Jahn Ferenc Kórház: durva hazugságot jelentetett meg az Index

888

Folyamatos a sebészeti ellátás a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben – közölte Ralovich Zsolt, az intézmény főigazgatója hétfőn az MTI-vel.

Határozottan visszautasítjuk a kórház összeomlásáról szóló híreket. (…) A rémhírkeltés tökéletes példája az, amit az index.hu művelt ma a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházzal

– olvasható a közleményben.

 

A cikkben egyetlen, a kórházra vonatkozó szám sem felel meg a valóságnak – írta a főigazgató. Közlése szerint a kórházban nem 7, hanem 23 sebész dolgozik. A távozásukat bejelentő orvosok felmondási ideje két hónap, felmondásuk nem gátolja a folyamatos és magas színvonalú ellátást – tette hozzá.

A kórház vezetése tárgyal a felmondási idejüket töltő kollégákkal, ugyanakkor megkezdte az egyeztetést más sebész szakorvosokkal is – olvasható a főigazgató közleményében.

Tudatta azt is, hogy az intézmény Pest déli térségének és az azt környező településeknek meghatározó kórháza, 1278 betegággyal. Osztályai közül a sebészeti, a szülészeti, a nőgyógyászati, a fül-orr-gége, a fej-, nyaksebészeti, a neurológiai, az urológiai, valamint az aneszteziológiai és az intenzív betegellátó osztályok a legmagasabb progresszivitású besorolásúak.

A fekvőbeteg szakellátás keretében ellátott betegek száma évente csaknem 38 ezer. Sürgősségi ellátása 24 órában üzemel, átlagosan napi 90-100 beteget fogad. A sebészeti osztály 50 ágyas, egy 10 ágyas sebészeti őrzővel kiegészülve. Az elmúlt öt évben a kórház az ország egyik jelentős laparoszkópos sebészeti centruma lett – írta Ralovich Zsolt.

 

11 hozzászólás “Jahn Ferenc Kórház: durva hazugságot jelentetett meg az Index” bejegyzésre

  1. Lili Züllig szerint:

    400 orvos/nővér/ápoló/laboros vegyesen december 6-án megérkeztek Svájcba. Írtam 3 hete, elszívta őket egy közvetítő-cég.

  2. Aggastyán szerint:

    “folyamatos és magas színvonalú ellátás” Persze, a Jahn Ferenc kórház erről híres igen! 😀 😀 😀 Ki fog és akar még hazudni valamit? 😀 Egyébként meg ne felejtsük el, arról lehetett olvasni, hogy felmondtak, ez igaz is, de azt senki nem mondta hogy egyből mindannyian fogták magukat és hazamentek csak úgy vagy ilyesmi, nyilván kitöltik az idejüket igen. Na ennyit erről.

  3. Boldog Karácsonyt szerint:

    “A cikkben egyetlen, a kórházra vonatkozó szám sem felel meg a valóságnak – írta a főigazgató. Közlése szerint a kórházban nem 7, hanem 23 sebész dolgozik.”

    Ennyi? Ezt a Habony Árpi -féle hazugságot sikerült kiizzadni?

  4. pusssh szerint:

    Miből gondolják a díszes magyar médiában, hogy ha naponta többször az emberek pofájába hazudják, hogy a fekete az fehér, akkor majd nyugalom lesz?
    Az embereknak vannak tapasztalataik, és ennek hisznek.

  5. YT szerint:

    Kit érdekel a kórház most komolyan? Nem hiszem el, hogy nem lehet végre csepelen is építeni egy normális stadiont?!

  6. abc123 szerint:

    Az Admin úgyis olvassa az indexet,szemlézhetné az újság válaszát amiben leírják hogy ők írásban kérdezték a kórházat és az is írásban válaszolt(tehát van bizonyíték)és nem tagadták a felmondásokat…És még pár apróság hogy nem azt írták hogy az egész kórházban van 7 sebész hanem az ügyeletet vállaló sebészek vannak ennyien,valamint a felmondási idejük 2 hónap úgyhogy van ideje a kórháznak megoldást találni.

  7. Gyula szerint:

    “A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház hét sebész szakorvosa közül hatan benyújtották felmondásukat, értesült az Index. Úgy tudjuk, az orvosok azért döntöttek így, mert a terhelésükhöz képest aránytalanul alacsonynak tartják az ügyeleti díjakat. A tárgyalások eddig nem vezettek eredményre.
    Az értesüléseket a kórház nem cáfolta. A Ralovich Zsolt főigazgatónak küldött kérdésünkre ezt a választ kaptuk:
    Sebészeti Osztályunk több orvosa valóban benyújtotta felmondását. Intézményünk vezetése azonban tovább folytatja az egyeztetéseket a Sebészeti Osztály orvosaival, biztosítva egyúttal a feladatuk ellátásához szükséges anyagi és tárgyi feltételeket, de a munkakörülmények javítása érdekében tett intézkedések sorozatát és a felajánlott ügyeleti díjemelést nem fogadták el.
    A kórház azt írta: az orvosok felmondása nem gátolja a kórházban a folyamatos és magas színvonalú betegellátást.”
    II.
    “Rémhírterjesztéssel vádolja az Indexet az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Hétfői cikkünkben azt írtuk: a Jahn Ferenc kórházban hét ügyeletvezetői feladatot ellátó szakorvosból hatan mondtak fel az alacsony ügyeleti díjak miatt, és ez gondot okozhat az ügyeletek megszervezésében. Azt tettük, ami egy újság dolga: megkérdeztük a kórházat, amely válaszában nem cáfolta információinkat. A minisztérium most mégis egy újabb közleményben támadja az Indexet.”
    Kutyák!
    El is olvastátok az adott cikket, vagy csak a pofátok jár és hazudoztok?

  8. pusssh szerint:

    Azóta pedig Kásler vizsgálatot indított az ügyben. Nyilván azért, mert minden a legnagyobb rendben van, és az Index meg a szemünk hazudik.

  9. pusssh szerint:

    Helyesbítek: a Margit Kórházban is fölmondott egy hét fős sebész-team, ezt vizsgáltatja a miniszter. De csak belebotlik a Jahn Ferenc ügyébe is. Meg ami még jön…

  10. Gyula szerint:

    Jéééé….
    Mi a f@sz…
    Nem töröltetek???
    Hihetetlen, na… 😉

Itt lehet hozzászólni !