Rendőrkézen a 4 fős tolvajbanda

Csepel.hu

A BRFK XXI. kerületi Rendőrkapitányság járőrei 2010. 11. 10-én az éjszakai órákban, állampolgári bejelentés alapján elfogták azt a 4 személyt, akik a Budapest, XXI. kerület Karácsony Sándor Általános Iskola udvaráról megkísérelték eltulajdonítani az iskola felújítása során kicserélt régi, alumínium nyílászárókat.

A bűncselekmény elkövetését az iskola biztonsági őre észlelte, aki azonnal értesítette a kerületi rendőrkapitányságot.

A helyszínre kiérkező rendőrjárőrök az iskola területén elfogtak 4 csepeli lakost, akik az iskola tulajdonát képező régi nyílászárókat egy kézikocsira felpakolva kísérelték meg eltulajdonítani.

Az elfogott személyek elszámoltatása során megállapítást nyert, hogy az egyik bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személy ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróság – lopás miatt – körözést rendelte el.

Nevezett személyek előállítása, elszámoltatását követően gyanúsítottként kihallgatásuk megtörtént.

A nyomozás lefolytatására a BRFK XXI. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya illetékes.

csepel.hu

16 hozzászólás “Rendőrkézen a 4 fős tolvajbanda” bejegyzésre

  1. VV szerint:

    Kézikocsi.. alumínium.. ‘csepeli lakosok’… már megint ezek az elkanászodott norvégok.

  2. vermes szerint:

    Svédek. 😀

  3. Hédy szerint:

    Vége van a bodzázásnak! Kezdődik a vasazás 😀

  4. lolka szerint:

    A HÉV-felüljáró bontásnál nem látni egyet sem, hogy a bontott betonból kiverné a vasat…kész p……a, meleg málé. (igaz, munka terület, oda nem lehet bemenni “dolgozni”)…

  5. nagyapó szerint:

    A pénzügyileg 0-ra leírt, selejt nyílászárókat elvitték. Pfuj. De mennyiért szállította volna el egy cég (versenytárgyalás) után?
    Nem helyeslem a lopást. Azonban, ha ezt nappal teszik, akkor, mint tőlem (2 hetente viszik a fémhulladékot, nekik is élni kell), akkor mi a gond a norvégekkel, svédekkel?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. munkásököl szerint:

    Az a gond velük, hogy nem az ő tulajdonukat pakolják a kézikocsira. Ha kiteszik a kerítés elé, mint lomtalanításkor, akkor vigyék. De ez így lopás, akkor is, ha 0-ra leírt, selejtről van szó. Ha Te egy 4-5 éves számítógépről írsz, azt is már minden cég 0-ra leírta volna, tehát azt is vihetik? Be is mászhatnak érte?

  7. galvaniszap szerint:

    Kedves Nagyapó!

    Biztos nem értesültél róla, az iskolának van alapítványa, mely támogatja a tehetséges tanulókat, betömi azokat a lyukakat, amiket az önkormányzati költségvetés nem tud. 3 gyermekem jár az iskolába, szerintem jó helye lesz annak az alumínium ajtóból származó pénznek az alapítvány kasszájában.

    Ne legalizáljuk már a lopást, ha kérhetem.

  8. nagyapó szerint:

    Hát igen.
    De elmondok egy történetet. Egy Metro parkolóban jött egy asszony (újabban hölgy), aki eladásra kínált egy vadi új videót. A következőt mondta: most loptuk, de mit tehetünk? Dolgozni akarunk, felvesznek, a próbaidő után kirúgnak.
    Most lopunk.
    Elgondolkodtam.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja

  9. lolka szerint:

    Az ilyen árut aki megvásárol az orgazdaságot követ el, ami szintén büntetendő…nincs a fémgyűjtőkkel semmi baj, inkább az orgazdákkal kéne foglalkozni egy kicsit. A fémgyűjtőkkel akkor van a probléma, amikor a HÉV vonatok nem tudnak elindulni, amikor a csatorna fedelek elgurulnak, amikor a transzformátorok felrobbannak, amikor az árvíz károkat okoz a zsilipek ellopása miatt, amikor éjszaka mennek a 0 értékű alumínium ablakokért…( a próbaidő leteltével kirúgás, az bizony a törvényalkotás hibája, mint a minibálbér adómentessége)…

  10. grün szerint:

    A BKV kém-villamosokkal üldözi a kábeltolvajokat éjszakánként!!!
    A fair play szabályai szerint csak a sínek között menekülhetnek, de még így sem kaptak el egyet sem!

  11. munkásököl szerint:

    Nagyapó, és mit gondolsz, miért rúgják ki szegíny romákokat a próbaidő után? Tán csak nem azért, mert addig is loptak? Aki hisz a tolvaj cigányasszonyok meséiben, az elég naiv ember. Remélem egy üres műanyagdobozt kaptál tőle videó címén. Mert az ilyen parkolóban árulásoknál általában nem lopott, hanem hamis, gagyi, 5 Ft-ot sem érő “áru” szokott lenni a “termék”. Ezen gondolkodj el, meg azon, hogy miért üldözi a gaz munkaadó pont a szegény cigányasszonyt. Miért pont őt rúgják ki a próbaidő után? Mindenki szemét rasszista, mi? Túl sokat nézel Mohácsi Viktória-interjúkat? 😉

  12. Gordon szerint:

    Azért én láttam már olyat is egy közepes méretű bevásárló központban, hogy a cigány alkalmazott dolgozott az egyetlen működő kasszánál, a több nemcigány alkalmazott jókat röhögött 5 méterrel arréb.

    Legalább fél óráig bent voltam és ez végig így ment.

    Szólni kellett volna nekik, hogy vegyék fel a munkát, mert a cigány alkalmazottnál kígyózik a sor, ők meg jót beszélgetnek egymás között a munka helyett.

    Azért az emberek egy meghatározott részét nem kell félteni, ha henyélésről van szó.

  13. munkásököl szerint:

    Gondolom őt nem is rúgták ki a próbaidő után. 🙂

  14. Gordon szerint:

    Nem lepődnék meg rajta ha pont őt rúgták volna ki probaidő után vagy az első leépítésnél.

  15. munkásököl szerint:

    Nézd, ha valaki felvesz egy cigányt, és az dolgozik is, akkor nem fogja kirúgni. Aki nem akar kockáztatni egy cigánnyal, az inkább fel sem veszi. Lehet ezt diszkriminációnak nevezni, de ha Te kisboltodba keresnél megbízható eladót, gondolom Te is erősen elgondolkodnál, ha egy cigány jelentkezne. Aki felveszi (azaz esélyt ad neki), és azt látja, hogy az illető rendesen dolgozik (él az eséllyel), az általában megbecsüli a munkáját és nem is tekinti cigánynak (értsd: “ő nem olyan”). Ezért az első leépítésnél sem őt rúgja ki, hanem azt, aki nem dolgozik. Ez pusztán üzlet, én legalábbis ezt tapasztalom.

    Másik oldala is van a dolognak: ha egy cigányt kirúgnak, akkor úton-útfélen azt szajkózza, hogy ő rendesen dolgozott, csak azért rúgták ki, mert ő cigány. Pedig a legtöbb esetben nem ez az igazság, hanem az, hogy nem dolgozott rendesen, folyton elkésett, lopott, aztán hazudozott, esetleg valakit fúrt, szexuálisan zaklatott másokat, koszosan járt dolgozni, vagy egyszerűen csak éjjel a haverjai kirámolták az egész céget, miközben ő “ártatlan” maradt.

    Az eredeti problémához visszakanyarodva: a lopás akkor is bűn, ha – bárki szerint is – értéktelen az, amit ellopnak. Nem érdekel, hogy egyébként miből él meg a tolvaj, az sem, hogy mit kezd a jogos tulajdonos az értéktelen lommal.

  16. SNOOPY szerint:

    ÚGY KELL NEKIK!TUTI RÓMÁK VOLTAK!

Itt lehet hozzászólni !