Megalakult az új csepeli képviselő-testület

csepel.hu

A Szent Imre téri Országzászló mellett, ünnepélyes keretek között vették át megbízó levelüket és tették le esküjüket az október 13-ai önkormányzati választáson mandátumot nyert csepeli képviselők. Letette az ünnepélyes esküt Borbély Lénárd is, akit másodjára választottak meg a csepeliek polgármesterüknek. Budapesten egyedülálló módon az ellenzék jelentős szerepet kapott a kerület irányításában és az ellenőrző szervezetekben, ám ezt több képviselőjük így is keveselte. Az ellenzéki pártok első javaslata is az volt, hogy elvegyék a frissen megválasztott polgármester összes hatáskörét.

Az alakuló ülésen a polgármester javaslatára döntöttek az alpolgármesterek kinevezéséről. Az ellenzékkel való egyeztetések után két Fidesz-KDNP-s alpolgármestert – Ábel Attilát és Morovik Attilát, valamint egy ellenzéki alpolgármestert – Pákozdi Józsefet – választottak meg titkos szavazáson. Utóbbi a Buckai Szövetség csepeli szervezetének elnöke. Az alakuló ülésen módosították a szervezeti és működési szabályzatot, megválasztották a bizottságok tagjait, döntöttek a tanácsnokok személyéről valamint az illetményekről.

Borbély Lénárd ünnepi köszöntőjében gratulált minden megválasztott képviselőnek, és köszönetet mondott azoknak, akik a jelöltek és a demokrácia mellett szavaztak. Külön kifejezte háláját a családjának, amely végig mellette állt. „Függetlenül az emberek világnézetétől, úgy végzem a munkámat, hogy minden csepeli érdekét szolgáljam, Csepel fejlődéséért fogok cselekedni. Csepelen büszkék lehetünk a közös eredményekre, amelyeket az elmúlt öt évben, és az azt megelőző időszakban elértünk. A választók díjazták a kerület fizikai és erkölcsi megújulását. A csepeli konzultáción megkérdeztük a lakókat, akik a válaszaik alapján kijelölték az utat, hogyan folytassuk tovább a munkát. Ezek a válaszok és a választási ígéreteink jelentik azt a fundamentumot, amely a cselekvési irányunk alapvetése. Folytatjuk a kerület megújítását, az intézmények fejlesztését, és gondoskodunk mindenkiről, aki Csepelen él. Rám és ránk mindenki számíthat. Számarányában most egy kiegyensúlyozott képviselő-testület jött létre. Helye van az értelmes vitának, de a legfontosabb, hogy a közös munka Csepel érdekében történjék. Csepel legyen a béke szigete, dolgozzon mindenki a kerületért” – hangsúlyozta Borbély Lénárd, Csepel polgármestere.

Az ülésen bejelentették a Fidesz-KDNP frakció megalakulását. Az ellenzék részéről a Demokratikus Koalíció kéttagú, az MSZP három tagú, a Jobbik, a Momentum, az LMP és a Buckai Szövetség egy-egy tagú frakciója is megalakult.

A testület elfogadta Pákozdi Józsefnek, a Buckai Szövetség vezetőjének a javaslatát a szervezeti és működési szabályzat módosításáról. Ez tartalmazza egyebek között, hogy a képviselőnek az ülésről való hiányzását hitelt érdemlően, írásos dokumentummal kell igazolnia. Az elmúlt önkormányzati ciklusban komoly problémát jelentett, hogy az MSZP és a DK politikusai rengeteget hiányoztak a testületi és a bizottsági ülésekről. Ezt követően Borbély Lénárd javaslatára, titkos szavazással megválasztották az alpolgármestereket.

Az ülésen kompromisszumos javaslatként négy bizottság felállításáról döntöttek, amelyből kettőnek az élére az ellenzék tehetett személyi javaslatot. A pénzügyi, ellenőrzési és ügyrendi bizottság elnökének Dukán Andrást (Momentum) választották. A szociális, egészségügyi és fogyatékosügyi bizottság elnöke Szuhai Erika (Fidesz-KDNP) lett. A közrendvédelmi és közbiztonsági bizottság élére Bercsik Károlyt (Fidesz-KDNP) választották. A fenntartható fejlődés bizottság elnökévé Tóth Sándort (LMP) szavazták meg. Döntöttek a bizottságok képviselői és külsős tagjainak megválasztásáról is, akik ezt követően letették az esküt.

Megválasztották a tanácsnokokat is. Infrastruktúra-fejlesztési tanácsnok lett Zupkó János; családügyi tanácsnok Czibulyáné Szonday Szilvia; nemzetiségekért, halmozottan hátrányos helyzetűekért és a hárosi fejlesztésért felelős tanácsnok Balogh Ernő; költségvetési tanácsnok Makray Barbara. A testület nem fogadta el az ellenzék javaslatát, hogy újabb két – sportügyi és testvérvárosi kapcsolatokért felelős – tanácsnoki posztot hozzanak létre.

Döntés született az önkormányzat három cége felügyelőbizottságának tagjairól, akiknek a mandátuma 2020. január elsejétől öt esztendőre érvényes. Ez érinti a Csepeli Városgazda Zrt., a Csepeli Városfejlesztési Kft. és a Csepeli Városkép Kft. cégeket.

A testület tagjai tudomásul vették a polgármester havi illetményét, amelyet törvény szabályoz. Ez bruttó 997 ezer 200 forint, ezen felül pedig a polgármester havi 149 ezer 580 forint költségtérítésre jogosult. Az alpolgármesterek havi illetménye bruttó 897 ezer 500 forint, és 134 ezer 625 forint költségtérítést vehetnek igénybe. Az önkormányzati képviselő havi alapdíja a mindenkori polgármesteri fizetés 25%-a, vagyis bruttó 249 ezer 300 forint. A bizottságok tagjai, elnökei, valamint a tanácsnokok ezen felül is díjazásban részesülnek. A bizottsági tagságért további 149 ezer 580, az elnökségért 99 ezer 720, az alelnökségért 49 ezer 860 forintot kapnak, a tanácsnoki díj pedig 99 ezer 720 forint lett. Az önkormányzat cégeinél a felügyelőbizottsági tagok 200 ezer forint, a felügyelőbizottsági elnökök 250 ezer forint díjazásban részesülnek havonta.

Ellenzéki kérések

A csepeli ellenzék delegációi az október 13-i választás után külön-külön és közösen, több körben tárgyaltak a Fidesz-KDNP képviselőivel és a polgármesterrel. Az MSZP két szocialista alpolgármesteri pozíciót és kilenc önkormányzati bizottság felállítását kérte. Ez hetvennél is több, fizetett politikai pozíciót jelentett volna. Összehasonlításul: az elmúlt öt évben három bizottság működött, ami elégnek és hatékonynak bizonyult.

Az ellenzéki pártok közösen a polgármester hatásköreinek teljes megvonását, az önkormányzati cégek pártok közötti felosztását, a szakmai és civil szervezetek önálló előterjesztési jogának megfosztását valamint két ellenzéki alpolgármester és hét bizottság felállítását javasolták. Erre a kerület vezetése a kilenc bizottsághoz hasonlóan sem anyagi sem szervezeti okokból nem látott lehetőséget.

Az ellenzékkel folytatott tárgyalások után – kompromisszumos javaslatként – a korábbi három helyett négy bizottság felállítását, és azok fele-fele alapon történő kormánypárti-ellenzéki vezetését javasolta Borbély Lénárd polgármester. Az önkormányzati cégek felügyelőbizottságaiban is részt vesznek ellenzékiek. Ezt az ellenzéki pártok többsége elfogadhatatlannak tartotta, és nem szavazta meg. A Buckai Szövetséggel a kerület vezetése ezzel együtt értékelvű, elsősorban Csepel fejlesztésének folytatását célzó megállapodást kötött, így végül ők végül adták az ellenzék alpolgármesterét.

Cs. A.

csepel.hu

50 hozzászólás “Megalakult az új csepeli képviselő-testület” bejegyzésre

  1. concept szerint:

    Mondjuk azt nem értem hogyha ugyanannyi fideszes és ellenzéki képviselő van akkor miért nem 1 fideszes,egy ellenzéki és egy “független”alpolgármester lett…

  2. Gyula szerint:

    Mert a két alpolgi már előre megbukott, de enni meg kell. 🙂
    Az öreg munkásőr semmit nem kapott? 😉

  3. Volt már ilyen szerint:

    Az árulás Magyarországon mindig kifizetődött! Borbély sikeresen módosította a 9:9 szavazati arányt 11:7-re két képviselő, az LMP-s Tóth Sándor, és a Buckás Pákozdi József pozíciókkal és a vele járó jövedelemmel való megvásárlásával! Horváth Gyula sokkal többe került volna! Ez ügyes húzás volt Borbély úr! Csak mit fognak szólni a csepeli szavazók, akiknek a választáson kifejtett akaratát Ön meghekkelte? Várom a tisztelt olvasók hozzászólását!

  4. Volt már ilyen szerint:

    A két egyéni jelöltként megbukott politikus BORBÉLY LÉNÁRD KEGYÉBŐL azért listán bejutott a képviselőtestületbe, s a dicstelen választási eredmény után még alpolgármesterek is lettek! Ezek az elődtől örökölt emberek csak nem bírnak kikopni, holott Borbélynak is lennének új emberei! 😉

  5. Betke szerint:

    Tóth Sándor ott virított az összefogás sátorban, nem teheti meg, hogy megtagadja “elv társait”! Vagy csak sumákolt?

  6. Nagyapó szerint:

    Volt már ilyen! Azért megkérdezem:
    – mi van az osszerottyanás egyéni jelöltként megbukott képviselőivel, kinek a “KEGYÉBŐL” jutottak be ?
    – miért van a Fidesz-KDNP- nek egy, míg az osszerottyanásnak 5 frakciója?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. keménylegény szerint:

    Amíg a szövetséges feltétel nélkül mindent megszavaz, amit kérnek tőle, addig nincs gond a megállapodással.
    A neheze akkor jön, amikor erről megfeledkezik.

  8. Volt már ilyen szerint:

    Nagyapó, annak azért örülök hogy Borbély a némethisták közül legalább már Noé Lászlót kilőtte! Ülhet otthon az asszony szoknyáján! 😉 Régi szép idők, se képviselői, se tanácsnoki tiszteletdíj!

  9. Kitiltott szerint:

    Miert kell 3 alpolgi?
    Pakozdi “ur” 5 evre biztositotta megelheteset.
    A buckalakoknak is csepegtet abbol a penzbol?
    3 alpolgi amikor a 2 is sok volt.
    Abel szavait idezem : teszem a dolgom a hivatalban ulok es kavezom.

  10. keménylegény szerint:

    Ő már akkor tudta, amit most már mi is.

  11. Nagyapó szerint:

    Kitiltott! És mit szól az 5, azaz öt főpolgármester-helyetteshez??🙂🙂

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. Hozzászóló szerint:

    Csepel eddig is fejlődött, talán az ütemen lehet egyedül vitatkozni, de már most elkönyvelhető, hogy gyümölcsöző öt év előtt állunk.

  13. Kitiltott szerint:

    Oreg!
    Nem kell terelni.
    A 3 csepeli alpolgarmesterrol beszelunk.
    De valaszolok amit on a kenyes kerdeseknel nem szokott.
    A 76092 lakosu csepelnek 3 alpolgarmestere van
    Akkor a 1752286 lakost magaba foglalo 23 keruletet iranyito 5 fopolgi helyettes nem sok.
    Meg akkor is az en velemenyem fele billen a merleg ha azt mondom csepelnek a 2 helyettes is sok. Kavezni ne jarjon be az en penzembol.
    Az csepelnek mar most fejlodes hogy on nincs a kepviselo testuletben.

  14. admin szerint:

    Az ellenzék eleve négy alpolgármesterre és kilenc bizottságra tett javaslatot a korábbi két alpolgármester és három bizottság helyett.

  15. Horváth János szerint:

    admin!
    Ennak van nyoma?

  16. Nagyapó szerint:

    Kitiltott! “a 1752286 lakost magaba foglalo 23 keruletet iranyito” Tarlos fopolgarmesternek eleg vot harom alpolgarmester. Bar ok epitkeztek, nem romboltak. Mos ot ember ucsorog ott ot evig. Gondolom a rombolashoz tobb ember koll! 🙂

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  17. Kitiltott szerint:

    Ok epitkeztek.
    Ez meglatszik az oktoberi szavazas eredmenyen.

  18. admin szerint:

    Horváth úr, talán cáfolta valaki?

  19. Sz sz szerint:

    Mszpsek dksok nincsen hazátok
    Szarháziak vagytok mint az oláhok.

  20. Sz sz szerint:

    A szavazóitok húgyagyú prolik ti meg senkik vagytok, eltűntök a lefolyón lefolytok a gecibe a csatornába.

  21. Volt már ilyen szerint:

    Lassan elmúlik egy hónap a választás óta, és még mindig nem tette közzé a választási eredményeket, sem a csepel.info, sem a csepel.hu! Legalább a 12 választókörzet adatait kellene közzé tenni, meg az a listát, hogy a kompenzációs lista helyeit hány-hány szavazat alapján osztották ki! Csak a polgármesterválasztás adatait tették közzé!

  22. Horváth János szerint:

    admin!
    Azt kérdeztem, hogy van-e nyoma az ellenzék javaslatának.

  23. csak úgy szerint:

    A valasztas.hu-n meg lehet nézni az eredményeket. A látottak alpján, nem értem, hogyan került fel Ábel, a kompenzációs listára. Több mint 5 %-al volt kevesebb szavazata. 50.34 – 44.63

  24. Boldog Karácsonyt szerint:

    Ne bántsátok már szegény Ábelt. Ha nem lenne alpolgi akkor miből élne meg?
    Főállásban verné ki a telefont az ellenzéki emberek kezéből miután kávézott egyet a “munkahelyén”?

    😀

    Az rosszul fizet.

  25. Nagyapó szerint:

    Engem meg az érdekel, mikor kapom meg a Gyurcsányné által megígért európai nyugdíjat?? (Mások meg az európai minimálbért?)
    Csak nem hazudott az EU választás előtt??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  26. Tóth kati szerint:

    A Fővárosi alpolgármesterek közt van kormánypárti?Miért kellene komcsinak alpolgármesteri helyet adni?Csak negálnak mindrnt,be se fognak járni dolgozni.Csak pusztítani tudnak,épeszű javaslatuk sem volt soha.

  27. Volt már ilyen szerint:

    Csak úgy! Nekem a valasztas.hu-ra az NVI honlapja jön be. S a választási eredmények letöltésénél csak a 2019. Európai Parlamenti választásig lehet választani? Hol érhetők el a 2019. önkormányzati választások eredményei? Légy szíves linkeld ide a parancssort, miután beléptél a keresett oldalra!

  28. csak úgy szerint:

    Volt már ilyen!

    https://www.valasztas.hu/

    valasztások, népszavazások – menüpont, majd alatta, önkorm vál. 2019
    https://www.valasztas.hu/onk2019

    helyi 2019 menü
    https://www.valasztas.hu/helyi-onkormanyzati-valasztasok-2019

    bud , lefelé XXI. kiválaszt

    Jobb oldali fül – a szavazás adatai

    itt választható a mandátumtípus

    kompenzációs lista, vagy evk képviselő, majd evk kiválasztás.
    A teljes link nagyon hosszú, szeintem moderálnák

  29. Sz sz szerint:

    Európai Úniós családi pótlékot is igérgettek ezek a szemétládák. Baltaarcú dobrev persze nem azzal van elfoglalva pedig.
    Degenerált patkány szocialisták.

  30. Horváth János szerint:

    Dobrev azt ígérte, hogy azon fognak dolgozni, hogy egységes eu nyugdíj és családi pótlék
    legyen, ez nem azt jelenti, hogy zsebből kifizeti. Mondom, hogy találó volt Bangóné!

  31. Tóth kati szerint:

    Horváth János elvtárs mondja már el mit dolgozik a gyurcsányné kint az ep-ben,mert a hazaáruláson kívül én még mást nem láttam tőle.Demagóg dumája az van.Sötét ,mint a pince.Gyűszűnyi agya van.Aki egy gyurcsányhoz feleségül megy alja némber lehet.Szerintem a családoknak nem eu-s családi pótlék kell,sokkal többre mennek a magyar családi adókedvezménnyel,amit persze maguk azonnal eltörölnének,mint ahogy tette ezt Megyessi 2002-ben.

  32. Tóth kati szerint:

    Esetleg bangóné patkány ildikóra gondolt?

  33. Kovacsics Rémusz szerint:

    Valószínü, hogy őrá gondolt, hisz nálánál nagyobb patkány, demég görény sem született ebben a kis hazában.
    Nemtudom, hogy a vénasszony mitszólt volna, ha sikerül megvalósítanom azt a tervemet, hogy lemegyek vidékre, ahol állattartással foglalkoznak, és hozok neki egykét zsák patkányt, oszt beborítom a tartalmát a portájára és még be is csengetek, mondván, “csókolom! Meghoztam a szavazóit?”
    Szerettem volna látni azt a mocskos pofáját.

  34. Horváth János szerint:

    Tóth kati!
    Letetted a névjegyedet, ez vagy te.

  35. Horváth János szerint:

    Aludj Rémusz, fáradt vagy!

  36. Boldog Karácsonyt szerint:

    Látom Nagyapó már megint törölget.

    😀

  37. Boldog Karácsonyt szerint:

    Tóth Kati végigbuzizta az elmúlt 9 évet Szabó Szabó Szabolcs miatt most rászállt Dobrev Klárára, mert nem tudja elviselni, hogy megszavazták az emberek az EU parlamenti képviseletét.
    Katikám, ha te nem tudod, hogy mit dolgozik akkor szépen tanulj meg angolul és hallgasd meg mert ott úgy adja elő a mondandóját. Fent van a neten, keresd meg magadnak.
    Mellesleg az EU Parlament alelnöke, jogász, közgazdász és a magyaron kívül 4 nyelven beszél.
    Te meg csak itt fröcsögsz, sivalkodsz, és mocskolódsz. A hazaárulásról meg annyit, hogy ezért a dumáért (amit persze a szádba adtak mert olyan buta vagy, hogy saját gondolatod nincs) megérdemelnél egy olyan taslit egy szívlapáttal, hogy a lapát horpadjon be ne a buta fejecskéd.
    Ja és “Gyurcsányné” az pedig Gyurcsány Ferenc édesanyja.
    Természetesen ezt is a szádba adták mert hát ezt kell szajkóznia a fideszmédiának és a nyaligátorainak.

  38. csak úgy szerint:

    Van egy vízióm, egy hozzászóló hölggyel kapcsolatban.
    Csorba mosollyal, műanyag kötényben, vaskos karjával meri a paradicsomos káposztát a pártház éttermében, az elvtársainak. Persze az átkosban.

  39. csepelifan szerint:

    Világvége! Már megint a borvirágos orrú, nálló gondolattal nem rendelkező, túlsúlyos tornatanár és a szabadidejében facebook-ozó, szolnoki bevándorló- mint bukott képviselő jelöltek- lehetnek az alpolgármesterek! Ennél lejjebb talán nincs is! Ezek ketten idáig is hazavágtak Csepelen minden értelmes dolgot, Borbély farvizén most ugyanezt teszik majd, hacsak valami csoda folytán nem engedik nekik azok, akik elvileg nem az ő oldalukon állnak! Szerencsére Nagyapót elküldték nyugdíjba, biztosan itt rontja majd a levegőt! 🙂

  40. Tóth kati szerint:

    T.Horváth János elvtárs!Először is ne tegezzen le!Másodszor ,ha észérvei nincsenek,vitatkozni nem tud,ne személyeskedjen!Mit tett le Gyurcsányné a Haza asztalára,azon kívül,hogy hozzáment Magyarország 21.századi legkártékonyabb VOLT miniszterelnökéhez?

  41. Horváth János szerint:

    Vitatkozni azzal lehet, akinek van szellemi fegyverzete. Neked nincs, fegyvertelennel
    pedig mit kezdjek?

  42. dühös magyar szerint:

    Kedves Tóth kati!

    Elnézést, hogy beleszólok!
    Csak olvastam a fenti hozzászólását amiben Horváth urat elvtársának szólítja. Ha önök valóban elvtársak, akkor nem egy oldalon állnak? Mert most kicsit belezavarodtam itt ebbe 🙂

  43. Kovacsics Rémusz szerint:

    Ennye jankófijam!
    Teasztán vitaképes partner vagy!
    Az alapvető inteligencia azaztán számodra ismeretlen.
    Igazi véres száju kommonista.
    Ja, igazi szivárvány segnyaló és igazi köpönyegforgató. Meséld el szépen, hogy a komcsik mit tettek a csepeliekért, amég hatalmon voltak?
    A Gyurcsány kormány miket is tett a népért?
    Nemondjak többet, hisz az öszödi beszéd önmagáért beszél.
    A hombárfejü felesége szerintem a büdös életben nem dolgozott, hisz a felmenői pártelvtársak voltak, szétrabolhatták az országot, mert megtehették.
    Igenis elkövette klára a hazaárulást, ráadásul annyira arogáns hangon, hogy a bicska kinyilt a zsebembe.
    Aki a hazája ellen szavaz, aki egy másik ország pártját támogatja, az szerinted faszagyerek?

  44. Horváth János szerint:

    dühös magyar!
    Azért annyira mélyen még nem vagyok.

  45. dühös magyar szerint:

    Horváth János!
    Tudom 🙂

  46. Horváth János szerint:

    Rémusz!
    Meg vagyok nyugodva, hogy a te általad ismert iinteligencia számomra ismeretlen!
    Bár nem érint a dolog, de elmagyarázom, ha valaki köpönyegforgató, az a mindenkori
    hatalom seggét nyalja, a komcsi pedig miért is nyalná a Fidesz seggét?
    Néhány tétel: Csepel vezetékes földgázellátása jórészt önkormányzati támogatással 1985-
    2000, megszerezték a pénzt a gerincútra és a csatornázásra, SZTK, lehet überelni!
    Lehet, hogy a munka neked a szeneslapátnál be is fejeződik, nem vagyunk egyformák!
    Csak azt magyarázd meg, ha szétrabolták az országot, miből épült az a pár százezer lakás,
    gyár, iskola, kórház?
    Régen, aki a királyt szidta, az hazaáruló volt, ma, aki a Fideszt szidja az a hazaáruló, pedig
    a Fidesz nem az ország, de még nem is a többség.

  47. Nagyapó szerint:

    A baloldali “intelligencia” jól lemérhető az őket képviselők (Szél, Hadházy, Varjú, Bangóné) viselkedéséből. Hozzájuk igyekeznek hasonulni csepeli követőik!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  48. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Az a helyzet, hogy ezek az emberek a maguk módján egyenesek, ami a fideszes politi-
    kusok legtöbbjéről nem mondható el.

  49. Nagyapó szerint:

    Horváth János, jó baloldali szokás szerint kavar, hogy azután következtetést vonjon le. Nézzük:
    – ha csepeli lett volna, tudná, hogy a földgáz bevezetése úgy történt, hogy felét az Tanács, másik felét a tulajdonos fizette (OTP kölcsön). ’90-ben volt is ebből gond a törlesztéssel. Később a szoclib vezetés eladta a német RWE-nek.
    – a gerincúthoz a csepeli vezetésnek semmi köze nem volt, mert tervezése a szennyvíztelep miatt történt.
    – a csatornázást ’73 óta tervezték – sok terv, sok pénzért (akár a strandot) – de elkezdeni sem tudták.
    – az SZTK felújításáért a kórház bezárásáért „kaptuk” cserébe
    – a szoclib fejlesztések mellett keletkezett 82 milliárd adósság, mert loptak. Jelenleg csökken az államadósság, pedig a „Fidesz lop”, hát lopjanak!
    – történtek fejlesztések, haladtunk előre, akár a Szovjetunió!!🙂

    Horváth János némi fogalomzavarban van, mert „aki a királyt szidta, az hazaáruló volt”, nem az volt, azt felségárulónak hívták! Aki a Fideszt szidja az ellenzéki, ami nem baj, legfeljebb kellemetlen.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  50. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Mit írtam? “jórészt önkormányzati támogatással”, csak értelmesen kell olvasni. Egyébként
    75-ben nősültem ide, és Királyerdő jelentős részén a feleségem tervezte az utcai gázvezeté-
    ket.
    Ha valóban csak a szennyvíztelep miatt készült volna, akkor a folytatásnak, legalább előterv
    formában meg kellene lenni. Továbbá, a szennyvíztelepnek bőven elég lett volna egy 2 sávos
    út.
    Kit érdekel, hogy a csatornát mikor kezdték tervezni, lényeg, hogy megvan, és ehhez a pénzt
    az elődök szerezték!
    9 év kevés volt a kórház újraindításához?
    Az államadóssághoz ez a hely kevés.
    Nem ismeri átvitt gondolat fogalmát?

Itt lehet hozzászólni !