Most felsővezeték-szakadás miatt állt le ismét a Csepeli HÉV

A főpolgármester-helyetteshez fordult Németh Szilárd

Csepel.info

Az ideiglenes pálya építése még a nyári hónapokban: az önkormányzati vezetők úgy tudják, ezen a szakaszon történt a hiba (fotó: Ábel Attila)

György István főpolgármester-helyetteshez fordult Németh Szilárd polgármester a Csepeli HÉV hétfő reggeli leállása miatt. A csepeli polgármester többek között a BKV illetve a fővárosi Közlekedési Hatóság súlyos tájékoztatási hiányosságaira hívta fel a figyelmet – értesült a Csepel.info.

Hétfőn reggel felsővezeték-szakadás miatt állt le a Csepeli HÉV. A hiba miatt várhatóan még kora délután is csak HÉV-pótló buszokkal lehet a belváros felé közlekedni. A Csepel.info úgy értesült, hogy a hiba kapcsolatban van a csepeli gerincút építési munkáival, a HÉV-vágányok elterelésével.

– Több esetben is megengedhetetlenül későn és rosszul tájékoztatták az önkormányzatot a közlekedési rend változásairól. A 2010. november 3 – november 8. közötti HÉV vágányzárról például hivatalosan csak a vágányzárat megelőző nap délutánján küldtek faxot az illetékesek. A faxot se telefonos se e-mailben történő tájékoztatás nem kísérte. Ugyanez történt november 5-én, pénteken is. Akkor – már jóval a hivatali munkaidő lejárta után – „tájékoztatták” a Csepeli Önkormányzat automata faxát. Arra hívták fel a figyelmünket, hogy a HÉV hétfői üzemkezdete a csepeli gerincút építőinek késedelmes munkavégzése miatt veszélybe kerülhet – mondta el lapunknak Ábel Attila alpolgármester.

– A faxot már csak hétfőn reggel, akkor kaptuk kézbe, amikor a kábelszakadás megtörtént, és a HÉV közlekedés már leállt. A reggeli csúcsidőben történt kábelszakadás miatt több ezer csepeli nem ért be időben a munkahelyére. Úgy tudjuk, hogy a műszaki hiba kapcsolatban van a gerincút miatti vágányzárral – mondta el lapunknak az alpolgármester.

– Elfogadhatatlan, hogy BKV illetve a fővárosi Közlekedési Hatóság részéről nem tettek időben eleget a tájékoztatási kötelességüknek. Németh Szilárd polgármester ezért arra kérte György István főpolgármester-helyettes urat, hogy vizsgálja meg a sorozatos hibák okát, és járjon közbe azok megszüntetéséért – hangsúlyozta Ábel Attila.

Az alpolgármester szerint az eset előzménye volt az is, hogy a Csepeli Önkormányzat a hatályos rendeletében foglaltak alapján, az ott élő lakók nyugalma érdekében  nem engedélyezte a gerincút építésének szombati és munkaszüneti napokra valamint az éjszakai órákra való kiterjesztését. Ezek után történt, hogy november 5-én délután a munkák elmaradására hivatkozva, gyakorlatilag a Csepeli HÉV közlekedésének leállásával fenyegették meg a Közlekedési Ügyosztály részéről az önkormányzatot – mondta el.

– A csepeli gerincút kivitelezése igen nagy porszennyezéssel és zajártalommal jár. Ezért az önkormányzat a továbbiakban sem ad engedélyt arra, hogy a gerincút építése munkaszüneti és ünnepnapokon valamint az éjszakai órákban is folytatódjon. A munkálatokat így is nagy türelemmel viselik a környékbeliek. Ha a kivitelező a saját hibájából késésben van, fizesse ki a kötbért, ne a lakosság szenvedjen! Mindezen okokból Németh Szilárd polgármester a gerincúttal kapcsolatban is sürgős egyeztetést kért György István főpolgármester-helyettestől – emelte ki Ábel Attila alpolgármester.

Csepel.info

23 hozzászólás “Most felsővezeték-szakadás miatt állt le ismét a Csepeli HÉV” bejegyzésre

  1. csepeli szerint:

    Mi a nyavalyáért kellene az önkormányzatot tájékoztatni? Az utasokat kell tájékoztatni. Németh Szilárd úgyse hévvel jár, neki tök mindegy.

  2. Hugi szerint:

    Ezért veszítettetek tökfej, mert nektek mindegy volt.

  3. anonimus szerint:

    talán nem a pótlást megelôzô hét péntekjén kellett volna tájékoztatást kiadni.
    talán nem csak internetre kellett volna kirakni,
    talán nem szerdán, hanem hétfôn vagy minimum kedden kellett volna a munkálatokat megkezdeni.
    talán szerdán a szent imre térrôl kellett volna indítani a pótlóbuszokat, hogy a BKV tájékozatatása írta, nem pedig a HÉV végálomásától.
    talán nem a weiss manfréd út uolsó harmadától kellett volna buszsávot kijelölni, hanem már az AGIP benzinkúttól.
    talán ma reggel kellett volna tájékoztatni az utasokat.

    talán el kéne kergetni azokat a balfaszokat, akik ezt a szervezetlen töketlenkedést okozzák.

  4. Narancsvírus szerint:

    Káosz Csepelen, káosz a XXI. önkormányzaton!

  5. munkásököl szerint:

    Ernő, köszönjük a tartalmas hozzászólást! 😀 😀

  6. Manitu szerint:

    Ernő káoszmondata: “káosz az önkormányzaton”.

    Bravó! Hajrá Budaházy, hajrá Gyurcsány!

  7. Manitu szerint:

    Egyébként aki nem végzi el a munkáját, az repüljün, menjen a fenébe! Mi a franccal foglalkoznak ott a BKV-nál azok, akiknek a tájékoztatás lenne a munkájuk? Hány ember végzi ezt a “munkát”?

  8. hlajos szerint:

    Egy-két dolgot anonimus figyelmébe ajánlanék:
    -az “ő” betű így néz ki: ő, nem így “ô”. Ha már osztod ami nincs, akkor legalább a billentyűzet kiosztásodat állítsd át magyarra.
    -agyon lett hirdetve, hogy HÉV pótlás lesz, aki nem mentálisan retardált, az észrevette
    -alig van busza így is a BKV-nek, honnan rákból szedtek volna elő annyit, hogy a reggeli csúcsban eljöjjenek VÁ-ig? A többség amúgy sem ott lakik, hanem jön más busszal és ott leszáll, és megy a HÉV-re, de ezek a buszok mind bemennek a Szent Imre térig. Mi, akik meg ott vagy a Karácsony Sándor utcánál szállunk fel, egyszerűen jöttünk pl. 38-138 busszal. Megj: volt 55-ös forgalmi szám is egyik nap reggel, a többit számoljátok ki.
    -ma reggel szakadt le a felsővezeték, hogy akarod tájékoztatni előre az utasokat? Telepátiával?

    Többiek: hogy jön ide az önkormányzat, magyarázzátok már el nekem? Nem ők építették a töltést, nem ők szerelték fel szarul a felsővezetéket, és nem ők nem voltak képesek fél órával előbb elindulni otthonról, hogy ne a legnagyobb tömegben nyomorogjanak a pótlóbuszon. Nem védek én senkit, de jó lenne már végre nem a városházán keresni olyan dolgokat, amiket a tudatos utazó könnyűszerrel kikerülhet.

  9. anonimus szerint:

    kedves hlajos: – elég gyengén kezded, ha csak az ô és û betûkbe tudsz belekötni. ha ez neked fogódzkodó, akkor bizony te vagy a retardált.
    – felmutatnád nekem a bizonyítékokat, hogy hol lett agyon hirdetve ELÔRE? az, hogy aznap bemondják és kint van a kiírás, az nem sokat ér.
    – leszarom hogy honnan szed a BKV buszt. a BKV-t érdekli honnan szedem elô a pénzt bérletre? nem. a busz az ô baja, a bérlet az enyém. 1-1.
    végállomásig fordulni szinte ugyannyi, mitn szent imrén. amúgy az ellen emeltem szót: szent imrét mondtak, és nem onnan járt a buszt. ha neked így könnyebb: félretájékoztattak. szándékosan.
    – hol érdekel a forgalmi szám? ráírhat 99-est is, ha csak 90-tôl kezd számozni.
    – egy szóval se mondtam, hogy a leszakadt felsôvezetékrôl ELÔRE tájékoztassanak. ha megtörtént, akkor KÖZBEN kéne. a karácsony sándornál rohadt sokan álltak, akik nem tudták, hogy jár-e a HÉV. ha nem, akor miért csak a csepeli vég felé, visszafelé fog-e indulni, ha nem, akkor lesz pótlóbusz és az meddig jön el. errôl sehol senki nem szólt egy szót se.

  10. Narancsvírus szerint:

    Manitu Csepelen nincs vörösiszap, de van hév! Az önkormányzaton is van!

  11. hlajos szerint:

    anon:
    -iszonyatosan bosszant, hogy képtelenek az emberek normálisan beállítani a billentyűzetüket, és amúgy sem neveztelek retardáltnak, úgyhogy megtisztelne, ha te sem tennéd felém.
    -szerintem már jóval előtte hallani lehetett a HÉV-en, hogy pótlás lesz, de semmiképp sem aznap reggel szóltak, hogy hé emberek, nincs hév vasárnapig. szvsz tervezhető volt a dolog.
    -tudna a BKV bérelni a Volánbusztól csuklósok, de az fölösleges kiadásokat jelentene. Továbbra is tartom azt a véleményemet, hogy azoknak az embereknek a döntő többsége, akik a végállomáson vagy a Karácsony Sándor utcába felszállnak, azok vagy másik BKV-s busszal jönnek odáig, vagy Volánbuszról szállnak le. Minden ilyen járat tovább halad a Szent Imre térre, tehát ott is át tud szállni, akár a HÉV mellett száll le, akár a nagy pályaudvaron. Állításomra bizonyítékul hoznám, hogy a belváros fele már a KS utcánál nagyon sokan vannak HÉVen csúcsidőben reggel, csúcsidőben visszafele pedig a vonat utasainak nagy része leszáll a Szent Imre téren, így mindkét esetben végállomáson tudnak felszállni (ülőhely szempontjából nem mindegy)
    Az ember magából indul ki, tehát ha én minden további nélkül fel tudtam szállni egy 38-asra a KS utcánál, és beutazni a Szent Imre térre, akkor ez másoknak sem okozhatott gondot.
    -jó oka van az embernek feltételezni, hogy valahogy sorjába kapják a forgalmi számokat, tehát arra akartam utalni, hogy így is marhasok buszt vont el a HÉV-pótlás, és hogy a vonal teljes körbejárására még több kellett volna, és ha még figyelembe vesszük, hogy a járművezetőnek kijár a pihenő a végállomáson, akkor szép buszsor lett volna
    -ha már tényleg szakad a cérna, akkor 06-1-BKV-INFO, ott lehet érdeklődni, hogy miért nincs se HÉV se tájékoztatás. Ne mond, hogy még életedbe nem láttad ezt a telefonszámot, mert nem hiszem el. Akár az egyik buszt is le lehet inteni, hogy “mivammá ménemjön”, ha segítőkész a sofőr, akkor meg tudja kérdezni a központtól, hogy mi történt.
    Végső esetben, akár a 148->Pesterzsébet, vk.->23/23E is szóba jöhet.

    Nekem semmi bajom nem volt a HÉV pótlás alatt, mert rendszeresen informálódok afelől, hogy minden rendben van-e, és rendkívüli esetekben képes vagyok alkalmazkodni. Más miért nem? Nagy divat a BKV-t utálni, de ugyanennek az erőnek a befektetésével lehetne a honlapot is olvasni.

  12. anonimus szerint:

    kedves hlajos: nézd, az a billentyűzetbeállítás tökéletes a munkámhoz. nem fogom senki kedvéért állítgatni oda-vissza. han em tetszik, ne olvasd. ha baszakodni van kedved, hát menj ki Kvassay Jenő úthoz, ott megleled az örömöd.
    “szerintem már jóval előtte hallani lehetett a HÉV-en”
    előző szombaton került ki a hír. http://csepel.info/?p=11410
    hosszú hétvége volt.
    “tudna a BKV bérelni a Volánbusztól csuklósok, de az fölösleges kiadásokat jelentene”
    tehát utasokat szállytani fölösleges kiadás. na, témánál vagyunk. igazából klíma, ablakok, sőt ajtó se kéen a buszokra. elég konzervdoboz, aztán pofalapos.
    “Állításomra bizonyítékul hoznám, hogy a belváros fele már a KS utcánál nagyon sokan vannak HÉVen csúcsidőben”
    akkor leírom újfent, aztán vagy felfogod, vagy nem. a BKV közleményében (lásd fenti link) azt mondta: november 3-ától 5-éig a szent imre tértől jár a HÉV pótló busz és nem megy el a HÉV végállomásáig. mi történt? a tájékoztatás ellenére a HÉV pótló elment a HÉV végállomásig, és aki a szent imre téren akart felszállni, az már alig fért fel. mert már tele volt a pótló. agyilag fogod? mond valamit a BKV, majd totálisan nem azt cselekszi, emiatt utaslemaradás van, az utas szív. az az utas, aki hitt a BKV-nak. ezt mifelénk hazugságnak hívják.
    “ha már tényleg szakad a cérna, akkor 06-1-BKV-INFO”
    de, ismerem. egy részt én nem fogok költeni arra, ami egyébként is a kötelességük: a tájékoztatás. másrészt egy ügyfélközpontos kevésbbé van tisztában a helyzettel, mint a jelenlévő dolgozók. akik ott ülnek, és a dolguk lenne a tájékoztatás. tudja, hogy szakadt a vezeték, de mégis baszik bemondani.

    “Nekem semmi bajom nem volt a HÉV pótlás alatt, mert rendszeresen informálódok afelől, ”
    itt írom fentebb. olvasd, és értelmezd. a BKV későn, pontatlanul tájékoztat, már ha egyáltalán megteszi ezt.

  13. wikus szerint:

    Hát ez az önkormányzat ott kezdte ahol az előző abbahagyta.

    Mert igenis az ő feladatuk lenne kiállni a csepeliek érdekeiért.

    Hét nap felújítás után az első nap káosz volt. 40 percig se HÉV se pótló busz, se tájékoztatás.

    Néhány hete, amikor az Árpád híd felújítása miatt kelletek a buszok, akkor tudták, honnét kell elvenni innen, mi meg nyomoroghatunk.

    Az egész városba itt vannak a legszarabb buszok a mi egészségünket károsítják.

  14. Öreg halász szerint:

    wikus, szerinted miről szól ez a cikk? Elolvastad?

  15. wikus szerint:

    Erre próbáltam válaszolni:

    >> hogy jön ide az önkormányzat, magyarázzátok már el nekem? Nem ők építették a >>töltést, nem ők szerelték fel szarul a felsővezetéket, és nem ők nem voltak képesek fél >>órával előbb elindulni otthonról, hogy ne a legnagyobb tömegben nyomorogjanak a >>pótlóbuszon.

    Az önkormányzatnak pedig gondolom akkor is tájékozodnia kellet volna hiszen az ő területén folynak hetek óta a munkák.
    És az említet buszok elvonása miatt is tiltakozni kellet volna.

  16. gyalog szerint:

    Narancsvírus 14.15-re
    Ká osz/t jónapot!

    (Ezt csak jópofa viccnek szántam!, Éljen Orbán!)

  17. Csepel-sziget szerint:

    Nem azért szakadt el a kábel, mint az önkormányzatot nem tájékoztatták. S baromi jó, hogy az ott élők türelemmel viselik a munkálatokat, de pont leszarom az ő nyugalmukat, amikor a fél Csepel-sziget közlekedési nyomorának megoldásáról van szó. 2 évtizede nem lehet közlekedni a Csepel-sziget északi részén! Ez nem 100 ember problémája, hanem több mint százezeré!

  18. Csepel-sziget szerint:

    Kritikán aluli volt, ami ma reggel zajlott Csepelen. Semmi tájékoztatást nem kaptam, pedig 8 óra 5 perckor még a megállóban vártam a Szent Imrén.

    Aztán találomra felugrottam egy 148-as, s 20 perc alatt sikerült eljutni a Gubacsi hídig. Isteni reggel volt.

    Németh Szilárd meg az egoista fontoskodása helyett azzal törődjön, ami a dolga. Speciel a kábelszakadás elhárítása nem az ő feladatköre.

  19. Csepel-sziget szerint:

    *148-asra

  20. csepeli szerint:

    Ez a cikk arról szól, hogy Németh Szilárdnak korábban kellett volna faxot küldeni, és azt kifogásolja Németh, hogy nem kapott előbb faxot. De kérdem én, mi a lófaxért kéne faxot küldeni? Attól még az utasok nem fogják jobban tudni, mi a pálya! Az üzemzavar az utasokat érintette, az önkormányzatot nem érintette, Németh foglalkozzon olyasmivel, ami az ő dolga, és ne hepciáskodjon.

  21. munkásököl szerint:

    Szerintem Némethnek igaza van. Az önkormányzat területén folyik egy beruházás, ami miatt ideiglenesen erősen korlátozzák a kerület nagy részét érintő tömegközlekedést. Az önkormányzat nyilvánvalóan jogosan várja el, hogy időben rendelkezzen az ezzel kapcsolatos információkkal, mivel elég erősen érintettje a projektnek. Az, hogy pénteken munkaidő után küld valaki egy faxot, az nem megfelelő tájékoztatás. Persze kérdés, hogy ki mit ért munkaidő végén (közszférában sokszor a du. 2-t értik alatta pénteken). És kérdés, hogy a BKV tájékoztatási kötelezettsége milyen szintű dokumentumban és hogyan van szabályozva. Az is kérdés, hogy a gerincút projektre vonatkozóan írtak-e alá a projekt érintettjei ettől eltérő tájékoztatási rendet előíró dokumentumot, vagy egyáltalán van-e köztük a projekt következtében a normál napi munkától eltérő, szabályozott kommunikációs lánc. Sok-sok szakmai kérdés van itt, amiben mind a BKV, mind az előző önkormányzat, mind pedig az építkezés kivitelezője követhetett el hibákat. Nagyon helyes, hogy az új polgármester nem hagyja annyiban a dolgot. Egy biztos, a gerincút projekt menedzsmentje nem áll a helyzet magaslatán.

  22. alterego szerint:

    Eleve nevetséges 1010-ben ez a második világháborús hév-szerkezet, nyílegyenes pályán ilyen lassan halad, majdnem ugyanennyi idő bármelyik vonattal 12-15 km-t meg lehet tenni, ez meg 5km-t tesz meg. Ráadásul télen rádfűtenek nyáron meg megdöglesz.

  23. anemo szerint:

    Tisztelt hlajos!
    “Nekem semmi bajom nem volt a HÉV pótlás alatt” – Nekem se, csak a menetrenddel. Hétköznap reggelente a téren eszméletlen sok ember volt, ekkor kellett volna folyamatosan érkeznie a buszoknak. Éjszaka pedig úgy gondolták, hogy 22 óra tájékán már úgy se utazik senki Csepelre, ezért 22:11 után a következő busz a 22:31 volt, amihez három busz kellett volna, annyi utas szeretett volna felszállni. Ezen kívül tényleg nem volt probléma..

Itt lehet hozzászólni !