozott, hogy a szombat – ha úgy vesszük – nem is munkaszüneti nap. A jogi csűrés-csavarásnak mostantól vége, a csepeliek nyugalma fontosabb – így döntött a képviselő-testület.

Az ülés elején Borka-Szász Tamás, az MSZP frakcióvezetője szóvá tette, hogy a sürgősséggel napirendre kerülő témákat nem kapják meg időben, ezért nincs elegendő idejük áttanulmányozni őket. Németh Szilárd polgármester válaszában emlékeztetett arra, hogy ezek a témák egyáltalán nem új keletűek, hiszen jó ideje foglalkoztatják Csepel közvéleményét. Gyakorlatilag mindenki tud róluk, közbeszéd tárgya. Ezek közé tartozik a gerincút építése körüli kálvária, a gyanús lakáskiutalások ügye, vagy akár az a döntés, hogy Csepel SC sportpályáján ne lehessen építkezést vagy bontást végrehajtani. A polgármester szólt arról, hogy az önkormányzat munkatársai feszített tempóban dolgoznak, mert temérdek ügyet kell megoldaniuk – sürgősségi előterjesztések pedig az elmúlt években is rendszeresen voltak.

Csepel Háros része alighanem a legelhanyagoltabb terület a kerületben, mert az utóbbi években nem sok gondot fordítottak rá. Számos utcának nincsen neve, a házakon nincsen szám, a környék elhanyagolt, a közbiztonság csapnivaló. A képviselő-testület Balogh Ernő személyében hárosi biztost nevezett ki, aki kiemelten foglalkozik a területtel. Szocialista részről aggályok merültek fel Balogh Ernő személyét illetően, hogy talán nincsen kellő tapasztalata. Borbély Lénárd alpolgármester utalt rá, hogy Balogh Ernő a választásokon elnyerte Háros lakóinak bizalmát, az önkormányzat pedig szakértői támogatást biztosít részére. Borbély Lénárd a körzet parlamenti képviselőjeként is támogatta Balogh Ernőt.

Borka-Szász Tamásnak Csepel országgyűlési képviselőihez intézett felkéréséről nem hozott határozatot a testület, de előtte szópárbaj alakult ki Pákozdi József (Jobbik) és Borka-Szász Tamás között. Pákozdi József a csepeli Jobbik nevében kijelentette, hogy a szocialisták részéről cinikus és rosszindulatú a két új parlamenti képviselőhöz intézett javaslat, mert az MSZP az elmúlt 16 évben gyakorlatilag azt tehette Csepelen, amit akart, de eredményeket nem tud felmutatni. Cinizmus azt számon kérni a tavasszal megválasztott Németh Szilárd és Borbély Lénárd parlamenti képviselőktől, amit az MSZP 16 éven keresztül csak ígérgetett, de nem váltott valóra. Borka-Szász Tamás visszautasította a cinizmus vádját, és arra szólított fel, hogy ne kérdőjelezzék meg az előző önkormányzatok fejlesztési szándékait. A valóra nem váltott tervekben szerepet játszott a pénz hiánya, a jogszabályi keretek, s maga a politika is. Szerinte nem kéne a múltat firtatni, hiszen új helyzet van az országban, a Fidesz-KDNP minden szinten hatalomra jutott. A szavazás ezek után érvénytelen lett, a Fidesz-KDNP frakció ugyanis nem vett abban részt: paródiának tartják, hogy 16 év elmaradt fejlesztéseit a másfél hónapja megválasztott új vezetés nyakába varrják.

Borka-Szász Tamás egyik interpellációjában a gyanús lakáskiutalásokkal kapcsolatban megjegyezte, hogy az ügyben ügyészségi vizsgálat folyik, amely még nem zárult le, tehát nem szabadna kész tényekről beszélni, és megvádolni egyik szocialista társát. Érthetetlennek nevezte, hogy Németh Szilárd polgármesterként újból panasszal fordult az ügyészséghez. Németh Szilárd válaszában utalt rá: polgármesteri minőségében felhatalmazást kapott arra, hogy a csepeli önkormányzatot képviselje. A sértetti képviselet lehetőségével élt, mivel Csepel közvagyonáról van szó. Polgármesteri minőségében november 16-án meghallgatták a nyomozóhatóságok a „lakásmutyi” ügyekben, de a nyomozás befejezéséig nem kíván erről nyilatkozni.

Jóni Tibor, a Csepeli Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke egyebek közt arról beszélt, hogy Csepelen a cigányok aránya legalább 6-8 százalék, ami egyre nő, mert mind több cigány költözik a kerületbe. A cigányok többsége mélyszegénységben él, a szakadék ráadásul nő a cigányok és a nem cigányok között. Falfirkákon olvashatók cigányellenes feliratok, s van rá példa, hogy valakit cigány származása miatt nem alkalmaznak egy munkára. A mostani cigány önkormányzat más akar lenni, mint elődje, s felelősséget vállal a cigányok tetteiért. Most új szemléletű önkormányzat működik Csepelen, s a cigányok képviselői is új szemléletet akarnak meghonosítani. Ábel Attila alpolgármester megemlítette, hogy szükség van romaprogramra, amit a cigány kisebbségi önkormányzat is képviselhet, mert megvan benne a felkészültség. Az önkormányzat anyagi leehetőségei ugyanakkor szűkösek, és nem tehetik meg, hogy több pénzzel támogassák bármelyik kisebbségi önkormányzatot. Tenk András (LMP) megjegyezte, hogy az LMP is dolgozik különféle programokon a cigányok megsegítésére. Példaként említette, hogy a Tamariska-dombon vagy más zöldterületen végezhető munka, de a kiskertekben való növénytermesztést is szorgalmazzák.

Németh Szilárd bejelentette, hogy a Csepel Nívódíjat Kollár József középiskolai igazgatónak és dr. Vittay Tibor gyermekgyógyásznak ítélte a képviselő-testület. A díjat december 9-én adják át a Munkásotthonban.

Forrás: Csepel.hu

10 hozzászólás “Csendrendelet hétvégén, Háros biztost kapott” bejegyzésre

  1. Darázs szerint:

    Nevetséges! Amit Német Szilárd ellenzéki képviselőként követelt,azt a hatalom birtokosaként meg sem próbálja képviselni,fel sem vállalja!
    Ez a politika,ez Német Szilárd és ez a jobbik!
    Azért mert az egyik nem csinált semmit 16 évig Csepel érdekében a másiknak mégse kell próbálni?Neki már nem is kell tennie semmit?Akkor minek Csepelnek országgyűlési képviselő ha el se várjuk tőlük , hogy az érdekeinket képviseljék?
    Német és Borbély ahelyett , hogy felállt volna és büszkén kijelentette volna,hogy köszönjük a bizalmat és mindent megteszünk Csepel és az itt élők érdekében-sunyin csapatukkal együtt nem szavaznak!
    Nem szavazni tudunk mi is,akik ott ülnek sok-sok pénzért azok igen is szavazzanak,és vállalják a feladatot amit rájuk bíznak,és amit előzetesen vállaltak amíg meg nem választottuk őket!
    SZÉGYEN!

  2. Béla szerint:

    Balog Ernő biztos.Csak abba nem biztos ,hogy miért is ül ott,és miért kap annyi fizetést!
    De az is biztos,hogy ilyen képességekkel még senki nem keresett ennyit mint a bizonytalan
    biztos!
    És még mondja valaki ,hogy a származása miatt kerül hátrányos helyzetbe valaki Csepelen!

    Biztos!

  3. szigetország szerint:

    Darázs! Ki mondta, hogy Németh Szilárd és Borbély Lénárd nem vállal felelősséget parlamenti képviselőként? Senki! De az elmúlt 16 évért nem nekik kell tartaniuk a hátukat. Pont Borka-Szász volt az, aki sunyított az ülésen, pedig ő és szocialista pártja vastagon benne volt Csepel lezüllesztésében.

  4. csepeli szerint:

    Németh Szilárd Magyar Köztársaság 2010. évi költségvetési törvényjavaslatához benyújtott egy 14 pontból álló „Szigetország módosító csomagot“, amely az alábbi csepeli problémák megoldását szorgalmazza és tesz javaslatot a megoldásukra:

    • Csepel teljes csatornázása és szilárd útburkolattal való ellátása;
    • a Gubacsi híd felújítása és kibővítése;
    • a csepeli Corvin csomópont két szintessé emelése;
    • a csepeli gerincút teljes hosszában történő megépítése;
    • P+R parkolók és mélygarázsok építése a kerület több pontján;
    • a Csepel Művek teljes rehabilitációja;
    • a Csepeli HÉV gyorsvasúttá alakítása, és vonalának meghosszabbítása Csepel közigazgatási határáig;
    • Csepel Ófalu teljes rehabilitációja;
    • fedett uszoda építése, miután a csepeli MSZP azt nem kívánja megépíteni;
    • a kerületi tanuszoda felújítása;
    • a csepeli Kis-Duna part és a Ráckevei – Soroksári – Dunaág rehabilitációja;
    • a csepeli Kiserdő rehabilitációja;
    • a csepeli panelek gépészeti és szerkezeti rehabilitációja;
    • Csepel – Háros teljes területének közművesítése.

    Ezekre a célokra többnyire fél-fél milliárd forintot javasolt Németh Szilárd elkülöníteni a költségvetésből. Javaslatait akkor az Országgyűlés nem szavazta meg.

    Vajon a 2011-es költségvetési törvényjavaslathoz miért nem nyújtotta be ugyanezt a módosító csomagot a képviselő úr?

    Jah mert tavaly csak egy demagóg blöff volt az egész? Így persze érthető.

  5. Jobb Csepel szerint:

    csepelinek:

    Köszönetet kell mondanom az MSZP frakciójának, hogy benyújtottak egy kívánságlistát, amit a lakosság, ill. kerület érdekében meg kellene csinálni. A javaslat tartalma lakossági igényeket teljes mértékben tükrözi, én is egyetértek vele.
    De az elmúlt 16 évben ezekkel az ígéretekkel kampányolt a kerületi MSZP, aki irányította a kerületet. Nézzenek csak utána, ha nem emlékeznének rá.
    Több 100 millió forintot költöttek adófizetők pénzéből hatástanulmányokra, rendezési tervekre, olyan ürüggyel. hogy ezeket a fejlesztéseket megcsinálják.

    Amit az MSZP kér a testülettől, azt már ŐK megoldhatták volna, hiszen rendelkezésükre állt az anyagi forrás, volt két parlamenti képviselőjük, akiknek a kerület érdekeit kellett volna képviselni úgy, ahogy most Önök kérik a jelenlegi parlamenti képviselőktől. Hiányolom a javaslatból a Csepel SC sporttelep visszaadását, amit önök játszottak át, ez igazán kerületi érdek lenne, és még lehetne sorolni a listát….

    Ezzel a javaslattal saját magukat minősítik, az elmúlt 16 évet, és a volt parlamenti képviselők Csepelért végzett munkáját, vagyis nem csináltak a pénzszóráson kívül semmit.

    Borka-Szász Tamás frakcióvezető úr tisztelje meg a képviselő-testületet azzal, hogy a tételes költségvetését is benyújtja ezeknek a munkáknak, mert ezek ismerete nélkül én felelősen nem tudok támogatni egy számomra cinikus és rosszindulatú javaslatot. A Jobbik csepeli alapszervezete nevében kijelenthetem, hogy rosszindulatú, azért mert amit Önök nem csináltak meg 16 év alatt, azt a mostani képviselőkön akarják majd számon kérni.

    De ha megmondják, hogy az elmúlt 4 évben eltüntetett több mint 10 milliárd Ft hol van, szívesen támogatnám az ilyen beruházásokat! De kiürítették a kasszát, és ennek tudatába ilyen javaslattal állnak elő, ami számomra azt bizonyítja, hogy továbbra is az erkölcstelen és a cinikus politizálást tartják szem előtt, és nem a kerület érdekeit.

    Hülye csepeli, a pénzt elloptátok!!!!!!!

    Ez lett volna Pákozdi József teljes hozászolása.

  6. csepeli szerint:

    Ne beszélj mellé, Jobb Csepelért! Arról csicseregjél, kicsirigó, hogy miért nem adta be idén is Németh Szilárd a Szigetország módosító csomagot az Országgyűlésnek? Már nem kell a pénz? Csak tavaly kellett?

  7. szigetország szerint:

    csepeli! Pont te ne tudnád, hogy kiloptátok a kasszát! Erről csicseregjél, kicsirigó!
    Vagy inkább megvárod, hogy Hagyó mellé kerüljél?

  8. körorvos szerint:

    “Munkaszüneti napon nem szabad a lakókat zavaró közterületi munkákat végezni. Ez érvényes szombatra, vasárnapra és az ünnepnapokra – egyebek mellett erről hozott rendeletet a csepeli képviselő-testület csütörtöki ülésén.”

    Ez mind dícséretes. És akkor szombat-vasárnaponként nem szabad végre kihangosítós rendezvényeket sem tartani a Rákóczi Kertben?!? Mert bizony azok is nagyon zavarják a környéken élőket. És teljesen mindegy, hogy szekta (bocsánat, pol. korrekten “kisegyház”), kisebbségi önkormányzat(ok), vagy bármely civil szervezet (országos street ball bajnokság, Zöldalma, Magyarok Szövetsége, Nagycsaládosok, stb., stb, mindegyik “csak” egyszer-kétszer, de mindösszesen legalább kéthetenkénti rendszerességgel:(

    Hogy “igény” van a kihangosítós, dobszólós dum-dum rendezvényekre, az nem vitás. De csak abban kéne elgondolkodni, hogy ez a megfelelő hely erre? Ahol pár tíz méterre pihenő kertvárosi lakóövezet van? Vajon az itt szervezkedők belegondolnak-e abba, hogy a saját házuk mellett mennyire örülnének a hétvégi pihenésük helyett a hangszórós, ostorpattogtatátos, szabadtéri színpados buliknak?

    Az itt élőknek is vannak kisgyermekeik, akik délután sziesztáznának, nem is egy orvos, aki többműszakos munkarendje, vagy ügyelete után regenerálódni szeretne, vagy egyáltalán olyanok, akik nem csukott ablakok mellett, füldugóval szeretnék átvészelni a “rendezvényes” hétvégetet áprilistól októberig…

  9. körorvos szerint:

    Két megoldás lenne: vagy hangszórók és kihangosítás és bármiféle zajszennyezés nélkül tartanák meg a tisztelt civil szervezetk itt a rendezvényeiket-nem valószínű 🙁
    Vagy máshol (Csepel SC, gyártelep, Szigetcsúcs, MAHART sporttelep, nem lakott területen létesítene a csepeli önkormányzat egy “rendezvény” központot.
    A kicsiny Rákóczi kert pedig lehetne pl. botanikus kert, szabadtéri tanórákkal, séta- és kocogóutakkal, ülőpadokkal, sakkasztalokkal, stb. Ajánlom akár Tenk képviselő úr figyelmébe is ezt a javaslatot.
    A “botanikus kert” ötlet egyébként nem tőlem, hanem Dr. Klinghammer akadémikustól származik.

  10. Csabi szerint:

    Tisztelt Polgármester úr!

    Érdeklődve kérdezzük öntöl, hogy mi a konkrét terve a csepeli Romákkal, mert önt a romák szavazatai is nagyban hozzá segítették ahoz, hogy ön polgármester legyen, de sajnos úgy látszik ezt ön elfelejtette.
    Őnnek a legföbb kérdés csepelen a folyamatos vizsgálodás, mi csepeli romák pártól függetlenül élünk.
    Némelyikünk kivételével, de ezeket mi csak úgy hívjuk, hogy díszcigányok.
    Visszatérve önre az ön nyilatkozatai és a média interjúkból, az derül ki, hogy önnek a Tamariska domb illetve ki mit csinált, hol és mit követett el ez a legfontosabb.
    Utánozza a fönökét, aki nem más mint a Miniszter elnök.
    Mi tudjuk azt, hogy önnek anyagi problémái, illetve , hogy holnap mit fözzünk, ilyen gondjai önöknek nincsenek.
    Ön egy tanár ember, és megvagyunk gyöződve arrol, hogy tudja mit jelent a szegénység.
    Onnan is gondolván, mivel ön egy szegény családban született, és egy nagyon kicsi lakásban élte gyermek korát.
    Mi romák azért szavaztunk önre és az ön jelöltjeire, mert biztunk abban, hogy tisztességgel, és becsülettel fogja képviselni érdekeinket.
    De önök minden féle támogatást úgy munkát, ugy mint lehetőséget elvettek, a cigányoktól csepelen.
    Hiába fordulunk a csepeli CKÖ vezetőségéhez nem tudnak segíteni semmiben, mert önök mindenféle támogatást megvontak a képviselőinktől.
    Önök is ugyan ugy mint az MSZP míg magukra nem raktuk a voksunkat addig csak igérgetni tuttak, ehez nem kell nagy tudomány, hogy iogérjünk, hisz az nem kerül semmibe.
    Önök országosan nyomorba taszítják a cigány társadalmat.
    Önök több milliárdos adócsalást sikkasztást, jogtalan felvett támogatásokat, lenyúlnak, az állampolgároktól, és büntelenül teszik ezt a Magyar néppel.
    Ne csak az MSZP-ét nézzük, meg a többi kis pártot mennyünk vissza 1998-2002-re mikor önök kormányoztak.
    Az önök országnyülési képviselője Witner Mária aki folyamatosan részt vesz a jobbik nyülésén, mi ez ha nem azonosúlnak önök a jobbikkal.
    A háromcsapás törvényt a jobbik kezdeményezte de önök azonosulnak a jobbik radikális nézeteivel és átvették.
    A Jobbik cigányozásai miatt minden politikai párt megszólalt és elitélte csak önök nem, számunkra ez nagyon érdekes.
    Orbán Viktor tyuklopásról beszélt a brüsszeli parlamentbe, mintha ez lenne most az Ország legfontosabb dolga .
    De vissza térve önre polgármester úr nem kell terelni, nem kell a vörösiszap mellé bújni, és a médiatörvény mellé, és közben aszt hiresztelni Magyarországon, hogy a cigányok nem dolgoznak, adjanak munkát mi dolgozni akarunki ne magyarázzanak férre dolgokat, és nem felejtse el, hogy honnan jött mert nem eszt tanulta az egyetemen.

Itt lehet hozzászólni !