Csepeli technikai újdonság a hazai kosárlabdázás szolgálatában

Nemzeti Sport, Csepel.info

1957-ben e napon egy fontos technikai újdonság debütált a hazai kosárlabdában. Nem sokkal korábban vezették be ugyanis a sportágban a 30 másodperces támadóidő szabályát, ám addig nem volt itthon olyan jelzőberendezés, amely mind a játékosok, mind a nézők számára láthatóvá tette volna az idő múlását.

A csepeli erőműben viszont most elkészült az első ilyen elektromos készülék, amelyet Forró János elektromérnök, a Csepel kosárlabdázója tervezett és szerelt össze. A szerkezetet a jegyzőasztalnál kezelték, s ott működtek az ellenőrzőlámpák is, miközben a pálya két végén helyezték el a jelzőlámpákat: a meccs alatt ezek öt másodpercenként gyulladtak ki – először három zöld, majd három piros, ahogy fogyott a rendelkezésre álló idő.

A rendszert a csepeli sportcsarnokban állították üzembe, és a BVSC–Magyar Posztó női, illetve a Csepel–Bp. Honvéd férfimérkőzésen mutatták be hivatalosan.

nso.hu

Egy hozzászólás “Csepeli technikai újdonság a hazai kosárlabdázás szolgálatában” bejegyzésre

  1. Saci szerint:

    Ha már tegnap este negatív fényben tüntettem fel a magyarokat, úgy a mérleg másik oldalához és az igazsághoz is egyaránt hozzátartozik, hogy általánosságban a magyarok újítók és sok találmány a “mi” népünkhöz fűződik!
    Ezt kéne erősíteni!

Itt lehet hozzászólni !