Szabadi és Szabó volt a leggyorsabb a Nagy Hideg-hegyen

Kajak-kenu Sport

Fotó: Nagyhideghegy.hu

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség remek, napsütéses időben rendezte meg szombaton a hagyományos Nagy Hideg-hegyi futást, amelyen közel 1000 induló vett részt. A versenyen több sportág képviselői, köztük olimpiai és világbajnokok is rajthoz álltak.

Nagy Hideg-hegyi futás. Ma már nagyon közkedvelt a magyar sport berkein belül ez a verseny, amelyet korábban a váci kajakosok indítottak útjára, s amelyre ma már nem csak a kajak-kenu sport képviselői, de atléták, triatlonisták, tájfutók, sífutók és kerékpárosok is rendre visszatérnek.A Magyar Kajak-Kenu Szövetség szombati rendezvényén ezúttal is rengetegen rajthoz álltak, több mint harminc kajak-kenu klub és közel 1000 versenyző tisztelte meg a futást, köztük olyan kiváló sportolók húztak futócipőt, mint a háromszoros olimpiai bajnok kajakos Storcz Botond és Kammerer Zoltán, az olimpiai ezüstérmes Szabó Gabriella és Kozák Danuta, a világbajnok Paksy Tímea és Kökény Roland.

Igaz, a remek hangulatú eseményt némi incidens zavarta meg. A 10 órai rajt előtt 12 perccel Babella László, a Váci Hajó SE edzője, a verseny korábbi alapítója elkiáltotta magát, hogy „Rajt”, s vele együtt elindult a meglepett tömeg, miközben jó néhányan még a parkolóban készülődtek.

„Sajnáljuk, hogy ilyen sportszerűtlen esemény zavarta meg az idei Nagy Hideg-hegyi futást. Mindenkitől elnézést kérünk a kavarodásért, a jövőben felkészülünk az ilyen önös akciók elhárítására is, amit nem igazán értünk” – mondta Weisz Róbert, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai igazgatója.

Az élményből remélhetőleg csak keveset vett el ez az eset. Kamera, Szabó Gabi, Kozák Danuta és a többiek alaposan kifáradva, de mosolygósan érkeztek be a célba. A befutott versenyzőket a Nagy Hideg-hegyi turistaház jóvoltából meleg tea és egy tábla csokoládé fogadta. A Nelo hajógyártó cég éppen Magyarországon tartózkodó portugál képviselője, Nuno Andre Santos is teljesítette a közel hét kilométeres távot, aki a verseny után elmondta: remek volt a futás – egyszer! Jövőre azonban már biztos nem küzdene meg ezzel a hegyi tereppel.

És hogy ki volt a leggyorsabb az idén a Nagy Hideg-hegyen?

A férfiaknál a kajakos Szabadi István (UKSC) megelőzte a triatlonos Csontos Imrét és a több téli olimpián is szereplő sífutót, Tagscherer Zoltánt. A nőknél az atléta Szabó Andrea mögött Rasztotzky Eszter és Lucz Dóra futotta a legjobb időt – mindketten a Dunakeszi kajakosai. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség az idén is kisorsolt egy-egy Seven Sees márkájú K-1-est és egy C-1-est, amelyet a Szentendrei Kajak-Kenu és a Csepeli KKE vihetett haza.

kajakkenusport.hu

4 hozzászólás “Szabadi és Szabó volt a leggyorsabb a Nagy Hideg-hegyen” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    A Fater azt hitte, hogy a képen a “buckalakok” büszkesége a Tamariska domb látható.
    Azt mondja az Öreg, – na végre valamire használják a dombot. ;D

  2. Jeniszej szerint:

    ;D 😉

  3. Királyerdei szerint:

    A Fater tudja,hogy mi van a domb alatt?
    És mire lehetne használni?

  4. Bézsé szerint:

    Én meg azt tudom hogy a gyermekem lefutotta a többi csepeli kajakos és kenus társaival. Úgy halottam 14 km.
    Gratulálok fiúk, lányok! Hajrá Csepel!

Itt lehet hozzászólni !