Bolgár György milliókért mutatja be hazánkat?

Magyar Nemzet, Csepel.info

A főnök és írnoka (jobbra: Bolgár György)

A szocialistákhoz minden esetben lojális Bolgár György hazánkat bemutatni hivatott, kínaira fordított könyvével bővült a sanghaji expó magyar pavilonjának kínálata.

A kiadványt a hazai könyvpiacon óriásinak számító, húszezer példányszámban rendelte meg az adóforintokból gazdálkodó szervező, az ugyancsak MSZP közeli Genexpo.

Azt, hogy ezt a több tíz millió forintnyi közpénzt felemésztő megrendelést is vizsgálja-e a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, egyelőre nem tudni, ám az expó teljes vizsgálatának lezárultáig befagyasztották a további kifizetéseket.

Részletek a Magyar Nemzet 2010. július 16-i számában.

mno.hu

20 hozzászólás “Bolgár György milliókért mutatja be hazánkat?” bejegyzésre

  1. munkásököl szerint:

    Nem lehetne, hogy inkább magát Bolgár Györgyöt állítsák ki abban a pavilonban? Árulhatna mondjuk lángost. 🙂 🙂

  2. csepeli szerint:

    Nem tudom, hogy a kínai nyelvű, Sanghajban árusított könyv példányszámát miért a hazai piacon szokásos példányszámokkal hasonlítják össze. A sanghaji expón bőven elfogy húszezer példány a könyvből. Ez is azt mutatja, hogy az újságíró nem gondolkodott, amikor ezt a cikket írta.

    A könyvet gondolom, pénzért árusítják, tehát haszon lesz rajta.

  3. munkásököl szerint:

    Tudod csepeli, azt hiszem az a nagyobbik baj, ha tényleg megveszik azt a 20.000 db-ot. “Djága Bojgáj új” már itthon bizonyította, hogy mennyire reálisan látja hazánkat. Ha ezt még külföldön is promotáljuk, az rosszabb, mintha a kutya sem venné. Egyébként igazad van, tényleg nem jó összehasonlítási alap az itthoni piac.

  4. donquijote szerint:

    Ilyen erővel felkérhették volna a “kampányra” slotát is, kb. hasonlóan szeretik ezt az országot mindketten, és slota ingyen is vállalta volna esetleg egy-két üveg pálesz fejében. 🙂

  5. grün szerint:

    Inkább Bolgár György mutassa be hazánkat, mint Lali huszár meg q Szíjjártó!
    Az talán kevesebbe kerül 150 milliárd forintnál!

  6. csepeli szerint:

    Ez az a könyv:
    http://www.libri.hu/konyv/made-in-hungary.html

    “A neves médiaszemélyiség, Bolgár György új könyvében magyarokról ír. Híres, ismert magyarokról. Akik hozzájárultak szerte a világon a politika, a tudomány, az irodalom, a zene, a festészet, az építészet nagy eredményeihez. Itthonról vagy külföldról. Sorsuk bárhová is vetette őket, magyarnak vallották magukat. Bolgár György angol nyelvű, érdekfeszítő könyve azt kívánja bebizonyítani, hogy a köztudott magyar pesszimizmus, kishitűség indokolatlan, hiszen létszámához képest kevés nemzet adott ilyen sokat a világnak, mint a magyar. Az érdekfeszítő szöveget gazdag képanyag kíséri. “

  7. munkásököl szerint:

    Köszi, de én a “neves médiaszemélyiség” kifejezésnél feladtam. 🙂 Ettől még lehet(ne) jó is a könyv, csak nem kellett volna addig lefetyelni az elvtársak hátsójában, amíg azok ki nem kiáltják “neves médiaszemélyiségnek”. Akkor talán érdekelne is, hogy mit ír vagy mond. Más kérdés, hogy akkor az elvtársak nem állították volna Shanghajban. Ja, hogy nem is a könyv a lényeg?

  8. csepeli szerint:

    munkásököl: Tökmindegy, a könyv angol nyelvű, te meg nyilván nem tudsz semmilyen nyelvet, tehát úgysem tudnád elolvasni (a kínai fordítást meg pláne).

  9. CsepeliNo1 szerint:

    Miért ezzel foglalkozik a Fidesz?!
    Nekik saját bérenc TV-jük van!
    Az nem baj?

    Ezzel foglalkozzon:
    Kövér Lászlót javasolja házelnöknek megválasztani a Fidesz és a KDNP országgyűlési képviselőcsoportjának Orbán Viktor – jelentette be Szijjártó Péter pénteken, sajtótájékoztatón.

    A miniszterelnöki szóvivő közölte azt is, hogy Orbán Viktor alkotmánybírónak Bihari Mihályt és Stumpf Istvánt indítványozza megválasztani.

    – EZ AZ ORSZÁGRA NÉZVE VÉSZESEN ROSSZ HÍR!!!!!

    Kövér házelnök
    (Ugye emlékszünk rá (2002-ből): “Sokan vannak ma Magyarországon, akik nem tudnak örülni a kormány intézkedéseinek és sikereinek. Ezért azt ajánlom nekik: vegyenek egy kalapácsot, egy szöget és egy kötelet, menjenek le az alagsorba, és a szögre, vagy ha találtak jó gerendát, akkor arra kössék fel magukat. Ezzel nagy szolgálatot tennének, mert nélkülük könnyebben és hamarabb tudnánk megoldani a feladatainkat.” Majd hozzátette: “Lehet, hogy egy kicsit messzire mentem. Akkor azt javaslom nekik, maradjanak életben, az lesz a legnagyobb büntetésük, hogy látják megvalósulni céljainkat, legfeljebb koloncként cipeljük őket a hátunkon.”
    – Látjuk mit ért el a Fidesz akkor! És ez a p.tkány lesz Magyarország 3. főméltósága???????), Stumpf alkotmánybíró.
    Itt csúnya szó jönne, nem is írom . . .

  10. munkásököl szerint:

    csepeli:

    Kösz a megelőlegezett bizalmat, de nem jött be, ugyanis az angolt épp elég jól értem. Legalábbis a felsőfokú nyelvvizsgával ezt szokták elismerni, úgy tudom. Ezen kívül és az anyanyelvemen kívül még két másik európai nyelvet beszélek, az egyiket nagyjából középszinten (rendszeresen olvasok cikkeket), a másikat pedig valaha középszinten beszéltem, mára viszont már jelentősen megkopott a nyelvtudásom (nem használtam), de azért nem adnának el külföldön, ha ezen múlna. Ezekkel a nyelvekkel úgy a Föld 2/3-án boldogul az ember.

    Ja, meg még tanították az oroszt is, de azt nem beszélem.

    Te olvastad a könyvet, hogy így véded? 😉

  11. grün szerint:

    munkás ököl!
    Elég annyit tudni finnül, hogy: ájem hangri hangérien from hangéri! Ezt még a Kalahári sivatagban élő busmanok is értik!
    Ha szereted a sült sáskát nyakon öntve zebutejjel, megmenekültél!

  12. munkásököl szerint:

    Lehet, hogy a fenti szókészlet Bolgár György könyvéhez is elég. 🙂

  13. nagyapó szerint:

    Bunkó csepeli szokása szerint ferdítéssel indít. Csókos Bolgár könyvét nem árusítják Kínában, hanem csak promóciós célokat szolgál. Magyarul ingyen osztogatják. Azt mondja erre Kohn bácsi, őgyes.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  14. Ditte szerint:

    A trágár tróger csepeli azért szimpatizál Bolgár úrral, mert ő is éppen olyan trágár tróger, mint ő. Bolgár úr Vágy című könyve a tankönyv számára.

  15. csepeli szerint:

    nagyapó: No persze ha a Fidesz-közeli Bayer Zsolt könyvéről lenne szó, na hát ugye az már mindjárt más lenne! Akkor teljesen rendben volna minden.

  16. nagyapó szerint:

    Ej, ej grűn. Nem illik párttársát, Lampert Mónikát így cikizni. Ő próbált szót érteni így egy rabbival (igaz a rabbit is seggbe kellene rúgni, mert ha valaki más országba megy, figyelje az ottani szokásokat, vagy maradjon a kibucban).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  17. GONDOLKODÓ! szerint:

    ÜDVÖZLÖM MINDEN TISZTELETRE MÉLTÓ HONFITÁRSAMAT!
    VAN EGY NAGYON FONTOS HÍREM!
    “Körültekintve a világpolitikai térképen, azt látjuk, hogy jobb- és baloldal mint a politikai tagoltság alapképlete létezik még, de éppen elveszti vagy már elvesztette értelmét. Ennek az a legfőbb oka, hogy az emberiség nagy, feszítő kérdéseire egyelőre egyik oldal sem tudott megnyugtató vagy legalább az adott körülmények között elfogadható választ adni. E kérdések egyike a nemzetek létéhez, a nemzetállamok és a nemzeti kultúrák sorsához, jövőjéhez kapcsolódik a globalizmus korában. A nemzetek nemzeti mivoltukban, saját kultúrájukban, nyelvükben, államiságukban és történelmi önazonosságukban akarnak élni, a globalizmus erői pedig éppen ezt nem akarják, mert a nemzetek léte akadálya a liberális kapitalizmus, azaz a nemzetek fölötti tőke uralmának.

    A népek, a társadalmak tagjai biztonságban akarnak élni, igazságosabb társadalmakban, méltányosabb elosztást követelnek, mondhatnánk az egykori munkásmozgalom jelszavával: legalább „munkát, kenyeret”, vagyis létbiztonságot és lehetőség szerint jobb életet. Ezzel szemben a globális tőke érdeke a minél nagyobb profit elérése minél kevesebb költséggel. És ma már a régi munkásosztály és munkásmozgalom eltűnésével, a harcos baloldal és a szovjet impérium teljes erkölcsi csődjével, hitelvesztésével és felbomlásával kinyílt a tér a tőkés érdekek gátlástalan érvényesítéséhez. Jobb- és baloldal mindenütt vergődik ugyan e kérdések szövevényében, de mindketten ugyanakkora pórázon lettek megkötve a nemzetközi liberális irányítók, a finánctőke vezető csoportjainak mindeddig megrendíthetetlen oszlopaihoz. Ez a liberális világrend most látszik megrendülni, s vele együtt mindazok a politikai erők, amelyek jobb- és baloldalon, de főként a baloldalon összenőttek vele.

    Ha igaz ez a rajtunk kívüli világban, százszorosan igaz nálunk. Itt a baloldal hagyományos történelmi szerepe kiemelkedően gyalázatos, a legszorosabb együttműködésében a kozmopolita, hazafiatlan liberalizmussal. Először 1918–19 liberális-szociáldemokrata Károlyi-kormánya, majd Kun Béla és Szamuely Tibor vörösterrorja fedte fel a magyarországi baloldal igazi arcát, és ezek a hónapok alapozták meg azt a jelenséget, amelyet nálunk baloldalnak lehetett nevezni. Azután a Rákosi–Gerő–Farkas–Révai négyes fogat rémuralma jött ’45 után, majd az ötvenhat utáni bosszúálló, kegyetlen megtorlás. Mindez együtt annyi hazaárulást, embertelenséget, a magyarság és az emberiség ellen elkövetett bűntényt halmozott fel történetükben és általuk a mi történelmünkben, hogy a lassan „konszolidált” MSZMP-diktatúra ettől akkor sem szabadulhatott volna, ha egyáltalán szándékában áll, s ha tesz komoly lépéseket arra, hogy gyökeresen megújítsa a hazai baloldalt, és elszakítsa ettől a védhetetlen hagyománytól. Nem tett ilyen lépéseket érdemben. A pétergáborok, biszkubélák, ávós pribékek politikai osztálya nemcsak szellemében, de fizikai valóságában is maradt tartósan mint a rendszer része, arculatának legalábbis egyik fő vonása. Ott éktelenkedett a rendszerváltásig. Azt hittük egy rövid ideig, hogy csak addig, de attól kezdve egyszer s mindenkorra eltűnik. Azt már az MSZP, az utódpárt és szövetségese, az SZDSZ garantálta, hogy ne tűnjön el. És garantálták azok a magukat jobboldalinak hirdető, rendszerváltó szerepben tetszelgő politikai parvenük, akik megakadályozták, hogy ez a fajta ávósutód, szociálliberális erőcsoport kiszorítható legyen a magyar közéletből. És tettek értük mindenekfölött azok a „nemzetközi” gazdasági és politikai csoportok, amelyek a pórázt fogták.

    A rendszerváltás képtelenségei közé tartozik, hogy egykori ÁVH-sok, pufajkások részint személyükben, részint utódaikban visszavehették vagy megtarthatták a hatalmukat. Ezek az érdekszövetségek néhány év alatt – különös intenzitással az utóbbi nyolc évben – önmagukból és köreik­ből közpénzen kitenyésztettek egy új burzsoáziát, és elszegényítették az országot és népét. Hagyományosan „baloldali” sajtójuk pedig híven szolgálta és szolgálja őket máig. Ki veheti komolyan ezek után, hogy a baloldal meg tud újulni? Ki gondolhatja komolyan, hogy ugyanazok az emberek, akik eddig elfogadták vagy kiszolgálták múltjával és jelenével együtt ennek a pártnak a politikai és ideológiai vezetőit, akármit tettek is, azok most új álarcban, új jelmez által képesek lehetnének valami egészen mást tenni, másképpen gondolkodni és érezni, mint eddig? Ki hiheti, hogy a nemzet, a haza rombolói most a történelmi vereség hatására hirtelen a nemzet építői, a hazai érdekek képviselői lehetnek? Nem is utal erre semmi jel.

    A baloldal elveszett a baloldalon. Belefulladt a saját történelmi bűneibe, de még egyszer – alighanem utoljára – kigőzölgött vadul az Apró-villa politikai vegykonyhájából, és kis híján megfojtotta az országot is. Ám a teret nem a jobboldal fogja teljesen kitölteni, hanem az a politikai erő, azok a politikusok, akik az elporladó jobb- és baloldal fölé emelkedve hiteles nemzeti és szociális politikát folytatnak. Ez az, ami már régen nem várható balról. “

  18. csepeli szerint:

    GONDOLKODÓ-t kirúgni a picsába!

  19. GONDOLKODÓ! szerint:

    A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG MAGYAR NEMZETI BANK ELNÖKÉNEK
    Simor András Elnök úr

    Tisztelt Elnök úr!
    Az Önnek írt levelemben kívánom jó szándékomat kifejezésre juttatni, amikor az “átlagember számára is” néhány jelentőségteljesnek tűnő gondolataimat megosztom.
    -Az Elnök úr nap mint nap láthatja, tapasztalhatja az új Parlament, a Kormány heroikus küzdelmét, amelyet a NEMZET, a HAZA érdekében tesz, és szándékozik tenni.
    Most, amikor teátrális jelenetektől sem mentes a Kormányunk IMF-fel folytatott tárgyalása, Önnek kötelessége lenne a
    MAGYAR NEMZET ÉRDEKÉBEN minden tekintetben kifejteni, támogatni e tárgyalássorozatot, a minél sikeresebb
    eredmény érdekében!
    Ön nagyon jól ismerheti ezek tárgyi, technikai menetét, a tekintetben is, hogy milyen “kemény csatákra” van szükség az
    eredményesség érdekében. A kemény csaták megvívására azon emberek képesek, akik elsősorban a NEMZETÜK, a
    HAZÁJUK IRÁNT minden tekintetben HŰEK, és ELKÖTELEZETTEK! Nem véletlen, hogy azok a nemzetek “viszik
    valamire”, amelyek erős identitástudattal bírnak, s ennek szellemében munkálkodnak HŰ FIAI, LEÁNYAI!
    Természetesen nem hagyhatom ki a tárgyaláshoz alapvető, szakmai, stratégiai, felkészültséget, a szükséges információk birtoklásával való diplomatikus megnyilvánulások fontosságát sem!
    -Miután a közvélemény igen tekintélyes hányada úgy ítéli meg, hogy a várható PARLAMENTI, ÉS KORMÁNY DÖNTÉSÉ-
    NEK, elvárásainak az Ön személye, a végzett munkastílusa nem illik bele az új társadalmi, gazdasági folyamatok megvalósíthatóságába, ezért Önnek “lépnie illene!” Igen, ILLENE, mert minden normális demokráciákban egy választás utáni hatalomváltás esetén ez természetes! Csak még nálunk nem! Tessen szíves elolvasni azokat az
    információkat, amelyek az IMF-hez kapcsolódnak! Az ország tisztességes, józanul gondolkodó polgárai csaknem egy emberként támogatják KORMÁNYUNKNAK A NEMZET irányába elkötelezett alapokra helyezett, képviselt tárgyalásait minden tekintetben.
    -Tisztelt Elnök úr!
    Miután Önt személyesen nem ismerem, engedje meg, hogy feltételezzem: inteligens, szakmai felkészültségét
    emberileg jó szándékú tettrekészségét! Ugyan mi okom is lenne mindezt kétségbe vonni? Hiszen, az Önre esett kiválasztáskor nyilván megfelelt azon követelményeknek, amelyek szükségeltettek! AKKOR! Csak, hogy azóta néhány év
    eltelt, a világban lezajlott, és végbemenő folyamatok egészen más szakmai, emberi kvalitású személyek ÁLDÁSOS
    TEVÉKENYSÉGÉRE tartanak igényt!
    A fentiek alapján Tisztelettel kérjük a MAGYAR NEMZET ÉRDEKÉBEN, hogy szíveskedjen az Elnöki székből felállni
    nemes gesztust gyakorolva, amely méltó lenne talán Önhöz is! Higgye el Tisztelt Elnök úr, előbb vagy utóbb elfog jönni az ideje! Most még talán méltóképpen, igazi hazafinak minősülő cselekedettel megteheti!
    Csak zárójelben jó szándékomnak adok hangot, amikor említést teszek a tekintetben, hogy még soha, semmikor
    a világon nem vezettek eredményre a Kormányok elleni dacoskodások! Arról nem beszélve, amikor a nemzet is már
    egyre “felkészültebb állapotban” van! Írom mindezt annak ellenére, hogy igen sokan ismerik a “hátszelek támogatásainak szereplőit”, csak azt nem szabad számításon kívül hagyni, hogy szép lassan előbb, utóbb mind a
    kifarolás eszközét választja. S Ön Tisztelt Elnök úr, egy szál magára hagyakozhat!
    Maradok további Tisztelője, különösen akkor, ha a NEMZET ÉRDEKÉBEN meghozza az ön számára is erényt kovácsoló áldásos döntését!!!

  20. Tóth Csaba szerint:

    Ezt is a többi ATV-s nemzetgyülőlő társával együtt ki kell utasítani az országból, természetesen a magyar állampolgárságától elözőleg megfosztva.Nem tudom hogy akkor mikor a nemzet többsége a jelenlegi kormány mellet van miért kell a nemzet ellen uszítani itthon és külföldön.Mi ez ha nem hazaárulás?

Itt lehet hozzászólni !