Nem fért be az érkező autó előtt – avagy a telizöld csodái…

Mr.Gabee, Csepel.info

Két személygépkocsi ütközött össze a Károli Gáspár utca és a Táncsics Mihály utca kereszteződésében hétfőn délután.

Attila nevű olvasónk információi szerint az Árpád utca felől érkező Opel Corsának a kereszteződésben lévő lámpa szabad jelzést mutatott. Az Opel vezetője meg is kezdte a balra kanyarodást a Károli Gáspár utcába, de a telizöld lényege, hogy a szemből érkezőknek is zöld van. Ezt vélhetően nem kalkulálta be az Opel sofőrje, így nem sikerült a kanyarodási manővert befejezni, mivel a szemből érkező Renault Fluence gépkocsi nekiütközött.

Az eset érdekessége, hogy a Corsa vezetője nem ismerte el felelősségét, ezért rendőrt kellett hívni a balesethez. Olcsóbban járt volna, ha elismeri, ugyanis a rendőri tevékenységnek komoly díja van.

A közösségi médiában egyre több esetben olyan bejegyzéseket olvashatunk, hogy több kereszteződésbe is jó lenne, ha lámpa kerülne. Itt lámpa is van, és baleset is.

5 hozzászólás “Nem fért be az érkező autó előtt – avagy a telizöld csodái…” bejegyzésre

  1. csepelikerdezo szerint:

    Gondolom itt is a lámpa a hibás, akárcsak pár száz méterre arrébb…

  2. Gary Ridgeway szerint:

    KRESZ vizsga, 300k Ft bünti, majd 3 év múlva a jogsi vissza.
    Mi a f.sz nem egyértelmű egy “telezöldön”?

  3. kormánypárti szerint:

    Balra fordulásnál kénytelen vagy a keresztezés közepén várakozni, amíg a szembejövő forgalom elhalad. Általában akkor tudod megkezdeni a kanyarodómanővert, amikor már pirosra váltott a lámpa. Ezt onnan tudod, hogy a gyalogoslámpa zölden villog, majd pirosra vált. Ekkor azonban sietned kell, mert a keresztező forgalom másodperceken belül zöld jelzést kap. Szóval szerintem az történhetett, hogy az egyenesen haladó jármű piroson haladt át.

  4. xxx szerint:

    Kormánypárti!

    Te akkora barom vagy, hogy nem hagyhatom szó nélkül.
    Mi pontosan láttuk mi történt. Az Opel balra szeretett volna fordulni, de számára takarásban volt az egyenesen haladó sáv a szembejövő kanyarodásra váró autók miatt.
    A Renault bőséges zöldön hajtott (volna) át, de az Opel kikanyarodott elé az utolsó pillanatban. Elkerülhetetlen volt az ütközés.
    Senki sem hajtott át a piroson!
    A másik, hogy az Opel vezetője azonnal elismerte a vétkességét.
    Az hogy rendőrök miért jöttek már nem tudom. De biztos nem vita miatt. Mindkét fél higgadtan és teljes békességben intézkedett.
    Ne fantáziálj, én tényeket mondtam!

  5. Lakos szerint:

    Vélhetően a Csepel.info szerkesztői a többi közölt cikkben is élnek hasonló típusú író szabadsággal, ezt azért érdemes mérlegelni.

Itt lehet hozzászólni !