Csepel vagyonokat vesztett – a felemelés a cél

Csepel.hu

Csepel önkormányzatának vagyona 7,3 milliárd forinttal csökkent 2005-2009 között; a folyó fizetési mérleghiány 4 milliárd forint, ami ebben az esztendőben újabb 2 milliárddal nőtt; az önkormányzatot 2021-ig eladósították – dióhéjban ez az örökség, amit a szocialista vezetésű önkormányzat utódjára hátrahagyott. Németh Szilárd újonnan megválasztott polgármester a helyzetértékelésen túl a legfőbb feladatokról is beszélt fórumán.

A fórumot a polgármesteri hivatal köztisztviselőinek, a kerületi cégek képviselőinek, az oktatásban és az egészségügyben, szociális szférában dolgozó közalkalmazottaknak rendezték a Királyerdei Művelődési Házban.

Németh Szilárd bemutatta három alpolgármesterét és kabinetfőnökét. Az általános alpolgármester a közgazdász végzettségű Borbély Lénárd. Ábel Attila alpolgármester geofizikus mérnök és közgazdász, Morovik Attila alpolgármester pedig tanárember. A polgármester kabinetfőnöke Samna Gábor.

Németh Szilárd helyzetértékelésében elmondta, hogy Csepel jelenlegi pénzügyi helyzete siralmas. A bevezetőben említett vagyonvesztésen, a mérleghiányon és az eladósodottságon túl folyamatosan 2 milliárd forint bérhitel terheli az önkormányzatot, eltűnt „Észak-Csepel pénze”, ráadásul több százmillió forintos perek sújthatják a kerületet, amelyeket az előző vezetés idézett elő. Gyanús szerződések, kifizetések történtek, „mutyiügyek” voltak, a tervek megvalósítása helyett „tervezési lázban” égett a szocialista önkormányzat. Az intézmények lerobbant állapotban vannak; hagyták, hogy megszűnjék a csepeli kórház, a sportéletet elsorvasztották, a méltán híres Csepel SC gyakorlatilag nem létezik. A csepeli gerincút nem épült meg; az út egy szakasza, amely mindössze 2,5 kilométer, a tervek szerint 11 milliárd forintba kerülne – joggal merül fel a kérdés: aranyból, platinából készülne? Közben megsarcolták a munkatársakat és a munkavállalókat, a személyi összefonódások váltak uralkodóvá. Végeredményben feladták a csepeli értékeket. Jellemezte a helyzetet a polgármester.

Az újonnan megválasztott képviselő-testület első ülésén pénzügyi lélegzetvételt célzó döntések születtek. Átmenetileg megszüntették a Csepel újságot, amelyre közpénzből több tízmillió forintot költöttek, de pártlapként használták. Az újság kéthavi szüneteltetésével 15 millió forintot spórol az önkormányzat; ezt az összeget az ingyenes vírusoltásokra fordítják. A Radnóti-park felújítását leállították, hiszen százmillió forintos beruházást terveztek az elődök. A szimbolikus döntések közé tartozik a helyi népszavazás ügye, a 71-es buszjárat eredeti útvonalának visszaállítása, a kettős gyilkosság áldozataira való megemlékezés, a Tamariska-domb megóvása, a gyanús ügyeket vizsgáló bizottság létrehozása. A vörösiszap-katasztrófa emlékeztet arra, hogy Csepelen a galvániszap veszélye fenyegetett, amit végül a Fidesz oldott meg. A csepeli sporttelepen kizárólag sporttevékenység céljából lehetséges befektetés, másra nem adnak engedélyt.

A 2011. évi költségvetés elkészítésénél az a cél, hogy megtegyék az első lépéseket a pénzügyi egyensúly megteremtése felé. A feladatok között szerepel a biztonságos működés, a hiánycsökkentés elérése, az elavult struktúrák felszámolása, a fejlesztések pénzügyi megalapozása, a személyi összefonódások megszüntetése. A polgármesternek nem lesz külön pénzügyi kerete, tehát így senkit és semmit nem támogathat öncélúan. A főbb fejlesztések közé tartozik a csatornázás és a gerincút megépítése. Prioritásnak számít a munkahelyteremtés, az egészségügy és az oktatás javítása, a környezet- és természetvédelem, a városkép szépítése. Tárgyalásokat folytatnak sportban érdekelt üzletemberekkel, hogy Csepelen újra elinduljon a sportélet, s a kerület büszke legyen a csapataira. 2012-ben, amikor a Csepel SC százéves lesz, az évfordulót méltó módon akarják megünnepelni.

Németh Szilárd a fórumon azt kérte, hogy pártoktól függetlenül mindenkinek Csepel felemelése legyen a célja. A köztisztviselők, közalkalmazottak és a cégek munkavállalói számára elvárható tényként a tisztességet, a lojalitást és a szaktudást jelölte meg, mint főszempontokat. Cserébe tervezhető jövőt, javuló munkakörülményeket, teljesítményarányos és eredményközpontú jövedelmet, tiszteletet ígért.

csepel.hu

54 hozzászólás “Csepel vagyonokat vesztett – a felemelés a cél” bejegyzésre

  1. fityiszt nektek szerint:

    Ezt a Malac képet!!!!

  2. fityiszt nektek szerint:

    Átmenetileg megszüntették a Csepel újságot, amelyre közpénzből több tízmillió forintot költöttek, Az újság kéthavi szüneteltetésével 15 millió forintot spórol az önkormányzat
    ( de közben kétszázezres fizetéseket osztanak a régieknek , akik “átpártoltak”, most ide lefetyelnek… és a bolsikból ott maradtak “munkatársnak”? Vida és társainak?)…

  3. fityiszt nektek szerint:

    A Fidesz itt is korrumpálható, aki fizet és lead, az maradhat, még ha bolsi is…..

  4. fityiszt nektek szerint:

    Talán mégis rossz pártra szavaztam? –lassan rájövök…. a duma ugyanaz ..és a lenyúlás is!

  5. bagaméri szerint:

    Csepelen is igyekezni kell a Fidesz bandának….” megszedni” magát.mert 2014 ben , jön az újabb ” harácsoló párt….íme ami kiszivárgott! a Nagy politikából:

    „Túlélés, legalábbis 2013-ig. Aztán az sem lesz könnyű, hogyan lehet megnyerni a 2014-es választásokat.” Ezt információink szerint Orbán Viktor miniszterelnök mondta nemrégiben zárt körben, egy évvel a nagy vihart kavaró kötcsei beszéde után.

    – Most nagyon messze van a 15–20 évre huzamosan berendezkedő nagy kormányzó párt víziója. És a választások utáni eufória is. Az örökség, amit a szocialisták hátrahagytak, olyan súlyos, hogy pengeélen táncolunk – mondta egy befolyásos fideszes forrásunk. Orbán Viktor környezetében egyre többen látják úgy, csak súlyos konfliktusokkal lehet kihúzni a ciklust 2014-ig. Fideszesek elmondása szerint az EU által Magyarországra erőltetett 3,8 százalékos és 3 százalékos hiánycél az eredője mindennek: a különadóknak, a válságadóknak, a magán-nyugdíjpénztári akciónak, és az Alkotmánybírósággal való konfliktusnak.

  6. Gordon szerint:

    fityisz!

    Te soha nem szavaztál a Fideszre. Kár nyomni a lökött szöveget.

    Egyébként van egy jó hírem: a felmérések szerint az emberek jelentős része nem pártolt el a Fidesztől.

    Oka: érzik hogy jó kezekben van az ország és a kerület.

  7. bagaméri szerint:

    a Ti felméréseitek,?…..áááá meg fizetett közvélemény hangulatcsináló propagandátokkal tele a padlás…..hazugságra épül a Fidesz banda is!
    (Pedig oda szavaztam…..sajnos a két rossz közül a rosszabbat választottam vazze)….

  8. bagaméri szerint:

    Ez a fájdalmas vicc:)

    Egy bácsi viszi a TV-t eladni, ugy sincs benne semmi érdekes. Találkozik Orbán Viktorral, kérdi Tőle, hova megy a TV-vel. Viszem eladni. Ne vigye bácsi, a jövő héttől jó müsorok lesznek.
    Hétfőn: én leszek.
    Kedden a feleségem
    Szerdán a családom
    Csütörtökön a pártom
    A többi napon a nép.
    Megy haza a bácsi kérdi a felesége, hogy miért hozta vissza a TV-t, találkoztam Orbán Viktorral és megigérte, hogy a jövő héttől jó müsorok leszenek.
    Hétfőn a Félkegyelmü
    Kedden a Makrancos hölgy
    Szerdán a Rém rendes család
    Csütörtökön Alibaba és a 40 rabló
    A többi napokon A nyomorultak. 🙂

  9. Tóth Mária szerint:

    bagamérinek: gyenge utánzat, ezt már elsütötték a gyf-el is! azt gondolom, Te is élkegyelmű vagy!

  10. Tóth Mária szerint:

    félkegyelműűűűűű!

  11. "*" szerint:

    Gordon, milyen felmérés, amit a Nézőpont készít, ami csupa fidesz-tulajdonosokból áll? Tudod mennyi valóságtartama van ennek a felmérésnek? Amennyi elképzelése az ország gazdaságáról együttesen Vityának-Szijjártónak-Kósának.

  12. lolka szerint:

    “az eladósodottságon túl folyamatosan 2 milliárd forint bérhitel terheli az önkormányzatot, eltűnt „Észak-Csepel pénze”, ráadásul több százmillió forintos perek sújthatják a kerületet, amelyeket az előző vezetés idézett elő. Gyanús szerződések, kifizetések történtek, „mutyiügyek” voltak,”
    -Úgy vissza menőleg nem lehet az előző kormányzatot számon kérni? Lejár a mandátum és mindenki megy a dolgára jót röhögve a markukba, az új vezetés meg szív,(a lakossággal együtt) mindegy, hogy melyik párt az új vezetés. Nem hinném, hogy ilyen egyszerű a dolog. Így bárki elkövet akármit, kilép,lemond,stb. és evvel el van intézve, csak utánuk kéne nyúlni, aztán elkapni a töküket és elszámoltatni a hiányzó, vagy rosszul felhasznált pénzekről, vagyoni eszközökről. A pereskedők, pereskedjenek avval akivel szerződést kötöttek. Az új vezetés, hogy vállalhat felelőséget az előző felelőtlenségéért. Nem haláleset volt, hogy megörököljük az adósságokat…

  13. Nyugalmazott tanár szerint:

    De jó olvasni ezeket a fanyalgó komcsi szövegeket. A nagy bejósolásokat.
    Szerencsére ezekkel a szövegekkel csak a pártból érkező fizetett beszólásokat akarják teljesíteni. És ettől olyan sajnálatra méltók.
    Még mindig összekeverik a valóságot a direktívákban kiadott MSZ(M)P-s sablonokkal.
    Annyira beleivódott a taplóba ez a zagyvaság, hogy szegények nem tudnak szabadulni tőle.

  14. Demeter J. szerint:

    t. lolka! Én egyáltalán nem azt látom, hogy röhögnek a markukba.

    Itt az infoban mit gondolsz kik sírdogálnak?
    Bukott képviselők, zsíros önkormányzati állásokat és sok tízmilliós állami szerződéseket elveszített figurák.
    Hazudoznak 24 órában, mint táncos-komikus tanítómesterük.
    Nem ismerik el dilettantizmusukat ( pl. Ibizának kiadott elvi engedély- szégyenletes történet). A 16 éves regnálás a kerületnek ( azaz nekünk) sok milliárdos vagyonvesztést eredményezett.

    Még mindig süketelnek: az emberek sikeres becsapásában bíznak.

  15. szigetország szerint:

    Nem mondom, szép nagy adósságot hagytak hátra! No, kedves barátaim, erről nem írt a Csepel újság! Éveken át hazudták, hogy minden rendben van és ragyogóan fejlődik Csepel.
    Hogy is van ez?

  16. Lucifer szerint:

    Kedveskéim!

    Az Önkormányzat költségvetését a testület NYILVÁNOS üléseken tárgyalta, azon bárki részt vehetett (volna, )ha a T. csepeli polgárt érdekelte volna, mire költi az Önkormányzat a pénzt. Ha már a T. csepeli polgár nem ülte végig a költségvetési vitát, elolvashatta volna a Csepel újságban, ami a költségvetést szóról-szóra leközölte. A költségvetés tartalmazta azt a 4 milliárdnyi hiányt is, amit az Önkormányzat évek óta görget maga előtt. Az eladott északi területek pénzének felhasználásáról is rendszeresen jelentek meg tájékoztatók. Ezekről Németh úrnak is tudnia kellett, hiszen mint képviselő, részt vett ezeken a tárgyalásokon, ezek előtte nem új dolgok, tehát (előttem legalább is) nem játszhatja a meglepetést, mintha ezekről most értesült volna először. Ezért Németh Szilárd polgármester úr szövege egy nagy blabla.

  17. cocialista szerint:

    Annyira jó látni az mszp bérencek firkálmányait, amit ide írogatnak. Nagyon nagyon szenvednek. És ez még csak a kezdet, mi lesz, ha elfogy az elcsórt pénz? Akkor mennyire fognak visítani 🙂

  18. baniko21 szerint:

    Cocialista!
    És veled mi lesz, ha rádöbbensz, hogy az egyik kutya, a másik meg eb?
    Te is fogsz szenvedni?

  19. szigetország szerint:

    Lucifer! Nem Németh Szilárdnak volt meglepetés a vagyonvesztés, hanem pl. nekem. S biztosan sok-sok más csepeli polgárnak. Csak nem gondolod komolyan, hogy az emberek üljék végig a testületi üléseket? Hogy férnének el csaknem 80 ezren? Az öledben?
    A Csepel újság pedig folyamatosan torzított, ilyen nyíltan soha nem írták meg, hová züllesztették Csepelt. (Ha a züllesztésről mégis találnál cikkeket, kérlek, továbbítsd!)

  20. Hédy szerint:

    Átadás-átvételnél derül ki csak,hogy mi maradt a kamrában!

  21. szigetország szerint:

    A szocik jól átverték Csepelt! Most derülnek ki a sunyi ügyek… A fővárosban nem ugyanez történt? Hagyót véletlenül csukták le? Az összes fővárosi cégnél merő tévedésből folyik rendőrségi vizsgálat?

  22. szigetország szerint:

    Lucifer! Szép neved van. Édesanyádtól kaptad?
    Gondolom, ott ülsz az önkormányzatban, és kevered a sz@rt.

  23. Hédy szerint:

    Szigetország! Figyelj most elmesélek valamit!
    Adott egy csepeli lakótelepi x m2-es lakás, mint Csevak tulajdon! A bérlőket sok más probléma miatt(nem fizettek bérleti díjat stb)egyszerűen a Csevak kilakoltatta.A lakást szépen felújították(nyílászárók-burkolás stb)és kiutalták egy 24!!!éves hölgynek aki vidéki lakos de akkor még a fővárosban járt egyetemre!Kis idő elteltével hogy-hogy nem a lakás főbérlőjévé vált és ma is boldogan él benne ha meg nem halt.Történt mindez 2009 évben!
    Na mi ez ha nem mutyi???????????

  24. miska7 szerint:

    Remélem a károkozásért megkapják a megfelelő büntetésüket! Tóth se nyugdíjas legyen, hanem börtöntöltelék a bajdájával együtt! 😉
    És TELJES VAGYONELKOBZÁS!

  25. nagyapó szerint:

    Kedves Hédy! 1945 előtt voltak urak, akik biztosítottak 24 éves hölgyeknek lakást, csak azt saját pénzükből bérelték és nem önkormányzati pénzekből tették. Ők még nem jutottak el a szocialista embertípus szintjére.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  26. Hédy szerint:

    Én értem Nagyapó amit mondasz,de mi ez ha nem lopás?!

  27. gyalog szerint:

    cocialistának (Ez se rossz név…) és szigetországnak: Figyeljetek! Ma nekem, holnap neked.
    Honi logika szerin: dögöljön meg a szomszéd tehene is. Tehát OK! Rendben! Takarítsuk a söpredéket börtönbe! Írassuk át a vagyonukat (ld. zsidó, sváb, szlovák, komcsi, zsírosparaszt, nagytőkés, kisiparos stb.) Kereszteljük át az utcákat, döntsük le a szobrokat, tegyük nyilvános hugyozdává a Kossuthról elnevezett teret! RENDBEN! JÓ! És? Utána?
    Mi az ötleted?
    Mikor szeretnéd élhetővé tenni ezt az országot?
    Szeretettel, gyalog

  28. Gigi szerint:

    Kedves gyalog,
    profán megfogalmazásod ellenére a Te hozzászólásod érintett meg leginkább; a többiek többnyire csak a szekértábor-logika mentén képesek gondolkodni (és a gondolkodással már szépítettem a valóságon).

  29. Gigi szerint:

    Kedves fityiszt nektek,

    milyen munkatársakról tudsz (Vidán kívül)? Én még mindig nem tudom, ki írja a megújult honlap híreit, azt meg eddig is hiába tudakoltuk, hogy ezt a blogot ki üzemelteti hivatalosan, impresszum szerint. 🙁

  30. gyalog szerint:

    Kedves Gigi!
    Bocsánat a profán fogalmazásért! Nem neked szántam, de legközelebb azért majd kedvesebben írok.
    Szeretettel, gyalog

  31. szigetország szerint:

    Gyalognak! Jelenleg éppen arról van szó, hogy tegyük élhetővé az országot, Csepelt. A kormány öt hónap alatt jó pár lépést tett: pl. kevesebb politikus, bankadó, különadó, állami bérek maximalizálása, stb. Ezekről nem hallottál? Vagy nem tetszenek?
    De arról is szó kell, hogy essék, kik juttatták ide az országot! A szocik magukból indulnak ki, amikor azt terjesztik, hogy mindenki korrupt. Ez az ő logikájuk. Ám létezik más logika is: lehet becsületesen (a korábbinál mindenképpen becsületesebben) is a közjót szolgálni. Magadat, kedves gyalog, hová sorolod?

  32. szigetország szerint:

    Hédynek! Ahogy leírtad az esetet, lopásnak tartom.

  33. Lucifer szerint:

    Idefigyelj Szigetország!

    Az anyámat légy szíves hagyd ki a dologból, Ő egy egyszerű munkásasszony volt, aki az általatok istenített Horthy rendszer jóvoltábol kénytelen volt egyedül felnevelni bennünket. Nem vagyok önkormányzati képviselő, nem vagyok sem MSZP, sem FIDESZ tag. Ami az MSZP-sek komcsizását illeti, az részükre sértő, mivel ők azt megtagadták. Egy részük közel volt a tűzhöz, megszedte magát, kapitalista lett. Egyszerűen karriristák, soha nem voltak kommunisták.

  34. gyalog szerint:

    Kedves szigetország!

    Én magamat a keresztyének közé sorolom, és egyetértek azzal, hogy Csepelen (is) tiszta vizet kell önteni a pohárba.

    Nem értek egyet a bankok extraprofitjával, de azzal sem, hogy mindezt erkölcsi kérdésnek állítja be a kormány, miközben csak a 3,8 és a 3.0% lebeg a a szeme előtt.

    Egyetértek azzal, hogy a politikai elit két nagyágyúja nem volt eléggé bölcs. (Azt, ugye, te sem felejtetted el, hogy a 2x 100 napos programot Viktor is megszavazta…)

    Szerintem a közjót egy módon lehet szolgálni, ha pl. mi ketten összefogunk azért, hogy a gyerekeinknek jobb legyen. Meg hátha nekünk is…

  35. szigetország szerint:

    Gyalognak: Orbánék elsősorban célszerűségből, s csak másodsorban erkölcsi alapon adózatatják a bankokat. Persze, hogy a 3,8 meg a 3 százalék lebeg a szemük előtt, mert ezt tartania kell a kormányak. Ez nem titok. Ahogyan az sem, hogy ezt a helyzetet megörökölték.

    Annak idején Orbánék azért szavazták meg a 2×100 napot, mert nem akartak akadályt gördíteni az új kormány elé. Ha nem szavazták volna meg (amit szintén megtehettek volna), akkkor azzal vádolnák, hogy már a kezdet kezdetén gáncsolták a szocialista kormányt. A felelősség azonban a kormányzó erőké, tehát a szocialistáké volt. Meggyesy és Gyurcsány bizony nem volt elég bölcs, Orbánt viszont csak a mostani cselekedeteiért lehet majd számon kérni.

  36. szigetország szerint:

    Lucifer!

    Tiszteletem édeasanyádnak! Lefogadtam volna, hogy nem ő találta ki számodra ezt a csúf nevet. De akkor ki a fene lehetett az a gazember, aki ilyen rút módon alázta meg becses személyedet?

  37. gyalog szerint:

    Szigetország!
    Jó veled beszélgetni!
    Szeretettel, gyalog

  38. szigetország szerint:

    gyalog!

    Köszönöm észrevételed. Szeretettel.

  39. Bemapó szerint:

    Ezt az álnok dumát!

    A jelenleginél nagyobb személyi összefonódást elképzelni sem tudna senki!

    Az elmúlt 12 évben mit csinált N SZ képviselöként,hol volt testületi ülések helyett,hány

    elöterjesztést olvasott el,ha mindezekről amikről most beszél nem tudott?

    Megható ez a tényfeltáró beszéde!

    Álságos-igazi komcsi!!!!!!!!!!!!!!

  40. Manitu szerint:

    Bem apó!

    Valóban nem hallottál még arról, hogy az elmúlt 16 évben az MSZP vezette a kerületet, és az ellenzéket mindig és mindenben leszavazta?

    Miért politizál az ilyen?

  41. islander szerint:

    fityiszt nektek

    “de közben kétszázezres fizetéseket osztanak a régieknek , akik “átpártoltak”, most ide lefetyelnek… és a bolsikból ott maradtak “munkatársnak”? Vida és társainak?”

    200 e HUF? nettó, vagy bruttó? nem olyan sok pénz ez manapság…neked mennyi a fizetésed?

    Vida István egy jó médiás. Amit csinál, azt jól csinálja/csinálta a lehetőségekhez képest.

    Vagy talán a Csepp TV-t is meg kéne szüntetni? Lesz helyette Hír TV 2 perces Csepel blokkal? Ugyan már…

  42. fülöpke szerint:

    Bemapó!
    A helyi FIDESZ vezetők munkáját attól a naptól kell számon kérni és minősíteni, amikortól a döntést a kezükbe kapták. Október 3. előtt a korábbi többség maximálisan kihasználta fölényét: MINDEN ELLENZÉKI JAVASLATOT LESÖPÖRT:.

    A múltért a korábbi többségnek fejezzük ki hálánkat!

    Tudatlan és tájékozatlan is vagy: NSZ nem volt párttag 90 előtt!
    Hol éltél idáig: barlangban?

  43. grün szerint:

    fülöpke!
    Jól gondolod, amíg nem dolgoznak hiba sem lehet a munkájukban!!!

  44. fülöpke szerint:

    Tisztelt grün !

    A helyükben én szóba sem álltam volna a milliárdos károkat okozó képviselő urakkal. Azok után, többségük birtokában hosszú éveken át azt csináltak a kerülettel, amit akartak.
    A korábbi szavazógépekből most ki áll oda a lakosság elé, hogy bárminemű felelősséget vállal korábbi döntéseiért? Egyik sem.
    Álnéven írogatnak ide az infóba és Németh úrék térfelére próbálják a múltért áttolni a felelősséget.
    Igaz, grün ?

  45. grün szerint:

    fülöpke!
    Itt lenne a soha vissza nem térő alkalom, 16 év boldog semmittevés után!

  46. Bemapó szerint:

    fülöpke!

    Barlangban te éltél,vagy nagyon tudatlan vagy politikai téren ha még azt sem tudod,hogy Német Szilárd politikai ténykedését csepelen az SZDSZ színeiben kezdte,de mivel ott nem tudta átvenni a hatalmat – odébbállt.

    Manitu

    Azért mert az elmúlt 16évben szerinted az MSZP az ellenzéket mindig és mindenben leszavazta-ami azért nem teljesen így van-nem jelenti azt,hogy a mostaninál nagyobb összefonódás lett volna a testületben!

  47. Manitu szerint:

    Bocs, de te most tudod, hogy miről beszélsz? Ha nem az ellenzék okozta Csepel szétrablását, a sok milliárdos vagyonvesztést, és nem is az ellenzék felelős érte, akkor már beszélni sem lehet róla?

    Miért? Ez a demokrácia, hogy ha az MSZP lop, csal, rabol, akkor az ellenzék a bűnös, csak mert tiszta vizet önt a pohárba?

  48. fülöpke szerint:

    grün! Úgy látom, hogy a mai napig nem vettetek észre a most megválasztott kerületi vezetők eddigi tevékenységéből.
    Ők akkor is vállalták a megmérettetést, amikor az esélyük a nullával volt6 egyenlő. Ha a szocialisták Narancsvírust indították volna, ő is nyer.
    Aligha tartozik a semmittevés kategóriájába, hogy az előző Önkormányzat által becsapott, érdekeikben sértett személyek mellé állt. Meghallgatta problémáit, fórumot teremtett a sérelmek orvoslására.
    Ilyen a kis-duna ügy, a 71-es busz stb. számtalan hasonló eset. A balga bukott népség ebből persze semmit nem vett észre, gondolta hogy a kerület lakóit örökké meg lehet téveszteni.
    grün! Kíváncsi leszek, hogy a most háttérbe szoruló szocialisták hogyan viselik el az ellenzéki léttel együtt járó gyűrődést és bírják e szusszal 4 évig? Vagy hamarosan lelépnek és elmennek pénzt keresni.

  49. fülöpke szerint:

    Bemapó! Neked ki a komcsi?

  50. Bemapó szerint:

    fülöpke

    Amit grünnek írtál az igaz,de tedd hozzá ha a fidesz 2010-ben narancsvírust indította volna polgármesternek akkor most ő lenne csepel polgármestere!

    A komcsi nem attól komcsi mert a kommunista vagy az mszp tagja,hanem életvitel,életfelfogás,életfilozófia,szemléletmód,stb,stb.
    Egy biztos:kötelező az üres,semmitmondó beszédstílus órákon keresztül.

  51. Gordon szerint:

    Akkor meg ne beszélj ennyit. Még elárulod nekünk, hogy kommunista vagy. 🙂

  52. Bemapó szerint:

    Gordon te nem értesz semmit

  53. Gigi szerint:

    Kedves gyalog,

    a 2010. október 29., péntek – 23:36-osodra:

    Félreértettél, mert én ténylegesen egyetértésemmel értékeltem a hozzászólásodat, legfeljebb nem fogalmaztam volna annyira profánul. 🙂

Itt lehet hozzászólni !