Hende: Nem futottak el, vállalták a harcot

MNO

Illusztráció

Országszerte megemlékezéseket tartanak vasárnap a hősök napja alkalmából. Május utolsó vasárnapját 2001-ben nyilvánította a hősi halottak emléknapjává az Országgyűlés.

Május utolsó vasárnapját 2001-ben nyilvánította a magyar hősök emlékünnepévé a magyar parlament. Budapesten a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság és a Honvédelmi Minisztérium a rákoskeresztúri Új köztemetőben a magyar katonahősök emlékművénél tartott koszorúzást. Azokra emlékezik vasárnap az ország, akik kibúvók és elvándorlás helyett mindig is vállalták a harcot és életüket adták a hazáért – mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter a hősök napja alkalmából rendezett megemlékezésen a budapesti Hősök terén.

„Nem futottak el, nem vándoroltak ki, nem kerestek kibúvókat, nem lógtak el, hanem vállalták a szolgálatot és vállalták a harcot – fogalmazott Hende Csaba. – Azért, ami az övék volt. Vállalták körülzárt erődökben és várakban, a levegőben és a víz alatt, a Duna és a tenger hullámain, havas sziklarengetegek között és mocsarakban, otthonaikat védve és messzi idegenben, ahová a parancs szólította őket. Rájuk emlékezünk, akik Árpád és Szent István óta sok-sok századon át a hazáért adták oda egyetlen életüket” – mondta a honvédelmi miniszter.

Boross: Ki kell mondani az igazságot

A múlt összes következtetését úgy kell levonni, hogy előre lássunk – mondta a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnöke a rákoskeresztúri Új köztemetőben a magyar katonahősök emlékművénél. Boross Péter hangsúlyozta: Európában a magyar sors néha furcsán alakul, úgy tűnik, hogy a bűnöket felszorozzák, az erényekről pedig szót sem ejtenek. Szerinte azonban a halottak emlékének tartozik az ország azzal, hogy kimondja az igazságot, hogy voltak bűnök az elmúlt századokban, évtizedekben, de azokból levonta a tanulságot.

Forrás: MNO

18 hozzászólás “Hende: Nem futottak el, vállalták a harcot” bejegyzésre

  1. lucifer szerint:

    Na, itt is megy a nagy (Hende) handa-banda. A hősök, akik inkább áldozatok, akiket kényszerítettek a közös nagy gyilkolászásra, legtöbbször nem a haza védelmében, hanem politikusaink, főembereink hibás döntései miatt, idegen érdekekért vesztették el egyetlen életüket.
    A csapos-Boros meg jobban tenné, ha befogná az etetőjét. Azt mondja: “Ki kell mondani az igazságot.” és “…Szerinte azonban a halottak emlékének tartozik az ország azzal,hogy voltak bűnök az elmúlt századokban, évtizedekben, de azokból levonta a tanulságot.”Hát ez a Boros , meg az egész bagázs nem vont le semmi tanulságot! A mostani rezsim a Horthy világ érzetét kelti. Tudom, már abban is éltem jó néhány évet, megtapasztaltam. Aztán ez a Boros, mint a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnöke, ha nem is szereti a kommunistákat, azért tudhatná a regulát, miszerint “a halott ellenség már nem ellenség.” Ebben a tisztében ugyanis levésette a Köztársaság téri pártháznál a felkelők által orvul meggyilkoltak szarkofágjának feliratát. Előttem ez nem ember!

  2. "?!" szerint:

    Kedves “Lucifer”!

    Ma a Magyar Hősök Napján Boros Pétertől és különböző politikai rendszerektől függetlenül “azokra a magyar hősökre emlékezünk, akik az elmúlt több mint 1100 év alatt védték a hazát, és sokan életüket adták Magyarországért ott ahová küldték Őket!

    Az elmúlt ezredév Magyar Hősei mindenkor örök hálát érdemelnek a magyar néptől attól függetlenül, hogy a jó vagy a rossz oldalon teljesítették a katonai kötelességüket!

  3. "?!" szerint:

    Akiket érdekel, azok ma 21:00 órakor megtekinthetik a Duna Tv által sugárzott “Hideg napok” című filmet!

  4. Perspektíva? szerint:

    18:25-ös
    Mi történt?………………………..?!
    Tud Ön így is írni, netán gondolkodni?
    Ilyenkor illik megkérdezni, hogy csak nem megütötte magát?! S mind ez, talán azért?
    Márpedig, ha ez így van, akkor történhetnék gyakrabban is!
    (lehet sorakozni, beállni, másoknak, illetékeseknek is.)

  5. ugró mókus szerint:

    lucifer!
    Ott a pont.

  6. felix szerint:

    A meztelen csiga házvezetési tanfolyamot tart.
    🙂 🙂 🙂

  7. Nagyapó szerint:

    lucifer! Egy igazi hazaáruló komcsi. Igyekszik belerondítani a magyarság ünnepébe. Azt írja “éltem jó néhány évet” a Horthy rendszerben, abban a rendszerben, amelyik sokkalta demokratikusabb volt, mint a következő kommunista rendszerek.
    Az agymosott lucifer tudhatná, hogy az ’56-os hősöket forradalmároknak hívják, míg az ellenük fellépő, magyarellenes szovjetbérenceket, ÁVÓ-soknak, akik legfeljebb szégyenfalat érdemelnek (Terror Háza).
    A magyarok viszont országszerte ünnepi megemlékezéseket tartottak.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. ugró mókus szerint:

    Mondja már meg nekem valaki,hogy az a Boros Péter aki saját bevallása szerint Ludovikát végzett,hogyan tudott éveken keresztül a dél-pesti vendéglátóipari vállalat igazgatója maradni,ha annyira utálta a kommenistákat.Miért volt szabad bejárása a pesterzsébeti első titkárhoz.Hogy is van ez?

  9. robi szerint:

    Boross: Ki kell mondani az igazságot

    “A múlt összes következtetését úgy kell levonni, hogy előre lássunk – mondta a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnöke”

    Hol él az öreg?

    Nem tűnik fel neki, hogy mind a mai napig folyik a történelem hamisítás és a szőnyeg alá seprés?
    Adós a Parlament pl. ügynökmúlt feltárásával, az indokolatlan titkosítások feloldásával…..

    Csepelen sem lett még közzétéve az ígért helyi munkásőrlista.

    Ennyit ért az ünnepi szónoklat. Legalább a jó levegőn voltak.

  10. robi szerint:

    Ui: A nemzetért életüket áldozóknak jár a tisztelet és a a főhajtás.

  11. felix szerint:

    szemétládaI
    Már megint egyszerű vagy mint a faék.
    A forradalmárok vagy népfelkelők ellen nem csak ávósok harcoltak és főleg nem azok akikre az átlagember gondolni szokott az ÁVÓ- val, kapcsolatban.

  12. Gordon szerint:

    “A forradalmárok vagy népfelkelők ellen nem csak ávósok harcoltak” – írja magából kikelve felix.

    Ja tényleg. Konyevék is itt voltak…

  13. rántott krokodiltojás szerint:

    kérdőjeles barom:
    Öt és hatvanezer közé teszik az 1944-es magyarellenes népirtások áldozatainak számát, de pontos adat máig nem áll rendelkezésre! A szerbek mindezidáig semmilyen formában nem néztek szembe komolyan a tetteikkel.
    Te meg hirdeted ezt a kommunista propagandafilmet. Szégyelld magad.
    az x-végű zsidóállat pedig szóra sem érdemes.

  14. felix szerint:

    Gordon!
    Mi van veled?
    Ma csak ennyire futotta?

  15. felix szerint:

    záptojás!
    Hozzád képest még az ürü is kiválasztott.

  16. joságos szerint:

    ugró mókus!
    A Ludovika Akadémia 1945.-ben megszűnt! Boros Péter 1947.-ben érettségizett Kaposváron! Valamit nagyon eltetszett nézni!

  17. ugró mókus szerint:

    joságos!
    Jogos,én kérek elnézést.

Itt lehet hozzászólni !