Tovább dagad a csepeli Tesco-botrány!

Stop.hu

Tesco-Önkormányzat

Törvénytelenül fogadta el a csepeli önkormányzat évekkel korábban a hipermarket félmilliárdos adományát – állítja egy helyi ellenzéki képviselő, aki vizsgálatot kérve a közigazgatási hivatalhoz fordult. Az adományból eredetileg egy kétszer kétsávos elkerülő utat kellett volna építeni, ez azonban továbbra is késik. A polgármester mindeközben abban is segített, hogy az adomány után adókedvezményt érvényesíthessen a cég, az ellenzék szerint felhatalmazás nélkül.

Eheti szavazásunk a TESCO-s adomány botrányához kapcsolódik: Ön szerint a Csepel újság legújabb száma is elfelejt tájékoztatni az 560 millió forintos TESCO-botrányról?

Tovább gyűrűzik a Tesco 560 milliós adománya körüli botrány ügye; Tóth János, csepeli fideszes képviselő törvénytelenséget vélelmezve a közigazgatási hivatalhoz fordult, azt kérve, folytassanak le törvényességi ellenőrzési vizsgálatot, mivel szerinte a kerület a pénzt szabálytalanul használta fel – ezt a képviselő tudatta a STOPpal. Mint arról beszámoltunk, a hipermarket még 2005-ben nyújtott több mint félmilliárdos adományt az önkormányzatnak egy elkerülő út megépítésére, a pénz azonban feloldódott a költségvetésben, abból a büdzsé aktuális lyukait tömték be.

Korábban Orosz Ferenc, Csepel szocialista alpolgármestere a STOP érdeklődésére azt ígérte, hogy áprilisban az adományt hozzárendelik a költségvetésben az elkerülő út megépítéséhez. Előbb azonban meg kell vásárolni azt a telket, amelyen a majdani elkerülő út haladna.

A Tesco-adománnyal az volt a probléma, hogy mivel a kerületi önkormányzat nem minősül közhasznú szervezetnek, a hipermarket nem utalhatta volna át közvetlenül és célzottan a pénzt. A törvényességi vizsgálatot kezdeményező Tóth János fideszes képviselő szerint a kerület szocialista polgármesterének, Tóth Mihálynak nem is lett volna joga átvenni az adományt. Arra ugyan még 2004-ben felhatalmazta őt a képviselő-testület, de később ezt visszavonta, miután kiderült, hogy a Tesco két részletben fizet, és csak azt követően, hogy a kétszer kétsávos elkerülő útra kiadták az építési engedélyt.

Az ellenzéki képviselő arra is emlékeztetett, hogy a polgármester az APEH-nek tett korábbi nyilatkozata révén a pénz átadójának – vagyis a hipermarketnek – lehetőséget biztosított arra, hogy az adomány miatt adókedvezményt vegyen igénybe, erre azonban a képviselő-testülettől ugyancsak nem volt felhatalmazása a kerület vezetőjének.

A fideszes képviselő a csepeli képviselő-testület legutóbbi ülésén javasolta, hogy az adományozott 560 millió forintot rendeljék hozzá az elkerülő út megépítéséhez a költségvetésben, a többség azonban az indítványt elutasította.

Forrás: Stop.hu

13 hozzászólás “Tovább dagad a csepeli Tesco-botrány!” bejegyzésre

  1. Nándi szerint:

    Érdekes. Mostanában egyre több dologra derül fény. A polgármester felelősége pedig egyre mélyebb.

    Lehet, hogy hamarosan meglátogatja párttársát? Na de nem csak egy rövid időre…

  2. Nagyapó szerint:

    Nem jó a célzott pénz. Nem lehet bármire felhasználni Jobb a nagy, közös kassza, amiből könnyebb észrevétlenül kivenni a pénzt.
    Kerülő útra pedig, sajnos nem telik.
    De mi köze ehhez Angyalföld polgármesterének (Tóth József)?
    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  3. admin szerint:

    A Stop.hu írta el a polgármester nevét, mi itt javítottuk.

  4. Nándi szerint:

    Néztem a stop.hu-t, ott írták el. Helyesen Tóth Mutyi Mihály.

  5. Tóth János szerint:

    Sokan vagyunk Tóthék.
    Bár az igaziak már dobozolnak……….

  6. miska72 szerint:

    Gazemberek vezetik a kerületet! Nem kicsit! Nagyon! Igen! Igen! Igen!

  7. miska72 szerint:

    Galvániszap, Kis-Dunapart, Észak Csepel, Tesco botrány, Tovább is van mondjam még? Férevezették a rendőrséget az ügyemmel kapcsolatban!

  8. miska72 szerint:

    Önkormányzati MAFFIA!

  9. DFK szerint:

    Nem is tudom, hogy én már miért nem csodálkozom.

    Egyre nagyob bajban van a kerület vezetése. Csak megcsúsznak már a banánhéjon.

  10. HONDÁS60 szerint:

    A Tesco jó lenne, ha nem lenne. Elsősorban magyar tulajdonu cégek,
    lennének. a korrupt politikusokat, és pereputtyukat teljes vagyonelkobzásban, és nen mentelmi jogban részesíten. Máris lenne gazdasági fellendülés.

  11. Jeniszej szerint:

    Miközben ezek egymásközt üzleteltek ADÓ KEDVEZMÉNYBE RÉSZESÜLTEK, – Csillagtelepen kiskereskedő családok mentek tönkre, mert csak úgy rájuk nyitott a multi.
    Ezek a kereskedő családok nem, hogy támogatást kaptak, hanem a zApek teljes szigorral csapott le rájuk.
    Ezek a szemétládák végre eltakarodhatnának már az országból! – Az elkerülő útjukkal együtt.

  12. Jeniszej szerint:

    A faterom a neves disznó tenyésztő, – fő kondás azt monya, hogy Ő messziről megérzi a disznó szagot, és most nagyon büdös van.
    A szemétládák focipályát áldoztak be a multinak.

  13. felix szerint:

    Ha nem szabadott volna átvenni, akkor vissza kell utalni a pénzt.
    Lehet, hogy ez lesz a vége?

Itt lehet hozzászólni !