Kirekesztésről beszél az MSZP

Az önkormányzat szerint minden szervezet a hivatalos ünnepség keretein belül koszorúzott

Csepel.info

Németh Szilárd beszéde az október 23-i ünnepségen

Az MSZP közleménye szerint több csepeli szervezet sem koszorúzhatott a 2010. október 23-i önkormányzati ünnepségen. Az önkormányzat vezetése szerint azonban a kifogásolt szervezetek is a hivatalos keretek között helyezték el koszorúikat, és nem volt semmilyen kirekesztés.

Az alábbiakban az MSZP és az önkormányzat közleménye olvasható.

Az MSZP közleménye

A 2010. október 3-i önkormányzati választásokon hatalomra jutott fideszes önkormányzat az első pillanattól a kirekesztés politikáját folytatja. Az október 23-i önkormányzati 56-os megemlékezésen Németh Szilárd polgármester megtiltotta, hogy a számára nem kedves szervezetek hivatalos keretek közt koszorúzhassanak.

Ezért a MDF Csepeli Szervezete, az MSZP Csepeli Szervezete, a Nagy Imre Társaság, a MEASZ Összefogás a Demokráciáért és a Nemzetőrség Csepeli Alegysége, az 1956- os forradalom leverésére emlékezve koszorúz, a Csepeli Temetőben felállított 56-os kopjafánál

2010. november 10-én 16 órakor.

Kérünk minden józanul gondolkodót, hogy tartson velünk az emlékezés órájában, hajtsunk fejet együtt mindazok emlékére, akik 1956-ban életüket áldozták a magyar szabadságért, az ország függetlenségéért!

Tisztelettel a szervezők

Mindenki szabadon koszorúzhatott és koszorúzhat

Minden csepeli párt, civil szervezet és magánember szabadon koszorúzhat vagy helyezhet el virágot a nemzeti ünnepeink alkalmával rendezett ünnepségeken. Ez 2010. október 23-án is így történt.

A csepeli MSZP közleményével szemben az önkormányzat vezetése, a kisebbségi önkormányzatok és az önkormányzat testületének frakciói után az MSZP szerint állítólag kirekesztett szervezetek is elhelyezhették – el is helyezték – koszorúikat. Koszorúzásukat senki nem tiltotta meg, őket senki nem rekesztette ki az ünnepségből.

A közleményben megjelölt szervezetek az önkormányzat szervezetei után helyezték el koszorúikat. Ez után hangzott el az ünnepséget lezáró Szózat.

Ábel Attila
alpolgármester

17 hozzászólás “Kirekesztésről beszél az MSZP” bejegyzésre

  1. Manitu szerint:

    Jó kis kirekesztés. Most néztem a kommancsok honlapját, ők nem írták le a válaszközleményt. Akkor ki kit rekeszt ki?

  2. Jelen lévő szerint:

    A frakciók koszorúzásának végeztével be lett mondva, hogy most akkor a szervezetek koszorúznak.

    Ezt a kamu műbalhét.

    Bajban lehet az mszp, ha csak erre futja. Ja és közben meg eltelt több mint két hét.

    Most jöttek rá, hogy “vége lett a demokráciábak”?

  3. abcd szerint:

    Az Orbán-korbács lesújt a “szinglihordákra”

    Várhatóan még hétfőn elfogadja a parlament azt a javaslatot, melynek alapján a nyugdíjjárulék 10 százalékra emelkedne. A kormány kommunikációja szerint erre a legalább 40 éves munkaviszonnyal rendelkező nők nyugdíjba vonulását lehetővé tevő kedvezmény miatt van szükség, ennél azonban valószínűbb, hogy Brüsszel megint rákoppintott a kormány fejére és az emelésre a hiánycél tartása miatt kényszerültek rá. Az átlagbér környékén keresők a járulékemeléssel együtt már több mint 4500 forintot veszítenek, ha nincs gyerekük.

  4. Öreg halász szerint:

    Több százan láttuk, ahogy az MSZP által megnevezett pártok és szervezetek a hivatalos ünnepségen koszorúztak – szemben azzal, amit az MSZP állít.

    Borka-Szász, ez nagyon gáz! Ez lesz négy évig?

  5. islander szerint:

    Valóban, mindenki koszorúzhatott, aki jelezte és adta a nevét.

    Utána még a Jobbik is tarthatott egy rendezvényt, amiről előre tájékoztatták az esetleges érdeklődőket.

    Ennyi.

  6. gyalog szerint:

    Jelenlévőnek: demokráciábak”? ez tetszik
    Ezek a jobráb-bak, vagy a balráb-bak?
    dupla szeretettel, gyalog

  7. Jeniszej szerint:

    abcd szerint “Az átlagbér környékén keresők a járulékemeléssel együtt már több mint 4500 forintot veszítenek, ha nincs gyerekük.”
    Csak?

  8. Jeniszej szerint:

    Vajon a hóhérok utódai mire emlékeznének?

  9. Gigi szerint:

    Hát ez vérciki mellényúlás a javából! 🙂
    Manitu, Neked is igazad van, hogy odaátról hiányolod a válaszközleményt!
    Sajnálom a rájuk szavazókat, mert így egyáltalán nem képviseli őket senki.

  10. Csepelino1 szerint:

    Gyula megint írt egy pár szép sort, arról, milyen körülmények is vannak a Csepeli MSZP-ben!
    Még jó, hogy alig szavaznak rájuk.
    De sebaj!
    Őket ez sem érdekli, hiszen reménykednek a “NAGY” Jánosban.
    Őket csak az érdekli, hogy a pénzüket megkapják! Azt meg kapnak!

    ÉBREDJETEK már fel!
    ELVTÁRSAK!
    A János egy 0!!!! Olyan, mint a volt parlamenti képviselők, meg még egy páran . . .

    És itt a cikk:
    http://www.hgyula.hu/blog.html

    HAJRÁ GYULA, MI MELLETTED VAGYUNK!!!!!
    ÉLJEN A FORRADALOM (egyeseknek szorul a hurok)!!!!!
    🙂

  11. gyalog szerint:

    Vajon a hóhérok utódai mire emlékeznének?
    Jeniszej kérdezte.
    Válasz:
    a hóhérok utódai semmire nem emlékeznek. Se a numerus claususra (1920!), se a további három zsidótörvényre, se arra, hogy elvitték a magyarokat (magyar? csendőrök) Auswitzba. Hogy akik nyilasok voltak, ávósok lettek? Folytatták a haladó hagyományokat.
    Persze édes hazánkban sosem volt antiszemitizmus (ugye?), csak az a szemét Kun Béla…

    Erről álljon itt egy Ady-cikk 1902-ből:
    AZ ANTISZEMITIZMUS
    Az Alkotmány és nagyváradi expoziturája, a Tiszántúl tegnap ismét egyszerre s nekik mindig hálás témáról vezetőcikkeznek: az antiszemitizmusról. Nagy eredmény, hogy immár zsákban macskát nem árulnak tovább a t. antiszemiták. Immár kevesebb baj lesz velük. Míg veszekedetten védekeztek az antiszemitizmus vádja ellen, s kendőzték magukat erkölcs-pírral, nemzeti színű pántlikákkal, s egyebekkel, veszedelmesebbek valának. Ha már valaki nyíltan dicsekszik az antiszemita voltával, nincs vele sok dolgunk, átadhatjuk a patológusoknak. Vitázni hát most nekünk nem kell, s vitázni nem akarunk. Csupán kuriózumból hozzuk fel, hogy míg az Alkotmány Istent szólítja föl, hogy „óvja a zsidókat az antiszemitizmustól”, a Tiszántúl barthamiklósi iskola szerint azt vitatja, hogy a zsidót becsületes és szép dolog ütni. Hát ezt csak kuriózumból. A magyar zsidóknak nincs nagy okuk félni az antiszemitizmus nevű őrülettől. A lelki aberrációk – hála az előrehaladt orvosi tudománynak – ma már nem lehetnek olyan súlyos lefolyásúak, mint a keresztes háborúk idejében. Egyre azonban újra figyelmez¬tetjük az antiszemita betegeket, kiket még nem teljesen rombolt össze a kór. Vigyázzanak: a fekete lobogó merész, őrült lengetése sürgetni fogja a sorompóba való lépésüket a vörös lobogósoknak. Ebből még nagy baj lesz. Mert ezek a vörös lobogósok valamivel radikálisabban gyógyítanak, mint a Vázsonyi-féle radikálisok.
    Nagyváradi Napló 1902. február 6.

  12. Hédy szerint:

    A Horváth Gyula miért ide írogat?Most csinál bele a tányérjába?????????

  13. Abigél szerint:

    Hédynek igaza van, Gyula eddig miért nem szólalt meg? Eddig miért nem tett ellene semmit? Ő semmiről sem tudott?
    Nem látott, nem hallott, nem beszélt!

  14. panelproli szerint:

    gyalog! vettél fel holokamu kárpótlást?? csak mert ehhez a hírhez előrángatni az antisémi vádakat szégyenletes. A hős pesti srácokra emlékezzünk, akik fellázadtak a zsidó Rákósi/Róth/- Farkas stb terror ellen. A magadfajta menjen Izraelbe ott találsz sok hasonszőrűt.

  15. Gordon szerint:

    “A magyar zsidóknak nincs nagy okuk félni az antiszemitizmus nevű őrülettől. A lelki aberrációk – hála az előrehaladt orvosi tudománynak – ma már nem lehetnek olyan súlyos lefolyásúak, mint a keresztes háborúk idejében.”

    Ebben sajnos tévedett.

    Panelproli hülyeségeket írt 23:32-esében. Szegény elfelejti, hogy az 56-os megtorlásnak is több zsidó áldozata volt.

    Izraelezik. Szegény ostoba elfelejti, hogy pont a komcsi rendszer szakította meg a diplomácia kapcsolatokat Izraellel.

    1967:

    “Felhívtak a Külügyminisztériumba Beck István osztályvezetőhöz, aki szóbeli jegyzéket adott át az izraeli kormány részére, melynek a lényege az volt, hogy ha az izraeli kormány nem szünteti meg a Szíria elleni hadjáratot, akkor az a veszély áll fenn, hogy Magyarország megszünteti a diplomáciai kapcsolatait Izraellel. Másnapra kérték a választ – emlékezett vissza David Giladi újságíró, az akkori izraeli nagykövetség élén álló ügyvivő. – Egy héttel a hadjárat elindulása után Beck István újra felhívott, hogy sajnálattal közli: a magyar kormány elhatározta, hogy megszünteti a diplomáciai kapcsolatait Izraellel.”

    A panelproli félék nyílván a Beck félék utódainak tekintik magukat.

    Ezúttal jól mondja gyalog:

    “akik nyilasok voltak, ávósok lettek”

    folyt.köv

  16. Gordon szerint:

    “antisémi vádakat előrángatni” ’56 kapcsán valóban szégyenletes (bár nyílván sokan sokféle dolgot gondolhattak a tömegben – mindenhol előfordulhatnak fura gondolkodású emberek). Voltak olyanok is akik csak a hecc kedvéért mentek ki. Egy több tízezres tömegben nem kell, hogy mindenki szent életű, igaz magyar, nemzetben és hazában felelősen gondolkodó, mélykeresztény, a mártíromságot is vállalni kész ember legyen.

    Sőt a nagy többsége nem az. Olyan egyszerű átlagemberek mint pl. mi. És igen az sem elítélhető, hogy a nagy többség az első lövöldözésnél azt mondta, hogy “bocs gyerekek én most hazahúztam, mert nem akarok megdögleni”. Ettől még semmivel sem lesz rosszabb ember, mint az a jó pár ezer aki viszont ott maradt harcolni. Csupán más döntést hozott.

    Viszont ugyanolyan szégyenletes a magyar szabadságharcot valamiféle képzelt zsidóellenes felkelésként beállítani. Aki ilyeneket ír az nyílván nincs tisztában azzal, hogy szabadságharcosok között is voltak zsidó.

    A szabadságharc nem a zsidó – nemzsidó képzelt szembenállásról szólt. Az ÁVH-sok között is voltak zsidó, mint mondtam az utcán harcoló szabadságharcosok között is volt zsidó, meg azok között is akik az első lövöldözéskor hazamentek a családjukhoz.

    A megtorlásban résztvevők és a megtorlások áldozatai között is voltak zsidók és nemzsidók.

    Felesleges buta embereknek szamárságokat írni.

  17. karakó szerint:

    Gordon meghasonlott… (ezt megjegyzem, nem sűrűn fordul elő)

Itt lehet hozzászólni !