Koccanás az Erdősor utcában

Csepel.info

Helyszín

A helyszín pár nappal korábban, természetesen fűtengerrel

Csütörtök délután 17.20-kor a Szabadság utca és az Erdősor utca sarkánál a 159-s busz ütközött egy Toyota Corolla kombi típusú gépjárművel – értesítette lapunkat egyik olvasónk. A gépkocsi a Szabadság utcáról fordult balra és nem adta meg az elsőbbséget az érkező busznak. A buszsofőr hangjelzéssel és vészfékezéssel próbálta elkerülni az ütközést, de azt már nem sikerült. Személyi sérülés nem történt. Szemrevételezés alapján a buszban jelentős kár nem keletkezett (egy-két karcolás). A Toyotán jelentős anyagi kár keletkezett.

14 hozzászólás “Koccanás az Erdősor utcában” bejegyzésre

  1. badala szerint:

    Ha fekvőrendőrt építettek volna ki ……….

  2. Lexon szerint:

    Fekvőrendőrt? Hova? Minek? Itt nem sebességcsökkentésre van szükség.
    Szerintem ide lámpa kell, hiszen a Szabadság utcából kifelé jövet gyakorlatilag semmit sem lehet látni a keresztirányú forgalomból.

  3. badala szerint:

    http://index.hu/politika/bulvar/yamsuz0530/

    Az lehet de ma egy rendszámnélküli BMV lassitani “kényszerült” az emlitett műtárgy elött !!

  4. Lora :) szerint:

    Igazat adok Lexonnak, en ha nem is olyan sokat, de kenytelen kelletlen vagyok a Szabdsag utcarol az Erdosorra kanyarodni, pedig eleg zsiraf-nyakam van, megis belathatatlan az az utszakasz, egy jelzolampa nem artana, vagy egy domboru tukor, amibol latni lehetne az erkezo negykerekueket

  5. Lexon szerint:

    A dombortükörrel az a bajom, hogy elég nehé pontosan megállapítani a közeledő autó (sőt motor) sebességét. Ez szerintem egyértelműen lámpás kerszteződés…

  6. Unkasz szerint:

    Érdekes, hogy amikor felújították a kereszteződést, senkinek az eszébe nem jutott, hogy legalább egy zebrát fölfessenek. Én naponta legalább kétszer kell, hogy átgyalogoljak a kereszteződésen az életemet kockáztatva, úgyhogy igazán nem sajnálom az autósokat.

  7. Lexon szerint:

    Az a baj, Unkasz, hogy ha zebra lenne ott, ugyanúgy életveszélyben lennél minden egyes átkelésnél. Ma már az autósok nagyon nagy hányada nem is lassít a zebránál, akkor sem, ha rajta áll a gyalogos… Ezért kellene inkább lámpa…

  8. Levente szerint:

    A lámpa elég jó megoldás, csak az ott lakók számára nem túl előnyös.
    A jelenleg viszonylag akadálymentesen áthaladó autók a pirosnál feltorlódnak, ami szerintem zajosabbá teszi a környéket.
    De mindenképpen kellene valami jó megoldás, mert hamarosan a szennyvíztisztítóból kijövő anyagot arra fogják elszállítani. Egy szabálytalanul beforduló teherautó pedig elég csúnya munkát tud végezni.

  9. lolka szerint:

    Üdv mindenkine !-de a dolog akkor lett elrontva , amikor valamelyik féleszü kitalálta, hogy a II.Rákoczi ferenc-utat tehermentesitsük és erre megépült ez a hülyeség, na de mindegy mostmár.
    A lényeg az ,hogy a Szabadság-Erdősor sakán baloldalon eléggodozatlan növényzet van amitől nem lehet rendesen belátni a baloldali útszakaszt,
    MINDIG A BALOLDALLAL van abaj !
    Kedves Lora a Szabadság utcán érkezve azErdősor fele kicsit jobbra fönt,
    szemben, az Arany János-Erdősor sarkon ottvan a domborutükör már honapok ota és van még egy a Völgy-Kőlcsei sarkon is !

  10. munkásököl szerint:

    Domború tükör van az ominózus kereszteződésben! Sokat járok arra, és az a tapasztalatom, hogy valóban nehéz belátni, de a fő baj az, hogy egyesek meg sem próbálják. Tegnap is lassítás nélkül kikanyarodott elénk egy kocsi (mi az Erdősor utcán haladtunk a sétányok felé). Vészfék, duda, éppencsak megúsztuk…

    A lámpás megoldást nem támogatom, így is minden sarkon egymással össze nem hangolt lámpák vannak már Csepelen. Pl. ment már valaki végig a II. Rákóczi F. úton (Tesco környéke) főútvonalon egyenesen a megengedett sebességgel haladva zöldhullámon? Aki igen, az nyert egy hangszórót. 🙂

    Erdősor-Kölcsey sarok is lámpás, hétvégén ez az egy lámpa villogott sárgán egész Csepelen. No, szombat reggel menetrendszerűen volt is egy karambol. Minden héten van egy-kettő.

    Szerintem a STOP-táblákra sokkal jobban fel kellene hívni a figyelmet, mégpedig élénk, időben elkezdődő felfestéssel. Sokan ugyanis úgy vezetnek, mintha lovaskocsit hajtanának: csak 30 métert néznek előre, és nincs periférikus látásuk. Persze a többség nem ilyen, de 20-30% biztos, ha nem több. És ez elég a rendszeres balesetekhez.

  11. Földhözragadva szerint:

    Kétszer ennyi autó lesz pár év múlva, hogy örülnénk majd a jelenlegi állapotnak…:(

  12. Lexon szerint:

    munkásököl:
    Lámpa helyett mit javasolnál? Szerintem az egyetlen megoldás lenne (vagy megszüntetni a kerseztezôdést, vagy aluljárót-hidat építeni…stb.) A STOP-táblákra kár felhívni a figyelmet, szerintem nem azzal van baj, hogy nem látják. Hanem hogy nem érdekli ôket… Ez a szomorú.
    Egyébként sok hely van a környéken, ahol nehéz a mellékutcából kilátni kanyarodás elôtt. Pl. Tiborc-Szent István. Az állatorvosi rendelô elôtt még egy elosztó szekrény is van, nehogy egy kicsit is lehessen látni balra.

  13. badala szerint:

    http://rd.hirkereso.hu/rd/5264263?openinframe=1&url=http://automenedzser.hu/hirek-kozlekedes/20080603_egykerekezett_motoros.aspx

    Életét vesztette az a motoros, aki egykerekezés közben ütközött össze egy személyautóval a főváros XVIII. kerületében – értesült a HavariaPress.

  14. Unkasz szerint:

    Nyilvánvaló, hogy a zebra nem old meg mindent. Viszont, nem is közvetlenül a kereszteződésben gondoltam, hanem pl. pár méterre arrébb a Szabadság utcában. Ezt megtehették volna a felújításnál, addig is, amíg lámpát nem szerelnek föl. Egyébként meg többen mondták, hogy körforgalom kellene, csak kevés a hely hozzá.

Itt lehet hozzászólni !