Ismét benézték a kiegészítő lámpát

Mr.Gabee Csepel.info

Mr.Gabee információi szerint baleset történt szerda délelőtt Csepelen, a Szent István út és a Táncsics Mihály utca kereszteződésében. A balesetben egy Suzuki Ignis és egy Opel Astra taxi ütközött össze.

A baleset feltehetőleg figyelmetlenségből adódott, ugyanis az elmúlt hetekben a Szent István út, Erdőalja utca felől érkező oldali a lámpánál egy kiegészítő lámpát helyeztek el. A kiegészítő lámpa engedélyezi a jobbra fordulást mindaddig, amíg a Táncsics Mihály utca felőli lámpa zöldet mutat.

Vélhetően a taxis előtt a lámpánál volt még egy gépkocsi, mely a kiegészítő lámpa zöld jelzésekor jobbra fordult, de a fehér autó nem figyelte a lámpa jelzését és egyenesen haladt tovább, amikor az Opellel ütközött.

Mióta kihelyezték a kiegészítő lámpát, azóta számos balesetről tudunk. Természetesen több baleset is lehetett, de a többi esetről nem kaptunk  jelentést.

25 hozzászólás “Ismét benézték a kiegészítő lámpát” bejegyzésre

  1. Gyula szerint:

    Komolyan…
    Aki “benéz” egy kiegészítő “zöldet”, annak el kell venni a jogsiját és a maximálisan kiszabható pénzbírsággal súlytani! Ez egy vicc, hogy naponta van egy baleset, mert valaki egy fasz!

  2. Nagyapó szerint:

    Azért elgondolkodnék, hogy igaza van-e a trágár Gyulának, azok “faszok”-e, akik karamboloznak, vagy az, aki a lámpát felszerelte??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Horváth János szerint:

    Most már csak az a kérdés, hogy akkor a piroson áthajtókkal mi legyen?
    Nagyapó jó helyen kapiskál!

  4. Gyula szerint:

    Nagyapó!
    A korodból ítélve, még a B kategóriáddal is, gyanítom, hogy több, mint 100.000 km-t legalább levezettél? “El szoktad nézni” a lámpákat, táblákat? Nem…
    Én 2.000.000 km felett járok balesetmentesen!!! Én sem szoktam elnézni, egyik kategóriámban sem. Tehát nem a lámpa, tábla, stb. a hibás, szerény véleményem szerint!

  5. Tündér Ilona szerint:

    Ez a lámpa nem gyorsította meg az áthaladást, de legalább 5 balesetet ,,okozott”.
    Vagy le kellene szerelni vagy középre belógatni egy harmadik lámpát ami az egyenesen haladóknak külön jelezne.
    Majd ha meghal valaki akkor megy a kéztördelés aztán leszerelik.

  6. Gyula szerint:

    Tündér Ilona!
    Mindenféle szabálynak megfelel az a lámpa, vagy írd le, hogy mi a probléma vele?
    Mindemellett egy függesztett is elférne, ebben egyet értek.

    A Kossuth / Völgy sarkán aki leszerelte és a “BUSZ” maradt kint csak, ott meg szöveges tájékoztató van, na az úgy nem jó! 🙂

    Az USA-ban, a piroson lehet jobbra kisívben fordulni, na itt mi lenne? 😀

  7. Lili Züllig szerint:

    Gyerekek. Arra járok, csupa pancser, hol vannak a zsaruk? AZONNALI JOGSI ELVÉTEL ÖRÖKRE. Aki lámpát nem tud helyesen figyelni, az a táblákat se figyeli…és látom, hogy jobbra-balra néz, és nem előre…azt se tudja hol van….

  8. Lili Züllig szerint:

    Érdekes a 10-12 éve Tejút utcából Rákóczira jobbra forduló különlámpánál még SOHA nem történt baleset. Arra is járok, meg egész Csepelt járom, amikor itt vagyok. Azon múlik, ki mennyire figyel utakon

  9. Nagyapó szerint:

    Gyula (végre normálisan). Jogsim 1965-ös. De nem ez a lényeg. A forgalomszervező mérnöknek úgy kell tervezni, hogy a hibázás lehetőségét is kerülje el. Azért nem hiszem – mivel sokat vezetett – hogy a hülye “haljon” meg elvet elismeri. Szerintem, gondolom ön szerint is, a baleset lehetőségét is igyekezzünk elkerülni. Ezért nem tarom jónak, ill. felesleges a kiegészítő lámpát.

    Lili Züllig! Szeretném bevezetni egy ismeretlen, kétsávos körforgalomba és ha hibázik elvárom, hogy adja le örökre jogosítványát.😀😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. pusssh szerint:

    Fél Csepel erre járkál naponta-hetente, és a nagyobb része megszokásból vezet. Addig lesznek a balesetek, amíg legalább egyszer át nem megy itt a darálóba a legutolsó álomkóros automatizált zseni is, aki szokott erre járni. (Elég szép hegyek várhatók a roncstelepen, és szinte elkerülhetetetlen lesz pár nagyon súlyos. esetleg halálos eset.)
    Tényleg: megéri? Alig gyorsít valamit… Én már kerülök – sokkal tovább tart és dühítőbb dugókban, de még kedves az életem.
    (A Tejút-Rákóczi jobbraforduló, meg a többi hasonló hely alighanem eleve úgy volt tervezve, nem utólag buherálták meg, amikor már mindenki megtanulta a másféle járást.)

  11. v39endre szerint:

    Javaslom megnézni a 2012. március. 24.-i bejegyzést.
    Akkor még nem volt a kiegészítő lámpa, de a Szt. István úton száguldó, piros jelzést nem figyelembe vevő kocsi oly erővel ütközött egy a Táncsicsról szabályosan elinduló Suzukival, hogy a Suzuki felborult és totálra összetört. A Suzuki vezetője én voltam. Komoly belső sérülésem keletkezett, melyet operálni kellett. Utasom – lányom aki terhes volt, szintén operációra került.
    A Szuzuki roncsként végezte, az ütköző autó szintén. Annak vezetőjét a Csepeli Bíróság elítélte.
    A nevezett kereszteződés tehát mindég veszélyes volt.

  12. Csepeli Kérdező szerint:

    2013ban még nem volt a jobbra kanyarodást segítő kiegészítő lámpa, úgyhogy a Fidesz szereltette fel :mrgreen:

    Amúgy felesleges a függesztett lámpa, hiszen szemben, a járdaszigeten van lámpa!
    https://www.google.com/maps/@47.4209372,19.0720729,3a,51y,338.46h,95.75t/data=!3m6!1e1!3m4!1sWwbItx-ZZu7O6Qc5QptHfA!2e0!7i13312!8i6656

  13. v39endre szerint:

    Csepeli Kérdező ! Valóban 2012-ben nem volt kiegészítő lámpa. Ez két hete került fel az oszlopra. De nyilvánvalóan nem a FIDESZ szereltette fel, mert a közlekedési lámpák szerelése nem pártfeladat. Inkább a Rendőrséget kellene megkérdezni, hogy jó ötlet volt-e ez a lámpa ?
    De ugyanilyen van az Ady Endre út / Kossuth Lajos utca kereszteződésében is. És ez problémamentes. Tehát nem megszokásból kell vezetni, figyelni kellene az úttest közepén a járdaszigeten lévő lámpára is.
    Nem kell minden kellemetlenséggel a pártokra hivatkozni !

  14. János szerint:

    Nem ártana kitenni egy (vagy akár több) balesetveszélyre figyelmeztető táblát. Vagy találni más okos megoldást. Nem jó ez a mostani baleseti tendencia!

  15. csak úgy szerint:

    A ” Forgalmi rend változás” figyelmeztető tábla kint van?

  16. Tündér Ilona szerint:

    Abban azért megegyethetünk, hogy eddig több kárt okozott mint hasznot, az áthaladás sebességét minimálisan növelte.
    Nagyonodafigyelő Gyula pedig biztosan t…kön szúrná magát, ha valamelyik rokona benézné, és akkor sem nagyon örülne, ha ő a Táncsics felől jönne szabályosan és a Szt. Isvánról telibenyomnák.

  17. Gyula szerint:

    Ilonka!
    Értem én magácskát, magácska nem ért engem.
    A közlekedés a kölcsönös bizalom elvén működne, még itt a Nyugat Balkánon is.
    Tehát még mindig azt mondom, hogy a lámpa jól működik, Géza nem írta el a firmware-t, így az nem okoz balesetet. Nagyapóval annyiban értek részben egyet, hogy egy kiterjedőbb, előzetes forgalomvizsgálat megelőzhette volna a telepítést!
    DE itt nem erről megy a tili-toli, hanem a “benézésen”… Ezen elv alapján a pirosat, stop táblát, “macisajtot”, stb. is be lehet nézni.
    Lapoztam…

  18. Gyula szerint:

    Na…
    Ma kerültem arra egyet, hogy benézhető-e?
    Az alap, telezöldes lámpa az teljes mértékben megfelel mindennek, nem vagyok szakértő, de másutt sincs másképp szerelve a “kiegészítő zöld”, egyértelmű és elkülönülten van, sőt rendesen látható is, tehát ha máshol sincs ez másképp, akkor ez is teljesen rendben van.
    Ma észreláttam, hogy a Csepel SC oldalbejárója mellett (Béke tér) a kijelölt gyalogátkelőhely korom sötét, mert ma megvilágosodtam, hogy eddig is a sporttelep bejárata feletti klozetlámpa világíthatott ki az útra? 🙂
    Az ma ott nem világított. Az ott biztosan nem a BKK sara… 😛

  19. pusssh szerint:

    Én is megnéztem – gyalogosan arra járván – a halálkereszteződést. Meg nem foghatom, mi a baj vele; teljesen rendben van minden lámpa, jelzés.

    A Béke téri oldalbejárat klozetlámpája a google térképen megadott utcasaroknál rendszeresen nem ég, gyakori a töksötét. Ráadásul ott bicikliút is van, este is gyerekekkel; autóval befordulni a templom felé teljes vakugrás, gyakorlatilag meg kell állni, ha az ember nem akar vérengzést rendezni.

  20. concept szerint:

    Ma 9.50-kor újabb baleset a szokásos helyen,már a hangjáról lehet tudni mi történt mert csak egy pukkanást lehet hallani fékcsikorgás nélkül…

  21. pusssh szerint:

    Igen. Ismerősöm épp arra járt. Úgy nézte, totál. Szép új kocsi volt, amit lekaszáltak.
    A közlekedésrendészet mikor óhajt föleszmélni? Majd ha már nem lesz ép kocsi Csepelen, viszont lesz pár nyomorék és halott?

  22. concept szerint:

    Az új kocsi volt hibás de mégis az úszta meg jobban,városi terepjáró asszem Nissan,a jobb első sárvédője sérült de nem súlyosan és a bal oldali vezetőajtó díszléce mert nekicsapódott az oszlopnak.A másik meg egy Ford Focus aminek jobb eleje sérült és nem is tudott elmenni magától.

  23. pusssh szerint:

    A Ford volt nyilván a csóróbbik, szabálykövető áldozat a Táncsicsról…?
    Gyilkoljuk csak egymást bunkók, gyilkoljuk csak!
    Ezeket az antilényeket meg szokták dícsérni a rendőrök? Mikor büntetnek már végre?!?

  24. Csepeli Kérdező szerint:

    Hogy lehet benézni egy kiegészítő, JOBBra mutató zöld nyilat?
    Aki ezek után egyenesen hajt, azt élete végéig eltiltani a vezetéstől.
    Nem az alkalmatlanokhoz igazodjunk már.
    Pl Ámerikában (direkt írtam Á-val) vannak olyan állaomok, ha piros a lámpa, akkor is lehet jobbra kanyarodni.

    Szóval aki idáig itt vétkes volt a balesetben, attól mindegyiktől élete végéig el kell venni a vezetői engedélyt.

Itt lehet hozzászólni !