Összeverhetnek Berlinben, ha zsidónak néznek

Csepel.info, Mandiner

A Németországi Zsidók Központi Tanácsának elnöke nem javasolja a hagyományos zsidó fejfedő viselését Németország nagyvárosaiban. Több embert is megvertek, akiket zsidónak néztek: ilyen utoljára a náci uralom idején fordulhatott elő.

Nem tanácsos a zsidó vallás előírásainak tiszteletét kifejező fejfedő, a kipa viselése a német nagyvárosokban – mondta a Németországi Zsidók Központi Tanácsának (ZdJ) elnöke egy keddi interjúban, amelyben hangsúlyozta, hogy nem helyes a muzulmán vallású bevándorlókra szűkítve vizsgálni az antiszemitizmust.

Josef Schuster a Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati médiatársaság Radioeins nevű rádiójában sugárzott interjúban a német fővárosban az előző héten egy szíriai fiatalember kipát viselő férfiak ellen végrehajtott támadásával kapcsolatban felidézte, hogy már 2015 elején figyelmeztetett arra, hogy meg kell fontolni a kipaviselést a német nagyvárosok jelentős arab muzulmán lakossággal rendelkező negyedeiben.

A Prenzlauer Berg nevű jellemzően jómódú európai, nem muszlim bevándorlók lakta negyedben történt incidens azt mutatja, hogy a helyzet tovább romlott az utóbbi három évben – mondta.

Arra a kérdésre, hogy mit javasol az Izraelből vagy az Egyesült Államokból Berlinbe látogató zsidó turistáknak, azt mondta, hogy elvileg az lenne a megfelelő, ha „dacból, csak azért is” kipát viselnének, mégis jobban tennék, ha inkább baseball sapkát vagy valami mást választanának fejfedőnek.

A németországi zsidó közösség nagyjából 100 ezer fős, míg a berlini fal 1989-es ledöntésekor negyedennyien éltek Nyugat-Németországban. Az újraegyesített Németország megnyitotta kapuit a zsidók előtt, akik ki akartak vándorolni a volt Szovjetunió tagköztársaságaiból, ahol a Szovjetunió idején hátrányos megkülönböztetésben volt részük, például nem dolgozhattak bizonyos szakmákban. Így a kilencvenes években voltak időszakok, amikor a Németországba irányuló zsidó bevándorlás nagyobb mértékű volt, mint az Izraelbe irányuló bevándorlás.

 Forrás: Mandiner

2 hozzászólás “Összeverhetnek Berlinben, ha zsidónak néznek” bejegyzésre

  1. Csak a tisztán látás végett szerint:

    2020…ezt már nem egyszer írtam. Élvezzétek a hátralévő 1.5évet, mert a java csak most jön.
    Januárban végignéztem 4ember arcbatámadását valami folyadékkal. Semmit nem kaptak segítségül. A rendőrség, biztonságiak nem vonultak ki. Beszélni fényképet készíteni ill videóra venni szigorúan tilos volt.
    A pályaudvarokról, Shopping negyedekből visszahívták a rendőröket, mondván nincs terrorveszély. Az ország jó kezekben..Pénteken arra lettem figyelmes hogy 6 menekült szorosan egymás mellett keresik a maguk céljaira alkalmas áldozatokat. Eritrea ill Szomália ahonnan ez a 6 ember “jött” összefosta magát mindenki tőlük, kivéve a keletről jötteket, mint én is. Ezek a terrorbirkák a félelemből táplálkoznak. Azt élvezik ha látnak szenvedni másokat, mindaddig míg meg nem kapják amit akarnak. Nagy a baj, és Nyugaton rosszabb a szólásszabadság, mint Magyarországon. Sajnos nagyon buták a nyugati társadalmak 70%-a. Ha bántalmazás ér egy menekültet arról hónapokig cikkeznek, meg ellehetetlenítik azt aki csak védte magát a terroristával szemben. Többedmagukkal mentek tegnap az önkormányzatba nagyobb lakásért. Verték a pultot, majd ketten bemásztak az ablakon. Az volt a vesztük hogy a rendőrség pont az épület mellett van és a sikításra érdekes jöttek. Azt képzeljétek el hogy két muszlim migráns a szerencsétlen mozgásában nagyon korlátozott munkatársat kezdte ütlegelni, mire nagy nehezen a rendőrök intézkedni kezdtek, és nem a migránst vették elő, hanem azokat fenyegették, akik segíteni akartak. Egy ember (nem helyi) kamerázta az eseményeket. Srácot elvitték épületbe telefonját elkobozták.

    És a muszlimizált jövő Európája olyan lesz, hogy aki erősebb az marad életben.
    Az élelmiszeriparról nem is beszélek, akik nyíltan kommunikálnak velünk vevőkkel a termékeiken. Szelekció van. Már nem bedeco meg Traubi, hanem SELECTION….

    A nyugati ember még mindig úgy áll a témához hogy a külföldi (kelet Európa) az olcsó munkaerő, aki elvégzi a szart helyettük. A migránst meg segíteni kell, mert jaj szegények.

    Hát dögölj meg kedves Európa ha így állsz a dolgokhoz..

    Az utolsó háború nem a zsidók és muszlimok közt fog lezajlódni….ezt véssétek az agyatokba
    Lesz itt még olyan, amiről most még fogalmunk sincs.

  2. TenkA szerint:

    Nem tudom.

    Nekem Berlin bejött. Laza, közvetlen, élhető. Bár az impresszióm rövid, volt, de kezdetnek nem rossz.

Itt lehet hozzászólni !