Tarlós István az m1 Ma reggel című műsorában

m1

2 hozzászólás “Tarlós István az m1 Ma reggel című műsorában” bejegyzésre

  1. " ?! " szerint:

    VISSZASZÁMLÁLÁS:

    Kedves csepeli mszp-sek!

    Már csak 29 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Ha nagyon ügyesek vagytok, akkor hétvégén is dolgozva, a hátralévő 29 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat, és ha ez a csoda sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.

    Ha viszont nem sikerül behozni, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Hajrá csepeli mszp-sek!

    Csipkedjétek magatokat, mert gyorsan eltelik a 29 naptári nap (a 20 munkanap)!

  2. " ?! " szerint:

    Kedves Gigi!

    A “Csak az időt húzza az MSZP-s lakásmaffia?” című cikknél pénteken 09:01-kor feltett hozzászólásodban kérdezted:

    Most akkor mennyi az annyi?! Ezt nem lehet objektíven meghatározni?!
    #

    A kérdésedre válaszolva, az alábbiakban a lakás-mutyinál lényegesen súlyosabb problémán keresztül mutatom be neked, hogy Csepelen még a számviteli adatok alapján objektíven meghatározható adatokról sem lehet tudni azt, hogy “most akkor mennyi az annyi”?

    Tóth Mihály polgármester az önkormányzat http://www.csepel.hu oldalán „Csepel vagyoni és pénzügyi helyzetéről, valamint a későbbi éveket terhelő kötelezettségekről szóló jelentés” címmel 23 oldal terjedelmű jelentést hozott nyilvánosságra.

    A jelentésből megtudhattuk, hogy a jelenlegi MSZP-s önkormányzat az üres kassza mellett

    3 milliárd 809 millió Ft 2010. szeptember 30-án fennálló költségvetési hiányt,
    1 milliárd 556 millió Ft a fővárossal szemben fennálló adósságot,
    1 milliárd 392 millió Ft fejlesztési hiteltartozást,
    425 millió Ft év végén esedékes fejlesztési kamat- és egyéb kötelezettséget,

    azaz összesen 7 milliárd 182 millió Ft (7182 millió Ft) fizetési kötelezettséget hagy rá az október 3-a után hivatalba lépő új önkormányzatra.

    A polgármesteri jelentés 2 oldalán leírtakból megtudhattuk, hogy „2010 június 30-án az északi bevételből feladattal lekötött, de még el nem költött összegként 3.900 millió Ft volt banki betétben”.
    Vagyis, mivel az északi bevételből június 30-án még banki betétben lévő összeg az utolsó Ft-ig feladattal lekötött összeg, az új önkormányzat részére egyetlen lekötetlen Ft sem marad. (Azt azonban nem tudhatjuk, hogy június 30 óta mennyit költöttek el!)

    A valódi helyzet azonban az északi pénz tekintetében még a fent leírtnál is rosszabb, mert a jelentés 8. számú mellékletének lábjegyzetében az olvasható, hogy „a melléklet 14. tételét képező feladathoz az északi forrás nem áll teljes mértékben rendelkezésre”.

    Megjegyzem, hogy a polgármesteri jelentésből az is kiderül például, hogy az első Orbán-kormány által meghirdetett Széchényi terv keretében állami támogatással Csepelen épített 116 db önkormányzati bérlakás építéséhez felvett önkormányzati önrészt biztosító hosszú-lejáratú hitelnek a nagyobb részét is az új önkormányzatnak kell megfizetni, miközben ezt a 2003-ban és 2004-ben végzett lakásépítést (amely a Csepeli MSZP 16 éves lakásépítési teljesítménye) Szenteczky János mszp-s polgármester-jelölt a szórólapján hazug módon a csepeli mszp utóbbi 4 évének az eredményeként tünteti fel.

    A fentiekből magad is láthatod, hogy a nyilvánosság számára nem állnak rendelkezésre pontos adatok, mert a polgármester hivatalos jelentéséből is közelítő pontossággal lehet megtudni, hogy az üres kassza mellé pontosan mennyi hiányt és adósságot fog örökölni a jelenlegi MSZP-s önkormányzattól Csepel új önkormányzata.

    Remélem, hogy szerinted is jó lenne pontosabban tudni, hogy mennyi lesz az átadás időpontjában a polgármesteri jelentés június 30-i és szeptember 30-i adtai alapján jelenleg 7 milliárd 182 millió Ft-ban megállapítható hiány és adósság, amelyért az új önkormányzatnak kell helytállni. (Szerintem ez Csepel legfontosabb kérdése.)

Itt lehet hozzászólni !