Csepeli Lelkészkör 20 éves jubileuma

Csepel.hu

November 7-én délután a Csepeli Lelkészkör 20 éves jubileuma alkalmából hálaadó ökomenikus istentiszteletet és ünnepi köszöntést rendeztek a Csepel Központi Református Templomban.

Az ökomenikus istentiszteletet követően a Csepeli Lelkészkör rövid (lelki) történetét hallhatták az egybegyültek.

A szép jubileum kapcsán Illés Dávid református esperes, majd Németh Szilárd polgármester köszöntője hangzott el. A köszöntök és jókívánságok sora után emlékkönyvet és plakettet vettek át a lelkészkör tagjai: Harangozó Imre, Prodán Gábor, Temesvári Imre, Zólyomi Mátyás, Simon Péter, Faragó Dávid, Ullrich Ágoston, Kispál György, Sinkovicz Sándor, Krammer András, Kerényi András, Illés Dávid és Hantos Jenő.

Hantos Jenő, a Csepeli Lelkészkör elnökének köszönő szavai után a Himnusz közös eléneklésével zárult a bensőséges és kegyeletteljes ünnepség.

Az ökomenikus istentisztelet és a jubileumi köszöntés ma este a Csepp TV műsorában megtekinthető. (20 éves a Csepeli Lelkészkör, november 8. 19.45, Csepp TV)

csepel.hu

17 hozzászólás “Csepeli Lelkészkör 20 éves jubileuma” bejegyzésre

  1. csaba péter szerint:

    Őszintén örülök annak , hogy van egy szegmense a magyar közéletnek ahol létezik együttműködés együttgondolkodás , abban a hitéletben amit közös istenünk egyetemes hite ad mindannyiunknak. Akár keresztény akár zsidó akár muszlim .
    Mert mindannyian Ábrahám gyermekei vagyunk.

  2. nagyapó szerint:

    Én inkább Noétól és három fiától eredeztetném az emberiség különböző törzseit. Ábrahámot inkább a zsidók és a mohamedánok tekintik ősüknek.
    Ábrahám volt az első turista. Felment a hegyre és azt kérdezte “hát Izsák hol van?”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. gyalog szerint:

    Nagyapónak:
    Amikor Abrám kilencvenkilenc éves volt, megjelent Abrámnak az Úr, és ezt mondta neki: Én vagyok a mindenható Isten. Járj énelőttem, és légy feddhetetlen! Megajándékozlak szövetségemmel, és nagyon megszaporítom utódaidat Ekkor Abrám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:Ez lesz az én szövetségem veled: Sok nép atyja leszel! Nem neveznek többé Abrámnak, hanem Ábrahám lesz a neved, mert sok nép atyjává teszlek. Nagyon megszaporítom utódaidat, népeket támasztok belőled, királyok származnak tőled. Szövetségre lépek veled, sőt utódaiddal is, örök szövetségre minden nemzedékükkel. Mert Istened leszek, és utódaidnak is. Neked adom és utódaidnak a földet, hol jövevény vagy, Kánaán egész földjét birtokul örökre, és Istenük leszek.
    1Móz. 17:1-8
    Szeretettel, gyalog

  4. csepeli szerint:

    De sok ideje van a Németh Szilárdnak baszki, hogy még ilyen szarságokra is el tud járni.

    A polgármesternek semmi köze semmiféle lelkészkörhöz, ne járkáljon ilyenekre.

  5. Öreg halász szerint:

    Németh Szilárd be tudja osztani az idejét.

  6. gyalog szerint:

    Drága Csepeli barátom!
    Mire jó ez a stílus?
    Szeretettel, gyalog

  7. nagyapó szerint:

    Ez a demokrácia vadhajtása. Vitatkozgatunk gyaloggal (Ádámban egyetértünk!), és akkor jön a bunkó csepeli,aki nem talált másolható cikket a Népszavából, így értékelhetetlen mondanivalóját trágársággal fűszerezi.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Örülök, örülünk, hogy visszhangja támadt a Lelkészköri jubileumi ünnepségnek.
    Örülünk, hogy vannak, akik szemükkel és szívükkel is látnak. Örülünk annak, hogy nyilvánvalóvá lett, hogy aki szívébe enged szeretetet vetni, az szeretetet is arat, és vannak, akik szívükbe gyűlöletet engednek vetni, azok sajnos gyűlöletet is arathatnak. E kettő között lehet választani, nem véletlen, hogy Isten Kijelentésében minden kor emberének ezt a választást adta elébe, idézem:”Előtökbe adtam az ÁLDÁST és az ÉLETET, az ÁTKOT és a HALÁLT – VÁLASSZÁTOK AZ ÉLETET!!- Az ÉLETET (= földi és örök élet együtt) választani
    a Jézus Krisztusban való HIT által lehet. Aki még nem döntött ebben az egzisztenciális – lét kérdésben – őket, Önöket szeretettel várjuk istentiszteleteinkre, ahol Isten megadhatja, hogy megnyílik a szívük, s a megnyílt szív, a szemet is megnyitja annak meglátására, hogy a szeretetből fakadó, mások iránt szeretettel forduló ember élete boldogabb, mint aki önmaga istene.

  9. csepeli szerint:

    Hantos Jenő: “és vannak, akik szívükbe gyűlöletet engednek vetni, azok sajnos gyűlöletet is arathatnak”

    Németh Szilárd is ezek közé tartozik, egész eddigi politikai pályafutása gyűlölködésből áll! És ezt az embert hagytátok beszédet mondani az ünnepségeteken! Nem lennék rá büszke a helyetekben! Miért kell nektek a politikával összekeveredni?

  10. gyalog szerint:

    Kedves Csepeli barátom!

    “és vannak, akik szívükbe gyűlöletet engednek vetni, azok sajnos gyűlöletet is arathatnak”

    hisz ez rád is vonatkozik!

    Tudom, hogy tele vagy keserűséggel (legalábbis soraid – nemcsak itt – erről tanúskodnak), de ezzel magadon rombolsz legtöbbet. Mi csak elolvassuk, így-úgy reagálunk, aztán elfelejtjük. De te ott élsz továbbra is a saját keserűségeddel. Hidd el, van jobb megoldás!

    Szeretettel, gyalog

    Drága Nagypapa!
    Ez ige! Vagyis Biblia. és ha Ádámban egyetértünk, akkor Ábrahámban… és Jézusban is egyet kell értsünk!
    Önnek is szeretettel, gyalog

  11. csaba péter szerint:

    Az már látszik, hogy nem csak a kommunista hazudik és lop hanem a jelenlegi hatalom is .
    Mi a különbség? Csak annyi ,hogy most ők következtek.

    Azért egyeseknek öreg korukra csak el kellene olvasni legalább egyszer a bibliát .
    Feltűnne benne , hogy szinte alig van benne olyan szereplő aki nem zsidó.

    Egyébként ajánlanám belőle Szent Pál szeretet himnuszát , sokat lehet belőle okulni.

    Mottó : Szeresd felebarátod , mint tenmagad.

  12. csaba péter szerint:

    Csak egy kérdés az állítólagos keresztényekhez:
    Olvasta valaki a Tórát?
    megvan magyarul is .
    Nos aki esetleg belelapozgat véletlenül,
    rá fog ismerni a biblia ó szövetségére , ill annak egy régebbi változatára.

    Szörnyű mi? És akkor mi van Ábrahámmal ? Nagyapó!

  13. nagyapó szerint:

    csaba péter (csütörtök – 00:15)
    A keresztények olvassák a Tórát, mert megvan magyarul, ugyanis az a Biblia része, Ótestamentum néven. Javaslom olvassa a Talmudot is, másként fog gondolkozni!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  14. gyalog szerint:

    Ne vesszetek el a betűk közt!
    A Lélek érdekes.
    Szeretettel, gyalog

  15. Bavaria szerint:

    Nagyapó
    A Fidesz ki sem nyitja a száját és hazudik , a kezét sem kell kinyújtania hogy lopjon.

  16. Csaba Péter szerint:

    T nagyapó
    akkor meg mi a baj Ábrahámmal?

  17. Kiemelkedő ökumenikus alkalmakon az előző Önkormányzat vezetői is eljöttek, képviseltették magukat, s adott esetben az Önkormányzat is meghívta az egyházi vezetőket, tekintettel arra, hogy mindkét esetben azokról van szó, akik más oldalról, más módon, de ugyan annak a városnak polgáraiért végeztük, végezzük különböző szolgálatainkat – felebarátaink javára.
    Csaba Péter által írottat másolom ide: “Mottó : Szeresd felebarátod , mint tenmagad!”
    S engedjék meg, hogy a politikával kapcsolatban -szeretettel – elmondhassam illetve leírhassam: a politika szó a POLIS szóból származik, ami VÁROST jelent. A politika eredeti jelentése tenni valamit a városért, lakóiért, a társadalomért, melyben él az ember. aki bármit tesz a városért, a lakókért, polgárokért, az POLITIZÁL, és az is, aki semmit sem tesz. Aki javára tesz: jól politizál, aki nem tesz semmit, vagy csak a maga javára tesz: az rosszul politizál. Amikor Jézus intette a farizeusokat és az írástudókat politizált, amikor tanította népét, politizált, amikor gyógyított testet- lelket: politizált.
    Aki városáért, népéért, azok javára cselekszik , s azok, akik összefognak a város, a nemzet javára azok jól politizálnak. Egyetlen érdek tudja megrontani a politikát, az ÖNÉRDEK, annak mindenek elé való helyezése! Köszönöm, ha ezen elgondolkodnak.

Itt lehet hozzászólni !