Pünkösdi Örökség Csepelen

csepel.hu

Sikeresen szerepeltek a csepeli óvodások a második alkalommal rendezett Pünkösdi Örökség című rendezvényen, amelyen néptáncbemutatót tartottak. A Simon Bolivár sétányi tornacsarnokban sok szülő bíztatta gyermekét az eredményes előadáshoz.

Borbély Lénárd polgármester is bátorította és gratulált a gyerekeknek és felkészítő pedagógusaiknak a színvonalas produkciókhoz. Köszöntésében elmondta: a városvezetés fontosnak tartja Csepelen a hagyományápolás, ezért támogatják az óvodákban a néptáncoktatást.

Az óvodákban 24 csoportot 14 oktató tanít a néptáncra – tájékoztatta az érdeklődőket Hirholczné FaragóTünde, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda intézményvezetője.

Megnyitó beszédében megköszönte az önkormányzatnak, hogy támogatja a néphagyomány továbbvitelét az intézményekben, valamint háláját fejezte ki dr. Paál Sárának, a Művészpalánták Alapítvány szakmai vezetőjének lelkiismeretes munkájáért.

Ezután már a kicsikre figyelhetett mindenki. Több mint háromszázan léptek fel többek között mezőföldi, sárközi, somogyi és verbunkos táncokkal. A Kis-Csepel Táncegyüttes tagjai is lelkesen járták a táncokat. Látványos volt még a pünkösdi király és pünkösdi királynéválasztás.

A rendezvény táncházzal zárult a szülők részvételével.

AZS

csepel.hu

11 hozzászólás “Pünkösdi Örökség Csepelen” bejegyzésre

  1. Dagobert bácsi szerint:

    Mennyi gyerek, mit fognak ezek csinálni nyáron? Szegénykék ülnek otthon a forróságban, NEM TUDNAK STRANDRA MENNI, MERT A CSÚNYA POLGÁRMESTER BÁCSI SZÉTVERETTE A STRANDOT!

    Kedves Szülők, érdemes ezekre szavazni ősszel? Ráadásul A NAPKÖZIS TÁBORT IS SZÉTVERTÉK, FUTBALLPÁLYA LESZ BELŐLE!

    AZ IFJÚSÁGI TÁBOR IS HASZNÁLHATATLAN, MERT OTT MEG A NÉMETH SZILÁRD BÁCSI ÉPÍTTET BIRKÓZÓ CENTRUMOT!

    A gyerekek tavaly nyáron az ARANY JÁNOS ISKOLÁBAN NYELTÉK A PORT, ott volt a nyári tábor, s annak UDVARA FELÚJÍTÁS ALATT ÁLLT!

    Tiltakozunk, Donald Kacsa és unokaöcsei, Tiki, Viki és Niki

  2. dühös magyar szerint:

    Off
    Nem a cikkhez kapcsolódóan, hanem Dagobert bácsi gondolatához fűzök hozzá. ezért elnézést
    Ha a hívők közül valaki majd szélütést vagy szívrohamot vagy bármi nyavalyát kap akkor a mentő a focipályára, a birkózócsarnokba vagy valamelyik szép megújult parkba szállítja. Komplikáltabb esetek a stadionok hatáskörébe tartoznak.
    Mielőtt valaki leoltana a fentiekért előre hangsúlyozom, hogy nem a fejlődés, az építés és szépítés ellen beszélek. De van ám fontossági sorrend ami alapján elkezdjük eszeveszettül szórni a pénzt. Ez nem atomfizika, egyszerűen be lehet látni, hogyha van egy telkem és nincs még rajta házam, akkor nem a parkosítással kezdek és nem veszek szekrénysort.
    Na udvartartás lehet oltani.
    On

    Gratulálok a gyerekeknek!!!

  3. Dagobert bácsi szerint:

    Fideszék köpni-nyelni nem tudnak! Nincs mit mondaniuk arra, hogy jól kicsesztek szegény gyerekekkel! Ők nem szavaznak! És Önök, kedves Szülők?

  4. Nagyapó szerint:

    Dagobert bácsi marhaságai magukért beszélnek. Az önkori nem fog fizetni a szoci pártmunkás-otthonnak bérleti díjat, amikor másutt is van lehetőség rendezvényre.
    dühös magyart nem értem. Minden rossz, ami épül? Mit és milyen sorrendben kellene fejleszteni? Tudom, több lélegeztetőgép kell és? Nem kellenek utak, helyettük mi?. Nem kellenek játszóterek, helyettük mi? Nem kellenek sportpályák, helyettük mi? Nem kell korszerű strand, helyette mi? Nem kell sportcsarnok, ahol kézilabda pálya is elfér, helyette mi? A sort lehet folytatni, de unom!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Jobban szerint:

    2002-ben a rászoruló gyerekek sportcipőjéért, lélegeztető gépekért kampányoltak a balliberális pártok, ehelyett kakaó biztos számítógépek, kórházi széfek, kórház bezárások, stb., stb. következtek, Csepelen galvániszap szennyezés, kettős gyilkosság, eperföldi terror….

  6. Jobban szerint:

    “…a pártelnök kérésére lemondott frakcióvezető-helyettesi posztjáról a patkányozós kijelentéséről elhíresült Bangóné Borbély Ildikó…”
    https://hirtv.hu/ahirtvhirei/ujhelyi-istvant-kuldik-a-szocialistak-brusszelbe-2482099

  7. Dagobert bácsi szerint:

    A kép a Simon Bolivár sétányi tornacsarnokban készült! Minek is építenek mellé még egy kézilabda csarnokot is, amit egy élő személyről neveznek el? Kiss Lászlóról is elneveztek egy uszodát, aztán kiderült, méltatlan a névviselésre!

  8. dühös magyar szerint:

    Nagyapó!

    “dühös magyart nem értem. Minden rossz, ami épül? Mit és milyen sorrendben kellene fejleszteni? Tudom, több lélegeztetőgép kell és? Nem kellenek utak, helyettük mi?. Nem kellenek játszóterek, helyettük mi? Nem kellenek sportpályák, helyettük mi?”

    Minden tiszteletem mellett akkor még egyszer:
    “Mielőtt valaki leoltana a fentiekért előre hangsúlyozom, hogy nem a fejlődés, az építés és szépítés ellen beszélek. De van ám fontossági sorrend ami alapján elkezdjük eszeveszettül szórni a pénzt. Ez nem atomfizika, egyszerűen be lehet látni, hogyha van egy telkem és nincs még rajta házam, akkor nem a parkosítással kezdek és nem veszek szekrénysort.”

    Szerintem ezen nincs mit tovább magyarázni. A hozzászólásában szépen leírta, hogy mi kéne. Igen utak, lélegeztetőgép de amúgy a teljes egészségügyi ellátásunk rendbetétele bokától-tokáig, oktatás, közigazgatás…sorolnám de én is unom. Erre jegyeztem meg, hogy fontossági sorrend. Majd ha a fentiek és minden szociális rendszerünk EU szinten vagy legalább a közelében lesz, akkor jöhet a sportcsarnok. Ez annyira de annyira egyszerű. Csodálom Nagyapót, hogy ekkora élet tapasztalattal ezt nem látja át.

  9. PU szerint:

    Azért kapirgálnak össze-vissza alibiből a szerencsétlenek, mert alig kapnak pénzt, mozgásteret a gazdától. Legfeljebb csak stadionokra. Aztán majd a kampányfinisben kigördül Csepelre is a főnök, és tüzes beszédben sürgeti a csodát. Ami bizonnyal bekövetkezik, hiszen eddig is így volt. Persze, megeshet, hogy egyszer nem. – Sajnálom azokat, akik ennek áldozatai leendenek. És méginkább sajnálom magunkat, Csepelt.
    Mellesleg: az előd gazdák adtak elég pénzt az elődöknek? És méginkább adnának-e majdan, ha…?
    Lopni ezért elsődleges nemzeti kötelesség. Legfeljebb a mértéket illetően van – nagy – különbség.

  10. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Amikor magának lesz szüksége lélegeztetőgépre, majd megváltozik a fontossági sorrend!
    Egyébként épp az ilyen gondolkodásért értenek egyet sokan Bangónéval!

  11. PU szerint:

    H. J.! Bangóné egyetlen szép erénye, hogy nem követel több stadiont. Csakhogy neki mindenkor meglesz a lélegeztetőgépe, éppúgy, mint Nagyapónak – és nem úgy, mint nekem.

Itt lehet hozzászólni !