Hétvégére ütemezték át a csepeli úton korlátozással járó munkákat

Csepel.hu

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában megújul a Csepel-Szigetszentmiklós összekötő út mintegy 4,8 kilométeres szakasza, a projekt részeként pedig új körforgalom épül az M0 csomópontban.

Az építési munkákhoz kapcsolódóan a korábbi terveken változtattak a szakemberek, és a korlátozással járó munkákat csütörtök-péntek helyett szombat-vasárnapra ütemezték át.

A Csepel–Szigetszentmiklós összekötő úton épülő új körforgalom májusban indult munkálatai újabb fázisához érkeztek, ezért 2018. szeptember 22-én, szombat reggeltől szeptember 23-a, vasárnap a kora esti órákig az M0-s autóút feletti híd és az épülő körforgalom közötti szakaszon félpályán jelzőlámpás-jelzőőrös irányítás mellett haladhat majd a forgalom.  Így a korábbi tervekhez képest a korlátozással járó munkákat a hétköznapokról átütemezték a hétvégére a szakemberek, hogy a forgalmat a lehető legkisebb mértékben zavarják. A munkák átütemezése ugyanakkor a projekt tervezett befejezési határidejét nem változtatja meg.

A körforgalom építése és az útfelújítás során a kivitelező többek között 14 ezer köbméternyi földet mozgat meg, 1250 köbméternyi pályabetont épít meg, valamint 3650 köbméternyi aszfaltozási munkát és 7500 méternyi árokrendezést végez el. Továbbá 2100 méternyi szegélyt és 210 köbméter beton támfalat épít, 825 méternyi szalagkorlátot és 150 KRESZ táblát helyez ki, illetve 1200 négyzetméternyi burkolatjelet fest fel.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről, lehetséges kerülőútvonalakról a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

További információ:

Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Kommunikációs osztály

1024 Budapest, Fényes Elek utca 7-13.

E-mail: kommunikacio@kozut.hu

Weboldal: www.kozut.hu

Facebook: www.facebook.com/MagyarKozut

Instagram: https://www.instagram.com/magyarkozut

Csepel.hu

9 hozzászólás “Hétvégére ütemezték át a csepeli úton korlátozással járó munkákat” bejegyzésre

  1. belekotkot szerint:

    Végre valakinek megjött az esze.

  2. Pilsner Urquell szerint:

    Kár, hogy nem magától. Csak a botrány hatására jövesztették meg neki.

  3. Tóth kati szerint:

    Gerincút mikor lesz megépítve?

  4. Szabó Imre szerint:

    totya néni!
    Gerincút? Egyezünk ki birkózó csarnokban, az sokkal fontosabb nemde?

  5. csak úgy ... szerint:

    Tóth Kati!

    Gerincút ügyében kérdezze meg a polgármestert – polgarmester@csepel.hu !

    2-3 héten belül válaszol a titkára! (Hogy éppen most miért nem épülhet meg a Gerincút)

  6. Trucker szerint:

    Minek gerincút, ha lesz új kézilabdacsarnok???

  7. csak úgy ... szerint:

    … de lesz nekünk újabb szobrunk.

    Urmánczy Nándor – kérdés mi köze Csepelhez.

    Javaslom a Hófehérke és a 7 törpe szoborcsoportot. Azt legalább mindenki ismeri.
    Várom Nagyapó reagálását, hogy persze a sötét proli nem ismeri a …
    De utána néztem a wiki-n.

    “A megsemmisült emlékpad újjáalkotott változatát – Módy Péter szobrászművész és Dani Gyula szobrász művét – 2013. október 1-jén, Urmánczy Nándor születésének 145. évfordulója alkalmából újból felállították a Margitszigeten. Az alkotást Tarlós István budapesti főpolgármester és Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere avatták fel. “

  8. Nagyapó szerint:

    Természetesen “jó” dolog, hogy a Csepel-szigeti gerincút be lett vezetve Csepelre úgy, hogy Pest megyében fut, így Csepelnek nem volt beleszólása, de a forgalmat fogadjuk/nyeljük.
    Nagyon “hiányzik” a Gerincút, amit sokan – Én, a Gyula, meg az Ottó, a Tóth Ottó – szeretnének, viszont hatalmas terhet jelentene Csepel-IX ker. összeköttetésére (Corvin csomópont, Soroksári u. csalatkozás).
    Mi fontosabb? Az egyéni, vagy a közösségi érdek?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. csak úgy ... szerint:

    Nagyapó!

    Próbálja megérteni!

    A Gerincút folytatása, bevezető útjának áthelyezése (Posztógyár, Betű u. , ahol a 40-es tábla ellenére is száguldoznak, az éjjel-nappal folyó kamionforgalomról nem is beszélve) a lényeg.

    Azért, hogy ne a lakott területen keresztül ( 4-5 méterre a házaktól) menjen a forgalom, főleg az ide csábított kamionok! Nem lakhat mindenki a Királyerdő házaiban. Tudom, a proli örüljön, hogy tető van a feje felett, és luk a …

Itt lehet hozzászólni !