Röplabda – Dupla forduló következik!

Csepelirc.hu, Csepel.info

Kép egy korábbi mérkőzésről

Ma kezdi meg a csapat a nyolc napos menetelését melynek első állomása Nyíregyháza lesz! Aztán két napra rá, vasárnap a Debrecen látogat hozzánk bajnoki mérkőzésre, csütörtökön Sümegre megyünk a Magyar Kupa visszavágójára – még szombaton Székesfehérváron vár ránk egy újabb összecsapás.

Persze nem kell ennyire előre szaladni, legyen az első pont a holnapi erőpróba mely nem ígérkezik könnyű ütközetnek. Egyrészt, a Bujtosi sportcsarnokban tavaly összesen egy alkalommal tudtunk nyerni – akkor is 3-2 arányban, ám előtte és utána sem sok babér termett számunkra az igen egyedi adottságú teremben.

Idén a csapat új játékosai közül többen még meg sem fordultak arrafelé, illetve a Nyíregyháza az eddigi három hazai meccsét (két bajnoki és egy kupa) megnyerte – bár ez ezen a szinten nem sokat jelent, mivel a csapatok formája napról-napra változhat és sajnos egyáltalán nem mérvadó az, hogy mi történt akár egy nappal ezelőtt is… Ettől függetlenül a célunk a győzelem holnap is illetve minden egyes alkalommal mikor pályára lépünk ebben az idényben, de önmagunk szempontjából mindenképpen üdvös lenne egy kedvező eredmény.

A bajnokság ötödik fordulójának a párosítása:
2010. október 29. péntek 18.00,
Debrecen – Dág
2010. október 29. péntek 19.30, Nyíregyháza – Csepel
2010. október 30. szombat 16.00, Kodolányi – Sümeg

Ez pedig a hatodik játéknapé:
2010. október 31. vasárnap 11.00, Szolnok – Nyíregyháza
2010. október 31. vasárnap 16.00, Dág – Kodolányi
2010. október 31. vasárnap 17.00, Csepel – Debrecen

Végül pedig jöjjön egy beharangozó a hunvolley.blog.hu – ról.

Képes-e a meglepetésre a Csepel a Nyíregyháza otthonában?
Az alapszakasz ötödik fordulójával folytatódik a férfi NB I küzdelemsorozata. A Dág könnyedén, a Sümeg talán valamivel nehezebben gyarapíthatja győzelmei számát, a Csepel viszont vérbeli rangadót játszik a Nyíregyháza otthonában. Beharangozó!

DEBRECENI EAC – DÁGI KSE
(Október 29. péntek, 18 óra)
Mindig óvatosan kell bánni az esélylatolgatással, ha idegenbeli győzelmet akar jósolni az ember. Pedig a veretlenül, sőt vesztett szett nélkül listavezető Dág hajdúsági vendégjátékával kapcsolatban talán bátorság sem kell ennek kijelentéséhez. A DEAC eddig egyszer játszott odahaza, s akkor 3:2-re nyert a Kodolányi ellen. A Dág az ifjúsági-válogatott és a Szolnok ellen is idegenben győzött 3:0-ra, s – bár a debrecenieknek a bennmaradáshoz minden pontra szükségük lenne – az erőviszonyok alapján ezúttal is toronymagas esélyese a meccsnek.
Tippünk: 0:3

NYÍREGYHÁZI FRK – CSEPEL
(október 29. péntek, 19 óra 30 perc)
A forduló rangadóján egyáltalán nem lesz könnyű dolga a feljutásra pályázó Csepelnek a hazai környezetben mindig, mindenkire nagyon veszélyes Nyíregyháza otthonában. Hogy mi dönthet a vendégek javára? Akkor térhetnek haza győzelemmel, ha a meccs idejére félre tudják tenni, el tudják felejteni a munkanap utáni utazás fáradalmait, ha alkalmazkodni tudnak a csepelihez egyáltalán nem hasonlító, annál sokkal magasabb, hosszabb, szélesebb, tágasabb terem adottságaihoz, ha a kezdőcsapat minden tagja elutazik Nyíregyházára és vállalni is tudja a játékot, illetve ha a csapat a tudása legjavának közelében teljesít. Nem hangzik könnyű feladatnak, annyi bizonyos… A szabolcsiak odahaza még nem hibáztak, a Debrecent 3:0-ra, a Sümeget 3:2-re verték. A Csepel a jelenlegi szezonban eddig csak egyszer játszott idegenben, s 3:0-ra kikapott Dágon. A papírforma talán inkább szoros hazai sikert sugall, nekünk viszont van egy megérzésünk…
Tippünk: 1:3

KODOLÁNYI-MASITA-HELLOTEL FRKE – SÜMEG RE
(október 30. szombat, 16 óra)
Ez lesz a Kodolányi második hazai meccse az idényben, s mivel az első fehérvári összecsapáson némi meglepetésre 3:1-re legyőzte a Nyíregyházát, a sümegieknek meglehetősen komolyan kell venniük soros bajnokijukat, ha nem akarnak megbotlani. Mert egyébként a meccs nekik áll, hiszen a közelmúltban több Somogy megyei játékossal erősítették meg keretüket, és még az Extraligába való feljutásról sem mondtak le. Kötelező győzelem ez számukra, igen ám, de a lelkes, masszív székesfehérvári együttes otthonában már tavaly is több vendéget ért kellemetlen meglepetés…
Tippünk: 1:3

Szabadnapos: Szolnoki RK-SI

Itt lehet hozzászólni !